Eşimin Hayalleri

Destek olmalısınız, eşinizin daha mutlu olmasını istemez misiniz ? Bence eşinizle konuşun ve onun yanında olduğunuzu hissettirin.

Bemimde abim askriyeden kamu mühendisliğe geçti çok zor hele harp okullu değilsen çok ayrım yapıyorlar psikolojisi bozulur kesinlikle karşı çıkın kurtarmış olursunuz

Baska bir alan olsa destekleyin derdim aama askeriye gercekten zor. Ne zaman neyin olacagi hic belli olmuyor. Bransinin iyi,tehlikesiz denk gelmesi lazim mesela ilk basta bence. Benim esim de askeri personel. Ilk tayin oldugu yerden cogu tanidigi suclu, masum bilmiyorum ama icerde su an. Icerde olmayanlarin tek tek tayinleri cikip El bab'a Suriye sinirina, Sirnak'a vs gitti. Coluklu cocuklu aileler. Hanimlar baska sehirde. Gorev sureleri belli degil.
Nasip kismet isi her sey tabi ki ama bence cok zor bi meslek. Hem icinde olana, hem es tarafina gercekten zor. Nobetleri olacak, gorevlendirmeye cagrilacak yeri gelecek. Fiziki yorgunlugu ayri psikolojik yorgunlugu ayri.. Sizin yerinizde olsam ben de karsi cikardim, ki ilk zamanlar ciktim da.
Tek basina degil ki artik bi kurulmus duzeniniz var, bebek bekliyorsunuz ustune. Ilk gorev yeri neresi olur belli degil, tasinmasi yerlesmesi ayri dert. Cok zor gercekten:KK43:

Eşim iyi bir bölümden mezun oldu. En büyük hayali polis olmaktı. Bu mesleğe aşık bir adamdı. Ve polisliğin en zor görevleri olan bir bölümünü istedi. Şuan sevdiği işi yapıyor ve ona destek oluyorum sadece . Birlikte karar verdik sevdiği işi yapması için hep destek oldum. Şunu sorarsan çok zor. Gecemiz gündüzümüz bayramımız Yok . Eşim on aylık göreve gitti mesela iki bebeğimiz var. Ama bu tarz asker ve polis gibi meslekleri vatana aşık kimselerin yapması taraftarıyım. Eşim vatana aşık bir adam ve işini çok iyi yapıyor. Bende eşime aşığım onu dualarla bekliyorum . En Büyük TÜRKİYE

Benim eşimde mühendis ve zamanında askeriye subaylık sınavlarına girmediği için çok pişmanlık duyuyordu. Şansa askerliği meslekçi subay olarak çıktı ve o şekilde yaptı askerliğini komutanları askeriyede kal demelerine rağmen kalmadı iyiki subay olmamışım dedi ve içinden o hevesi gitti :KK70: sizin eşinizde kısa sürelğine yaparsa belki hevesi kaçar ama kamuya tekrar dönebilirmi geçiş yapabilirmi bilmiyorum.

Tövbe Yarabbim ne biçim hayalleri var eşinizin yaa :KK14: Kamuda çalışıyor ama yok efendim asker olacakmış.. Tabi ki istememekte haklısınız. Asker olma hayali varsa baştan olsaydı tamam amenna. Ayrıca bu saatten sonra bakmakla yükümlü bir ailesi var.

Örnek ben
Bekardan farkım yok
Gecenin bi saatinde kalkıp gittiği oluyor
Aman engel olun

Destek vermediğiniz için suçluluk hissetmeyin. Bodoslama atlıyor sadece istiyor önünü arkasını düşünmeden. Ama artık tek kişilik bir hayatı yok. Sorumlulukları var. Çocuğu size bırakıp göreve gidecek siz perisan. Benim eşimin de böyle yurtdışı sevdası vardı doğumuma yetişemedi iki aylık bebekle beni tek başıma bırakıp gidecekti allah büyük engel çıktı gidemedi şimdi iyiki gitmemisim cocugumdan uzak duramazdım diyor.erkekler çoğu zaman böyle sadece ister ne istediğini bilmeden

Ben sanırım kendi açımdan tereddütlerimi söylerim.
Kurulu bir düzenin bozulacağını arz eder fikrini alır uzlaşmaya bakarım
Çok israrcı olursa kendisine bırakırım.

Eşin macera arıyor. Askeriyeye gidip mutlu olacağının garantisini kim veriyor?
Yarın çocuk olunca herşey daha zor olur.
Benim eşim böyle bişey istese kabul etmezdim.

Bence aile düzeni kadar güzel birşey yok bu düzeni hiç bozmayin

Desteklenecek bir hayal gibi gelmiyor bana. Yani su saatten sonra. Bunu egitim donemi vs. Var. Hamilesiniz bebeginiz olacak. Ve uzun sure ayri kalmaniz gerekebilir bu durumda bence hayal olarak bi kenarda dursun. Okadar coooook istiyor olsaydi ilk sececegi meslek o olurdu zaten.

Destek olmalısınız, eşinizin daha mutlu olmasını istemez misiniz ? Bence eşinizle konuşun ve onun yanında olduğunuzu hissettirin.

Bemimde abim askriyeden kamu mühendisliğe geçti çok zor hele harp okullu değilsen çok ayrım yapıyorlar psikolojisi bozulur kesinlikle karşı çıkın kurtarmış olursunuz
arkadaşlar şunu belirtmemiş olmam konuyu biraz yüzeysel bırakıyor
benim eşim 5 yaşında yetim kalmış, babası şehit
bu yüzden galiba bu konuda ısrarcı
ve vatan aşığı bulunduğu işte ki mutsuzluğunun sebebi tatminsizlik
manevi olarak
yani bulunduğu birimin en fazla çalışanı kendisi olmasına rağmen yeterince çalışmadığına inanıyor
bana göre bazen şımarıklık gibi geliyor:kızgın:
bazen iç sesim gitsin istediğini olsun diyor ama mantığım kabul etmiyor
bebeğimiz olduktan sonra askere gidecek zaten sırf çok istediği için uzun dönem yapmasını bile istiyorum ama iş meslek değişimi olunca kalbim sıkışıyor daha şimdiden:KK42:

Ben de istemezdim.
Benim eşim de mühendis polis ve askeriye hakkında çok hevesleri vardı engel oldum sürekli, arada bir dillendirsede ses etmiyorum öyle gerekliydi diyorum, susuyorum.

Valla eşine rahat batıyor kusura bakma.Ben eşimin 8/5 çalışıp resmi tatillerde evde olması için neler vermezdim...

Valla bu konularda biraz katı kurallarim vardir benim bende düzenli hayat istiyorum neticede artik ikiniz tek degilsiniz bi can daha katılıyor aranıza ve onuda düşünmek zorundasiniz ha meslegi en başında öyle olsaydi bisey deme lüksün yoktu ama suan mesleki açıdan iyi durumda askeriyeye geçince dogu görevi bati görevi diye surekli yer degistireceksiniz nöbetleri olacak su durumda kendi açınizdan degil bebek açısından düşünmek zorundasiniz. Oturup arti eksi karşılaştırması yapacaksiniz ve buna bebegi de hesaba katarak yapacaksiniz. Sen uykularindan bi sure sosyal yasantindan feragat ediceksin o da hayalinden bi sure daha feragat etsin.

Eşinizin çok istediği bir durumsa ağız üstü pek istemiyorum , baba olacaksın vs diyebilirsiniz istemiyorsa.

Ama gerçekten istiyorsa destek olun.

Vatan aşkı doruklardaysa, siz de bu aşkla onu bekleyecekseniz, şartları kaldırabilecekseniz, hayalini bırakın gerçekleştirsin.

Bak bizim mesela ne bayramımız var ne tatilimiz...
Olsun, onların sayesinde yaşıyoruz buralarda, önce vatan, daha sonra onun canı sağolsun.

Canım bende istemezdim.Yani sende fikrini söyliyeceksin elbette.Bide bebeğin olacak.Tayinliyken çocuk büyütmek oldukça zor.Tedirgin olmakta
haklısın.Bide şu var ki daha baştan tayinli biriyle evlenirsin hani asker,polis v.s.o zaman adama işini bırak diyemezsin.Zaten bilerek ve isteyerek başta adım atmışsın kabullenmesi kolay olur.Ama sonradan olunca kolay değil.Hayırlısı neyse o olsun inşallah.

manevi olarak
yani bulunduğu birimin en fazla çalışanı kendisi olmasına rağmen yeterince çalışmadığına inanıyor
bebeğimiz olduktan sonra askere gidecek zaten sırf çok istediği için uzun dönem yapmasını bile istiyorum ama iş meslek değişimi olunca kalbim sıkışıyor daha şimdiden:KK42:

bebek olunca fikirleri değişebilir

kendi yetimmiş bir de o bebeğe çok bağlı bir baba olur

lakin bu askeriyeye falan öyle zırt diye giriliyor mu

yani eşinizin yaşını bilmiyorum da şehit çocuğu kontenjanı vs mi var

şehit çocuklarına öncelik tanınsa da oranın da kriterleri vs vardır

bunca yıl girmemiş şimdi neden girsin ki

başta girip hayatını ona göre şekillendirse idi belki o zaman evlenmezdiniz

insanların hayatları meslekleri yaşadıkları şehir hatta ülke de değişir

bu garip değil ama hep böyle hayalim vardı deyip bunu yapmamak, evlendikten çoluk çocuktan sonra bunu değiştirmek zor

manevi olarak
daha askerliğini yapmamışsa ozmn askerliğini yapmasını bekle askerden sonra daha emin olur sonrasında hala ısrarcı ise kararı kendisine bırakın

Hayal diye insanin herseyi yapmasi gerekmiyor. Eşimi her konuda sınırsızca destekleyerek iyi eşcilik oynayamam ben şahsen. Evliliğimiz, ikimiz için iyi olanı isterim ve bu hayali bizi kötü etkileyecekse tabi ki desteklemem.
Evlendikten sonra sadece kendin icin, kendini düsünerek, kendi hayallerinin pesinde kosarak hareket etmekte bencilce bir durum.

Mecburi olarak ayri kalmak zorunda olsaydiniz veya belli bir sureligine olsaydi olabilirdi lakin hayalimdi bilmem neydi diye işini birakip, düzenini bozup gidecektiyse evlenmemeliydi diye düşünürdüm.

eşler birbirini desteklemeli tabi ki. ama evlenmeden önce de bu isteğini biliyor muydunuz? bu kadar zamandan sonra düzeninizi değiştirmek zor olacaktır muhtemelen. yakında bir bebeğiniz de olacak galiba. herşeyi göz önünde bulundurup konuşarak karşılıklı ortak bir karar almanız iyi olur.

pişmanım!!!!
benim eşimin mesleği sizin ki kadar düzenli olmasa da düzen vardı az çok. evliliğimiz harika gidiyordu. hayatım da tek eksiğim eşimmiş diyordum.
ta kiiii ek işe başlayana kadar! tek başıma yıllık izin kullanıyorum. evde ki her iş çocukla ilgili her iş ben de. eşim sadece ulaşım derdimizi çözüyor. ev-iş-kreş yakın olsa o da ben de olacak. hatta bazen onu bile ben yapıyorum.
1 ay yıllık izin kullandım. nerdeyse tek başıma geçirdim izni ve bazı ufak nedenlerden dolayı da panik atak! hastası oldum, ilaç kullanmaya başladım. bunları önceden göremedim. eşimin yıllardır hayali varsın gerçekleştirsin dedim. ama yanılmışım.
bir de maddi boyutu var. kurulan iş kendini toparlayana kadar oraya yatırım yapıyoruz. yani ortalama 4-5 milyonluk birikim olana kadar çalışacağız!
ben ettim sen etme!

bebek olunca fikirleri değişebilir

kendi yetimmiş bir de o bebeğe çok bağlı bir baba olur

lakin bu askeriyeye falan öyle zırt diye giriliyor mu

yani eşinizin yaşını bilmiyorum da şehit çocuğu kontenjanı vs mi var

şehit çocuklarına öncelik tanınsa da oranın da kriterleri vs vardır

bunca yıl girmemiş şimdi neden girsin ki

başta girip hayatını ona göre şekillendirse idi belki o zaman evlenmezdiniz

insanların hayatları meslekleri yaşadıkları şehir hatta ülke de değişir

bu garip değil ama hep böyle hayalim vardı deyip bunu yapmamak, evlendikten çoluk çocuktan sonra bunu değiştirmek zor
yok canım askeriyeye zırt diye girilmiyor
aslında bende tam olarak bilmiyorum
hep bu konu açılınca sinirlerim tepeme çıktığı için nasıldır, nasıl girilir bilmiyorum

izin vermem. aksine onu ikna etmeye çalışırım konuşarak. babası şehit düşmüş sanırım ondan istiyor. ama her şehit düşenin çocugu akrabası da asker olacak diye bi durum yok biraz duygusal yaklaşıyor eşiniz. tabiki çok yüce bi meslek askerlık ama herkes asker olamaz. üstelik o memuriyeti kazanmak için insanlar senelerce emek sarfediyor. eşinizin yerinde olmak isteyen binlerce insan var. bazen hayatın bize getirdikleriyle mutlu olmamız gerektiğini düşünüyorum. herkes bisürü şey istiyor, bisuru sey yapmak olmak istiyor, hepsini yapsaydık hayatımız nasıl değişirdi acaba? bu askerlık değil, örneğin bırakıp özel sektörde çalışıcam dese tavrımız farklı olurdu eminim. sizi de anlıyorum ikiniz de duygusal yaklaşıyorsunuz. ama bazen mantıklı hareket etmemiz gerekiyor dediğim gibi elimizdekiyle mutlu olmalıyız

yok canım askeriyeye zırt diye girilmiyor
aslında bende tam olarak bilmiyorum
hep bu konu açılınca sinirlerim tepeme çıktığı için nasıldır, nasıl girilir bilmiyorum

şunun da bilgisini vereyim. eşiniz mühendis olarak mesleğini askeriyede sürdürebilir. yıl içinde dış kaynaktan muvazzaf subay-astsubay alımı sınavları oluyor. genelde yılda iki kez. yani muhendis olarak girdiğinde özellikle kara haric girerse kendi meslegını yapıyor, yanı savaşa gidiyim sahaya çıkayım durumu olmuyor. ama alt üst ilişkisi disiplin tabiki askeriye oldugu için aynı. bence eşiniz bu şekilde daha da mutsuz olacak. tek yaptıgı forma giymek ve disiplin içinde bulunmak olacak. gene de illa askeriye istiyorsa muvazzaf subay alımlarına başvurabilir.

Back
X