Esimin kardesi bizde kalcakmis...

Mantıksiz, oturup konuşun
Orası sadece esinizin yaşam alanı değil.
Kabul etmezse tamam dip dibe oturun ben de size yerleşeyim madem deyin
Iki kaynim biri evlenene biri üniversite bitene kadar bende kaldı bu süre zarfında ne rahat giyinebildim ne kocama sarılıp televizyon seyrettim birde en ufak tartismaniz kayinvalideye gidecek iyi dusunun

Ne benim ailem ne de eşimin ailesinden (anne ve baba hariç, yasliligi o da çok yaşlı olma şartıyla)kimseyle uğraşamam hele yeni evli insanın kesinlikle olmaması durum eşinle görüş istemediğini bildir. Yeri gelecek evinde rahat kıyafetler giymek isteyeceksin 14 yaşında da olsa ergenlik çağına girmiş bir insan yani.

Bazen erkekler,neyin nasıl cözüleceğine değil de,cıkmaz sokağa nasıl girilir,ona odaklanıyorlar.Olmaz,ne kadar iyi niyetli olunursa olunsun...Çünki sorun,masada ki bir tabak kaşık sorunu değil...
Bu durumu yıllar önce eltim yaşamış.Diğer kaynım okula giderken onda kalmış,kadına bravo ki,buna sabretmiş ama sonuç, o evdeki her konudan kayınvalidemin haberi olmuş,artı yemek seçen bir çocukmuş.Evimizde her gün bal börek mi yiyoruz,o da herkes gibi pişiriyormuş...Kayın validemin bana o yılları anlatım biçimi şu olmuştu;çocuğun gönlünü yaptıgı mı vardı,sebzeyi sevmiyordu benim oğlum ne yani,sevdiğini pişirseydi o da

Konu sahibi dikkate al bak bu yorumu aynı böyle olur maalesef.
Üstelik çocuğun başına bir iş gelse siz yaptı olursunuz.
Erkek çocuğu bu kavga da eder karakola da düşer eve geç gelir kız arkadaşı olur
En ufak sorunda başınıza ekşirler, çocuğunu sizin başınıza atar kıymet vermez ama hele başına bir iş gelsin o zaman görürsün...

Valla haklısınız. 5 sene bu, az bir süre değil. Ben olsam ben de istemem, kendi kardeşimi bile istemem o kadar süre. Eşinizle oturun konuşun bence. Ailesi okula yakın ev tutup taşınsın daha iyi. 5 yıl yav, boru mu...

Bence bir muddet kalsin kirmayin esinizi..
muhakkak esiniz de farkedecektir zamanla duzeninizin bozuldugunu ve rahat olamadiginizi.. bir cozum yolu bulacaktir.
hem cocuk da 14 yasinda kalmayacak ya 19 yasina kadar cocuk cocukluktan cikar zaten bence 1 yila kalmaz yurtta falan kalmaya baslar, o da rahat olmak ister bence.. arada bir ugrar evinize bunda da bisey yok zaten..
bence kocanizi almayin karsiniza...

Sahsen ben kendi kardesimi bile 5 sene kadar kabul etmem ki geldiginde 2 gun zor tutariz, annem de 50 kere arar gel artik fazla kalma diye. Zaten gelip kalmasi da mesele degil size sormadan karar alinmasi.

Valla geçen bi 10 gün misafir geldi yatılı.
Evde sutyensiz gezemedim kafayı yedim.
Tuvalet banyo sevişme vs. desen o ayrı felaket zaten kendi evinde rezilsin.
Ben asla istemezdim.
Bence yurt tavsiyesi de yanlış bi fikir.
Neden hafta sonunuzu onunla geçireceksiniz ki ?Tek dinleceginiz zaman zaten .
Gitsin gelsin ne olacak ki ben de hergun işe gidip geliyorum uzun yola .
Hele istanbul da insanlar neler yaşıyor.

Benim eşim biz evliyken okula gitti hergün 40 km yol gidiyordu yaz kış demeden. Eşinle konuş tamam sınav zamanında veya yorgun olduğu zamanlarda gelsin kalsın de konuyu kapat. Ama daha yeni evliyiz. Ben sana süslenmek hazılanmak isterim de. Kapıda kocamı karşılamak isterim de. Yada bunu bir kaç kere yap evde bari konuşana kada.Ama yinede sen bilirsin bir tanem de. Onun vicdanına bırakın. Başka türlü gelin istemedi olur kötü olursunuz.bırakın o halletsin. Kardeşi geldiğindede rahatına bak falan tarzında şeyler kullanmayın rahatına gelirse kalmak ister. Gitmek istemez. Sonuçta ergen vede annesinin evinden rahat oldumu işine gelir. İşte telefonla konuşunca kulak kesilin. Gece geç gelmesine izin vermeyin. Yani benden söylemesi iyilik yapmayın. Ben yaptım bazılarına öyle iyilikler yol geçen hanı oluyor ev. bu yazdıklarıma kızanlar olabilir ama sonunda ciddi anlamda kullanılıyorsunuz biliniz. Ayıp olcak ama ilişkiye sesli girin. Rahat olamayız demeye getirin. bu şekilde çözemeye bakın. Ama tabiki asla istememde demeyin. Sınav zamanları gelir kalır ders çalışır diyin. Zor olmasın. Uykusuz kalmasın. Üst üste sınavları olduğunda yazık diyin. Kötüde görünmeyin.

Bendede kaynım kaldı işinden dolayı tam 1 yıl ve ben çalışıyordum kızımda1 yaşındaydı zaman geçince eşim şimdi olsa kabul etmem diyor oda kızı evlenecek yaşa geldiğinden tabi

Kendi kardeşiniz olsaydı da böyle mi düşünürdünüz öncelikle bu soruyu cevaplayıp ona göre karar vermelisiniz şahsi fikrim kalmamasından yana..

Katiyyen kabul etme. O ev sadece esinin degul seninde evin ayrica cocuk 14 yasinda bir erkek olurmu cok ayip sen genc kadin sin.esin dusunemis de kv ve kp neden ses cikarmadilar.olacak seymi hemde calisan kadin ve yeni evli.imkansiz ötesi olacak gibi deyil....

Bende istemezdim. Ama geldikten sonrada alışırdım, göndermek istemezdim. Akışına bırak. Sonuçta eşinin kardeşi.

14 yaş en deli, en zaptedilmesi zor dönem. Ergenliğin başı. . Kendimden biliyorum, sürekli kavga halindeydik annemle. . Üstelik annem yeri gelir bağırır kızar, terlik fırlatır, sözünü dinlememi sağlardı. Ama şimdi siz ne deseniz batacak çocuğa, bişey gelse başına aile sizi sorumlu tutacak. Büyük konuşmiyim ama kendi kardeşim bile olsa çok büyük bir sorumluluk. . Kabul edemeyebilirdim. Yanlış bişey derim kırarım diye sürekli diken üstünde olurdum.

Senin yapman gereken eşine güzelce açıkla, kendi kardeşim bile olsa böyle bir sorumluluk alamam de.. büyük ihtimal sofraya bi tabak fazla koymak zoruna mı gidiyor der.. ama o işin en basit kısmı.. çok büyük bir sorumluluk. .

Sorun sadece yol uzunluğu mu yoksa maddi sebeplerde var mı? Pek mantıklı gelmedi bu durum. Az zaman değil yani. Sizin üzerinizdeki yük artacak esinize bi sey oldugu yok. Bu konuda son söz sizin olmalı. Ayrıca bu çocuk ergenlik döneminde kim bilir kafasında neler donuyo . Rahat edebilecek misiniz ?

Benım cocuklarımın okulu da annemlere çok yakın.Fakat ne okula giderken,ne de yaz okulu zamanı,annemler teklıf etmesine rağmen orada sureklı kalmalarına izin vermedim.Hem onlar,hem çocuklarım için.
Çocuk benim çocuğum,duzen evimizin düzeni.Ailemizin rutin düzeni ve disiplini dışında yasamalarına razı olmam.
Onlara yakın olup,gerektiğinde yardıma koşmaları, yada cocuklarımın başı sıkışsa gidecekleri güvenli bir yer olduğunu bilmek yeterli benim için..

Bu zaman da insan kendi çocuğunun bile sorumluluğundan korkuyor kaldı ki emanet ergen bi genç . Ortada cok zaruri bir neden yok nihayetinde . Uygun şekilde eşinizi ikna etmeye çalışın . Hasta olsa iyi bakamadın , Allah korusun kötü arkadaş , kötü alışkanlık edinse , basına bişey gelse sahip çıkamadın olacak . Sorumlu tutulacaksınız . Her anlamda uygun degil bence .

Bu erkekler ne kadar beyinsiz oldular zaten yoktu iyice dibini sıyırdılar.
Ergenliğe girmiş erkek çocuğu yeni evli çiftin evinde kalacak çok saçma asla kabul edilemez.
Nasıl doğurduysa anne babası düşünsün.
Ayrıca bu fikir eşinizden çok ailesinin senaryolarıyla oluşturulmuş orada tepkinize göre görecektiniz gerçekleri.
5 yıl içinde sizin hamilelik ve çocuğunuz olacak hiç çekilmez.
5 yıl baksan bir gün bakmasan beş para kıymetin olmaz.
Resti çekin sonra hergün sizi dinlemek zorunda kalırız burada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…