- Konu Sahibi istanbul3434
-
Kendinden tüketmeye hoşgeldin o halde? Sen kendinden ödün vereceksin o da karşına geçip teşekkür etmeyecek inan bana.
Karşılıklı olması lazım, eğer ortada sorun varsa iki kişiliktir.
Sen şu an çalışmıyorsun sanırım ben evliliğimin başındayken işi bırakmıştım ve aynı senin gibi
sorularla kafayı yeme noktasına gelmiştim..bence kendine bir iş bul ve kocana nasıl davranacağnı
düşüneceğine karşılıklı konusmayı dene ..Gerçi yuvayı dişi kuş yapar derler..bu yuva yapma kısmı
da işte tam da senın dediğin gibi kadın kendinden ödünler verir,herşeyi alttan alıp reisi pohpohlar..
Sonra da evliliğimiz çok güzel der bu kadınlar..Halbuki içlerine bir baksan ...Bence kişiliğinden taviz
verme ama devamlı mutsuzluğunu da dile getirmemeye çalış,o zaman dırdırcı oluyoruz bilirsin..En
azından iyi şeyler yaptıgında da memnunıyetını dıle getır veya bırsey ısterken daha sevecen davranarak
iste zaten çözülür eşin de öyle yapınca..Hem 7aylık evlilik çok taze böyle alışma süreçleri olur normal
merak etme..Bol dualar et bu gece..
7 ay da bu hale nasıl geldiniz merak ediyorum açıkçası :44::44::44: acaba evlenmeden önce birbirinize karşı dürüst değilmiydiniz ??
eşinin hayalindeki olana kadar kişiliğinden ödün vererek kişiliğini kaybedeceksin ben neyi sever neyi sevmezdim diye bilmeyeceksin karakterin kaybolup gidecek o zaman sen kaybolup gideceksin bunun yerine birbirinize kızdığınızda konuşmayın sen başka odaya geç eşinde sende sakinleşince derdini anlat sinirli iken sadece boş konuşulur esas konuya gelemezsin büyüklerimizin kadın alttan alır dedikleri ona kızacağı kelimeyi sinirli iken söyleme bekle sakinleşince sen zaten istediğini alırsın hepimiz kadınız anlarız ......
oyoyoy :) cnm bnm o çözüm değil ki bi süre sizi idare eder ama sonra bu sefer sen kendini sıka sıka başka şeylerden çatışmaya başlarsınız..7 ay evlilik.. öncesi varmıydı bilmiyorum bu zamanları bende sıkıntılı yaşadım.bizim flört dönemimizde vardı bnm ama aynı evin içinde daha farklı oldu herşey..aynen bana da herşeye ağlıyorsun çok alıngansın derdi eşim..iki farklı kültür eşimin ailesi kaynaklı sıkıntılar ve poff akşamına kavgasonra çok sevdiğim bi ablam bana bi yol gösterdi..tatlı dil yolu..atıyorum haftasonu bir yere mi gittik beraber dönüşte ben ona ALLAH razı olsun beni gezdirdin ya bugün nefes aldım çok dua edeceğim sana dedim..ertesi hafta başka güzel bir şey...akşam yemeğini onun sevdiği şeyleri yaptım ve bunu dillendirdim güzellikle.. senin için yaptım inşallah becerebilmişimdir dedim fln gülerek..kendime baktım evin içinde sürekli güzel şeylerle dolaştım,saçlarımı boyadım fln filan derken baktım adam bayağı sakinledi..bana sormadan bişey yapmaz oldu :):)
Bir tarafın kendi gibi olmaktan vazgeçmesiyle olmaz ki mutlu evlilik..
Eşler birbirlerine adım adım gelirler, o bunu sever yapayım da mutlu olsun.
Aaa aşkım beni sevindirdi o da bunu sever ben de bunu yapayım da
o da mutlu olsun diye diye olur.
Bencil insanı ne yaparsan yap mutlu edemezsin malesef.
Sen sen olmayı bıraktığında eşinin sevdiği kadın olmayı da bırakmış olacaksın.
( Severek evlendiyseniz eğer..)
Üniversitede bir hocam demişti ki...
Günümüz evlilikleri kısa sürüyor çünkü eşler birbirlerini seviyorlar aşık oluyorlar ama
ilişkiye başlayınca kısıtlamalara başlıyorlar.
Oraya gitme,gezme. Şununla görüşme yok bunu giyme.
Kendi olmaktan vazgeçen her şeye he diyen kız artık mutsuz bir kız oluyor.
O deli dolu,neşeli kız o aktiviteleriyle, hobileriyle mutluydu çünkü..
Aslında erkek de o neşeli kıza aşık olmuştu.
Aşık olduğu kadını kendi elleriyle yok ediyorlar.
Sonra da sen değiştin, böyle değildin bla bla bla...
Ve sonuç ayrılık...
Kim değiştirdi beni yahu?:26:
Eşe göre kişilik degiştirmek kimseye degil, sadece size zarar getirir...
Bir süre sonra özgüveniniz kaybolacak, her dediğine tamam diyeceksiniz,
bir bakmışsınız ipin ucu kaçmış ve yönetilmeye başlamışsınız...
Evlilik bu degil arkadaşım,
evlilik karşılıklı anlayışa dayalıdır...
Ayrıca tartışın ama tartışmayı kavgaya dönüştürmeyin.
Kavga demek olayın kişiselleşmesi demektir...
Ne kadar sinirlenseniz de durumu sadece duygularınızı düşüncelerinizi sakince dile getirerek özetleyin olayı...
canım kocanı hayatının en tepesine koyme.hee deyip geçebileceğin biri gibi düşün.bu biraz kişilik meselesi.her şeyin çok üzerinde durma.neticede o senin sevdiğim adam düşmanın değil.kendini geliştir.kendine evine bak.kafa dağıt.öz güvenini artırıcı şeyler yap.karşındakine kendine ait bir hayatın olduğunu hissettir.
denemekte fayda var bazen gerçekten üzerine gitmezsen herşeye ağlamak yerine kırıldığında dudakları büzüp şirince ağlarım bak çok ırıyorsun giibii şekerlik yaparsan işe yarayabilir. ama terste tepebilir genişken iyic geniş bir tip olabilir deneyip gör enazından aklında kalmaz
eşini kendinden vazgeçecek kadar çok mu seviyosun, benim için bu konuda sevgi mazeret olamaz, ama sen bunu bile denemek istiyosan dene, ama şunu bilmelisin bu senin kararın,ilerde eşine ben senin için şunu yaptım bunu yaptım fedakardım vs deme, çünkü inan erkekler için bişey ifade etmiyo bu, yapmasaydın der çekilir kenara
Eşin seni sen olduğun için mi sevdi ? Cevabın evetse bir başkası için değişmeye çalışmak niye ? O zaman sen olmaktan çıkar, eşinin şekillendirdiği biri olursun.
Eş bile olsa, vericiliğin bir sınırı olmalı. Bugün çılgınca aşık olduğumuz eşler, yarın kanlı bıçaklı olduğumuz insanlara dönüşebiliyor.
Neysen o kal, birbirinizi idare edin. Niçin mutluluk tek taraflı olsun ki, birlikte mutlu olun.
Bir de şu var kesinlikle eminim sen değiştikçe seni sevmeyecek çünkü o senin eski halini seviyordu değişmiş halini sevmez ilişkilerin genel sorunu da bu oluyor zaten.Önce kadını değiştirip sonra da beğenmşyorlar. Bence orta yolu bulmak için ikiniz de çabalamalı .Ne bilym kavgada çok bağırış çağırış oluyorsa mesela sakin konuşmayı öğrenmelisiniz kökten değişim kişiliğinize zarar verdiği gbi ilişkinizi de bitirir ortada siz en mutsuz yorgun ve kişiliğini kaybetmiş birisi olark kalırsınız(Allah korusun)
eşimin hayalindeki ben diyorsun da,sen de hayalindeki eşi istiyorsun.karşılıklı birbirinizi değiştirmeye çalışıyorsunuz galiba.nişanlıyken nasıldınız ki,yoksa bilerek evlenip,nasılsa evlenince değiştiririm diye mi düşündünüz
Kendin olamadığın bir ilişkide evlilikte mutlu olamazsın.
dürüstle ılgısı yokkı...konu onun ılgısız ve herseye önemsız bakması.yanı o hıcbıseyı takmaz dusunmez.benım uzuldugumu gorur ama onada bısey yapmaz.sorun bu.ve ben esımı 2008 yılından ıtıbaren tanıyorum.yanı 5 sene oldu.ama evlendık sankı hıc tanımamıs gıbıyım.sankı yenıden dogmusta elıme vermısler ben buyutup beslıcem her sorunu uzuntusuyle ugrasıcakmısım gıbı.
eşimle sorunlar yaşadığım dönemler oldu. kavga gürültü ile ya da anlatarak artık hiç birşeyin çözülemeyeceği aşamalar.
ben de senin düşüncelerine kapıldım. onun istediği gibi davranayım dedim.
onun istediği kişi olmaya çalıştım. kırgınlıklarımı yüzüme yansıtmadım. hep gülümsedim. o bir derdin mi var dediğinde hayır tabiki dedim. şakalar yaptım eğleniyor gibi davrandım.
ama içimde üzüntüler mutsuzluklar kartopu gibi büyüyordu. onun olmadığı yerlerde ağlıyordum sızlıyordum yine ona gülümsüyordum.
hiç bişeyi çaktırmıyordum. ama ben ben değildim.
eşim sık sık bi sorun mu var demeye başladı. önceden o kadar sık ilgilenmediği konularla ilgilenmeye başladı.
kara kara düşünmeye başladı. senin bir derdin var ve benden gizliyorsun demeye başladı. ben inkar ettim , o üstüme düştü.
bu süreç yaklaşık 2 ay kadar sürdü ve sonunda onun beni bu hale getirdiğini söyledim.
sürekli konuşa konuşa bazı konuların artık anlamsızlaştığını anlattım.
artık sana ağlamak kırılmak istemiyorum dedim. oysa eşim içinde bulunduğum sıkıntıları kendi ile bağdaştırmıyordu bile belki.
olay tatlıya bağlandı. ama bir daha dener miyim asla. çok yıpratıcı bir süreç.
Allah kolaylık versin. bu arada ben iyi rol yapamam. eşim hep seziyordu bi sıkıntı olduğunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?