Eşimin kendi ailesi özeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim kayınvalide de görümcelerimin mıçtığı moka kadar saniyesinde yetiştirir bize çoğu kez anlatma bize onların ailevi meseleleri bizi ilgilendirmez deriz dinlemez tabi bizimkilerinide onlara anlatır diye bizde huyunu bildiğimiz için hiç birşeyimizi anlatmayız kayınvalideme bu şekilde daha zor oluyor yanında konuşurken ağzımızdan birşey kaçırmamak için üçbuçuk atıyoruz eşimle keşke bizimkide herşeyi gizlese.
Bende de aynı model kv var. Keşke benimki de biraz ketum olsa da herşeyi anlatmasa. Kafa,beyin kalmıyor yemin ederim, yemek yerken bile ağzı laf anlatıyor,tiksinç:/
Biz de hiçbirşeyimizi anlatmayız, ona da ayrı parlar bizim kv, ama aksi türlüsünden çok daha iyi.
Konu sahibi, çok gereksiz olmuş tepkiniz:/

Onlara yansıtmam ama benden saklasaydı eşim işte o zaman sıkıntı olurdu en nefret ettiğim şeylerden biri eşim birşey bilse duysa gelip söylemez gizli olmasa bile sonra başkasından duyar kavga ederiz ben yabancımıyım neden söylemiyorsun diye bu olaya cok takıgı

Kızlar kısa yazmaya çalışayım. Eşim ablasının ailevi bir sorunu için başka şehirde olan annesine gitti apar topar. Sorun coçözüldü ve geri geldi. Buraya kadar sorun yok bence. Ben sordum tabi nasıl durumlar nasıl halettiniz diye kısaca anlattı. Ve sonra dediki. Biz bayram için yanlarına gittiğimizde lütfen bildiğini söyleme. Efendim annesi kimse duymasın diye rica etmiş miş.
Soylermisiniz sinirlenmekte haksızmıyım. Çok sinirlerim bozuldu zira. Çok büyüdü tartışmamız dünden beri.
Bence sinirlenmeye hakkınız yok. Herkesin özeli vardır ve olmalıdır.

Kızlar kısa yazmaya çalışayım. Eşim ablasının ailevi bir sorunu için başka şehirde olan annesine gitti apar topar. Sorun coçözüldü ve geri geldi. Buraya kadar sorun yok bence. Ben sordum tabi nasıl durumlar nasıl halettiniz diye kısaca anlattı. Ve sonra dediki. Biz bayram için yanlarına gittiğimizde lütfen bildiğini söyleme. Efendim annesi kimse duymasın diye rica etmiş miş.
Soylermisiniz sinirlenmekte haksızmıyım. Çok sinirlerim bozuldu zira. Çok büyüdü tartışmamız dünden beri.

Eşimi acil bir şekilde bavul toplatıp evden çıkarıyorlarsa, bana açıklama yapacağını da bilmeleri gerekir bana göre.Ortada uzak mesafeye gitmek gibi bir durum var ve eşime soruyorum hayırdır nereye diye, yok bir şey gelirim yarına diyor.Bu aile birliği açısından doğru bir davranış şekli olamaz kaldı ki bunun talep edilmesi bile tuhaf. Eğer uzak mesafeden ciddi bir durum oldu diye kişi çağırılıyorsa, hayata arkadaşınında olacakları öğreneceğini göze alarak çağırılmalı.

Belkide eşim benim aynı zamanda yakın arkadaşım da olduğu için bana garip geliyor böyle bir ilişki.

İyide adam olani anlatmis zaten sadece onlarin yaninda konusma, kimseye soyleme demis. Ziyarete gidiyorum diyebilirdi ya da ustun koru detay vermeden de anlatabilirdi.

Benim gorumcem de bosanma asamasinda ve bazi özel durumlari ben biliyorum ama kalkip gorumceme bildigimi soylemem veya bu konularin muhabbetini açmam yinede.

Oyle veya boyle soyleme denilen seyi soyledikten sonra bunu acik edip hoş olamayan bir duruma dusmekle yakin arkadasligin bir alakasi yok.

Empati yap. Benim kardeşlerle alakalı bir problemim oldu. Ablam eşime söylememi istemedi. Ben de tamam dedim. Sonuçta bu onun sırrı onun kararı. Bana eşim de olsa bir başkasına söylemek düşmez.

İyide adam olani anlatmis zaten sadece onlarin yaninda konusma, kimseye soyleme demis. Ziyarete gidiyorum diyebilirdi ya da ustun koru detay vermeden de anlatabilirdi.

Benim gorumcem de bosanma asamasinda ve bazi özel durumlari ben biliyorum ama kalkip gorumceme bildigimi soylemem veya bu konularin muhabbetini açmam yinede.

Oyle veya boyle soyleme denilen seyi soyledikten sonra bunu acik edip hoş olamayan bir duruma dusmekle yakin arkadasligin bir alakasi yok.
Eşi belli etme dedikten sonra tabiki artık belli etmemesi gerekiyor, eşi aile bunu söylediğinde siz ne kadar ailemseniz eşim de benim ailem, tamam çok detay anlatmam ama genel hatlarıyla açıklama yapmam uygun olur demesi daha iyi olurdu.Hem ailesine karşı eşini dış kapının mandalı pozisyonundan çıkarırdı.Ailenin yaptığı bana göre tuhaf çünkü evdeki eş uzak mesafeye acil bir şekilde çıkan eşinin nereye ne sebeple gittiğini soracaktır.Bu da ailede huzursuzluğa sebep olur.Tamam kahve içerken kardeşin ya da annenin söylediği bir şeyi gidip eşine söylemeyebilir kişi ama, sonuçta burada acil bavul toplamalık bir vaziyet oluşmuş ve bir açıklamayı hak ediyor.Ailenin de zaten bunu göze alması gerekirdi.

Bende de aynı model kv var. Keşke benimki de biraz ketum olsa da herşeyi anlatmasa. Kafa,beyin kalmıyor yemin ederim, yemek yerken bile ağzı laf anlatıyor,tiksinç:/
Biz de hiçbirşeyimizi anlatmayız, ona da ayrı parlar bizim kv, ama aksi türlüsünden çok daha iyi.
Konu sahibi, çok gereksiz olmuş tepkiniz:/
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Eşi belli etme dedikten sonra tabiki artık belli etmemesi gerekiyor, eşi aile bunu söylediğinde siz ne kadar ailemseniz eşim de benim ailem, tamam çok detay anlatmam ama genel hatlarıyla açıklama yapmam uygun olur demesi daha iyi olurdu.Hem ailesine karşı eşini dış kapının mandalı pozisyonundan çıkarırdı.Ailenin yaptığı bana göre tuhaf çünkü evdeki eş uzak mesafeye acil bir şekilde çıkan eşinin nereye ne sebeple gittiğini soracaktır.Bu da ailede huzursuzluğa sebep olur.Tamam kahve içerken kardeşin ya da annenin söylediği bir şeyi gidip eşine söylemeyebilir kişi ama, sonuçta burada acil bavul toplamalık bir vaziyet oluşmuş ve bir açıklamayı hak ediyor.Ailenin de zaten bunu göze alması gerekirdi.

Ustun koru bir aciklama yapacagini zaten tahmin etmislerdir. Olayi anlatmadan ne icin gittigini pekala anlatabilir zaten eşi detay vermis belliki ve belli etme demis bunda tartiscak bisey yok bence. Ben daha cok kendimi gorumce yerine koydum. Abim yok ama abim olsaydi eşinin her biseyimin icinde olmasini, bilmesini istemezdim eşi aileyse onlar da aile ve zor zamanda tabi ki gidecek bunun icin butun özeli dokmesi gerekmiyor.

Bu konuda size hak veremeyeceğim.Benim her özelimi erkek kardeşimin karısının bilmesine gerek yok bence kusura bakmayın.Özelinin çekirdek aile içinde kalmasını isteyebilir en doğal hakkı.

Ben ailemle ilgili sorunları eşime anlatmam. O bana anlatır ama. Herkesin bildiğini benden saklasa gücenirim. Sizdeki problem eşinizde değil o anlatmış. Niye ona kızıyorsunuz ki.

Diğer konunuzda da sordum cevap vermediniz.

Gerçekten aileden biri olarak mi görüyorsunuz kendinizi. Gerçekten samimi bir insan misiniz onlara karşı.

Amacınız sadece detay öğrenmek. Eğer gerçekten aileden ve samimi olsaydınız , kadının yuvası yikiliyorken 6 saati dert etmezdiniz.

Ne ekerseniz onu bicersiniz.
..

Bazı erkeklere gerçekten acıyorum . Kardeşinin sorununu çözmeye gitti diye elli tane dert / çene çekti.

Huzur verin birbirinize.

Ben de kendi ailemle ilgili konulari onlardan saklardim. Sorarlarsa kisa kisa cevaplar verirdim

olabilir. sadece cekirdek ailenin bilmesini istemesi normal geldi bana. kime ne kadar cok soylersen o kadar cok yayıliyor. ablasiyla ilgili bir durum sonucta. benim kendimle ilgili cok özel bir durum olsa abimin esi bilsin istemeyebilirim. ki aramiz iyidir ama kardesim yada annem degil sonucta. bilmemesini isterim ben de.

eşiniz size anlatmış
siz illa ki kv ile konuyu konuşmak zorunda değilsiniz
kv nin söylediğine takılmayın
bilmemezlikten gelin

Tabi ki haksızsınız.
Bende ailemle olan ve gizli kalması gereken şeyleri eşime söylemem.
Sizin eşiniz yine size çıtlatmış olayı. Ben onu bile yapmam.
Eşim olması her bir şeyi bilmesini gerektirmez.

Olayın o ailenin içinde kalması gerekiyorsa kalır. Kayınvalideniz duyulmasını istememiş hatta sizin de duymanızı istememiş olabilir ki bu oldukça normal bir şey.

Arkadaşlar ben benden gizlenmesine kızmıyorum zaten, yanlış anlaşıldı. Eşimin benle bu samimiyeti olduğunu düşünmemelerine kızdım.
Ya hu neden anlamamakta direniyorsun ki bak simdi eltim 14 senelik evli ama sular hic durulmamış hep kavga gürültü kaynım sıkıntılı bazi noktalarda yurt dışında yaşıyorlar amma senede bir dahi gelseler bile sülalede olay oluyor .
Geçen yaz geldiklerinde eltim bana olaylari anlatana kadar 8 senelik evliyim zerre sormadim ne esime ne ailesine anlatan olursa dinledim geçtim taaa ki eltim anlatana kadar özel durumlarini
Meğer esim yillardir biliyormus hatta ve hatta doktor ayarlıyor ilaç gonderiyormus haberim yoktu olmasinda onların özeli banane bilince ne geçti elime
Siz huzurunuzu kendi elinizle hok ediyorsunuz dikakt edin bence tavirlariniza hem 6 saat yolu düşünecek kadar uzak olduğunuz insanlarin dertlerini bu kadar önemsiyor gibi yapmayın tuhaf oluyor zira

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X