Eşimin kendi ailesi özeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Kızlar kısa yazmaya çalışayım. Eşim ablasının ailevi bir sorunu için başka şehirde olan annesine gitti apar topar. Sorun coçözüldü ve geri geldi. Buraya kadar sorun yok bence. Ben sordum tabi nasıl durumlar nasıl halettiniz diye kısaca anlattı. Ve sonra dediki. Biz bayram için yanlarına gittiğimizde lütfen bildiğini söyleme. Efendim annesi kimse duymasın diye rica etmiş miş.
Soylermisiniz sinirlenmekte haksızmıyım. Çok sinirlerim bozuldu zira. Çok büyüdü tartışmamız dünden beri.

Konu neymiş bukadar gelinden bile gizlicek.
Adamı başka sehre göndermişim,annesi habersiz geldğıni mi düşünüyor:d
Cok iyi niyetliymiş öylese:)

Yooo bence eşin haklı.
Ben de annemle babam hakkında dert yanarım,aman aramızda kalsın,sen yine de çaktırma dediğim çok olmuştur.
İnsan en yakınıyla dertleşmek istiyor ama sonra da diğer yakınları gücenmesin diye düşünüyor,bu kadar basit.

Ben bunu hem bir gelin hem bir görümce olarak yazıyorum. Bazı şeyler öyle bir gelişiyor ki o anda olayın sıcaklığı ile kimse duysun istemiyorsun. Bunu kisisellestirme. Zaten eşin sana anlatmış.
Bazı zaman bilmemek bilmekten daha iyi oluyor. Hiç Esi ne sarma boşuna. Siz bildiginizi söyleseniz belli ki esinize yuklenecekler yemedi içmedi karısına yetiştirdi diyecekler

haksızsın sen aynı durumda olsaydın ve ailen senden bunu isteseydi sen eşine söyleseydin ne yapacaktı ?

biraz empati

Bence abartıyorsunuz, meseleyi kişiselleştirmeyin. İlk konunuzu da hatırladım eşinizi acil gel diye aramışlardı siz de neden gidiyor ki nasılsa bayramda gidicez diyip garipsemiştiniz. Anneniz sizi acil gel diye arasa 20 gün sonra nasılsa geliyorum mı derdiniz? Mesele sizin aileden olup olmamanız değil, bence siz kendinizi zaten o aileden gibi görmüyorsunuz, görseydiniz eşinizin gitmesini sorun etmezdiniz. Eşinizin ablasının başına ne geldi bilmiyorum ama belki de hiç kimseye anlatılmayacak bir şeydir utanmış, çekinmiş veya gelinimiz hakkımızda yanlış düşünmesin dedikleri bir konu olabilir. Ben garipsemedim neticede eşiniz anlatmış size siz de eşelemezsiniz onların yanında olur biter. Biraz empati yapın sizin de hiçkimse bilmesin dediğiniz bir olay olabilir. Sadece kardeşiniz ve anneniz bilsin isteyebilirsiniz ne var ki bunda?

Eşinizin ailesinin yanina gittiğinden emin misiniz? Hicbirsey olmadan sizin durup dururken ailesinin yanina siz olmadan gitmesini sormayacakmisiniz ki söyleme diyorlar. Eşiniz başka yere gidip size ailemin yanina gidiyorum ailevi sorunlar var deyip gidip,sizin de ailesine sorma ihtimalinize karşın sorma diye tembihlemiş olabilir mi?

Ben bu kadar takılmadım açıkcası sadece söylemesi de yeterliydi eşimin sorunlar varmış üstün körü sorundan bahsetse yeterdi bende özellerine girmek istemem hatta kendileriyle ilgili bir sorunda eşimin ailesi bana danıştığında beni karıştırmayın kendi aranızda çözün der geçerim. Eşimde benim ailem hakkında her şeyi bilsin istemem annesinin bir tek kimse demesi hoş olmamış anlatsa anlatsa size anlatacak yedi düvele değil. Ama kasıtlı dediğini düşünmüyorum

sinirleriniz bozulmaya yer arıyormuş.
ne var bunda?
her aile meselesinin içinde olmak zorunda mısınız?
eşinizin şahsi meselesi olsa tamam da, görümcenizin meselesi imiş, size ne?
bir de bunun için tartışıyorsunuz...

Emin ol bildigini kv ve kp biliyor olacak ama konusulmamasını tercih ediyorlar demekki
Gayet normal bi durum

Bence hiç takılma eşin zaten sana söylemiş. Ama sana bunun dışında ''her konuda'' kimse gibi davranıyorlarsa sende onlara kimse gibi davran

Beni ilgilendirmiyorki zayen. Ama bana söylemiş olmasi normal değilmi, bilmiyo gibi davranmami söyledi bana.

Şahsen benimde abimle aramda kalmasını istediğim meseleler olabilir kimseye söylemesini istemediğim, eşimin de kardeşleriyle olan meseleleri bana anlatma mecburiyeti yok saygı duyarım..
Bende öyle. Ama söylemiş artık bana söylediğini saklayacağız yani

Reactions: LaL
Rahmetli yengemi çok severdim ve abimin bile bilmediği konuları onunla konuşurdum. Lakin aile içi özel mevzuları bilsin istemezdim. Anormal bir durum yok ortada. Bilmenizi istemiyor olabilirler. Görümcemin kayınvalidesi ile olan tartışmasını aylar sonra laf arasında duydum. Dert etmedim. Bana ne insanların özelinden yahu.

Herkes saygi duyacagini soylemis ama ben olsam saygi falan duyamam bu durumda.Esiniz bekar degil,sorumluluklari var ,oyle apar topar cagiriyorlarsa da gerekcesini izah etmek karşıdaki kisiye saygidir bence.İlla acik acik ayrintili anlatmasinlar ama kadinin evinden kocasini cagiripta, "hic birşey olmadi" demesini beklemek saçmalık.

ben darılınacak bir mevzu görmüyorum. sizin anne/babanızla hiç kendi özel mevzunuz yok mu? benim eşime söylemek istemediğim bazı konular oluyor. kaldı ki konu eşinizle veya sizinle uzaktan yakından alakalı da değil eşinizin ablasının ailevi sorunu. bahsetmek istemiyor olabilir. yeri geliyor anne evlada/evlat anneye bir konusunu söylemek istemiyor.
evlisiniz diye her şeyi size söylemek zorunda değil. kırılıp gücenecek bir durum yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…