Aynen haklısın hiç elimi surmemem gerekirdi aslında.. ama iş bitsin kalksın dieydi biraDi. İyice beter oldu...
Bıktım ya.. bıktımher an yeni birşey çıkartabiliyor. Makarna kesme makinası bakıyor mesela. Çıldırmak üzereyim temizlemiyor kolay kolay tabiki de. Çünkü o kısmını sevmiyor. Sadece bazen büyük kazanvari tencereyi yıkar kullandiktan sonra. Engel olamıyorum. Ne desem de olmuyor yinecikartiyor birşey.
Konu sahibi ikidir konu açıyorsunuz demek ki ciddi sorun sizin için.
O zaman eşinize rest çekmeniz lazım.
Hem sen yap deyip hem de arkasını topluyorsunuz.
Eşiniz artık kusmeden mi anlar tripten mi karşılıklı konuşmaktan mi deneyin tüm yolları.
Mesela canınız lahmacun mu istedi hemen alın telefonu sipariş verin ya da ben gideceğim sen evde otur 30 tane lahmacun yap deyin ona fikrini sormayın.
Sizi çok pasif gördüm açıkçası.
Ya elbette sürekli dışarda yemek yenmez evde yemek en temizi her zaman.Katılıyorum, sessiz sakin arka toplayarak olmuyor; ya toplamayacak dokunmayacak pisliğine (Ki çocuklu evde bu her zaman mümkün olmayabiliyor, tezgahta bırakılmış bir bıçağı, akmış bir meyve suyunu çocuk elleyip oyuncak etmeden vb. ister istemez hemen ortadan kaldırmak oraları bir derleyip toplamak-silmek istiyorsun), ya da tepki koyacak, mutfak keyfini olur olmadık zamanlarda, işlerin orta yerinde hunharca yaşamayacak.
Ben bunu bir miktar törpüledim, (deli gibi dağılmıyor ortalık arkasını topluyor) ama huy, tamamen baş etmesi zor.
Maddi bir kaygıyla yapıldığını zannetmiyorum (Bizimki en azından öyle değil) çünkü evde hazırlayacağına, kendi zevkine göre, kaliteli-organik-güvendiğin marka şeyleri alıp koyuyorsun ve bol alıyorsun. "Temiz/güvenilir yemek" takıntısı olabilir bir miktar (Bizimki öyledir, yeni mekan keşfinde zorlanır, bildiği yerlere gitmeyi ister en fazla), bu da anlaşılabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?