- 4 Ekim 2007
- 8.479
- 2.640
- 723
- Konu Sahibi Leblebitozu19
-
Benim 17 yaşımdayken bi sevgilim vardı oda bana açık ayakkabı giydiremzdi. Giyme ayakların gözükmesin derdi habire spor ayakkabı giyerdim sandaletten falan çok rahatsız olurdu ama o ayak fetişistiydi o yüzden kıskanıyo ayağmıacaba kocandada öyle bişey olabilir mi
olay kadına yapılan baskı. bireylikten çıkarılması.Once evlimisiniz merak ettim. Ayrica bu kadar feminen düşünceye kesinlikle karsiyim kadin erkek esitligininde bu kadar kadin üstünlüğü haline getirilmesini hic anlamiyorm. Kendimizi paralasakta eşit degiliz. Bunu anlamaliyiz. Market posetini bile eşit agirlikta tasimayiz.. evet turk toplumunun genellemesi budur yeni evlenildiginde genelde yasanir bu durumlar.. siz yasamamis olsaniz bile anneniz teyzeniz vs. Biri mutlaka yasamistir. Insanlari bu şekilde yargilamayin.
Ne kadar doğal bir şeymiş gibi anlatmışsınız gerçekten şaşırdım, yeni evlilerin genelde başına gelir bir durum falan değil bu durum hiç kusura bakmayın, kendinizi kandırmayın. Evleneceği kadına daha başından güvenmeyip, deli saçması şeylerle kısıtlayıp zamanlamı güvenir bir erkek karısına. Bence bu normal bir erkek değildir. Normal erkek öncelikle evlenmeyi düşündüğü kadını ilk tanıdığı şekilde kabul eder, değiştirmeye şekillendirmeye çalışmaz, zevklerine tercihlerine saygı duyar, bilir ki sevgilisi-nişanlısı yada karısı nerede nasıl giyineceğini ve nasıl davranacağını bilir budur normal erkek. Öyle evlenip aradan aylar yada yıllar geçtikten sonra güvenmez, daha yolun başında güvenir. Hem kendisine hem de eşine.
Once evlimisiniz merak ettim. Ayrica bu kadar feminen düşünceye kesinlikle karsiyim kadin erkek esitligininde bu kadar kadin üstünlüğü haline getirilmesini hic anlamiyorm. Kendimizi paralasakta eşit degiliz. Bunu anlamaliyiz. Market posetini bile eşit agirlikta tasimayiz.. evet turk toplumunun genellemesi budur yeni evlenildiginde genelde yasanir bu durumlar.. siz yasamamis olsaniz bile anneniz teyzeniz vs. Biri mutlaka yasamistir. Insanlari bu şekilde yargilamayin.
kızlar daha 2 aylık evliyim.ama esim cıktıgımzdan beri cok kıskanc makyajımdan tutun kıyafetime kadar karısıyor ve bile bile evlendim.yaz gelsin istemiyorum.dün ayakkabı begendim bir tane baglı az topuklu normal yazlık bir bir ayakkabı acık dedi ayakkabıya ayakkabının acıgınıda ilkkez duydum.esimi seviyorum ama bazen beni bunaltıyor.yazın normal kısa kollu (kolsuz olanı degil) giymemi istemiyor yarım kollu yada uzun olacak ve göğüsler cok belli olmayacak bol olacak kıyafet.popomu örten seyler hırkalar olacak üstümde.ruj yasak.göz makyajına izin verdi sükür cok agır olmamak sartıyla.sac rengi cok acık renk yada cok dikkat ceken olmayacak.erkek kuaföre gitmek yasak.erkeklerle konusmak yasak.bunaldım.ne yapabilirim.ben zaten cok acık giyinen biri degilim.yada hoppa bir insan degilim sessizim cok cevremde yok zaten.burda hiç arkakadasım da yokki hani kıskansın.yanlız bir yere gitmek yasak.anlayacagınız bunaldım bunaldım bunaldım.....cocuk olsa Onla ilgilenir benle bu kadar ugrasmaz diyorum ama cocukta olmuyor.ne yapabilirim düzelmesi için.diyorki sanki herkes sana bakıyo gibi hissetyom diyo cok ahım sahım güzel bir kızda degilim ama yapısı bu nasıl düzelticem esimi yardım yada benim gibi olan varmı????zaten bunalımlı bir insanım herseyi cok kafama takarım içim içimi yer,psikolojik olarak zaten bunalımlıyım esimde böyle yapınca daha kötü oluyorum.işten geliyor ne giymişsim nasıl makyaj yapmısım ruj sürmüsmüyüm diye kontrol ediyo bir yere giderken ne giycen bakayım diyor.onla kıyafet almaya gitmek istemiyorum...
Bi'de bu adama iki aylık evlilikte çocuk vermek için mi uğraşıyosun? Çocuk olunca düzelir diye kim kandırdı yahu.
Düzelir diyenler neye göre düzelir diyo anlamıyorum adam ayakkabıya açık diyen bi'insan düzelse ne kadar düzelecek yani?
Çocuk değil ki bu, ağaç yaşken eğilirmiş.
Ama haketmişsin yani şimdi nasıl değiştiririm vs.demen saçma. Bilerek evlenmişsin şimdi niye değişsin istiyosun? Hoş o da seni bilerek evlenmiş.
Ben bu tür ilişkilerde aşk olmadığını düşünüyorum. İnsan aşık olduğu insanı değiştirmeye çalışmaz bence ki böyle kemikleşmiş bi'şeyde...
Ayrıca bu "beni çok seviyo oyüzden bu kadar kıskanıyo canım ya" denilecek tatlılıkta bi'kıskançlık değil. Her şey dozunda iyidir. Adam resmen hastalık derecesinde kıskanç.
Balkona çıkmak, perde açmak falan da yasak mı?
Şaka gibi adam sen arkanı dönünce buraya açtığın konuyu bile bulup okumuş
peki evlenmeden önce de bu güven konusu üzerine konuştnuz mu? yani kadınlara mı güvenmiyor, genel olarak insanlara mı güvenmiyor, ailesiyle ilgili sorunları mı var, neden yani bu güven sorunu?????????
Valla bir uzman desteğinin şart olduğu görüşündeyim, ya o gider kendini düzeltir ya da sen ileride gidersin akıl sağlığın bozulduğunda... Kusura bakma ama bunu tahmin etmek zor değil çünkü senin bir birey olarak sınırlarına bile müdahale var ya köle olacaksın ya deli ya da kendini göstereceksin dimdik durarak...
canımın ıcı durumun zor ama ınan sabet gercekten duzelr zamanla ben esımı dort senedır belkı daha fazladır tanıyorum 2 bucuk sene nısanlı kaldık ınan cokkkk kıskanctı kofore bıle gondermıyodu bı mesajına gec cvp verseydım bızımkıleı arıyodu tlf cvp vemıyo napıyo uyuyomu evdemı nerde 2 kız kardesıme mesaj atıyodu snra annemlerı arıyodu aynı senın esın gıbıydı belkı dahada kıskanctı ama ınan dugunden bır ıkı ay sonra duzelmeye basladı her nekadar tam olmasada buyuk olcude duzeldı gecen ıse gıderken degdorent surdum hafıfte parfum sıkmıstm aksam dedı bıdaha sakın parfum sıkma ıse gıderken bu halınde sukur edıyorum eskıye gore zamanla tamamen gecıcek emın ol sabret
Umarim zamanla...yasin gecmeden,hersey gonlunce olur canim benim
GT-I8150 cihazımdan gönderildi
benim eşimde aynı senin gibi babeti çorapla giydirirdi. ilk evlendiğimiz sene şimdi cok sükür birsey demıyor. ama hala kıskanc bbeyaz giydirmez kıyafetin asla dekoltesi olmıycak .saç boyatmak yok. dışarı cıkmak yok . offfffffffffff ya bende insanım ama.
canım Allah yardımcın olsun zor bi durum
ama eşimi seviyorum diyosun
seviyorsan mecbur katlanıcaksın
az sabır canım sabır
cefa çekmeden sefa sürülmez olur öyle şeyler
napalım yani hemen kaldrıp atalım mı olmz tabikide
düzelir ya daha 2 ay evlıymişsiniz bu kadar dert etme
sanada yazık herşeyi kafana takma herşeye güzel yönden bak
inşallah herşey gönlünce olur :)
Sen eşinin kıskançlığını düzeltmeye çalışıyorsun, eşin senin kıyafetlerini, giyim tarzını kendine göre düzeltmeye çalışıyor.
Yani nerden baksam ikinizin de tutumu sağlıksız. Çünkü insanlarda belli bir yaştan sonra karakter kemikleşir ve değişmesi çok çok zorlaşır.
İşte bu yüzden evlenince ya da zamanla kimseyi değiştiremeyiz, en fazla boyun eğeriz, senin eşine boyun eğdiğin gibi.
Bir adım sen, bir adım o gidecek ki evlilikte uyumu sağlayabilesiniz. Ama tek taraflı bu sorun çözülemez.
Eşinin bu huylarını kabul ederek evlenmişsin, şimdi neden değiştirmeye çalışıyorsun ki. Adam kendini gizlememiş tavrını göstermiş ama kadınlarımızda şu olay var "nasılsa ben onu değiştiririm adam ederim". Yok canım öyle bir şey, değişen ancak sen olursun. Hastalık derecesinde, senin birey olarak tüm haklarını kısıtlıyor, kararları veriyor ve işine gelirse diyor. Değişecek bir durum değil asla, hatta ön yargılı olmak istemem ama muhtemelen şiddet eğilimi de vardır bu adamın. Bu konuyla ilgili bir iki arıza çıkardığında kaba kuvvete başvuracak gibi duruyor.
Çocuk için bu ne acele ben anlamıyorum. Şu erkekler çocuk olunca değişir-düzelir yanılgısını bi bırakın artık, öyle bir şey yok. Çocuk elinde sihirli değnekle doğmuyor... hop her şey değişsin.
Taa eskiden yeni evli bi karşı komşumuz vardı adam kızın üstünden kapıyı kitleyip gidiyordu, kıskanç paranoyak tam bir ruh hastasıydı, sonra dayak falanda girdi devreye kız annesine haber yollamış kapıyı çilingirle açıp götürmüştü kızını, sonra ayrıldılar. İç karartıcı bir örnek belki ama kulaklara küpe olsun doğru insanı seçmek sağlıklı bir evlilik için çok önemli.
kisi kendinden bilir isi demisler. demek ki kendisi bir kadinda acik ayakkabi gorunce akli baska yerlere kayiyor.
duzelir mi? duzelmez, belki zamanla yaslandikca kendi hormonlari biraz sakinlesince ve eskisi kadar takmayabilir.
ama zaten bile bile evlenmissiniz. umarim bir kiziniz olmaz. gerci bu ortamda yetisen erkek de ilerde baska bi kizin hayatini zehir edecektir ya...hayirlisi olsun.
Canim taviz verme duygusal davranip. Daha yeni ayni evi paylasiyorsunuz zamanla hersey yoluna girecektir. Her iki tarafta fedakarlik yapmali esinin akrabalarina giderken daha dikkatli ol mesala. Onu dusunerek giyinebilirsin.kendi cevrense seni zaten taniyor ona gore giyin dedigin uzere zaten cok uc nokta giyinmiyormussun. Hersey duzelir esinde anlar seni zamanla. Ve zamanla inan bana onceki kizdigi seylere kizmayacak. Ama sende ona inat yapayim diye zitlasma hersey 2 tarafli birazda onu dusun ama cokta tamam askim olur askim sen ne dersen o deme. Cunku zaman geliyor sözler tutulmuyor oda hakli olarak sen tamam demistin niye boyle yapiyorsun diyebilir.esin anlayisli birine benziyor bu yaxilanlari okuyuncs burayi yssaklamamis en azindan.
insallah anlar canım insallahhhhhhhhhiyi olmuş okuduğunu anlasın yaptıklarının ne kadar saçma olduğunu
evet canım iyi oldu okudugu ama konusmuyo benle suan bu durumdan sonra okuduktan sonra düzelirmi acaba insallah eskisi gibi olmaz biraz anlar beniokuduğu iyi olmuş. biri ona yalnız dışarı çıkamazsın derse bakalım ne olacak. eve hapsederse.
olay çıkarırdı.
insanlığıını,kişiliğini,birey olmanıı yok ediyor.
ha iu bilgisiyarın karıştırıp senin ne yazdığını okumasıda büyük kabalık. eesmen haklarını gaspetme. oda ayrı.
Hala ne olacak bilmiyorum diye korkuyorsun ya. Ohh iyi olmuş. Okusun ne güzel. diğer kadınların ne düşündüğünü de iyice okusaymış. Bulmuş senin gibisini elinde tutmaya baksın o da. Başkasına denk geleydi yolardı o adamı.
Benim 17 yaşımdayken bi sevgilim vardı oda bana açık ayakkabı giydiremzdi. Giyme ayakların gözükmesin derdi habire spor ayakkabı giyerdim sandaletten falan çok rahatsız olurdu ama o ayak fetişistiydi o yüzden kıskanıyo ayağmıacaba kocandada öyle bişey olabilir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?