Esimin kardesi bizde kalcakmis...

ne kadar guzel yazmissiniz... cok tuhaf saptirilmis yine konular. 3 gun degil 3 ay degil 5 sene ne demek.. hic ozeli olamayacak istedigi gibi hareket edemeyecek kendi evinde... bunu kimse istemez. egitime ihtiyaci olan gelismekte olan ulke vs diye bilirkisilige baslamis bazi kisiler ama bu istenecek bir durum degil cunku sayili bir zaman degil.. yeni evli bu bayan esiyle ozel bir sey yasayip dusa bile giremeyecek lutfen yani

Surekli olacak is degil bu. Ama ara sira sizde kalabilir bence kalmali da. Sinav zamanlari, havanin yagisli oldugu donemler vs. Ama duzeni sizin evinizde degil kendi evinde olmali. Eger kayinvalideniz zaten kotu niyetli biri degilse bence izin vermeyecektir yani ben en azindan oyle dusunuyorum

Kabul etmeeeeeemmmmm,4 aylik evlisin bırak kötü desinler 14 yasinda bi ergen ya uğraşamazsın senin eşinle gezen tozan zamanin

Ister 4 aylik evli olun ister 5 senelik olmaz.
Anasi babasi danasi varken bu sorumluluk size dusmez. 14 yas tehlikeli bir yas. Yarin obur gun cocuk sigaraya baslasa, kavgaya karissa siz ilgilenmedi olursunuz. Ayrica cinsel yönden de tam meraklanma yaslari.
O cocugun da kendine ait odasi, ozeli olmali. Bir kavga etseniz kayinvalidenize aynen iletilecek vs.
Ayrıca insan yuku agirdir 4-5 sene ayni evde kimse rahat edemez. Size guvenip mi o okula kayit ettirmisler...
Kesinlikle olumlu konusmayin. Siz olumlu konusunca esiniz gider dillendirir, geri lafinizdan da donemezsiniz.
Ayrica kv ve kp bunu kabul ederse onlar da bir tuhaf demektir.

Ben de olsam ikilemde kalırdım herhalde. Bir taraftan onun kardeşi benim de kardeşim, ne olacak ne fazlalığı olabilir ki diyorum ama diğer taraftan yeni evli olmak, çocuğun tam ergenlik çağında oluşu, alınacak sorumluluk falan yok diyorum olmaz, yapamazsın. Çocuk resmen 19 yaşına kadar sizde kalacak yani duruma bakılırsa.

Bence eşinize "tamam alışana kadar ya da başka bir düzen ayarlayana kadar kalsın tabi o bizim kardeşimiz sonuçta ama sorumluluk alabilir miyiz, İkimiz de çalışıyoruz, onun tam ergenlik dönemi, hem onu hem bizi nasıl etkiler diye düşünüyorum. Kendi kardeşim de olsa aynı sekilde ikilemde kalırım" deyin ki "sen benim kardeşimi fazlalık mi görüyorsun!" durumları olmasın, burda çok okuduk öyle şeyler, ki zaten siz de asla olmaz demiyorsunuz arada kalmışsınız. Biz şimdi ne desek boş, bütün samimiyetinizle eşinizle oturup ortak bir karar verin bence.

Ben benzer bir ihtimali en baştan geri çevirdim.
Ben yapamam
Kendi kardeşim de olsa.
Ergen çocuk . Bana mı düştü sorumluluğu.
Bir ay beş ay değil seneler söz konusu.
Yarın Bi gün istenmedik bişey olsa fedakar falan değil buzzzz gibi suçlu olursunuz.
Ha ayrıca Kendi keyfim rahatım açısından da kabul etmezdim. Hayat memat meselesi değil, yolu az daha uzun olsun herkes annesinin yanında düzenini bilsin. Sırf çocuk trene binmeyecek diye böyle bişey yapmazdım.

Servis ayarlasınlar kendi evinden gitsin gelsin.
14 yaşında ergen erkek çocuğu bu 5 seneliğine sizin evlatlığınız olması demek gibi birşey.
Başında kendi anne,babası varken bile başa çıkılması en zor yaşlar, ki siz tecrübesizsiniz daha kendi çocuğunuz bile yokken ağır sorumluluk.
Ha yağmur,kar,fırtına olur, çocuk hasta olur öyle zamanlarda kalır geçici ama devamlı olmaz, eşinize böyle söyleyin.

Ne münasebet canım? 4 aylık evlisin üstelik..
Hadi havaların çok kötü olduğu zamanlarda 1-2 gün anlarım da sürekli olmaz. Senin yerinde olsam asla kabul etmezdim.
Ayrıca kayınvaliden kayınpederin nasıl razı oluyorlar böyle bir şeye? Ayıp yahu.

Annem lise boyunca kaynina baktı. Kendi evladın olsa azarlar oturtursun ama öyle olmuyor. Yeri geldi bize alınmadı ona alındı. Biz yiyemedik o yedi. Neden? Çünkü memleket teki ana babası öyle emir telakki ediyorlardı. Azıcık az harçlık alsa babasina anasına şikayet ederdi. Hoop memleket ten bir telefon niye cebine harçlık koymuyorsum azıcık, bakmaktan korkuyorsunuz denildi. Eve ergen arkadaşlarını dolusturup buzdolabını silip süpürüp durdu. Annem de 4 çocuğa o kıtlık zamanlarında yetiştirmek için uğraşıp dursun. Verilen harçlıklar sigaraya gitti daha olmadı kendi arkadaşlarını doyurdu. Para nasılsa geliyor ya! Babaannem de rahat rahat keyif sürdü. Basında ipsiz sapsız dolaşan bir ergen yoktu tabi gelin de hizmetciydi zaten. Şimdi noldu o kayın yengesine bir teşekkür etmeyi geç yüzüne bile bakmıyor.

Kendi kardeşi meselesine gelmiş herkes ama hanımın kendi kardeşi olduğunda bakıyorum duruma hanimin annesi, babasi maddi manevi hep destek oluyor. Erkeğin kardeşi olunca bakmak zorunda oluyor. Ha aynı şekilde kendi kardeşin de sorumluluğu alınmaz o ayrı.

Eğer eşin bekar olsaydı o çocuk 4-5 sene daha o yolu çekecekti değil mi?

görümce olsa neyse ama erkekle başa çıkmak çok zor. kız kardeş En azından arada yemeğini yapar temizliğini yapar çekinmezsin.

Asla kabul etmeyin.
Hiç sevmem bu tarz düşüncesizce durumları.
Sen o cocuga kac yıl bakmak zorunda mısın okuyacak dıye, hayret birsey ya.
Benim eşimin de farklı ilde ıkı yegenı var, en buyuk korkum bıızm yasadıgımız sehırde üni kazanıp ,bize bu dayatmayı yapabilecek olmaları.

Oğlum liseye gidiyor. Metroyla gittiği halde 1 saat yol sürüyor. Çocuk acısından bakılınca aslında sizde kalması mantıklı .Çünkü yol insanı yoruyor. Heleki İstanbul gibi yerde hemde çok yoruyor. Eve geldiğinde yazık onunda ,benimde (Ben 1,5 saat yol gidiyorum) pilim bitmiş oluyor. En iyi okul eve en yakın okuldur diyeceğim .Ama maalesef sistem yüzünden artık bu mümkün değil. Haftanın 5 günü değil ama en azından 2 günü kalabilir diye düşünüyorum. Diğer günler de evinde olur .Baktınız olmuyor ailesi servise verecek yada taşınacaklar. Ama taşınmak ayrıca zorluk içeren bir durum. Ama yeni evli olmanız ve evinizin durumuda buna müsait olmaması sizi zora soracak gibi. Ilımlı bir çocuksa denebilir.

yaa bir kaç haftalıgına mecburi bir şey olsa tamam da tüm okul hayatı boyunca öyle şey mi olur? şahsen ben kendi öz kardeşimi de istemezdim, çocukta rahat edemez zaten, ne o öyle göçebe gibi. mantıksız olmuş, eşine durumu söyle, umarım anlayacaktır.

Maddi acidan bir sorun yok esim kardesine fazla düskün ve onun 15 dakika daha fazla yol gitmemesi icin bizde kalmasini istiyor. Ben hic bir sekilde rahat edemem o yüzden bu konuyu tekrar acip konusacagim güzellikle anlatacagim keske ilk dediginde birsey deseydim diyorum ama bu sefer herseyi düsündüm iki taraf icinde kalmamasi daha mantikli dicem anlamassada tepkimi koycam

İnsanlar 2 saat sabah 2 saat akşam olmak üzere yollarda sürünüyolar .Ben de lise çağımda 1 saatlik mesafedeki okuluma gittim ve evet gidilebiliyo. Alışsın gerçek hayata.. Oğlanın okul uzak hoop o eve, oğlanın işi uzak hoop bu eve, oğlanın aktivitesi var ama,bilin bakalım, çok uzak! hooop şu eve. Yollara da alışır insan yeter ki rahata alışmasın.. Ayrıca ergenliğe giricek çık itici....

Ayyy 15 dakika için mı kiyamiyorlar. Simleri dökülmez o kadar fazla dakika yol gitti diye. Hey Allah'ım..

Hic etik bir durum degil malesef.ortak kullanim alaniyla ilgili karar alinacakkrn 2 taraf yalnizken konusmali. Diger kisilerin yaninda kibarlik nezaket derken soylenmesi gereken cvplar malesed verilemiyor. Ailesi tarafindan okutulmasi istenmeyen maddi olanakları yoksun bir cocuk olsaydi bence buna hayir demezdiniz.esinizin kardeşini okutma cabasina destek olirdunuz. Fakat bu rahatiyla alakali bir durum ve sizin rahatinizida hesaba katarak girisilmesi gereken bir konu. Kayninizin utusu camasiri yatagi carsafiyla siz ilgilenecekseniz size agir gelecek bir sure sonra cunku evliliginiz cokkkkk yeni .bu saydiklarimi esiniz ustlenirmi pek sanmiyorum .evin icinde giyiminizin şekli konusma sekliniz bile degisir. Özgürlük guzel sey canim kardesim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…