- 10 Ekim 2018
- 1.070
- 1.563
- 133
- Konu Sahibi booksmoney
-
Vermiyorum zaten ve kesinlikle bu konunun aramıza yansımasına istemediğimi söyledim.Vermeyin, kimden bulup veriyorsa versin. Başkasından borç isteyip bir başkasına vermek nasıl bir mantiksa.
Borca sokucam zaten ama pandemiden dolayı ödeyemezsek sıkışırsak diye korkuyorum bu yüzden birkaç ay erteledim.Bakarım eşim durmuyor sağa sola atlıyorsa kendim onu daha fazla borca sokarım. Hak ediyor cunku. Otursun kendi borcunu ödesin.
Yok bu derecede değil kediyi köpeği seven benim zaten genelde.Taviz tavizi doğurur o yüzden yapma şeklinizi pek hoş bulmasamda yine iyi yapmışsınız. Böyle yardımsever bir tanıdığım var mesela kediyi köpeği çok sever eve doldurmuştu tüm hayvanları, eşi ses etmedi huzur bozulmasın diye. En son eve kimsesiz, evsiz bir adamı getirmişti. Sonunuz benzemesin
Bu mantık iyi arkadaşımın eşi de öyleydi abisinin borcunu öde oraya para ver buraya para ver derken 180 binlik araba aldırdı kredi çektirip şimdi onları ödüyor konu sahibine gelince tabi ki saçmalıkBakarım eşim durmuyor sağa sola atlıyorsa kendim onu daha fazla borca sokarım. Hak ediyor cunku. Otursun kendi borcunu ödesin.
Aferin delisi net.Eşim çok yardımsever bir insandır ama bu artık beni rahatsız edecek derece de olmaya başladı. Bende yardımseverim bir kediye bir köpeğe elimden geldiği kadar. Eşim ise nerede eşi dostu var hepsine yardım etmek istiyor. Bu kötü bir şey değil ama beni rahatsız eden şey altınlarımdan vermek istemesi.
Arkadaşı yeni bir iş yeri açıyor biraz zor durumda anladığım kadarıyla. Umduğundan daha fazla masrafı olmuş. Eşim hemen diyor ki bizde 3 5 versek mi. Vermek istemiyorum çünkü kenarda paramız yok şu an sadece altınlar var ufak tefek borçlarımız var onları ödeyip araba almayı düşünüyorduk.
Bana diyor ki iyi verme ben birinden alıp bulurum ama sana da ona göre davranırım.
Ben de sinirlendim altınların kadının malı olduğunu ve bir kuruşuna bile dokunamayacağını söyledim. Yanlış anlaşılmasın aslında böyle görüyor sayılmam ama çok sinirlenince ağzımdan çıktı işte.
Sizce mantıksız değil mi söylediği şeyler? Bizim henüz borcumuz bitmemişken elaleme altınlardan vermek istemesi. Kenarda köşede paramız olsa neyse ama altınlar dışında bir şeyimiz yok şuan için.
Yok bu derecede değil kediyi köpeği seven benim zaten genelde.Ama onun dışında çevresine karşı fazla duyarlı ve beni bencillikle suçluyor. Bencillikse bencillik.
Ben de böyle düşünüyorum. Samimi arkadaşı isteyemez edemez sonra kavga gürültü.Altınları verirken artistlik yapar da sonra geri alamayınca kavga gürültü.. Benim hayat felsefem be borç veririm ne de borç isterim. Çünkü kime borç verdiysem benden kötüsü olmadı.
Bende tam olarak bunu dedim. Madem o kadar düşünüyorsun biz altınlardan hemen borcumuzu ödeyelim dedim. Ben kendimi niye sıkıştırıyorum altınlar kalsın diye.Kendi borcu varken altınlardan arkadaşına vermek istemek yardım severlik değil bence başka birşey.
Birde bununla sizi tehdit etmesi çok yanlış. El iyisi oluyor böylesi.
Umarım böyle bir şey düşünmez.Kedi kopegi sevsin de kalkip baskasi icin birinden borc almasi bana cok sacma geldi.sakin oda ortak falan olmasin yoksa kim baskasi icin borca girer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?