Eşimin ilk defa karşılaştığım öküzlüğü

Annemle dışarı çıkayım ona gidiyim o gelsin duyduklarinda hep bir surat oluyor zaten bana da çok sacma geliyor. kv görümcem ve eşi de hep ona gelsin kızının kayınvalidesine gitmesinler ister

Annemle dışarı çıkayım ona gidiyim o gelsin duyduklarinda hep bir surat oluyor zaten bana da çok sacma geliyor. kv görümcem ve eşi de hep ona gelsin kızının kayınvalidesine gitmesinler ister
kiskanclik iste...bende de ayni durum oldu.bir ayar cektim.simdi karisamiyor.esim arkamdaydi tabi.hic kotuleme .sadece uzul bilsin esin.ben hic biraraya getirmem.bizim kv benim taraftan birini gorunce baska frekansa geciyor.mesafe koyunca ne guxel..ama yakinda bizim konu yine hortlar.ben de konu acarim

Diş sorunu nedir küçüklüğümden beri çok iyi bilirim. Ama milletin ( gorumcen ve kv) senin cektigin acıyı hic umursamayip ego tatminine düşmelerine deli oldum. Ayrica kocanin da cok affedersin yaptigi okuzluk karsisinda sapka cikartiyorum. Ben senin yerinde olsam esimede anasi ve kardeşine de BEN CANIMLA UĞRAŞIYORUM SIZ NEYIN KAFASİNİ YASIYORSUNUZ DER bir guzelde tribi atarım.

Ayy en dolu olduğum şeyleri yaşıyorsun, Allah sabır versin işin zor. Çok sinsi tiplerle uğraşıyorsun. Kocana bunu kırmadan söylemeyi deneyebilirsin, annemle baş başa olmama da mı izin yok bunda ağlayacak ne var, bu sinsilik değil mi diye mesela. Gerçi onlar sinsice yürürken dürüstlük de olmaz. Bu sefer kötü olursun.
Bir daha böyle bir şey yaparlarsa sen de mi ağlasan ki? Her şeye ağlayıp seni benim üstüme salmasından bıktım bir annemle de görüşemeyecek miyim diye mesela. Bu da ama sanki duygu sömürüsü gibi olabilir ondan da emin olamadım.
Nefret ediyorum bu ağlak kayınvalidelerden. Hele çocuklarına aşırı derece aşık olan normalliği aşanlardan iyice nefret ediyorum.
Allah sabır versin ne denir bilemedim

Bu kaynanalar evlenince gelinleri kendi nufusuna gecti anneleri banalari yok saniyorlar sanirim.siz annenizle.kaynananiz olmadan gorusemezmisiniz?boyle bir sacmaalik olabilirmi?
Bundan sonraki asama bizim su olayimiza benzeyecek.
Oglum bi gun cok hasta atesini dusuremiyorum.esimi aradim uzak gelene kadar gec olur babama soyliyim dedi.babasida uzaktaymis .esim anneni ara o gotursun dedi.benim arabam yok annem 5 dk uzaklikta araba kullaniyor.tamam dedim gittik annemle.hastanede bekliyorum kaynanam aradi duymus oglumun hasta oldugunu.(ayni apartmandayiz ama onun yapacagi birsey yok diye haber verme geregi duymadim zaten elim ayagim birbirine dolanmis.)basladi bana niye soylemedin niye annenle gittin bilmem ne ben canimin derdine dusmusum.o kendi lafini gecirme derdine.neyse doktor geldi dedim kpattim.eve gelincede ayni seyleri tekrarladi.aana haber verseydim sen ne yapcaktin dedim.taksiyle gotururmus.:))
velhasil oglumun kendi annemin torunu oldugunu bile dusunemeyecek kadar cahil olabiliyorlar.

Görümce ortalığı karıştırmış,müdahale etmeseydiniz arayıp konuşsun kardeşiyle sorsun derdi neymiş,size karşıda çocukluk etmiş sanırım tuhaf

Valla stratejik kadınsın ben hiç beceremiyorum böyle şeyleri ders almak gerek :)
Ben çok daralırsam üstüme gelirse surat asıp yüzüne dan dan söylüyorum ama hiç daha sonuca ulaşamadım

bu ne saçmalık be?

annen her geldiğinde kaynananı çağırmak zorunda değilsin. belki senin canın annenle başbaşa olmak istiyor ne var bunda?

eşine de söyle ''sen neyin suratını yapıyosun anlamıyorum, annem her geldiğinde ben kayınvalidemi de çağırmak zorunda değilim, göbekleri bir kesilmedi, kayınvalidem geldiği zaman da annemi çağırmak zorunda değilim. benim kapım herkese açık, isteyen çıkar gelir, davetiye beklemelerine lüzum yok'' de.

''ayrıca ablanın yaptığı resmen ortalığı karıştırmak, amacı ne çözemedim'' de.

o görümceni de ara ''amacın ne senin, annem her geldiğinde mecbur muyum kayınvalideyi de çağırmaya, kayınvalide geldiğinde annemi mi çağırıyorum sanki?'' de.

''ayrıca çocuk muyuz biz araya aracı koyar gibi sürekli kocamı arayıp anlatıyosun, bi derdin varsa beni ara onu değil'' de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay annenizi bilerek çağırdınız diyelim kayınvalidenizi de annenizi çağırdığınız diye çağırmak zorunda değilsiniz ki.Annenizle konuşcağınız şey başkadır kayınvalideniz varken başkadır.

Su turk erkeginden de annelerinden de kiz kardeslerinden de nefret ediyorum. Elti, gorumce, kaynana ıy Bermuda Şeytan ücgeni konulu korku filmi gibi. Turk erkegi de basrol bu filmde

Büyük lokma ye büyük laf söyleme. Birgün sende o erkek annelerinden biri olabilirsin.Bir genelleme yapmak

çok yalnış.Ben kayınvalidesini annesi gibi seven gelinin kızı gibi arkasında duran kayınvalidelerde

biliyorum.Hepsi olmasada burada şikayet eden gelinlerin bir de kaynanalarını dinlemek lazım.

orası tabiki öyle dediğiniz istisnalar var ama genel olarak türk toplumunda yıldızsezenin dediği doğru. türk bi kadın amerikada aile seminerine katılmış geçenlerde, orda türk annelerinin oğullarının evlendiği kadına karışmasını vs anlatmış. ve ordaki herkes çok şaşırmış bu duruma. ''anne neden bu kadar karışır ki ne mantık'' demişler.
malesef türk toplumunun genelinde bu saçmalık böyle var.

erkeğin annesi ve kardeşi, evliliğe o kadar müdahil oluyor ki, o kadın sadece adamla mı evlendi yoksa sülalesiyle mi evlendi belli değil. gerçekten nefret ediyorum bi çoğundan. kendilerinde her şeye müdahil olma hakkı görüyolar.

Her toplumun kendine has kuralları var. Amerika dedğiniz yerde 18 yaşına gelmiş insan yetişkin sayılır.

Bizde 50 yaşına gelen evladın üzerinde hala anne babanın eli.Bir de o seminerde Türk gelinlerini anlatsalardı.

Yok kaynanam bana bilmem kaç gram dedi 3 gram eksik taktı altınları.Yok o yok bu.

Öyle kanımıza işlemiş ki hele cahillikte varsa söz kesildiği anda kılıçlar çekiliyor.Hem gelin hem kaynana.

Hiçbirşey tek taraflı değil.Geçinen gerçekten aile olan nasıl oluyor? Karşılıklı anlayış sahiplenme.

işte o geçinebilenler hep istisna. sizin saydığınız gibi gelinler de var tabiki, saçma sapan tavırlar içine giren. ben bu söylediklerinizin aksini iddia etmiyorum ki zaten.

''eli üzerinde olmak'' ne demek, bi ihtiyaçları olduğunda yanlarında olmak, kol kanat germek demek. ama 'elinin üzerinde olması'' farklı şey. evliliğe müdahale etmesi, her şeye karışma hakkını kendinde görmesi, gelinleri parmağında oynatmaya çalışması, yönetmeye çalışması farklı şey.

ben bu toplumun bu gelin kaynana ilişkilerinden nefret ediyorum ve ölümüne yanlış buluyorum açıkçası.

anormal olan bizim toplumumuz. gelinin fazla beklentiye girmesi, yok illa da şu altın takılacak bu olacak demesi... bunların hepsi anormal. saçma sapan adetler. kaynana-kayınbaba fazla fazla altın takmak zorunda değil, hatta hiç takmak zorunda değil, adetlerin saçmalığı işte. evlerini dizmek, eşyalar almak zorunda da değiller.

koskoca olmuş iki yetişkin insan, evlenmeyi bildikleri gibi, çalışıp ev dizmeyi de bilmeliler bence.

gelin de kayınvalidesine sürekli hizmet etmek zorunda değil, sürekli evine gidip gelmek, her dediğini yapmak zorunda değil.

sonuçta iki kişi evleniyor ve hayat o iki kişinin sadece.

mesela nişandan sonra bayramda erkek tarafı kızı alışverişe götürürlermiş, kıyafetler, hediyeler, biraz da altın alırlarmış.

ve ben nişanlımın ailesinin durumunu da biliyorum yani zorlanıyorlar zaten. ama adet ya hani, yapmazlarsa ayıp olur biz ayıplarız diye illa ki yapacaklar.

ben de nişanlıma ''ben zaten öyle adetmiş gelenekmiş vs şeylerden hiç hoşlanmam bilirsin, hiç kendinizi sıkıntıya sokmanıza gerek yok, ailem de zaten benim gibi düşünüyo, asla ayıplama gibi bi şey söz konusu olmaz, el alemi de zaten alakadar etmez, biz bayramda zaten memlekete gideceğiz, söyle ailene kendilerini sıkıntıya sokmasınlar'' dedim.

ve ailesi de akrabaları da bizim bu davranışımıza çok şaşırdılar. e alışmışlar ''şunu alın, bunu takın, bunu yapın'' diyen görgüsüz tiplere, bizimki garip geldi tabi.

kısacası karşılıklı iki tarafın da birbirine karşı hiçbir sorumluluğu olmamalı evlilikte. saygı olsun, sevgi olsun, arada mesafe olsun, sıkı fıkı her zaman görüşülen, mıç mıç ilişkiler olmasın, iki tarafta anlayışlı olsun, iki tarafta birbirlerine bi şey yapmak zorunda olmadıklarını bilsinler, yeter zaten. ama türkiye de böyle değil işte genel olarak saçma sapan kaynanalar, saçma sapan gelinler var.

mesela şu konuya bi bakın, yahu bu kadın annesi her geldiğinde kayınvalidesini çağırmak zorunda mı? kim koymuş o kuralı? ne mecburiyeti var? böyle bi şey için yüzgöz olunur mu?

aynı şekilde kayınvalidesi çıkıp gelse, konu sahibi bu sefer de kendi annesini çağırmak zorunda değil.

gelinler hep bişeyler yapmak zorundaymış gibi davranıyorlar, sonra ortaya böyle saçma sapan tartışmalar çıkıyor.

ay ne uzun yazmışım, kusura bakmayın artık :)

Mecburiyetiniz yok çağırmaya. Herkesin yanında her şey konuşulmaz. Kocada suç kardeşin lafına bakıp tavır almakta nedir allah aşkına. ZAten elti, görümce, kaynana hepsi sorun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…