Eşimin kardeşi

Çok yanlış anlamışsın. Halbuki edanaz hayatını kurtaracak şeyler yazmış senin için. Resmen seni silkeleyip kendine getirmeye çalışmış. Bence seninle oturup ağlayacak, sana acıyacak insanlar yerine seni kendine getirmeye çalışan insanları dinle.

Bir de lütfen her şeye cevap yetiştirmeye, bahane bulmaya çalışma. Şöyle düşün; şimdiye kadar kendi aklınla çok yanlış kararlar vermişsin. Akıl akıldan üstündür unutma.

Burda kimse kendi menfaati için yazmıyor. Günün sonunda burdaki herkes kendi dünyasına dönecek ve sen o evde yalnız kalacaksın.

Ben yazana kadar araya başkaları yazmış :)

Bişiy söyleyeceğim yaa, diyelim ki bu aileden ve sapkınlıklarından kurtuldun, peki kocana bakıp şu soruyu sordun mu kendine? -> Bu adamla bir ömür geçer mi?

Birey olduğunun farkında olmayan bir insana yazdığım için üzgünüm, konu sahibi vaktini aldım. Son sözüm anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az...

herkesin fikrine saygı duyuyorum, asla kimsenin yorumu vakit kaybı değildir, yeni evlenmiş ve problemler yaşayan bir insana fikir veriyorsunuz herkesin mesajını ayrı ayrı okuyup ustunde dusunuyorum, eğer size vakit kaybı yaşadıgınızı hissettirdiysem kusura bakmayın

kanmiyim de ne yapiyim? bazı arkadaslar git pesinden gelsin diyorlar, e ya gelmezse?

Seviyorsa eşşek gibi gelecek, sevmiyorsa da zaten gelmesine gerek yok.
Ben anlamadım ki seni. Anlamadığım için de yorum yazmamaya çalıştım sabahtan beri ama dayanadım artık. Şimdi üç seçeneğin var:
1. Geldiğin kurulu düzenin kurallarını kabul edip istenmediğin yerde olmanın ezikliğini hakaretle psikolojik şiddetle yaşayıp kabullenip oturacaksın. Zamanla sen sen olmaktan çıkacaksın sırf kocacağındna olmamak için.
2. Eşini öyle veya böyle büyümeye kendi hayatınızın sorumluluğunu almaya ikna edeceksin. Gerekirse sen de çalışacaksın, karşı çıkmasına rağmen çalışacaksın, el ele verip huzurlu bir yuvakuracaksınız.
3. Eşini de ailesini de kendi havada tabaklar uçan mutsuluklarında boğulmaya bırakıp kendi hayatını kuracaksın.

4. seçenek yok, o insanları yazlıklarına göndermek suretiyle evden atmak bir seçenek değil. Öyle bir dünya yok. "HOOOOP!" derler adama.

konuyu acan arkadas, sorun ne biliyor musun?

burda konular aciliyor dertler paylasiliyor vs vs...halbuki konu sahibi sorusunun cevabini coktan biliyor...hadi bilmiyor farz edelim..maalesef soylenilenler bi naneye yaramiyor cunku bi kulagindan girip digerinden cikiyor...millet burda sana baska bir eve cikin diyor gecinemeyiz diyorsun, calis diyor ona birsey diyorsun...bence senin bu derdinden kurtulmaya niyetin yok

Son düzenleme:
Diğer arkadaşlarımı bilmem ama şu son yazdığınla bana vakit kaybettirdiğimi hissettirdin. Kötü bir çocukluk geçirmiş olabilirsin, yanlış kararlar vermiş hatalar yapmış olabilirsin... Ama biliyor musun bunlar daha da yanlış yapmanı gerektirmez. Sen bir insansın, bir bayansın, bir anne adayısın, hak ettiğin hayat bu mu bir düşün. Şu anda bile kendine acıdığın için, kendini zavallı gördüğün için özür diliyorsun. Sana acımıyorum, seni zavallı görmüyorum, seni küçümsemiyorum.Sadece sana kızıyorum... Lütfen kendi değerini gör artık, kaderim deyip boynunu eğme. Önce düşünce tarzını değiştir, göreceksin zamanla herşey dğişecek.

evden atmak gibi bir seçenek yok kendi evleri insanların, bazen ne kadar adice duşundugumu anlıyorum, kotuluge kotulukle karsılık vermeye çalışıyorum fakat kavgaya uzak sessiz bir insan oldugum için dusuncelerimi gerceklestirmiyorum sinirim gectiginde anlıyorum ne kadar kotu dusuncelerim oldugunu

eşi neden çalışmasını istemiyor,gözü açılmamış bir kızla evlendi,birçok hatası kusuru var.çalışırsa kendinden çok iyileri görecek ve kocasını terkedecek

Ne kadar da doğru yazmışsın abla.

Adamın zaten kendine güveni yok,kompleksleri var.

Hanımı çalışmaya başlarsa kendine bağımlı olmayacak,belki kendinden bişeyler isteyecek,gerektiğinde rest çekecek.

Ne gerek var bunlarla uğraşmaya.

Hanım evde ruhsuz,mutsuz otursun ki kendine karşı çıkmasın.

Sen o adamdan kop. Anlamadım nedir, bulunmaz hint kumaşı mı? Hiç de sevilecek, uğrunda zorluklara katlanılacak, eşim denecek biri gibi gelmedi bana. Yazdıklarından çıkardığım sonuç bu.

Bak canım adice düşünmüyorsun,yanlızca çözümü yanlış yerlerde arıyorsun.

Senin durumunda ayrı eve çıkmak veya çalışmak dışında bir çözüm yok.

Bunu kafana yaz,kocan senin için bunları yapmıyorsa kayınvalidenden veya kaynından bişeyler bekleme.

kendine guveni yok gozumun açılmasını istemiyor dogru, bir sey daha var ki ekonomik ozgurlugumu elime almamı istemiyor, ona muhtac olmamı istiyor. dediğiniz gibi yarın bir gun sorunlar oldugunda ben gidiyorum diyememem için

Çalışmak çözüm, evet.

Ayrı eve çıkmak çözüm mü emin değilim. Çünkü kocası ailesini oraya da getirir. Dur diyemez. Kapısını açar buyur eder. Eziklikten başka ne göstermiş şimdiye kadar.

Bu yorumunun üzerine yazıcak pek birşey kalmıyo aslında... Daha önc e soran oldumu cevapladınmı bilmiyorum ama ailen senin destekçinmidir yanında mıdır eşinle konuşsa yada ailenle birlikte eşine ders verseniz vss...vs...

KÖtü biri değilsin. Herkes aklından bazen dehşet kötülükler geçirir. Hiç mi bir insanın etini burmak istemeyiz çok kızınca. Ama işte bizi diğer varlıklardan ayıran bunların anlık düşünceler olması ve asla eyleme geçmemiz. Bu da öyle birşey. Ama mesajımdaki ilk 3 madde üzerinde 4.den daha çok düşünmeni öneririm. Kocan asla bir evin sorumluluğunu alacak yapıda değil. Ya bir şokla onu yola getireceksin ve adam olacak ya da çekmeye devam edeceksin. Ama insansın sen... Bunları haketmiyorsun. Silkelen de kendine gel. Aslında herşeyin farkındasın, eşinin niyetini çok iyi biliyorsun, herkesin davranışlarının altında yatan kodları çok iyi okuyorsun. Akıllı bir kızsın. Ama çaresizliği bu kadar kabullenmek önce seni bitirecek. Mücadeleye üşeniyorsun. Bir iş bul, mantıcılarda börekçilerde ne işler var kadınlar için. Bir adım at. Sen iş buldun diye senden vazgeçecekse vazgeçsin. Ama ablan yaşındayım, güven bana, yemez. Onda ailesinin kanatlarının altından çıkacak g.t olmadığı gibi senden kopacak g.t de yok. Sen onsuz yaşayamayacağını düşünüyorsun ama o sensiz ne yapacak? KAldı ki diyelim ki bu işin sonunda kaybedeceksin onu, eee? Sürekli ailesiyle birlikte psikolojik şiddet uygulayan adamdan kurtulup kendi hayatını kurmanın nesi kötü? Bugün ezik geçirdiğin son gün olsun. Yarından itibaren iş ara. Bulduğunda da eyvallah etme. İnan bana gelecek peşinden.

kendine guveni yok gozumun açılmasını istemiyor dogru, bir sey daha var ki ekonomik ozgurlugumu elime almamı istemiyor, ona muhtac olmamı istiyor. dediğiniz gibi yarın bir gun sorunlar oldugunda ben gidiyorum diyememem için

İşte bak ne güzel anlamışsın gerçeği. Sen şimdi de "ben gidiyorum" diyebileceğini hissettir bak neler olacak, seyret.

bu soru sorulmuştu, yinede cevapliyim kaçarak evlendiğim için annem nikahıma bile gelmedi, anlattıgım zaman kendin gittin cekeceksin diyor, bu sorun tamamen bana ait kendim halledeceğim

SmeeB, bir arkadaşımız söylemişti ama kimdi hatırlayamadım. Babanla bir konuşsan. Yanına yerleşme kabul, hiç olmazsa eşinle konuşsun gel oğlum bi konuşalım desin, bu kız sahipsiz değil mesajı versin.

Bunu da mı yapmaz ?

aman allah ım derhal evinizi ayırın derhal.

korkmasın.sana birşey olacak diye korksun , seni kaybedecek diye korksun.ne demek 30 yaşındaki adam evde arkadaşlarını getiriyor birde utanmadan yengesi ile abisinin odasını dinliyor.edep yahu ...evde yengem var bir bayan var diye getirmemesi lazım.kayınvalidenler bizim oğlumuz sapık değil diyeceğine koca oğluna akıl versin de erkek arkadaşlarını getirmesin.

eşin de sende çalışın.bunları da evinize sokmayın.rabbim korusun ben böyle durumda olacağım feriştahı gelse tutamaz beni o evde.

Başka bir konu daha var burda.
Orada da görümceden şikayet edilmiş.
Hemen hemen aynı hayatlar neredeyse.

Gençlikle cahillikle önünü ardını düşünmeden yapılan evlilikler,getirdiği sorunlar...
O kadar üzülüyorum ki bu arkadaşlar için.
Biraz daha ayaklarını sağlam basabilselerdi keşke hayata.

Geçmiş için yapılacak birşey yok ama lütfen bundan sonrası
için birşeyler yapmaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…