• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Hayalleri

Aynı statüde hayal olsa desteklerim, ki her zaman destekledim herşeyinde. Ama kurulu standart hayattan 5 senedir şehir değiştirilen, gecesi gündüzü belli olmayacak bir hayat için nötr kalırdım. Bi tek kendi değil ailesiyle birlikte evi sırtında olacak.

Geçen gün eşim bana (inşaat sektöründeyiz) artık bu sektör bitiyor acaba naylon imalathanesi mi açsam dedi :D sadece güldüm tabi ne desem bilemedim :D

Ben olsaydim kesinlikle istemezdim.Askeriye hiyerarsisi cok siki olan , cogu zaman mantiksiz kurallara sahip bir kurum.Bir cok askerin de yasadiklari sikintidan dolayi psikolojisi bozuk.Bir de aklima hep hic yoluna ölen askerler geliyor.Yazik degil mi?

Eger esiniz evlenmeden önce de bu konuda böyle düsündüyse engel oldugunuz icin rahatsiz olmalisiniz.Ama yok evlendikten sonra bu düsünceyi ortaya attiysa bunu istemediginizi belirtmek hakkiniz.

esiniz kamuda calisiyorsa nasil askeriye sinavlarina girecek ki? cunku memurluktan istifa etmesi lazım oncelikle. askeriyede dış kaynaktan alım zaten cok az ve yaş sınırlamaları var. birde diyelim askeriyeye mühendis olarak sivil statüsünde girdi. iste o zaman buyuk hayal kirikligi yaşar. cunku sivil memur statüsünde çalışıyorlar ve kimse asker olarak görmüyor onlari. hayal ettigi gibi bir ortamla karsilasmaz. bircok haktan mahrum olur . ordu evlerine giremez kamplarinda kalamaz vs. subay olarak girme şansi da yok gibi bisey. ancak sözleşmeli subay alıyorlardı cok eskiden hala oyle alım var mı bilemiyorum.

Tam olarak istedigi sey ne bilemedim.
Komsumuz askeriyede. Adami en son ocak ayinda gorduk. Aidati odememiz icin esime toplu para birakti gitti.

Bu tarz bir is istiyorsa kabul etmeyin. Adamin hayalleri onemli tabii. Ama kocasiz hayat gecirecekseniz niye evlendiniz?

Esim de 1.5 senelik fransaya gidecek egitime. Zorunlu degil ama mesleginde fark yaratmasi icin istiyor. Iyi is sartlarinin bir omur boyu ona da bana da refah saglayacagi kesin. Ben hic problem cikartmadim git dedim.

Sayili gun gecer. Ama omur boyu? Asla...

Eşinizin çok istediği bir durumsa ağız üstü pek istemiyorum , baba olacaksın vs diyebilirsiniz istemiyorsa.

Ama gerçekten istiyorsa destek olun.
istemediği mi biliyor bu yüzden ısrarcı olamıyor
benim tavrım net bu düzeni seviyorum
ama yıllar sonra keşke demekte istemiyorum

Vatan aşkı doruklardaysa, siz de bu aşkla onu bekleyecekseniz, şartları kaldırabilecekseniz, hayalini bırakın gerçekleştirsin.

Bak bizim mesela ne bayramımız var ne tatilimiz...
Olsun, onların sayesinde yaşıyoruz buralarda, önce vatan, daha sonra onun canı sağolsun.

evet iyiki onlar var çok büyük bir fedakarlık
Rabbim ömürlerini uzun eylesin her türlü beladan korusun
bende vatanını seven biriyim hamile halimle tarla, bağ geziyorum
inan bana bu işi yaptıranda vatan aşkı
ben mesela ayın 15 olduğunu biri söylemezse maaş yattı diye bilmem bile takipte etmem

Canım bende istemezdim.Yani sende fikrini söyliyeceksin elbette.Bide bebeğin olacak.Tayinliyken çocuk büyütmek oldukça zor.Tedirgin olmakta
haklısın.Bide şu var ki daha baştan tayinli biriyle evlenirsin hani asker,polis v.s.o zaman adama işini bırak diyemezsin.Zaten bilerek ve isteyerek başta adım atmışsın kabullenmesi kolay olur.Ama sonradan olunca kolay değil.Hayırlısı neyse o olsun inşallah.
inşaallah

Hayal diye insanin herseyi yapmasi gerekmiyor. Eşimi her konuda sınırsızca destekleyerek iyi eşcilik oynayamam ben şahsen. Evliliğimiz, ikimiz için iyi olanı isterim ve bu hayali bizi kötü etkileyecekse tabi ki desteklemem.
Evlendikten sonra sadece kendin icin, kendini düsünerek, kendi hayallerinin pesinde kosarak hareket etmekte bencilce bir durum.

Mecburi olarak ayri kalmak zorunda olsaydiniz veya belli bir sureligine olsaydi olabilirdi lakin hayalimdi bilmem neydi diye işini birakip, düzenini bozup gidecektiyse evlenmemeliydi diye düşünürdüm.
işte bazen ben de kendimi bencil görüyorum onun isteğine olumsuz baktığım için
benim bu dünyada ki en önem verdiğim şey huzurdur
onu kaybetmeyi asla istemiyorum

eşler birbirini desteklemeli tabi ki. ama evlenmeden önce de bu isteğini biliyor muydunuz? bu kadar zamandan sonra düzeninizi değiştirmek zor olacaktır muhtemelen. yakında bir bebeğiniz de olacak galiba. herşeyi göz önünde bulundurup konuşarak karşılıklı ortak bir karar almanız iyi olur.
evet hep bu isteği vardı ama hep engel oldum
pişmanım!!!!
benim eşimin mesleği sizin ki kadar düzenli olmasa da düzen vardı az çok. evliliğimiz harika gidiyordu. hayatım da tek eksiğim eşimmiş diyordum.
ta kiiii ek işe başlayana kadar! tek başıma yıllık izin kullanıyorum. evde ki her iş çocukla ilgili her iş ben de. eşim sadece ulaşım derdimizi çözüyor. ev-iş-kreş yakın olsa o da ben de olacak. hatta bazen onu bile ben yapıyorum.
1 ay yıllık izin kullandım. nerdeyse tek başıma geçirdim izni ve bazı ufak nedenlerden dolayı da panik atak! hastası oldum, ilaç kullanmaya başladım. bunları önceden göremedim. eşimin yıllardır hayali varsın gerçekleştirsin dedim. ama yanılmışım.
bir de maddi boyutu var. kurulan iş kendini toparlayana kadar oraya yatırım yapıyoruz. yani ortalama 4-5 milyonluk birikim olana kadar çalışacağız!
ben ettim sen etme!
şimdilik daha etmedim
inşaallah etmemde
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

izin vermem. aksine onu ikna etmeye çalışırım konuşarak. babası şehit düşmüş sanırım ondan istiyor. ama her şehit düşenin çocugu akrabası da asker olacak diye bi durum yok biraz duygusal yaklaşıyor eşiniz. tabiki çok yüce bi meslek askerlık ama herkes asker olamaz. üstelik o memuriyeti kazanmak için insanlar senelerce emek sarfediyor. eşinizin yerinde olmak isteyen binlerce insan var. bazen hayatın bize getirdikleriyle mutlu olmamız gerektiğini düşünüyorum. herkes bisürü şey istiyor, bisuru sey yapmak olmak istiyor, hepsini yapsaydık hayatımız nasıl değişirdi acaba? bu askerlık değil, örneğin bırakıp özel sektörde çalışıcam dese tavrımız farklı olurdu eminim. sizi de anlıyorum ikiniz de duygusal yaklaşıyorsunuz. ama bazen mantıklı hareket etmemiz gerekiyor dediğim gibi elimizdekiyle mutlu olmalıyız
bende hayatın getirdikleri ile mutlu olan bir insanım
rahatsam huzurum yerindeyse çok kurcalamam kaderi
yaşar giderim
öyle ucuk heveslerimde yoktur zaten benim
önceliğim hep ailem olduğu için

Ben olsaydim kesinlikle istemezdim.Askeriye hiyerarsisi cok siki olan , cogu zaman mantiksiz kurallara sahip bir kurum.Bir cok askerin de yasadiklari sikintidan dolayi psikolojisi bozuk.Bir de aklima hep hic yoluna ölen askerler geliyor.Yazik degil mi?

Eger esiniz evlenmeden önce de bu konuda böyle düsündüyse engel oldugunuz icin rahatsiz olmalisiniz.Ama yok evlendikten sonra bu düsünceyi ortaya attiysa bunu istemediginizi belirtmek hakkiniz.
aslında evlenmeden öncede dile getirirdi ama ilişkimiz hep ciddi boyutta olduğu için yine sıcak bakmadığı mı belirttim
ama o zamanlar belki gerçekten cesaret edebilseydi olabilirdi gibime geliyor

esiniz kamuda calisiyorsa nasil askeriye sinavlarina girecek ki? cunku memurluktan istifa etmesi lazım oncelikle. askeriyede dış kaynaktan alım zaten cok az ve yaş sınırlamaları var. birde diyelim askeriyeye mühendis olarak sivil statüsünde girdi. iste o zaman buyuk hayal kirikligi yaşar. cunku sivil memur statüsünde çalışıyorlar ve kimse asker olarak görmüyor onlari. hayal ettigi gibi bir ortamla karsilasmaz. bircok haktan mahrum olur . ordu evlerine giremez kamplarinda kalamaz vs. subay olarak girme şansi da yok gibi bisey. ancak sözleşmeli subay alıyorlardı cok eskiden hala oyle alım var mı bilemiyorum.
inanın bu konuda hiç bir fikrim yok
o kadar ters bakıyorum ki olaya asıl istediğinin hangisi olduğunu bile sormuyorum

aslında evlenmeden öncede dile getirirdi ama ilişkimiz hep ciddi boyutta olduğu için yine sıcak bakmadığı mı belirttim
ama o zamanlar belki gerçekten cesaret edebilseydi olabilirdi gibime geliyor

Siz sicak bakmadiginizi belirtmissiniz zaten.Bu durumda hic kendinizi bos yere suclamayin.Cok isteseydi bunu kosul olarak öne sürmeliydi.Esiniz daha cok duygusal düsündügü icin böyle.Babasina karsi kendisini borclu hissediyor olabilir.Ve belki de tam da dediginiz gibidir.Simariklik olarak da görülebilir.Bir insan niye illa asker olmak ister.Isin özünde savasmak var.Bu niye cazip geliyor insanlara.Neyse ben daha fazla yorum da bulunmayayim.

Ama ben ce siz en dogrusunu yapiyorsunuz.Belki esinizin de isine geliyordur sizin karsi cikmaniz:Böylelikle kendini vicdanen daha rahat hissediyordur.

günaydın hanımlar
hamileliğinde verdiği duygusallıkla beni oldukça düşündüren bir konu hakkında sizlerden fikir almak istiyorum
3 yıllık evliyiz öncesinde de 3 yıllık sevgililik dönemimiz oldu
eşim kamuda çalışan mühendis bende çalışıyorum
maddi, manevi açıdan Rabbime şükürler olsun ki hiç bir problemimiz yok
Eşimle 8-5 çalışıyoruz, hafta sonları, resmi tatiller hep birlikteyiz
benim için mükemmel birşey ama...
eşimin başka mesleğe geçme hayalleri var tanıdığımdan beri
Mesela askeriye geçmek istediklerinden birisi
ve ben her zaman buna engel oldum
çünkü düzenli bir yaşantımız var ve askeriye de yaşayanların sıkıntıları oldukça fazla
artık buna engel olduğum için vicdan azabı çekiyorum
sevmediği bir mesleği yapmak zorunda bıraktığımı hissediyorum
sizce ciddi bir şekilde konuşup artık istediği yere geçmesi için onu desteklediği mi mi söylemem gerekli yada onun isteklerini kendi hayalimde ki aile düzeni için görmezden mi gelmeliyim?
Benimki daha sevgililik dönemimizde bana askeriye hayalinden bahsetti bende istemediğimi eğer istiyorsa beni unutması gerektiğini söyledim gerçekten kutsal bir meslek yapana saygı duyuyorum ama nasılsa ölüm zamanı belli diyerek de her gün diken üstünde oturamam oradan oraya sürekli göç halinde olamam tercih eden herkese gerçekten saygım var ama ben o taşın altına girebilecek kapasiteyi kendimde görmedim hani siz bencillik mi ediyorum diyorsunuz ya o siz istemediğiniz halde o mesleği seçerse bencillik olmuyor mu? Benim avantajım eşimin çok hayalleri vardı onun için olmazsa olmaz değildi

canım benim eşimin babası şehit
o bu sebepten dolayı olmak istiyor
asıl mesele ölüm değil zaten hangimiz ne kadar yaşayacağız rabbim bilir
malesef benim eşim gitme dediğim için gitmiyor

Zorluklarından, size ne derece yansıtmayacağından emin mi? Enine boyuna düşündü mü?

Eşi asker 3 arkadaşım var. Eşlerini seviyorlar ama keşke asker olmasaydı diyorlar. Nöbetleri, psikolojik baskısı, haftalarca sürebilecek görevleri.. Babası şehit diye istemesi sanki biraz saplantı gibi..

Benim eşim de kendine ait serbest meslek istiyor. Ama şu anda ben onu engelliyorum. Çünkü özel sektör ama hem maaşı günü gününe yatıyor hem de borçlarımız var diye. Açıkça 'benim çalışmama güvenme' diyorum ona. İleride elimiz rahatlarsa özgür bırakabilirim ancak.

Eş desteklenmeli ama ikili ilişkide bir de çocuk varsa kar zarar çok iyi düşünülmeli.

ben yolunu açtığımda cesaret edebilecek mi bilmiyorum
belkide edemez inşaallah etmez diye dua edeceğim:dua:
ben izin vermem.
belki onun hayali yüzünden yuvamın düzeni bozulacak.
kendimi geçtim çocuklarım için asla izin vermem.

eğer çocuğuna ve bana rağmen, işini bahane edip arabeske bağlıyorsa, beni sevmediğini düşünür.

bekar olarak hayallerine yolcu ederim.

Asla geçmesin askeriye ye keşke benim eşimde düzenli memur olsaydı keşke hafta sonları hep evde olsaydı keşke akşam 5 te hergün evde olsaydı ama eşim asker ve şuan göreve gitti taa pazar gününe kadar evde yok ve ben yanlızım En Büyük TÜRKİYE ne kadar üzücü yorucu yıpratıcı sadece yaşayan biliyor bence bu hayallerden vazgeçsin sizde destek olmayın

arkadaşlar şunu belirtmemiş olmam konuyu biraz yüzeysel bırakıyor
benim eşim 5 yaşında yetim kalmış, babası şehit
bu yüzden galiba bu konuda ısrarcı
ve vatan aşığı bulunduğu işte ki mutsuzluğunun sebebi tatminsizlik
manevi olarak
yani bulunduğu birimin en fazla çalışanı kendisi olmasına rağmen yeterince çalışmadığına inanıyor
bana göre bazen şımarıklık gibi geliyor:kızgın:
bazen iç sesim gitsin istediğini olsun diyor ama mantığım kabul etmiyor
bebeğimiz olduktan sonra askere gidecek zaten sırf çok istediği için uzun dönem yapmasını bile istiyorum ama iş meslek değişimi olunca kalbim sıkışıyor daha şimdiden:KK42:
şehitlik yüce makam amenna.

niyeti şehit olmak galiba.

ben yetim büyüdüm, evladım da büyür diye düşünüyor olabilir.

Belirli bir düzenden düzensiz hayata geçmek istemesi hiç mantıklı gelmedi bana.Mesela benim eşim asker ve bana sen ofis açtığın Zaman bu işi bırakırım sürekli beraber oluruz diyor ben de ona hayır diyorum.Bu görev vs. Görüşemedigimz Zaman'lar birbirimizi çok özlüyoruz ve kıymetimizi daha yi anlıyoruz.Bu büyünün de bozulmasını istemiyorum açıkcası. Sizin de istememeniz çok dogal.Çünkü belirli bir düzen oturtmuşsunuz ve bir bebeğiniz olacak.Bu istegi umarım uzun sürmez.

ben izin vermem.
belki onun hayali yüzünden yuvamın düzeni bozulacak.
kendimi geçtim çocuklarım için asla izin vermem.

eğer çocuğuna ve bana rağmen, işini bahane edip arabeske bağlıyorsa, beni sevmediğini düşünür.

bekar olarak hayallerine yolcu ederim.

şehitlik yüce makam amenna.

niyeti şehit olmak galiba.

ben yetim büyüdüm, evladım da büyür diye düşünüyor olabilir.
eğer evlenirken asker olsaydı bunu kabullenebilirdim
ama sırf o istediği için hayatımı alt üst yapamam
bu isteğinde ısrarcı olursa zaten yapacağım birşey yok
kendi hayatını çizmiş olacaktır
ben büyüdüm evladım da büyür manası ile değil
galiba kendince intikam alacak

Belirli bir düzenden düzensiz hayata geçmek istemesi hiç mantıklı gelmedi bana.Mesela benim eşim asker ve bana sen ofis açtığın Zaman bu işi bırakırım sürekli beraber oluruz diyor ben de ona hayır diyorum.Bu görev vs. Görüşemedigimz Zaman'lar birbirimizi çok özlüyoruz ve kıymetimizi daha yi anlıyoruz.Bu büyünün de bozulmasını istemiyorum açıkcası. Sizin de istememeniz çok dogal.Çünkü belirli bir düzen oturtmuşsunuz ve bir bebeğiniz olacak.Bu istegi umarım uzun sürmez.
ben eşime çok düşkün bir bayanım
gün içerisinde bile özlüyorum
sizin gibi günlerce, aylarca bu özleme dayanamam
Allah yardımcınız olsun

Asla geçmesin askeriye ye keşke benim eşimde düzenli memur olsaydı keşke hafta sonları hep evde olsaydı keşke akşam 5 te hergün evde olsaydı ama eşim asker ve şuan göreve gitti taa pazar gününe kadar evde yok ve ben yanlızım En Büyük TÜRKİYE ne kadar üzücü yorucu yıpratıcı sadece yaşayan biliyor bence bu hayallerden vazgeçsin sizde destek olmayın
Allah yardımcınız olsun:KK42:

eğer evlenirken asker olsaydı bunu kabullenebilirdim
ama sırf o istediği için hayatımı alt üst yapamam
bu isteğinde ısrarcı olursa zaten yapacağım birşey yok
kendi hayatını çizmiş olacaktır
ben büyüdüm evladım da büyür manası ile değil
galiba kendince intikam alacak
evlenmeden önce de askerlik mesleğini seçebilirdi ama mühendis olmuş.
artık bekar değil. istediği gibi karar veremez.

ben eşime çok düşkün bir bayanım
gün içerisinde bile özlüyorum
sizin gibi günlerce, aylarca bu özleme dayanamam
Allah yardımcınız olsun
Öyleyse Tabiki kabul etmeyin hiçbir şekilde hiç gerek yok durduk yere böyle şeylere.Her kadının harcı degil zaten haklısın,eşinin durumunu bilip ona göre yalnız bırakmaması gerekiyor sizi de zaten.

Back