Esimin kardesi bizde kalcakmis...

ben olsam arada bir kabul ederdim. yani hafta da 2 gün olur 3 gün olur 1 gün olur öyle.
ama sürekli zor yani. bir de ergen çocukla uğraşmak kolay değildir.

Siz orada oturmasaydinız ne yapacaklarsa onu yapsınlar.
5 sene çok uzun bir zaman,arada gelir kalır ama hergün olmaz bence. Bir süre sonra kayınvalideniz,kayınpederinizde oğlumu özledim ,zaten kış,bizde kalalım sizde derse ne olacak? Maaile birlikte yaşamaya başlamaniz an meselesi bence.
5 seneyse,1 ev tutulur,orada kalınır,tatillerde gidilir kendi evlerine yada yurt düşünülebilir ama sizde kalma mevzusu bence sıkıntılı.

ben olsam kabul etmezdim. kendi kardeşimi dahi kabul etmezdim. sen düşün eğer kardeşin olsaydı kabul eder miydin die. kendi kardeşinmiş gibi düşün öyle karar ver ki ayrımcılık olmasın. ben düşündüm de kendi kardeşim bende 5 sene kalcak, cıldırırdım.

2 günlük 3 günlük bir şey değil bu kaç yıl kalacak! Ben olsam ben de istemezdim. Eşinle düzgünce konuş, 5 yıl kalacak ona oda yapmamız lazım, 5 yıl koltukta yatamaz, evin düzeni bozulur. Çocuk odasına ona yatak alsak oda yapsak, sonra bizim bebeğimiz olsa bu 5 yıl içinde napıcaz fln de. Hani sanki istemiyomuş gibi değilde, onunla sesli düşünüyomuş gibi konuş bence

ben kabul etmezdım bır kere size danışılmadan alınanbir karar var ortada, ikincisi erkek cocugu ergenlıgının tavan yaptıgı yas grubunda yanınızda kalacak kı evınızde musaıt degılmıs sız bır bayan olarak rahat edemeyeceksınız,esınızle özel hayatınız olmayacak belkı yarın obur gun cocuk olacak bence kendı evınden gıtsın gelsın açıkca rahat edemeyecegınızı arada sırada mısafır olarak basınızın ustunde yerı oldugunu ama kalıcı olarak kabul edemeyecegınızı belırtın.

ben kabul etmezdim. sonuçta etik değil erkek olduğu için. bi de ergenlik döneminde çocuk, lise de zor, ygs lys sınavları zor, sorunlar zor, siz ebeveynlik yapamazsınız ona. her şey bi yana yine de olmaz.

PM

Maddi açıdan sıkıntı yoksa kardeşine de çok düşkündü servis parasını karşılar kimsenin bu sıkıntısı olmaz. O iş yürümez yani, kabul etsen de gelip kalmaya başlasa çocuk belki eşin kendisi rahatsız olacak bir süre sonra.

Ben olsam ne kendi kardeşimi ne demek eşimin kardeşini akrabasını o şekilde kabul etmezdim, ısrar ederse de ciddi anlamda kıyameti koparır şimdi. Çalışan kadının kendimize zor yetişiyoruz eve gidince bi dus alıp ayaklarimizi uzatmak hakkımız, bugün yemek yapmicam sucuklu yumurta yiyiver demek de hakkımız. Evde çocuğa çok meraklıysan çocuk yapar ona bakarsın değil mi...

Düşünceyi oldukça yersiz buldum 5 seneden bahsediyoruz birkaç ay değil.

Ergen çocuğu yeni evli çiftin yanına yollamak da ne değişik bir mantık ,zerre düşünce yok bu insanlarda.

Bence konusun kalmasin, benim esimin kiz kardesi bir ay boyunca bizde kalmisdi annesigil izine turkiyeye gittigi icin. Bende saf gibi tabi kalabilir demistim ama yemin ederim o bir ay gecmek bilmedi. Kiz ozamanlar 19 yasindaydi ama hiiiiiic birseye elini surmedi, ben sildim supurdum ustelik calisiyordum o batirip birakiyordu. Sacini boyayip banyoyuda birlikde boyuyordu. Hadi batirdin bari batirdigin yeri sil demi? Tabi sizin kayniniz nasi biri bilmem ama ben aslaa aslaaa birdaha buyuk konusmiyayik da. Sonunda esime patladim. Ondan sonraki sene yine aynisini dediler sizde kalir denildi bende yok ben hamileyim kimseyle ugrasamam demistim :) iyide oldu. Dana kadar kiz bardagini bile kaldiramazmi.

soğuk günlerde filan okuldan çıkıp gelir, ders çalışması gerekir yollarda yorulmasın diye düşünürsün.
işte ne bileyim ayda birkaç gün gelip kalır, ona ses etmezdim. gayet doğal.
ama doğrudan benim evime yerleşmesini eşyalarını getirmesini, oda düzenlemeyi filan asla kabul etmezdim.

Konu sahibi kusura bakma lutfen ama boyle hödük adamlara sinir oluyorum böyle sacmalik mi olur ya azcik sesiniz ciksin kabul etmeyin

Kabul etmem edemem. Kendi kardeşimi bile 5 yıl kabul edemem. Özel hayat biter benim için evde biri olduğunda. Rahat edemem yani. Eşime böyle durumda olsaydım söyle derdim. Aşkım yalnis anlama ama kendi kardeşim olsaydı onu da kabul etmezdim. Çünkü rahat edemem. Özel hayat konusunda çekimser olurum. İçimden geldiği gibi davranamam. Bu yüzden kardesinin bizde sürekli kalmasını doğru bulmuyorum. Zor durumda kaldığında arada bir kalsın. Fakat 5 yıl bizim evde yaşaması bana doğru gelmiyor. Aynen bunu söylerdim. Benim kardeşim 5 yıl kalıyor olsa eminim ki sen de belirli süreden sonra rahatsiz olacaksın. İyiyken kötü olmayalım şimdi ailen ile de. Lütfen beni anla ve beni zor durumda bırakma diye de ekledim.

Eşinin bunu teklif etmesi de sinir bozucu bence. Bunları keşke kendi dusunseydi de seni böyle zor durumda bırakmasaydi.

Benimde kaynımın oğlu (15 yaşında) bu yaz bizde kalacak. Ve belki de temelli kalacak (anne babası boşandı).
4.5 yaşında bir oğlum var. Abi kardeş olurlar birbirlerine diye düşündük. Hem ben atanamamış öğretmenim. Çocuğa derslerinde yardım ederim, iyi yetiştiririm, ona daha çok faydalı oluruz diye düşünüyorum.
Eşimde ailemden herkesi kabul edebilecek potansiyelde biri olduğu için bi sakınca görmedim ben.

Özel hayat biter diyen hanımlar çocuk sahibi değil galiba. Zira kendi çocuğunuz varken de istediğiniz gibi dolaşıp çılgınlar gibi sevişemiyorsunuz.

sürekli olarak asla kabul etme.benim kaynımda bende 30 yaşında ,gündüz gelip uyuyor sadece akşamları gidiyor ama evde biri olunca fazladan bir sorumluluk alıyorsunuz.çalışıyorum eve gelip her akşam mecbur yemek yapmak zorunda kalıyorum.yalnız olduğumuzda gerekirse yumurta kırar melemen falan geçistirirdik bazen ama şimdi oyle olmuyor.yemediği şeyler var açıkca söylemiyor bunu yemiyorum diye ama görüyorsunuz vicdan yapıp bidahakine ona göre hazırlıyorsunuz.bu çocuk bide küçük canınız ister hadi dışarda başbaşa bişeyler yiyelim diye onu bırakıp gidemezsin.kar kış sınav dönemi dışında sakın müsade etme

Özel hayat biter diyen hanımlar çocuk sahibi değil galiba. Zira kendi çocuğunuz varken de istediğiniz gibi dolaşıp çılgınlar gibi sevişemiyorsunuz.
bu bayan yeni evli ama.çocugunun yanında rahat giyinebilirsin ,eşine sarılırsın öpersin, rahatca uzanırsın ama ergen kaynının yanında bunları herkes yapamaz.bence sizde birkez daha düşünün

servis diye bir şeyin icadından haberdar değiller mi acaba?
kesinlikle kabul etmezdim. kendiniz de çocuk sahibi olacaksınız ileride, önce kendinizi düşünün lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…