• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Hayalleri

İşi rahat ve guzelken başka işe yönelmesini bende istemezdim.

Üstelik bebek beklerken. Düzen şart.

Klasik iş değiştirme durumu değil bence bu. Belki eşiniz asker olsa evliliği iki kez düşünüp evlenmeyecektiniz. Bu şekilde bir hayat istemiyor olmanız çok normal ve bebek bekliyorsunuz, onun da duygusallığı var. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın dilerim ve doğumu bekleyin. Eşiniz baba olsun, evladını kucağına alsın, o zaman yine riske girmek isteyecek mi görsün. Ya da siz hamilelikle birlikte yükselişe geçen bu duyguları taşımaya hala devam mı edeceksiniz görün.

Gerçekten istese, tereddütleri olmasa geçer bence. Kimsenin desteğine ya da onayına ihtiyaç duymaz. Ben olsam izin vermem, hayalse öyle kalsın ya her şey daha berbat olursa? Bu sefer keşke izin vermeseydim diye kendinizi yer bitirirsiniz. Eşiniz can sıkıntısından heyecan arıyor kendine o kadar.
eşim istemediğim konularda pek cesaret edemiyor
onay almazsa yapamaz gerçekten
mesela bir yere gitmek istiyor bende onayı bile gönülsüz verdiysem
ya gitmez oldu ki gitmesi gereken bir yer gittiğinde de içine sinmez, tad alamaz

Klasik iş değiştirme durumu değil bence bu. Belki eşiniz asker olsa evliliği iki kez düşünüp evlenmeyecektiniz. Bu şekilde bir hayat istemiyor olmanız çok normal ve bebek bekliyorsunuz, onun da duygusallığı var. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın dilerim ve doğumu bekleyin. Eşiniz baba olsun, evladını kucağına alsın, o zaman yine riske girmek isteyecek mi görsün. Ya da siz hamilelikle birlikte yükselişe geçen bu duyguları taşımaya hala devam mı edeceksiniz görün.
umarım ben doğuma kadar bu yükselişte ki hormonlarla dayanabilirim doğuma kadar birşey söylemeden:KK34:

günaydın hanımlar
hamileliğinde verdiği duygusallıkla beni oldukça düşündüren bir konu hakkında sizlerden fikir almak istiyorum
3 yıllık evliyiz öncesinde de 3 yıllık sevgililik dönemimiz oldu
eşim kamuda çalışan mühendis bende çalışıyorum
maddi, manevi açıdan Rabbime şükürler olsun ki hiç bir problemimiz yok
Eşimle 8-5 çalışıyoruz, hafta sonları, resmi tatiller hep birlikteyiz
benim için mükemmel birşey ama...
eşimin başka mesleğe geçme hayalleri var tanıdığımdan beri
Mesela askeriye geçmek istediklerinden birisi
ve ben her zaman buna engel oldum
çünkü düzenli bir yaşantımız var ve askeriye de yaşayanların sıkıntıları oldukça fazla
artık buna engel olduğum için vicdan azabı çekiyorum
sevmediği bir mesleği yapmak zorunda bıraktığımı hissediyorum
sizce ciddi bir şekilde konuşup artık istediği yere geçmesi için onu desteklediği mi mi söylemem gerekli yada onun isteklerini kendi hayalimde ki aile düzeni için görmezden mi gelmeliyim?

şimdi de memur asker olsa da memur, üstelik askeriye de şartlar daha zor, onun içinde aileniz için de zor, yani çok gereksiz bi macera bence
aile birliğini ve mutluluğunu düşün derim, eşin tamamen duygusal düşünüyor ama eğer evliysen duygusal değil mantıklı hareket etmelisin
ama deseydi ki, maaşım daha iyi olcak ailecek şartlarımız daha iyi olcak o zaman başka, ama eşinin derdi bunlar değil, tamamen duygusal düşünüyor ve malesef mantıksız

Baska bir alan olsa destekleyin derdim aama askeriye gercekten zor. Ne zaman neyin olacagi hic belli olmuyor. Bransinin iyi,tehlikesiz denk gelmesi lazim mesela ilk basta bence. Benim esim de askeri personel. Ilk tayin oldugu yerden cogu tanidigi suclu, masum bilmiyorum ama icerde su an. Icerde olmayanlarin tek tek tayinleri cikip El bab'a Suriye sinirina, Sirnak'a vs gitti. Coluklu cocuklu aileler. Hanimlar baska sehirde. Gorev sureleri belli degil.
Nasip kismet isi her sey tabi ki ama bence cok zor bi meslek. Hem icinde olana, hem es tarafina gercekten zor. Nobetleri olacak, gorevlendirmeye cagrilacak yeri gelecek. Fiziki yorgunlugu ayri psikolojik yorgunlugu ayri.. Sizin yerinizde olsam ben de karsi cikardim, ki ilk zamanlar ciktim da.
Tek basina degil ki artik bi kurulmus duzeniniz var, bebek bekliyorsunuz ustune. Ilk gorev yeri neresi olur belli degil, tasinmasi yerlesmesi ayri dert. Cok zor gercekten:KK43:

Eşim iyi bir bölümden mezun oldu. En büyük hayali polis olmaktı. Bu mesleğe aşık bir adamdı. Ve polisliğin en zor görevleri olan bir bölümünü istedi. Şuan sevdiği işi yapıyor ve ona destek oluyorum sadece . Birlikte karar verdik sevdiği işi yapması için hep destek oldum. Şunu sorarsan çok zor. Gecemiz gündüzümüz bayramımız Yok . Eşim on aylık göreve gitti mesela iki bebeğimiz var. Ama bu tarz asker ve polis gibi meslekleri vatana aşık kimselerin yapması taraftarıyım. Eşim vatana aşık bir adam ve işini çok iyi yapıyor. Bende eşime aşığım onu dualarla bekliyorum . En Büyük TÜRKİYE

Benim eşimde mühendis ve zamanında askeriye subaylık sınavlarına girmediği için çok pişmanlık duyuyordu. Şansa askerliği meslekçi subay olarak çıktı ve o şekilde yaptı askerliğini komutanları askeriyede kal demelerine rağmen kalmadı iyiki subay olmamışım dedi ve içinden o hevesi gitti :D sizin eşinizde kısa sürelğine yaparsa belki hevesi kaçar ama kamuya tekrar dönebilirmi geçiş yapabilirmi bilmiyorum.

Tövbe Yarabbim ne biçim hayalleri var eşinizin yaa :KK14: Kamuda çalışıyor ama yok efendim asker olacakmış.. Tabi ki istememekte haklısınız. Asker olma hayali varsa baştan olsaydı tamam amenna. Ayrıca bu saatten sonra bakmakla yükümlü bir ailesi var.

1 sene ücretsiz izin alsa olmuyor mu :işsiz: Olmaz sanırım. Çünkü askeriye girdiği zaman işe başlaması yapılır :kahve:

Örnek ben
Bekardan farkım yok
Gecenin bi saatinde kalkıp gittiği oluyor
Aman engel olun

Destek vermediğiniz için suçluluk hissetmeyin. Bodoslama atlıyor sadece istiyor önünü arkasını düşünmeden. Ama artık tek kişilik bir hayatı yok. Sorumlulukları var. Çocuğu size bırakıp göreve gidecek siz perisan. Benim eşimin de böyle yurtdışı sevdası vardı doğumuma yetişemedi iki aylık bebekle beni tek başıma bırakıp gidecekti allah büyük engel çıktı gidemedi şimdi iyiki gitmemisim cocugumdan uzak duramazdım diyor.erkekler çoğu zaman böyle sadece ister ne istediğini bilmeden

günaydın hanımlar
hamileliğinde verdiği duygusallıkla beni oldukça düşündüren bir konu hakkında sizlerden fikir almak istiyorum
çünkü düzenli bir yaşantımız var ve askeriye de yaşayanların sıkıntıları oldukça fazla
sizce ciddi bir şekilde konuşup artık istediği yere geçmesi için onu desteklediği mi mi söylemem gerekli yada onun isteklerini kendi hayalimde ki aile düzeni için görmezden mi gelmeliyim?

Ben sanırım kendi açımdan tereddütlerimi söylerim.
Kurulu bir düzenin bozulacağını arz eder fikrini alır uzlaşmaya bakarım
Çok israrcı olursa kendisine bırakırım.

Eşin macera arıyor. Askeriyeye gidip mutlu olacağının garantisini kim veriyor?
Yarın çocuk olunca herşey daha zor olur.
Benim eşim böyle bişey istese kabul etmezdim.

günaydın hanımlar
Bence aile düzeni kadar güzel birşey yok bu düzeni hiç bozmayin

Desteklenecek bir hayal gibi gelmiyor bana. Yani su saatten sonra. Bunu egitim donemi vs. Var. Hamilesiniz bebeginiz olacak. Ve uzun sure ayri kalmaniz gerekebilir bu durumda bence hayal olarak bi kenarda dursun. Okadar coooook istiyor olsaydi ilk sececegi meslek o olurdu zaten.

Back
X