Eşimin her şeyi tamir etmeye çalışma huyu

Ondan bir tane de bende var Benim eşimde iki aylık evliyken, şarj aletini tamir edeceğim diye 3 aylık güzelim son model telefonumu patlattı . Çok üzülmüştüm babam almıştı onu bana diye . Allahtan ona birsey olmadı giden telefon olsun . .

Elektronik muhendisligi adayi sevgilime bozulan lambayi yaparmisin dedim. Çünkü bizim bildigimiz tak ampulu yansin cesidi bir lamba degil benim ki maalesef. Baya karışık bir sistemi var. Eve geldi yapayim dedi ve devreyi bozdu gitti sagolsun. Ertesi gün usta cagirdik adam; abla bilmeyenlere kurcalattirmayin dedi o gunden sonra akillandim.

Bende oyleyim. Kac kez bilgisayar bozdum boyle. Radyo tamir etmeye calismisligim var. Evdeki bu tur isler benden sorulur.
Artik biraktim ama kendiliginden bozulmayan biseyi kurcalamicam akillandim.

Yazını kahkaha atarak okudum..çok güzel ifade etmişsin gözümde canlandı. .
Benim eşimde de var bu huy.Birşey tamir edecek mesela allahım bir havalar filan..sanırsın işin ustasi.bende çırak. .onu ver bunu getir yok bu değil öbürü..hah oldu..derken yok olmamış acaba birine mi baktirsak..yada dur kullanma kılavuzu neredeydi bu şeyin onu okuyayım bir..Sinir harbi..evde birşey bozulmasın diye dua eder oldum..birde dağıtır bırakır öyle ben temizliyeyim diye..çok iş yapmış gibi..

erkek kardeşim taşınırken, evden bir çuval;kırık teyp,açılmış ev teli,radyo,bilgisayar kasası vb elektronik eşyalar çıkmıştıo gün bu gündür ,şu bozuk denmez!,hele bir getirin bakayım dediğinde ;yok uğraşma çöpe atacağız diye diye köşe bucak sakladık herşeyisonra zamanla vazgeçti huyundan şükür

Bu da iyiymiş :))

Hava mıdır bilemeyeceğim de, ayrı bi ciddiyet ifadesi geliyor yüzüne kesinlikle :)
Bizim durum usta - çırak değil de, usta ve dış kapının dış mandalına dönüşüyor.
Hele ters zamanlarıysa "Senin işin yok mu dikkatim dağılıyor, hadi bakiyim" diyerek çocuk gibi savar başından. Lafımı sokarım ben de yeri gelirse, bi de beni tiye alır.
Amaan öyle işte napalım... :)

Gizlice çöpe attıklarım oluyor benim de, yoksa atmaz kesinlikle :)

Yok yok benim ki bildiğin havalara giriyor. Sanki her aletin her cihazın ustası o..tamirci gelmeden illa önce bir kendisi el atacak..yahu bilmiyorsun işte ne diye zaman harcayıp yoruyorsun kendini diyorum.."niye bilmeyeyim ki?"diyor..cevaba bak..
Bende baya dertliymisim bu konuda haha

ha ha benim eşime benziyor biraz, ama benimki baya baya kabullenmeye başladı.
yapamayınca tamirci çağırmayı.
evliliğimizin ilk yıllarında inat yapar, haftalarca bozduğu şeyi yapmaya uğraşırdı, şimdi en azından bir kaç kez deneyip mağlubiyeti kabulleniyor.
sana iş çıkarmıyorsa hobi olarak görüp çok ellememek lazım.
zira benim babam evdeki musluk için bile tamirci çağırdığı için çok çektik biz. hem üç dakikalık iş için bir sürü para harcamaya hem de işini iyi yapmayan ustalarla uğraşmaya doyduk.

Kız ne adamı ben bekarım ayol

Niye bilmesin ayol Ada'm peki kocicim deseydin.. Ben bilmem eşim bilir deseydin

Niye bilmesin ayol Ada'm peki kocicim deseydin.. Ben bilmem eşim bilir deseydin
Demesine derim de aşka gelir iyice herşeye el atar diye korkuyorum.hayır birde tehlikeli yani.bazı elektronik ev aletlerini tamir etmeye kalkıyor carpilacak haberi yok Allah korusun.
Benim kocis yanık kocis olsun istemem yani

Ya bizde durum "Anlayıp yapabildikçe daha farklı aletleri kurcalamaya başlamak" gibi bir halde, farklı bir şeyse hele... Arada zayi olan da oluyor. Mesela örnek olarak yazdığım klima, direkt servislik oldu, adamlar değiştirdiler. Adı da "Zaten bozukmuş o" olarak kaldı.

Sağlamı açmasa sorun olmayacak... Bi de vakitsiz yapmasa bazı tamir işlerini... Televizyonu kuruyorlar ilk yerleşirken eve, ayarları yapılıyor servisi tarafından. Adamlar gitti, hemen arkasından kurcala kurcala öğrendi, şimdi kendisi yapabiliyor, bu güzel bir şey, ama her canı sıkıldığında "Bi ayar çekeyim" olayına girince durum tuhaflaşıyor. Bi gün bi geliyorum kanallar gitmiş. Hayırdır? "Sıfırladım ben onları, güncelledim, birazdan bakıcam"

Ben de dertliyim, aslında dert değil de kimseye oturup böyle anlatmadığımdan buraya döküldüm.

Bir başladı mı saatlerini verir de yapmadan kalkmaz başından. İnanın bir yerden sonra sinir bozucu bir hal alıyor.
Tabi bu kısa aralıklarla tekrarlanan bir şey değil Allah'tan. Sadece saracak bi şey ararsa ortaya çıkıyor. Şu ara arabaya sardı... Motoruyla oynuyor.

Hobi diyorum, huy diyorum elimden geldiğince, onun da keyif aldığı bir alan, benim resim yapmam gibi. Dolaylı olarak beni etkilemese bazı halleri, belki hiç sinir olmayacağım. Öyle... Diyorum ya dert de değil yani, öyle bi gıcıklaşma, çalışan makineyi kurcalamak tuhaf geliyor, "Durduk yere bozulacak iş çıkacak" düşüncesi biraz da.

hiç dert etme ya, mal mülk ne ki :)

ben arabayı çarptığım için ve eşim topladığı için mesela ben kendisine hiç karışmam.
benim o ay çıkardığım masrafı evdeki tüm aletleri bozsa geçemez

benim oğuluş da başak.
gerçekten titiz ve düzenli oluyorlar mı?

benim oğlan şu an süper titiz, daha düzenli diyemeyeceğim ama, o günler de gelecek.
anam anası dağınık bari evdeki çocuklar toplasın ortalığı diye başak yaptık çocuğu sezeyanla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…