esimin kıskanclıgı ve giyim kusamdan herseyime karısması beni bıktırdı yardım:((

rabbim herkese böyle eş versin..
kıskanan sahiplenen erkek candır..:2:

sahiplenen mi evet biraz fazla sahiplenmiş parasını verip aldığı mal gibi görüyor eşini ne derse o olacak giymeyecek süslenmeyecek belki herkesin içinde konuşmayacak ve gülmeyecek... kadınlık ayaklar altına alınsın kadın hatta yaşamasın kocası izin verdiğinde nefes alsın...

Ne kadar doğal bir şeymiş gibi anlatmışsınız gerçekten şaşırdım, yeni evlilerin genelde başına gelir bir durum falan değil bu durum hiç kusura bakmayın, kendinizi kandırmayın. Evleneceği kadına daha başından güvenmeyip, deli saçması şeylerle kısıtlayıp zamanlamı güvenir bir erkek karısına. Bence bu normal bir erkek değildir. Normal erkek öncelikle evlenmeyi düşündüğü kadını ilk tanıdığı şekilde kabul eder, değiştirmeye şekillendirmeye çalışmaz, zevklerine tercihlerine saygı duyar, bilir ki sevgilisi-nişanlısı yada karısı nerede nasıl giyineceğini ve nasıl davranacağını bilir budur normal erkek. Öyle evlenip aradan aylar yada yıllar geçtikten sonra güvenmez, daha yolun başında güvenir. Hem kendisine hem de eşine.

ay bu ne ya... arkadasim isin cok zor... resmen bunalima girer insan.
disariya cikma, sunu giyme, bunu giyme, erkeklerle konusma ... resmen hapishane gibi.

Tıpatıp birebir aynı bu kdar olamaz. Bnde acığım dar pantoln yok popo kapancak kıyafetle ruj asla yok dekolte yok makyaj yapabiliyorum sacm yapıyorum ama boya kesinlikle yok
Tek biryere gidemem hele il dışı hiç ilçede dahil. Yaknda sözüm var e bnde kapanmayı düşünüyorum ses etmedim bu arada kısa kolluda yok uzn olcak gezerken ayrı gezmicem hep elini tutcam arkasından asla yürütmez erkekler gecerken yanmdan yol vercek dipdibe caddelerde yanlşlıkla omuz atılır ya ne kavgalar cıktı kenara cekil bayan geciyo die. ( kendisi de çok dikkat eder yol verir durur uzaktan gecer ) baktım olmayacak şimdi beraber alışveriş yapıyoruz o beğeniyo kabine getiriyo bende bunun küçüğünü şunun büyüğünü getir diye ısdırap cektiriyorum nereye kadar dayancak bakalm :) biyere tek yollamaz hele il dışı asla ilçe dahil. İşten çıkar direk yanma gelir ama nereye gitmk istesem götürür alır ikiltmz
Durum öyle bir boyut aldı ki haftasonu ewinde uyanamazsa babası uyandırmak için kendi telinden onun telini arıyor kalk kız arıyo diyomuş bizimki de hemn fırlıyormş yataktan.
Daha sayamadığım bircok şey. Bu arada gerckten şuh bir güzelliğim yok sadece güler yüzlüyüm hep derdim millet adamı nasıl bu kadar peşinde pervane ediyo. Şimdi bana diyorlar cevabnı bilmiyorum
Bilerek ewlndiysn yapcak bişey yok arkadasım bu huylarını kullanmasını bil. Ben önceden de factodan alıyosam tunik istiyo diye armine tekbir vs den alıyor işime yaradı :)

Tesettürlü biriyle evlenseydi ya. Emin ol senin psikolojin birgün bozulacaktır. Çok taviz verme,seni değiştirmesine izin verme.Bu tür evlilikler bitmeye mahkum olurlar.

Böyle psikopatlık derecesinde kıskançlıklar adama kafayı yedirtir iyi bilirim. Hele erkek kuaför meselesi de eskileri hatırlattı. Sevgilin olsa kesinlikle ayrıl ömrünü heba etme derdim ama eşin olmuş. Bazı kıskanç erkeklere ne söylesen ne desen kulaklarını tıkarlar hiçbişey anlamazlar. Ben eşinin pek değişeceğini sanmıyorum. Artık yapacak tek şey ona uymak olur herhalde. Sonuçta bilerek evlenmişsin.

rabbim herkese böyle eş versin..
kıskanan sahiplenen erkek candır..:2:

Tövbe yarabbim dua mı beddua mı belli değil. Keşke size Rabbim vereymiş de bi göreymişsiniz. Uzaktan kulağa hoş geliyo demek ki.Sonra da yandım anam yanlış dua etmişim dersiniz.
Kıskançlık sahiplenmek değildir.

Once evlimisiniz merak ettim. Ayrica bu kadar feminen düşünceye kesinlikle karsiyim kadin erkek esitligininde bu kadar kadin üstünlüğü haline getirilmesini hic anlamiyorm. Kendimizi paralasakta eşit degiliz. Bunu anlamaliyiz. Market posetini bile eşit agirlikta tasimayiz.. evet turk toplumunun genellemesi budur yeni evlenildiginde genelde yasanir bu durumlar.. siz yasamamis olsaniz bile anneniz teyzeniz vs. Biri mutlaka yasamistir. Insanlari bu şekilde yargilamayin.

Düşünüp duruyorum kibar yazayım da banlanmayım diye ;

kıskançlığı normalmiş gibi görenler , şu kadar kıskanırsa normal bu kadar kıskanırsa anormal diyenler ; ezik misiniz ? Kocanız /sevgiliniz yokken kendiniz karar veremiyo musunuz ne giyeceğinize ,ne süreceğinize , nereye gideceğinize ? "Aman kıskanıyo beni seviyo beni sahipleniyo" tavrı nedir allahaşkına ? Biri sahiplenmese cozutuyo musunuz ? Kısa kollu giyince kötü yola mı düşüyosunuz ?

Kendinize ait bir nüfus cüzdanına sahip olduğunuza ve nüfus sayımında +1 sayıldığınıza göre siz bir bireysiniz , farkında değil misiniz ? Nedir bu birilierinin himayesinde olma halleri ,üstelik bundan mutlu olma halleri ? Üçüncü sayfalar çok seven/kıskanan/sahiplenen kocaların cinayet haberleriyle dolu...

Biraz kendinize gelin ,kendi kararlarınızı kendiniz verin . Ve lütfen kendi kararlarınızı vermeye başlamadan çocuk doğurmayın , güçlü ve aydınlanmış kadınlar olmadığınız sürece yetiştireceğiniz çocuklar da sizin aynanız olacak... ( sözüm sadece konu sahibine değildir ,kıskanılmaktan haz duyan bütün arkadaşlar üstüne alınabilir...)

Arkadaşın cümlelerinde kadın üstünlüğüne getirdiği bir durum yok. Eşitlikten kasıt taşıdığımız torbaların ağırlığı olarak değil. Ya da kimse ben bir erkek kadar güçlüyüm demiyor. Eşitlikten kasıt şartlar eşitliği, haklar eşitliği, yaşam alanında eşitlik. Arkadaş erkeğin kadını değişçtirmemesi gerektiğine vurgu yapmış ama aslında bu iki taraflı. Kimse eşiyle değişir umudu ile evlenmemeli. Erkek olsun kadın olsun.

Ayrıca kadın hakları savunucuları ya da feministler zaten düşüneceleri, durumları değiştirmeye çalışıyoruz. Bir şeyi annelerimiz teyzelerimiz yaşadı diye bu olması gereken anlamına gelmiyor. Devir değişsin diye çabalıyoruz. Kimse artık evlenmeden bir gün önce tanışmıyor, belli bir nişanlılık evresi var. Güven o esnada da kazanılır.

Kendimizi paralıyoruz ve eşitiz. Eşit ağırlık kaldırabildiğimiz için değil. İkimiz de insan olduğumuz ve bu hayatta eşit şekilde yer almak istediğimizden.

Siz hala eşitlik deyince "en ağır torbayı kim taşır" ı mı anlıyorsunuz ? Eşitlik ; eşit haklar ... İkinci sınıf vatandaş sayılmamak , evde/işyerinde ayrımcılığa uğrmamak mesela ... Erkek olduğu için benim ne giyeceğime ,nereye gideceğime karar verme hakkının olmaması , o hakkın zaten bana ait olması mesela

Tabi ki evliyim, kimseyi de yargılamadım. Kadınların bu derece ezilebilir olmasına bu kadar doğal bakılmasından hoşlanmıyorum sadece. Feminen değilim, aksine her zaman söylemişimdir "kadın ve erkek hiç bir zaman eşit olamaz" diye. Ama eşit olmadıkları, bir tarafın diğer tarafa saygısızca davranmasını gerektirmez. Eğer bir erkek evleneceği kadına güvenmeden evleniyor ve evlendikten sonra da belli bir süre geçmesi gerekiyorsa güven için bence o erkekte sorun vardır. Sorun vardır çünkü, güvenmediği bir kadınla "ileride güvenebilirim" diyerek evlenmiştir. Evet ben yaşamadım, çünkü eşim birbirimize ilk merhaba dediğimiz günden beri bana güvendi, kendisine de fazlasıyla güveni vardır. "Benim eşim olacak insan nerede ne giymesi gerektiğini- nasıl davranması gerektiğini bilir; zaten bilmiyorsa benim eşim olamaz" dedi.

Beni rahatsız eden şey, bir erkeğin bir kadına yaptığı bu baskıyı ve saygısızlığı nasıl oluyor da bir başka kadın bu kadar doğal karşılıyor. Belki sizin yaşadığınız gerçekten kıskançlık boyutundaydı, ufak kıskançlıklar, sevimli tripler falandı belki, ama konu sahibinin durumu bence gerçekten çok acı, ne demek ya bir erkeğin eşine "yalnız dışarı çıkamazsın" demesi. Bunun yanlış olduğunu söylemek için feminist olmaya gerek yok, çalışan, kendi ayakları üzerinde duran, kendine güvenen hiç bir kadın bunun doğal olduğuna inandıramaz beni.

Anneme babama gelince; onların aşkını geçen gün burada başka bir başlık altında yazmıştım. 8 sene flört ve ardından evlilik, 37 senelik aşkla yaşayan bir çift. Kıskançlık mı?

Annemin de babamında cevabı tek: ben annene güveniyorum
ben babana güveniyorum

Sonuç olarak; kadın ve erkek eşit değildir evet. Yaradılışları, bakış açıları , fiziksel özellikleri , duyguları baştan başa iki farklı canlıdır erkek ve kadın. Ama bu farklılık, bir tarafın diğer tarafı hiçe sayması, değiştirmeye çalışması, onu sosyal hayattan kısıtlaması anlamına gelmez. Madem, istediğini yaptırmak istiyor erkek, istediği yere gitsin, istediğini giysin, istemediğini giymesin, istediğiyle konuşsun istemediğiyle konuşmasın istiyor o zaman köpek sahiplenecek tutacak tasmasından istediğini yaptıracak. Kendine bu muameleyi layık gören kadında hiçççç şikayet etmeyecek.

muhtemelen çıkma döneminde çoktan ayrılmış olurdum. Evlenmek mi uzak dursun bana!

ama sen artık evlendin çözüm istiyorsun. Bence söyle sana çarşaf alsın.

şükürler olsun ki birisi aklımdan geçenleri yazıya dökmüş, alışmak,beklemek sabretmek bana da saçma geliyor. böyle bir şeye alışılır mı? seni potansiyel " " obje olarak görüyor resmen.. daha fenası evlenmeden bu adam kendini belli etmiş zaten evlendikten sonrra ne olacağını bile bile lades demek gibi birşey bu. Allah korusun da kadın cinayetlerinin sebebi hep bunlar.. umarım bir çözüm bulur konu sahibi arkadaş.

Canım hiç merak etme zamanla oturuyor, benim eşim de böyle..ama ben hiç vazgeçmedim tabi ödün verdiğim yerler oldu.. Oje, tırnak gibi mesela mantıklı bir açıklaması vardı.. İlk alışverişe gittiğimzde evlendiğimzde kot alıcaktım dar die aldırmadı satışçı erkekti çekti kenara abi yakışırken giysin filan dedi mesela. o an cok utandım..evde şortla karşılasam onu bugün balkona böyle çıkmadın dimi gibi saçma sorularla karşılaşıyordm, o olmasa bile sanki beni izliyormuş gibi hissediyordum..Ama sabret zamanla alışıyor o da sana..Benm eşimin kısıtlamaları iş arkadaş ortamındaki muhabbetlerden kaynaklanıyor ne yazıkki..
Hatta eşim o kadar aşırı gidiyordu ki; sana yakışmıo, sana gitmiyor, sen gülünce olmuyor.. Bunların hepsi kendi baskısı altına alıp istediği gibi yogurmak bizi.. Baktım olmuyor ben de arada ona karışmaya başladım..gömleğin düğmesini açma, parfüm sürme, o yakışmıo, bu olmuyo sana..
şimdi ilk zamanlara oranla daha iyi.. Karşılık verme tamam de, ama devam et. sonucta nerde nasıl giyineceğini bilen insansın.

ne eşime/sevgilime öyle kıskançlıklar yaparım
ne benim bu kadar üzerime gelinmesine, karışılmasına izin veririm
....
sana güveniyorum da çevreye güvenmiyorum geyiğini de yutmayın lütfen. bunu diyen adamın önce kendi özgüveni yoktur. bunu kabul eden kadının da aynı şekilde.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…