Eşimin içki sorunu.

Mor lahana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2021
165
165
33
Selam kızlar. Eşimle çok severek evlendik hala daha çok seviyorum onu oda beni seviyor biliyorum ama son zamanlarda çok içki içer oldu. Alıp evde içiyor kızıyorum haklısın azaltmam gerekiyor falan diyo ama bağımlı oldu galiba. Sadece zevkten içiyor içtiği zaman bana zarar vermesi yada kötü sözü falan yok aksine daha pamuk gibi oluyo sürekli güzel sözler söylüyor. Ama istemiyorum ben içmesini akıl verin nasıl bıraktıra bilirim??? Napmalıyım??

Kendisi farkedip bırakması lazım. Bu tür şeylerde bence kişinin kendi istemesi gerekiyor. Yoksa bırakılmıyor

İçki meselesi hakkındaki görüş kişiden kişiye değişir. Bende karşı olan kesimdenim. Sevgiliyken eşiminde içki olayı vardı. Ve ben bu görüşümü anlatmıştım. Neyse evlendiğimizde bi iki sefer gizliden içtiği olmuştu. Yani sen ben istiyoruz diye zevki bir şeyden vazgeçmek kolay olmuyor. Bende peki içebilirsin madem vazgeçemiyorsun bende içeceğim ama meyhaneye, bara artık neresi denk gelirse sen işteyken gidip orada içeceğim. Sanada demlendikten sonra haber ederim artık araya araya gelir bulur alırsın beni dedim. Yapacağımı da bilir. O gün bu gündür içkinin konusu bile olmadı.

Öncelikle nasıl bıraktırabilirim sorusu kadar saçma bir soru yok, bunu kabullenin. Siz bıraktıramazsınız, bi de niye bıraksın adam?

Alkolizm sizin kafanızdaki gibi bir şey değil. Ne sıklıkta, ne kadar ve ne içiyor bu adam?

Bırakın içsin, ben de severim içmeyi, keyiften, yemek yanında, dostlarla vs. Zaten abarttığını düşünüyorsa dozunu ayarlayacaktır. Siz hiç içmemesini mi istiyorsunuz, yaşam tarzına müdahale olmaz mı bu?

Başka konularda gezip kendi konunuza cevap vermeyecekseniz neden konu açıyorsunuz?

Her gün her gün içiyorsa sıkıntı tabi, ama bunun dozu , sıklığı önemli , ha diyorsanız ki hiç istemiyorum içmesini diğer arkadaşların dediği gibi başta hiç içmeyen birisiyle olmanız gerekirdi

Biriniz içki içiyor biriniz içkiye karşıysanız zaten hayata aynı pencereden bakmıyorsunuz demektir. Aranızda bu kadar sorun olacak bir konuyu evlenmeden önce konuşmadınız mı? Adamın sevdiği bir şeyi bırak demeniz bencillik çünkü bunu istiyor. Önce konuşup halletmeliydiniz şu aniden sonra mümkün değil hakkınız da yok müdahale etmeye.

Bu alkolü seven insanı alıp içmeyene çevirmeye çalışmak da kapalıyla evlenip açmaya çalışmak gibi geliyor bana. Yani neden olmayanı oldurasın ki?
Ben de içmeyi severim, eşim de sever. Haftasonları çocuğu uyutur kendimize alkol sofrası kurarız bazen arkadaşlarla açık alandaki yerlere gideriz. Her hafta iki gün en az içiyoruz hiç öyle alkol sorunumuz da yok. Kocam bıraktırmak istese de fena bozuşuruz ne alaka yani? Alkolik değilsem kimseye zararım yoksa da hassasiyeti olan evlenmeseymiş yani

Konuyu açıp diğer konularda gezdiniz hanfendi. Yaklaşık 30-35 dakika onlinedınız. Siz sormadan söyleyeyim evet takip ettim çünkü sinir oluyorum konu açıp cevap vermeyenlere.
Her yeni konu açanı takip etmek zor olmuyor mu sorunlarınız var galiba hanımefendi

Her yeni konu açanı takip etmek zor olmuyor mu sorunlarınız var galiba hanımefendi
Niye herkese bir atar yapıyorsunuz? Sormuşsunuz insanlar kendine göre yorum yapmış. İstersek her konuyu takip eder hepsine yorum yazarız kusur mu bu? Size mi soracaktık? Yardım isteme o zaman? Bunlar da yeni türedi hem sorup hem cevap beğenmemek.

Her yeni konu açanı takip etmiyorum. Size sorular sorduk, cevap alamadık. Cevap alamayınca online mısınız değil misiniz diye profilinize baktım. Gayet online olduğunuzu başka konularda gezdiğinizi gördüm. Uzunca bi süre devam etti bu.

Bana laf yetiştireceğinize size sorulan sorulara mı cevap verseniz acaba?

Bende istediğime istediğimi yazarım o zaman. Kaç saatte cevap vericemin hesabını vericek değilim size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…