eşimin kardeşi

Kardesiyle gezsin tozsun bunu engelleyemezsiniz
ama evliliginizin en basinda o rahat tavirlara tepkiyi siz degil esiniz ve ailesi koymaliydi

anladigim kadariyla artik kalmiyor
evinizi istedigi gibi kullanmiyor
o zaman sorun beraber vakit gecirmeleri mi?

Bence hic karismayin
kardesi evlenince zaten bu kadar gorusemezler

keske benim kardeslerim de yanimda olsaydi da her gun gorusseydik
malesef farkli sehirlerdeyiz

eger esinizden yana baska sorununuz yoksa bence problem edilecek bir sey degil
en azindan kimle ne yaptigini biliyorsunuz
hadi onu gectim bu yillar geri gelmeyecek doya doya yasasinlar
hele hele cocuk cocuga karistiktan sonra cok zor yani

bu arada mesaji boyle yazmayacaktim aslinda
sanirim ben kardeslerimi ozledim :)

ayrica yanlis anlasilmasin esimin de erkek kardesi var kendisinden 4 yas kucuk farkli sehirlerdeler ama tatillerde aynen dediginiz gibiler hic de karismam :)

Gerci son 2 yildir kayinbiraderim evli
artik eskisi gibi degiller
...

Evlenince eskisi gibi olmuyor derler, bundan korkuyorum ben ne yalan söyleyeyim, insallah ilerde evlenme durumu oldugunda birbirimizden kopup, uzaklasmayız..

adam dis fircasini sizinkilerin yanina koymus
bu ev ayni zamanda benim diyor
evlensin o zaman kurtulursun
zor arkadasim isin
umarim evlenir kisa zamanda

:) çok doğru tesbit görüştüğü biri var ama 2 seneden önce evlenmeleri zor :(
tatlım eltini gıcık et ne bilim telle konsurken gir kimle konusuyon hadi gel meyve de çay de bişiler de belki
kız senden hoşlanmaz ve size gelmesini istemez nebilim buda bir fikir

Evlenince eskisi gibi olmuyor derler, bundan korkuyorum ben ne yalan söyleyeyim, insallah ilerde evlenme durumu oldugunda birbirimizden kopup, uzaklasmayız..

Eskisi gibi olmuyor malesef...

Ama kopup uzaklaşma anlamında degil, insanların önceliği degişiyor diyelim...

ben çözümü şöyle sağladım;
önce nasıl bir insandan kurtuldum onu anlatayım.
akşama misafir var, pasta yaptım, soğuması için dolaba bıraktım. misafir geldi, pastayı alayım dedim, evet pasta yok, hepsini yemiş 1 dilim anca kalmış.
2,5 litre kolayı bardağa koymaz. kanepeye uzanır, kolayı yanına alır, dolaptan çıkmış, ısındıkça damlalar akıtan şişeyi halıya koyar, 10 kere ikaza rağmen.
poposu çok kıymetli olup hiç oturmadığından, her şeyi yatarak yapar (yeme,içme), sigarayı da öyle içiyor. 1 senelik bile olmayan salondaki halımı yaktı.
gece 11-12 fark etmez, acıktım diye gelir, yemek bekler, hazırlansın ister.
en fenası da, af edersiniz tuvaletini yapar, sifonu çekmez. banyoya bir girerim iğrenç kahverengi bir şey bana bakıyor!!!!!!!!!!!!!!!!

ben eşimle hiç kavga etmedim. klozet olayında çağırdım, "ben bunu temizlemek zorunda değilim" dedim. eşimi hiç bulaştırmadım ve artık kibarlığı bıraktım. 3 kere 5 kere tekrar etmedim. ilk olayda bile "KOYMA ONU ORAYA" diye gayet kesin, kati ve sert bir şekilde uyardım, döndüm gittim. cevap verme hakkı tanımadım. sonuç? kaç senedir gelmiyor.

akşama misafir var, pasta yaptım, soğuması için dolaba bıraktım. misafir geldi, pastayı alayım dedim, evet pasta yok, hepsini yemiş 1 dilim anca kalmış.
2,5 litre kolayı bardağa koymaz. kanepeye uzanır, kolayı yanına alır, dolaptan çıkmış, ısındıkça damlalar akıtan şişeyi halıya koyar, 10 kere ikaza rağmen.
poposu çok kıymetli olup hiç oturmadığından, her şeyi yatarak yapar (yeme,içme), sigarayı da öyle içiyor. 1 senelik bile olmayan salondaki halımı yaktı.
en fenası da, af edersiniz tuvaletini yapar, sifonu çekmez. banyoya bir girerim iğrenç kahverengi bir şey bana bakıyor!!!!!!!!!!!!!!!!

ben eşimle hiç kavga etmedim. klozet olayında çağırdım, "ben bunu temizlemek zorunda değilim" dedim. eşimi hiç bulaştırmadım ve artık kibarlığı bıraktım. 3 kere 5 kere tekrar etmedim. ilk olayda bile "KOYMA ONU ORAYA" diye gayet kesin, kati ve sert bir şekilde uyardım, döndüm gittim. cevap verme hakkı tanımadım. sonuç? kaç senedir gelmiyor.

kaynın mı bunları yapan... bayılıcim:53:

kaynın mı bunları yapan... bayılıcim:53:

maalesef evet, daha neleri var. çok şükür kurtuldum.
arkadaşa da söylediğim gibi, eşle yüz göz olmaya gerek yok. ben tavrımı koydum, hatta suratımı astım, yeri geldi tersledim ve kurtuldum. konuşma, selam gönderme gereği bile görmüyorum ve yapmıyorum da.

Selam Bayanlar,
konuyu açsam mı açmasam mı kararsız kaldım, ama yinede sizin değerli fikirlerinizi, eleştirileriniz almak istedim.
1,5 yıllık evliyiz, genel olarak çok büyük problemlerimiz yok ama evliliğimiz ilk başında baş gösteren bir sıkıntı oldu, eşim 2 kardeş, kardeşi 30 yaşında erkek,
biz ilk evlendiğimiz zamanlarda sürekli gelip bizde kalıyordu. bazen haber vererek bazen vermeyerek. o dönemler çok büyük kavgalar ettik, kendimi kaybettim artık üzüntüden. çünkü ben o eve gelin gitmeden önce o evde eşimle beraber yaşıyorlardı ve bize kalmaya geldiğinde hala kendi evi gibi davranmaya devam etti. evime gelen misafirin rahat hareket etmesi hoşuma gider ama artık abartı geliyordu bana mesela çamaşır makinesini istediği gibi çalıştırması, dişfırçasını bizim fırçalarımız yanına koyması, rahatlıkla eve girip çıkması... vs gibi şeyler. bunları aram bozulmadan kardeşine biraz biraz çıtlattım, o da dikkat etmeye çalıştı ama sorun şu ki biz evliliğimiz boyunca en büyük kavgaları hep kardeşi yüzünden ettik ve artık kardeşi ile geçirdiği her dakika herşey bana batar oldu. eşimi bu konuda bazen rahatsızda ediyorum, bazen sessiz kalıyorum, evlerimiz 15 dk mesafede olduğu için görüşme imkanı daha çok oluyor. şimdi tecrübeli yada bu gibi dertlerden müzdarip ablalarım kardeşlerim ben ne yapmalıyım???
1. eşim ile vakit geçirdiği için fazla (günde 3/4 kez telde konuşma, haftada 5 gün görüşme) tepki mi göstermeliyim?
2. işi oluruna bırakıp hiçbirşey olmamış gibi mi davranmalıyım?
3.yada bende bu takıntıyı içimden nasıl atmalıyım.???
Yardımlarını rica ediyorummm

Aynı konu benim yengemdede vardı yengemin kardeşi evlendiğinden beri sürekli onlarda kalıyordu.Ama artık bi zaman sonra dayıma tak etti boşanma raddesine kadar geldiler.dikkat et diyim sana çok fazla abartmadan görüşsünler.yoksa hep sorun olur aranızda.

valla 30 yaşında kaynımın sürekli benim evimde ne işi var ya, bende olsam arıza çıkartırdım, kılda olurdum yani sonrasında
bence sürekli telefonda görüşmeleri önemli değil, kardeşler sonuçta
ama akşamları sana ayırması gereken vakti sürekli kardeşine ayırıyosa orda sorun var demektir

empati yapsın bakalım bu kocalar, karıları akşamları sürekli annesine kardeşine gitse hoşlarına gider mi, bunu büyük bir olgunlukla mı karşılarlar,:27: bi daha bu konu açılırsa sadece empati yapmanı istiyorum başkada bişey demiyorum de

kesinlikle bende aynı görüşteyim, yani sinir oldum o kadar çok ağladım ki bu sebebpten size anlatamam. bana unutamayacğım laflar söyledi eşim, gerekirse kardeşim kalır sen gidersin gibi. :( sonrasında özrü dilediyse de çok benim için bu laf unutulamaz. o yüzden çok kırgınım. atmaya çalıştıkça bu olay içimde daha çok yara yaptı. onlar her görüştüklerinde sinir oldum ve oluyordumda, tabi kardeşine karşı kötü davranmıyorum.

Kardesiyle gezsin tozsun bunu engelleyemezsiniz
ama evliliginizin en basinda o rahat tavirlara tepkiyi siz degil esiniz ve ailesi koymaliydi

anladigim kadariyla artik kalmiyor
evinizi istedigi gibi kullanmiyor
o zaman sorun beraber vakit gecirmeleri mi?

Bence hic karismayin
kardesi evlenince zaten bu kadar gorusemezler

keske benim kardeslerim de yanimda olsaydi da her gun gorusseydik
malesef farkli sehirlerdeyiz

eger esinizden yana baska sorununuz yoksa bence problem edilecek bir sey degil
en azindan kimle ne yaptigini biliyorsunuz
hadi onu gectim bu yillar geri gelmeyecek doya doya yasasinlar
hele hele cocuk cocuga karistiktan sonra cok zor yani

bu arada mesaji boyle yazmayacaktim aslinda
sanirim ben kardeslerimi ozledim :)

ayrica yanlis anlasilmasin esimin de erkek kardesi var kendisinden 4 yas kucuk farkli sehirlerdeler ama tatillerde aynen dediginiz gibiler hic de karismam :)

Gerci son 2 yildir kayinbiraderim evli
artik eskisi gibi degiller...

eşimin ailesi hiçbirşey demedi, daha komiği evlendik balayından geldik ilk h.sonumuz hiç unutmuyorum, eşimin ailsesi şehir dışındaydı bize geldiler akşam yemeğine, yemek bitti, herkes ayakladı, bende kapıda ayakkabılşarı çeviriyordum, herkese hoşçakal dedim öptüm, sonra bi baktım kardeşi gitmiyo:) k.validemde o kalıcak burda dedi. yani bu tarz şeyler beni çok üzdü, orası benim evim bana sorun dimi işin komiği eşiminde haberi yoktu...

Onlar hala orayı eski bekar evi sanıyorlar sanırım

Sinir bozucu gerçekten

Sizin kardeşiniz varsa sizde haftanın 5 günü onla görüşün, bir musibet bin nasihatten iyidir nasılsa :34:

Belki idrak eder o zaman eşiniz

benimde erkek kardeşim var , kardeşim her geldiğinde çekinerek ve sizi rahatsız etmiyim diyerek geliyor, zor geliyor hatta

kesinlikle bende aynı görüşteyim, yani sinir oldum o kadar çok ağladım ki bu sebebpten size anlatamam. bana unutamayacğım laflar söyledi eşim, gerekirse kardeşim kalır sen gidersin gibi. :( sonrasında özrü dilediyse de çok benim için bu laf unutulamaz. o yüzden çok kırgınım. atmaya çalıştıkça bu olay içimde daha çok yara yaptı. onlar her görüştüklerinde sinir oldum ve oluyordumda, tabi kardeşine karşı kötü davranmıyorum.

akıl vermek gibi olmasında böyle bi tartışmada kardeşine yönelik konuşmada kendinize yönelik konuş belki işe yarar, kardeşine yönelik konuşursan savunmaya geçer, ardından saldırıya, klasik yani
mesela seninle daha çok vakit geçirmek istiyorum diye kendinize yönelik konuş, beraber şuraya gidelim, evde şu oyunu oynayalım vs.. akrabalar dışında evli arkadaşlarınızla daha sık görüşmekte iyi olabilir
zaten merak etme, kaynın evlendikten sonra, kaynın eşinin yaptığını yapmaz karısını tercih edecektir vakit geçirmek için, malesef bu işler böyle

pesss diyorum ya nedir insanlardaki bu rahatlık anlamıyorum, bi rahat vermiyorlar, yeni evliyiz ben evde geclikle dolaşmak istiyordum, beyefendi gelicek diye şort bile gimiyordum o sıcaklarda eşartmanla geziyordum. off off

benimde erkek kardeşim var , kardeşim her geldiğinde çekinerek ve sizi rahatsız etmiyim diyerek geliyor, zor geliyor hatta

kendi kardeşini çek kenara konuş, böyle böyle davranmanı istiyorum de kaynın ne yapıyorsa hepsini anlat, çekinse bile biraz rol yapsın çünkü bazen erkeklere bi şey anlatmanın en güzel yolu aynısını onlara yapmaktır. kardeşinde zırt pırt gelsin orayı burayı kurcalasın buzdolabını açsın yesin içsin yayılsın biyere, eşin bişey deyincede benimkide kardeş hayatım herkese objektif olmaya çalışıyorum dersin,bizde ottan bitmedik heralde

Selam Bayanlar,
konuyu açsam mı açmasam mı kararsız kaldım, ama yinede sizin değerli fikirlerinizi, eleştirileriniz almak istedim.
1,5 yıllık evliyiz, genel olarak çok büyük problemlerimiz yok ama evliliğimiz ilk başında baş gösteren bir sıkıntı oldu, eşim 2 kardeş, kardeşi 30 yaşında erkek,
biz ilk evlendiğimiz zamanlarda sürekli gelip bizde kalıyordu. bazen haber vererek bazen vermeyerek. o dönemler çok büyük kavgalar ettik, kendimi kaybettim artık üzüntüden. çünkü ben o eve gelin gitmeden önce o evde eşimle beraber yaşıyorlardı ve bize kalmaya geldiğinde hala kendi evi gibi davranmaya devam etti. evime gelen misafirin rahat hareket etmesi hoşuma gider ama artık abartı geliyordu bana mesela çamaşır makinesini istediği gibi çalıştırması, dişfırçasını bizim fırçalarımız yanına koyması, rahatlıkla eve girip çıkması... vs gibi şeyler. bunları aram bozulmadan kardeşine biraz biraz çıtlattım, o da dikkat etmeye çalıştı ama sorun şu ki biz evliliğimiz boyunca en büyük kavgaları hep kardeşi yüzünden ettik ve artık kardeşi ile geçirdiği her dakika herşey bana batar oldu. eşimi bu konuda bazen rahatsızda ediyorum, bazen sessiz kalıyorum, evlerimiz 15 dk mesafede olduğu için görüşme imkanı daha çok oluyor. şimdi tecrübeli yada bu gibi dertlerden müzdarip ablalarım kardeşlerim ben ne yapmalıyım???
1. eşim ile vakit geçirdiği için fazla (günde 3/4 kez telde konuşma, haftada 5 gün görüşme) tepki mi göstermeliyim?

canım oluruna bırak ama hiçbirşey olmamıs gıbı de davranma derımm.. :) yanı elbette abı ıle kardes arasına gıremezsın ama bundan rahatsızlık duyduğunu hareketlerinle belirtt..mesela esınee onunla daha cok vakıt gecırmek ıstediğini basbasa kalmak ıstediğini soylee..kardeşin ne güzel sık sık geliyor hayatım ama bızımde azıcık yanlız kalmaya ihtiyacımız var diyebilirsin meselaa..yada ne bilim buda farklı bir sorun yaa :26:

akıl vermek gibi olmasında böyle bi tartışmada kardeşine yönelik konuşmada kendinize yönelik konuş belki işe yarar, kardeşine yönelik konuşursan savunmaya geçer, ardından saldırıya, klasik yani
mesela seninle daha çok vakit geçirmek istiyorum diye kendinize yönelik konuş, beraber şuraya gidelim, evde şu oyunu oynayalım vs.. akrabalar dışında evli arkadaşlarınızla daha sık görüşmekte iyi olabilir
zaten merak etme, kaynın evlendikten sonra, kaynın eşinin yaptığını yapmaz karısını tercih edecektir vakit geçirmek için, malesef bu işler böyle

tam tersi sizin akıllarınıza ihtiyacım var benim, etrafımla iyi geçinen biriyim ama bu olay beni çok sarstı. geçer diye umdum ama içten içe ona hep doldum. o da evlenince bende habersiz gidicem kalıcam vs ddim hep içimden ama eminim ben yapamam onları, o yaptı büyüklük bende kalsın derim kesin...
bende aynı dediğin gibi yaptım, kısa tatillere gittik, ablamlara gitti evimiz dolu olduğu için:) vs.. eşimin aklı sonradan geldi başına.
eşiminde mantığı bize bu dönem ihtiyacı var biz yanında olmazsak ilerde problem olur aramızda onu yalnız bırakmayalım vs diye düşünüyordu.

canım oluruna bırak ama hiçbirşey olmamıs gıbı de davranma derımm.. :) yanı elbette abı ıle kardes arasına gıremezsın ama bundan rahatsızlık duyduğunu hareketlerinle belirtt..mesela esınee onunla daha cok vakıt gecırmek ıstediğini basbasa kalmak ıstediğini soylee..kardeşin ne güzel sık sık geliyor hayatım ama bızımde azıcık yanlız kalmaya ihtiyacımız var diyebilirsin meselaa..yada ne bilim buda farklı bir sorun yaa :26:

ya artık öyle bir duruma geldik ki ben ne desem doğruda desem tatlıda kesem eşim bozuluyır yada tepki gösteriyor. ben ona tek birşey söyledim zaten, bundan sonra asla ama asla beni kardeşin yüzünden üzme ağlatma yoksa üzüek bi karın olmuyacak dedim,

Sonuna kadar haklısın..
Evlenmeden önce eşinle yaşıyor olabilir ama artık o evde evli bir çift var..

Birisinin kaynını nazikçe uyarması lazım..ya eşinin ya senin ya eşin kayınvalidene söylesin falan..

Evde 3 kişi mi yaşıyorsunuz belli değil..

Ne o kafasına göre çamasır makinesini kullanmalar vs vs vs..

Ara sayfaları okumadım ilk mesajına göre yorum yaptım ama o kaynın o evin yaşayan bir ortağı değil artık..
Kendi sinirlerini bozacağına bu işi halletmeye bak..
Kesinlikle yanlış.

Olan hep kadınlara oluyor yahu.sinirleri bozulan hep kadınlar.

Ben olsam çoktan arıza çıkarmıştım. Herkes haddini bilsin. Geliyorsa vaktinde edebiyle gelsin edebiyle gitsin. Eşinin de anlatması gerekiyordu ona bu durumu. Artık bekar evi değil orası. Rahatlık da bir yere kadar. Bildiğin yüzsüz olmuş bu kardeş.

Konuşmaktan anlamıyorsa eğer eşin sürekli arkadaş, akraba çağır, bir yerlere git. Bir musibet çok daha etkili erkekler üzerinde

Selam Bayanlar,

şu anda eşine sen ne desen anlamaz.sadece kardeşiyle arasını açmaya çalışan biri olarak görür.ne zaman kaynın evlenip abisi görüşmek istediğinde reddederse,eşinin aklı o zaman başına gelir:34:

Back
X