EŞİMİN İSTEKLERİ

İşte hiç bu durumlarla kalmak istemediğim için istemiyorum.
Ona göre tavrımı alırım ne demek.arkadaşına borc vermedimiz diye size küsücek mi?
Umarım öyle bir şey yapmaz.

Haklısınız tabiki. Bu yardımseverlikten başka bişeye dönmüş bence. Sanki eşiniz bu şekilde takdir görmeye çalışıyormuş gibi geldi.
Aynen bazı insanlar başka kişiler tarafından ihtiyaç hissedildiklerinde kendilerini daha değerli hissediyor. "Benim yardıma ihtiyacı var" yardım etmeliyim vs kendilerine görev görüyorlar. Benim de böyle tanıdığım bir akrabam var da kim yardım istese kimseye hayır diyemiyordu başkalarının bütün işlerini hallediyordu

Rahmetli babam eli acik bir insandi. Bir sürü insana borc verdi. Kac tanesi geri verdi dersiniz? Heleki vefat ettikten sonra ailesine? Tam bir kisi. Bizim o borctan haberimiz yokken "Rahmetli zor zamanimda vermisti, ancak toparlayabildim" diye annemin eline tutturdu. Böyle borcunun arkasinda duran insan cok nadirdir. Baskasina boc vermedi diye esine kötü davranacak adamda salaktir, cünkü baskalari memnun etmeyi kendi yuvasinin huzurunun üstünde tutar. Ve bu saglikli bir tutum degildir, cünkü sadece baskalara yaranmaya calistigini gösterir. Kompleks gibi birsey

Lafa gelince ben inat ediyormuşum. İnat falan etmiyorum altınlarımı vermek istemiyorum anlayamıyor bunu.

Lafa gelince ben inat ediyormuşum. İnat falan etmiyorum altınlarımı vermek istemiyorum anlayamıyor bunu.

Inat ile ne alakasi varsa artik. Bir adam daha isin basinda hesaplarini tutturamiyorsa sizce o iste basarili olma ihtimali var mi? Heleki su pandemi sürecte herkes batiyorken? O altinlarin geri dönmeyecegi garanti. Esiniz baskalara yardim edeyim diye sizin yana attiklariniza dokunmaya hakki yok. Ha cok acil bir durum olur o zaman anlarim. Ama oda yok

Evet madem bütçeleri yok biraz geç açsınlar diyorum ben de. Yarın bizimde ihtiyacımız olsa kimse yanımızda olmazmış diye ikna etmeye çalışıyor beni. İşte ben bunun için o altınlar dursun diyorum ama...

Yarin sizin ihtiyaciniz olda zaten aileniz haric kimse size gram destek olmaz hic merak etmesin esiniz. "Hey George versene borc, olmaz Michael bendede yok" diye cikar isin icinden. Esiniz sanirim daha böyle duruma düsmedigi icin insanlarin nankörlügünü görmemis.

Aynı durum bencede. Ama kendine zarar. Bu devirde kıymet bilen insan çok az malesef. Kimse kalkıp ayağına kapanmıyor hatta yapmasaydın vermeseydin oluyor bi süre sonra.

bir arkadaşım acil lazım diyerek benden bir miktar para istedi, ertesi günde doktora vermem gereken para vardı elimde. bunu belirttim ben sana sabah doktora giderken atıcam dedi ve dört ay oldu. bahaneler buldu erteledi.. daha da yok yardımsever olmak bazen de çok güzel bir şey olmuyor malesef ki

Fazla iyi niyet zararlidir ve maalesef esiniz de arkadasina fazla iyi niyet gosteriyor.
Kendisi zor durumdayken (en azindan borcu varken) bir baskasina destek cikmaya calismak ve bunu kenarindaki tek birikim ile yapmaya calismak dogru birsey degil.
Siz dogru olani yapmissiniz, hangi kadin olsa bu sekilde davranirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…