Eşimin her şeyi tamir etmeye çalışma huyu

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.575
598
Bir şey düzgün çalışıyorsa onu kurcalama mantığında bir insanımdır. Eşim ise tam tersi, "Bu nasıl işliyor bir bakayım" cı.

Macgyver gibi adam, her şeyi kurcalasın, onu söksün ona taksın, oradan onu çıkarsın "Ustalar bu parçayı fazladan koymuş" desin bi de üstüne gülsün.
Evlendiğimizin ilk senesi dolmadan klimayı bozdu (Hala daha kabul etmez kendinin bozduğunu). Düzgün çalışan aletin içini açtı, bir gün sonra bozuldu.
Üni. kalma emektar bir laptopum var, içerisinde tüm fotoğraflarım, hatıralarım. Haberim yok, bir gün açmış içini, bilmem kaç parçaya bölmüş, elektrik süpürgesiyle temizliğini yapıyor. Gördüm, ses çıkarmadım ama içim sallandı izlerken.

Hakkını yemeyeyim tabi, tamir işlerinden anlar ama her şeyi tamir edemeyeceğini anlaması lazım. Bırak da arabanın motorunu ustası yapsın. Hayır... Servisten yeni çıktı araba, başladı bizimki netten yabancı kanallardaki paylaşımları izlemeye. Hayırdır diyorum "Hiçç öyle bakıyorum" diyor. Geçen pazar yakaladım, arabanın motorunun üst kısımlarını sökmüş. İzlediği videolarda öğrendiklerini arabanın üzerinde deniyor. Bazı yerlerini geri toplamayı başardı da kerata, ama beynini sıfırlamış arabanın. Neymiş efendim "Sıfırdan kendi kullanışına göre ayarlayacakmış"... Şimdi araba gaz yerken zıplıyor, alışana kadar yapacakmış.

Bu adama, elektronik alet sağlam durunca batıyor.
Huy işte... Eşim çocukluk arkadaşım da aynı zamanda ama bu yönünü hiç bilmezdim.
Birkaç huyu daha var böyle, hali hazırda iş varken başka bir iş daha çıkarma huyu ve gereksiz derecede zaman harcaması...

Değişmiyor, değişmeyecek...
Şuracığa yazayım öyle kendi kendime söyleneyim dedim.
Hayat... Ben biraz yavaşlayayım inceleyeyim, o biraz hızlansın kurcalamasın diye bizi birbirimize kattı deyip geçiyorum işte.

Çok sinir bozucu
Benim eşim de öyleydi, baktım bir gün benim bilgisayarıma bir şeyler yapmak istedi, benimkini kurcalama işimle ilgili her belge orda kendininkini boz diye bağırdım.
O günden beri kendi eşyalarını kurcalar, klimaydı mutfaktı elleme kendi bilgisayarınla telefonunla arabanla uğraş diye azarlarım.

Gercekten yaziniz güldürdü :) aslında zararsizmis kendi kendini oyaliyor işte yapsin dursun yenisini aliyorsa sıkıntı yok:) ama cidden klimayla arabaya cok guldum :)

Buarada benim esim ve dayimda boyledir kurcalar eder calisan seyi bozarlar cezasini cepleri ödüyor iste bizimki akillandi en son cattlemi bozduktan sonra

Alanı bilgisayar programlama, anlar pc işlerinden ama, onu ona eklesin ondan alsın ona taksın huyu da var. Klavyesini değiştirecekti komple laptopumun. Bırak diyorum. Tırnağı kırılmış tab tuşunun, bir tuş için olduğu gibi söküp klavye değiştirecek. Kullanıyorum ben rahatım, ama ona batıyor. Bıraktım artık. Ben yedeklerini alabildiğim kadar alıyorum o kadar.

benim esimde takintili gecenin bi vaktide olsa aklina takila bisey varsa kalkar yapar aradtirir kurcalar sinir olurum ama saglam duran aleti ellemez

Dün dışarı çıkacağız, kapının önünde bekliyorum, adam saatin pilini değiştirmeye gitti. Kafasına takılmış bir kere bi açacak, ben beklemişim 5 -10 dk daha ne çıkar. :)

Buarada benim esim ve dayimda boyledir kurcalar eder calisan seyi bozarlar cezasini cepleri ödüyor iste bizimki akillandi en son cattlemi bozduktan sonra

Bozulan bi şey olsa kendi bozduğunu kabul etmez ki. Kesin bi başka hatası vardır onun, ondandır :)

Bakar, her şeyi tamir eder. Hatta sağlamsa önce bozar, sonra tamir eder.
Tamir edilemiyorsa da zaten kesin bi üretim hatası bi şeyi vardır.

Bakar, her şeyi tamir eder. Hatta sağlamsa önce bozar, sonra tamir eder.
Tamir edilemiyorsa da zaten kesin bi üretim hatası bi şeyi vardır.

Sifonum bozuk diye radyo reklamlarını seçiyor artık algım,Tam takım 390 lira mıymış neymiş dün duydum :) matematik ve fizik bilgilerim tazelendi sayesinde.

birde benim esimin cicek takintisi var.canli cicek alir disardan internetten sogan alirtohum alir her ay kargo gelirdi koli..omru hayatimda duymadigim cicekleri alirdi.iki balkonumuz cicek doluydu camasir asamazdim. birde bahce inanirmisiniz 400 saksi den asagi degildi kirada oldugumuz icin ben bunlari burda birakamam diye saksilardaydi hep.bir daha bu eve cicekle gelirsen kafana firlatcam derdim.elalem almiyon diye kizar sen kafana atcan diyon der.bi o kadarda dolabin alti milletin camasir suyu olur benim cicek icin bakir besini yok demiri yok su ilaci gubresi dolu bi o kadarda kitaplikta her cicegin ayri ciktisi kitaplar bi o kadarda para doktuk.gecende kraton cicegi var ona ilac vereyim sakin verme oldurdun gecendekini dedim izin vermedim simdilerde kendi evimize cikarsak napcaaz diyo banane naparsan yap..

Nerde oturuyorsunuz eviniz yeriniz musaitmi bilmiyorum ama esinizin bu tutkusunu dogru yonlendirirsenizn verimli olabilir kendisi. Soyle kapali garaj/atolye gibi biryer ayarlayin kendisine guzelce alet cantasi satin alin orda kendi kendine takilsin. Benim arkadasin eside cok meraklidir ama adam cidden becerikli odun islerini yapar tamirat monte etme o tarz herseyi yapar mekanikten arabadan elektronikten hep anlar zaten muhendis birde ilgisi olunca dahada cabuk ogreniyor sanirim. Adam karisina guzel kiymetli bir agactan mucevher kutusu yapti mesela su suslu ici kadife kaplilardan, sonra cocugu oldu cocuguna tahtadan sallanan at yapti kesme plani cizme zimpara cila boyama falan hep kendisi..
Demek istedigim esinizin kotu bir aliskanligi yok demekki adam seviyor manuel isleri ona yardim edin hobi haline getirsin gerekirse kursuna gitsin birseyler uretsin evde calisan seyleri bozacagina.

Ya bana böyle adamlar cok tatli geliyor ya büyük ihtimalle müstakbel kocam da bu çeşitlerden biri olacak o zaman anlycam tatlı mı acı mı gercekten :)

birde bizde her alet olmali almadigim zaman eksik hissediyom kendimi diyo dairede sehrin gobeginde oturuyoruz.testereden kurege su pompasindan kac cesit matkap makinesine kadar neler neler banyo dolabida bunlarla dolu asagidaki kucuk bodrum bunlarla dolu biktim

O modelden annemde var, inanırım Senelerce babamın menekşeleri baş köşemizde oturdu, şimdi de emekli oldu bahçeye terfi etti. O apayrı bir keyif, gerçekten seveni çok seviyor canlı çiçeği. Çocuk gibi bakıyorlar.

Alet çantaları var. Bizim kendimize ayırdığımız ufak bi çalışma odası var, orada koli koli yedek parçalar var bekarkenden ayırdığı. İşinden fırsat bulabilse de yapsa çok hoş olacak da, ayaküstü gelişiyor bu tamir olayları biraz da.
Tamamen başarısız da değil, sıfırdan tamir ettiği şeyler de boldur. Ama işte olanları boza boza, şekillerini değiştire değiştire - ekleye çıkara...

Bir atölye için henüz erken. Ama güzel fikir, bunu bir kenara yazıyorum. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…