Eşimin işleri artık çileden cikartiyor

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.677
6.627
358
35
Merhaba hanımlar...
Önceki konularımdan bilirsiniz eşim garip gurip işler çıkartır. Dometes sosları, meyve suları, nar ekşisi vs vs...
Geçen aylarda da canım lahmacun çekti gidelim dedim. İki lahmacun için gidip oturulmazmis ayipmis evde on numara lahmacun yaparız deyip, lahmacun yaptık hamurunu içini vs . Bugün de evde yemek de var adam tutturdu lahmacun diye.
Dun misafirim vardı yarın yine var. Bir yandan ev temizliği yapmaya çalışıyorum bir yandan çocukla ilgilenmek gerek, yarın okullar başlıyor öğretmenim haftanin ders hazırlığını yapmam lazım. Markete de gidilecek. Yapıyorsan yap ye temizle dedim. Yaptı yine. Her yer un. Yemedim. Son yaptığı lahmacun da fırını takop etmeme rağmen yandı biraz (elimi sürmek zorunda kaldım çünkü gel yardım et bı maydanoz yıka ayran yap vs dedi.) Hamuru kendi yaptı açtı içini koydu vs vs. Hep ondaydi o işler yani. Ama kim temizleyecek? Sinir oluyorum ya. Lahmacun da yanınca gönülsüz yaptın ondan oldu diyor. Deli olcam ya. Niye normal insanlar gibi bazen dışarıda yemiyoruz anlamıyorum. Niye evimizde lahmacun yapıyoruz biz manyak miyiz. Sinirlerim bozuldu çıktım evden.
Ben nasıl bu adamı mutfaktan uzak tutacağım

O kadar tatlı anlatmışsınız ki, güldüm istemsizce Eşinize kesin tavır koysanız ben dışarda yemek istiyorum arada hele de bu tarz şeyleri gibisinden. Misafir olmasa bi derece de misafir de olunca iyice çileden çıkarmış. Neden dışarı gitmiyor ki? İsterseniz 1 tane yiyin kimse sorgulamaz ki ( demiş ya eşiniz 2 tane için gidilir mi falan diye)

Belki güvenmiyordur dışardaki ürünlere.Bazen evde yapılan dışardakinden daha güzel olur. Şahsen pizza ve tavuk döneri evde yaparım mükemmel olur dışardakinden binkat lezzetli hemde.Hiç mi temizlemiyor madem o yapıyor dağınıklığını o toplamalı ya.

Kendi yapıyorsa kendi temizlesin açıkça söyleyin.Kadının evde işi bitmiyor ablam, akşama kadar sokağa çıkmasan yine bitmiyor. Ama erkekler anlamıyor (ben kendimden ve çevremden biliyorum). Açıkça söylemeden olmuyo alınırsa alınsin napalım yani

Valla acayip sabırlısiniz ve esinizin vakti inanilmaz bol adam bu islerden keyif aliyor iste..

Bıktım ya.. bıktım her an yeni birşey çıkartabiliyor. Makarna kesme makinası bakıyor mesela. Çıldırmak üzereyim temizlemiyor kolay kolay tabiki de. Çünkü o kısmını sevmiyor. Sadece bazen büyük kazanvari tencereyi yıkar kullandiktan sonra. Engel olamıyorum. Ne desem de olmuyor yinecikartiyor birşey.

İşletme açmak kolay dgil ki. Adam yoğun çalışıyor bazen gece bile işi oluyor. Bizimki hobi olarak yapıp beni çıldırtıyor.. kıtlık çıksa inanın bizim evde 3 yıllık yiyecek var. Bütün parada bunlara gidiyor. Kıyafet almak lüzumsuz ama yemek yapmak için harcanacak para öyle değil onun için.

Aynı modelden bende de var. Sinirlenip bir iki bişey söyleyince bak hiç girmem mutfağa yardımı da keserim diye tehtid ediyor. Ben de mecbur tamam tamam yap diyorum. O mutfağa girdiği gün saatlerce temizlik yapıyorum. Diğer türlü olsa daha mı iyi bilemiyorum yardım etmesine de alıştım. Al karşına konuşçular haricinde bi çözümü olan varsa beni de etiketlesin

Bak halen gidip maydanoz dogruyorsun, ardindan mutfagi toparliyorsun.
Bu adami yardim etme, ardindan temizleme.

"Gel sende yardim et" derse "Biz öyle anlasmadik, sen herseyi yapip temizleyecektin" deyip hiiiçbirseye elini sürmeyeceksin. Yaniyorsa yansin.

Adam kendi sonuçlarina hiç katlanmiyor ki. Pasa gibi yasiyor. Ev ahalesinin derdi zerre umrunda degil. Cocuk ne istiyor, es ne istiyor önemli degil. Ocaktaki yemegi bile yemiyor, yazik ziyan ediyor.

Sen böyle yumusak davrandikça adam asla degismez.

Aynen haklısın hiç elimi surmemem gerekirdi aslında.. ama iş bitsin kalksın dieydi biraDi. İyice beter oldu...

Ben sizi anladım. Sinirlenmekte haklısınız.
O iş öyle olmaz. Mutfakta böyle günlük rutin dışı Ekstradan bişeyler yapmak isteyen kişi mutfağı temizleyecek. Klasik bir erkek durumu bu . çok duydum yap et sonra mutfağı öylecene bırak .
imkanınız varsa 2 lahmacunu dışardan sipariş vermeyecek kadar pinti olunmaz. Bu da klasik erkek durumu.

Kesinlikle arkasını toplama temizleme kalsın öyle mecbur kalıp temizler en azından pisliğini çekmezsin

Sağlıklı olduğu için olabilir mesela. Cimrilikten olduğunu sanmıyorum çünkü malzemesiydi, elektrigiydi bazen daha pahalıya bile çıkabiliyor bizde. Takıntı derecesinde değil ama evde yapılabilecek her şeyi yapıyoruz oğlumuz doğduğundan beri. Hem güvenilir hem lezzetli.

En azından içini hazırlayıp fırına gönderebilirsiniz. Lahmacunu çok seviyorsa böyle fikir öne sürün. İçini de kendi hazırlasın. Mutfakta bir şey hazırlayacağı zaman kendi temizlesin ben çocukla ilgileniyorum diyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…