Eşinizin yaptığı da yanlış ve maalesef iki yanlış bir doğru etmiyor. Evliliğiniz yıpranıp gidiyor böyle böyle. "Kimseye kıskançlığımı belli etmem eşimle konuşurum." demişsiniz. Zaten önemli olan eşinizle ne konuştuğunuz, başkaları umrunuzda bile olmasın.
Ama siz birbirinizin güvenini böyle sorguladıkça, bağlılık da ürkek bir kuş gibi uçuverir.
duruvenehir tavsiyene uyacagım.eve gelince aynısını söyleyecegim. bakalım tepkisi ne olacak buraya yazarım..
Daha önceki mesajlarıma teşekkür etmeyip sadece buna teşekkür ettiğinizi farkedince bu mesajımı yanlış anladığınızı hissettim. Ben "Eşinizin yaptığı da yanlış" derken, kıskançlık yapmasından bahsetmiştim. Sizin mesajınızdan alıntı yapmayı ihmal edince neyi yanlış bulduğum yanlış anlaşıldı herhalde. Okuyanlar tutarsızlık olarak görmesin, önceki mesajlarımın arkasındayım, iki dakikada fikir değiştirmedim. Bu emsajımda "Yanlış olan arkadaşlık değil, kıskançlık" demek istemiştim. Dürüstlük adına belirtmek istedim.
Arkadasim kiskanclik yanlis oldugu kadar kiskancliga meydan vermek firsat vermekte yanlistir....Ayrica eslerin arasinda dozunda olduktan sonra kiskanclik olmamasi bana tuhaf gelir...Güvenle falan alakasi yok bunun tabiki sonuna kadar güvenirsin fakat gözünden sakinirsin, insan sevdigini kiskanir sakinir bana göre....
Burda yanlis olan birtek sey var oda arkadasimizin esinin tutumu....
Hani bazi sözde hocalarinda yaptigi gibi: Sen benim dedigimi yap ama yaptigmi yapma misali!!
Evet doğru. Dozunda kıskançlık ilişkiyi besler, sevgi bir parça bencildir ve kendine saklamak ister sevdiceği. Buna katılırım.
Ama bizim eşimizi bir iş arkadaşından kıskanmamız, eşimizin bizi aldattığı aralarında birşey olduğu, önlem almamız gerektiği veya iş arkadaşları ile samimiyet kurmanın yanlış bir davranış olduğu anlamına gelmez. Biz o duyguyu pozitif bir şekilde ilişkimize yansıtamazsak ve bunu bir güven sorunu haline getirirsek yıpranan şey sadece bizim evliliğimiz olur. Arkadaşımızın duyduğu rahatsızlık ve eşinin çifte standardı doğru değil. İnsanlar arkadaşlıklar kurabilmeli ve eşlerin her ikisi de bunu olgunlukla karşılayabilmeli. Kıskançlık ise en fazla içten içe tatlı bir rüzgar gibi ilişkiyi canlandırmalı, fazlası zedeler, yaralar ilişkiyi. Benim demek istediğim özetle budur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?