- 30 Aralık 2013
- 7.753
- 4.342
- 448
- Konu Sahibi Leblebitozu19
-
Sizin önce bu zihniyetten kurtulmanız lazım. Cocuk oyalanacak bir madde değildir, hele hele kıskanclığa panzehir olamaz.
Canim cok iyi anliyorum seni ya bende 1 yillik evliyim benimki oyle makyaja falan karismazdi ama dekolteme cok dikkat ederdi otobüs dolmuş yasak arabayla git nereye gitcksn. Ama bu 4 ay surdu. Simdi hic suraya gitcm ben arabayi birak diyorum dolmuş a biniver bana lazim diyo. Dayan biraz sana olan güveni oturdugu zamn anlar hatasini. Duzelir. Yeni evlenen insanlarin genelde basina gelebiliyor.
Nasıl katlanıyorsunuz bu erkeklere ya, sizi insan yerine bile koymayan, adeta bir eşya muamelesi yapan, zevklerinize, fikirlerinize en başta kişiliğinize saygı duymayan; güven sorunu yaşayan (bence psikolojik hasta) bu erkeklere nasıl katlanıyorsunuz??????????
Kadınlar bu kadar mı basit varlıklar, neden kendilerini bu kadar mecbur hissediyorlar. Bu yüzyılda böyle şeyler okuyor olduğum için çok üzülüyorum kadınlarımız adına. İşin ilginç tarafı, kişiliğine, zevklerine ve tercihlerine saygı duyulmayan adeta yokmuş gibi davranılan bu kadınlar "eşimi seviyorum" diyor bu artık iyice traji komik bir durum. Kıskançlıkmışşş, bunun adını kıskançlık değil, bunun adı resmen hastalık ve tedavi edilmeli.
Allah yardımcınız olsun gerçekten, ayrıca lütfen böyle bir erkeğe bir çocuk vermek için tekrar düşünün.
katılıyorum sana ama diyoki belki cocuk olursa bu kadar kıskanmam diyo hani evli cocuklu kadın olmus oluyorum kimse bakmaz diye düsünüyor.napayım bu hale geldim
Once evlimisiniz merak ettim. Ayrica bu kadar feminen düşünceye kesinlikle karsiyim kadin erkek esitligininde bu kadar kadin üstünlüğü haline getirilmesini hic anlamiyorm. Kendimizi paralasakta eşit degiliz. Bunu anlamaliyiz. Market posetini bile eşit agirlikta tasimayiz.. evet turk toplumunun genellemesi budur yeni evlenildiginde genelde yasanir bu durumlar.. siz yasamamis olsaniz bile anneniz teyzeniz vs. Biri mutlaka yasamistir. Insanlari bu şekilde yargilamayin.
öncelikle güzel taraflarından bakmaya çalış eşine. senden kötü bir şey istemiyo
ki kimsenin seni farklı gözle görmesini istemiyo kimsenin sana onun baktığı gibi bakmasını istemiyo. zaten dinimizce de uygun olan şeyleri istiyor seni kötü yola teşvik etmiyor daha ne istiyorsun... evet haklısın biraz abartmış olayı ama zamanla düzeltebilirsin senin elinde bak hafif göz makyajına izin vermiş bu ona normal gelmeye başlayınca daha da izin verir ama zaman ihticın var unutma. ve bir tavsiye daha iki aylık evlisin çocuk olmuyor demişsin çocuk olunca düzelmez biraz zaman tanı kendine evliliğe daha alışmadığın için bu yaptıkları fazla geliyo sana düşünsene hem bu davranışlarının devam ettiğini hem de hamile olduğunu nasıl üstesinden geleceksin??? ve sen bu adamın böyle olduğunu bile bile evlendin demekki başka kötü huyu yok seni seviyor sadece fazla kıskanç tek kötü huyu bu olsun boşversene... zamanla altından girer üstünden çıkar tamamen olmasa da biraz değişirirsin merak etme
Merhaba ,
nlyvz nin yorumunun neresini feminen bulduğunuzu anlayamadım damlacikolata. Ancak yorumunuzun asıl takıldığım kısmı "Once evlimisiniz merak ettim" cümleniz.
Fikir sahibi olmak , düşüncesini paylaşabilmek için yorum yazanların evli olmaları zorunluluğu bulunmamakta. Çok özel durumlarda sizinle aynı durumu tecrübe etmiş olma tercihinizi anlayabilirim doğum , hamilelik gibi.
Konuya dair ise bazı yorumlarda " .. sende şunu yap bakalım nasıl hissedecek .." tarzında yorumlar okudum. Bence bu çok hassas ve tehlikeli bir konu. Konu sahibinin eşinin ruhsal durumunu , karakter yapısını bilmiyoruz. Verilen tavsiyeleri uygularsa nasıl bir tepkiyle karşılaşacağını da.
Bir insan sadece kendisi değişmek ve kendindeki bir durumu değiştirmek ister ise bunu yapabilir. Dışarıdan yapılacak müdahaleler yarardan çok zarar getirebilir. Şayet konu sahibinin eşi değişmek istiyor ise bir uzmandan yardım almalı , sorunun temeline inmeliler.
" Sana güvendikçe .. " ifadesi var bazı yorumlarda. Bunu da anlayamadım açıkçası. Bir insan güvenmediği bir insanla neden evlenir ? Kıskançlığı basite indirgemek , zamanla geçer demek ne kadar doğrudur ?
Kıskançlığın ne kadar vahim sonuçları olabileceğine dair iki örnek , arama motoruna kıskançlık cinayeti yazarsanız bu haberler gibi yüzlerce haber daha görebilirsiniz.
http://sozcu.com.tr/2014/yasam/kiskanclik-cinayeti-472830/
http://www.milliyet.com.tr/kiskanclik-cinayeti-/gundem/detay/1811526/default.htm
Düşünüp duruyorum kibar yazayım da banlanmayım diye ;
kıskançlığı normalmiş gibi görenler , şu kadar kıskanırsa normal bu kadar kıskanırsa anormal diyenler ; ezik misiniz ? Kocanız /sevgiliniz yokken kendiniz karar veremiyo musunuz ne giyeceğinize ,ne süreceğinize , nereye gideceğinize ? "Aman kıskanıyo beni seviyo beni sahipleniyo" tavrı nedir allahaşkına ? Biri sahiplenmese cozutuyo musunuz ? Kısa kollu giyince kötü yola mı düşüyosunuz ?
Kendinize ait bir nüfus cüzdanına sahip olduğunuza ve nüfus sayımında +1 sayıldığınıza göre siz bir bireysiniz , farkında değil misiniz ? Nedir bu birilierinin himayesinde olma halleri ,üstelik bundan mutlu olma halleri ? Üçüncü sayfalar çok seven/kıskanan/sahiplenen kocaların cinayet haberleriyle dolu...
Biraz kendinize gelin ,kendi kararlarınızı kendiniz verin . Ve lütfen kendi kararlarınızı vermeye başlamadan çocuk doğurmayın , güçlü ve aydınlanmış kadınlar olmadığınız sürece yetiştireceğiniz çocuklar da sizin aynanız olacak... ( sözüm sadece konu sahibine değildir ,kıskanılmaktan haz duyan bütün arkadaşlar üstüne alınabilir...)
muhtemelen çıkma döneminde çoktan ayrılmış olurdum. Evlenmek mi uzak dursun bana!
ama sen artık evlendin çözüm istiyorsun. Bence söyle sana çarşaf alsın.
şükürler olsun ki birisi aklımdan geçenleri yazıya dökmüş, alışmak,beklemek sabretmek bana da saçma geliyor. böyle bir şeye alışılır mı? seni potansiyel " " obje olarak görüyor resmen.. daha fenası evlenmeden bu adam kendini belli etmiş zaten evlendikten sonrra ne olacağını bile bile lades demek gibi birşey bu. Allah korusun da kadın cinayetlerinin sebebi hep bunlar.. umarım bir çözüm bulur konu sahibi arkadaş.
Canım hiç merak etme zamanla oturuyor, benim eşim de böyle..ama ben hiç vazgeçmedim tabi ödün verdiğim yerler oldu.. Oje, tırnak gibi mesela mantıklı bir açıklaması vardı.. İlk alışverişe gittiğimzde evlendiğimzde kot alıcaktım dar die aldırmadı satışçı erkekti çekti kenara abi yakışırken giysin filan dedi mesela. o an cok utandım..evde şortla karşılasam onu bugün balkona böyle çıkmadın dimi gibi saçma sorularla karşılaşıyordm, o olmasa bile sanki beni izliyormuş gibi hissediyordum..Ama sabret zamanla alışıyor o da sana..Benm eşimin kısıtlamaları iş arkadaş ortamındaki muhabbetlerden kaynaklanıyor ne yazıkki..
Hatta eşim o kadar aşırı gidiyordu ki; sana yakışmıo, sana gitmiyor, sen gülünce olmuyor.. Bunların hepsi kendi baskısı altına alıp istediği gibi yogurmak bizi.. Baktım olmuyor ben de arada ona karışmaya başladım..gömleğin düğmesini açma, parfüm sürme, o yakışmıo, bu olmuyo sana..
şimdi ilk zamanlara oranla daha iyi.. Karşılık verme tamam de, ama devam et. sonucta nerde nasıl giyineceğini bilen insansın.
sendemi benle aynı durumdasın canım burcuda yaymı yoksaTıpatıp birebir aynı bu kdar olamaz. Bnde acığım dar pantoln yok popo kapancak kıyafetle ruj asla yok dekolte yok makyaj yapabiliyorum sacm yapıyorum ama boya kesinlikle yok
Tek biryere gidemem hele il dışı hiç ilçede dahil. Yaknda sözüm var e bnde kapanmayı düşünüyorum ses etmedim bu arada kısa kolluda yok uzn olcak gezerken ayrı gezmicem hep elini tutcam arkasından asla yürütmez erkekler gecerken yanmdan yol vercek dipdibe caddelerde yanlşlıkla omuz atılır ya ne kavgalar cıktı kenara cekil bayan geciyo die. ( kendisi de çok dikkat eder yol verir durur uzaktan gecer ) baktım olmayacak şimdi beraber alışveriş yapıyoruz o beğeniyo kabine getiriyo bende bunun küçüğünü şunun büyüğünü getir diye ısdırap cektiriyorum nereye kadar dayancak bakalm :) biyere tek yollamaz hele il dışı asla ilçe dahil. İşten çıkar direk yanma gelir ama nereye gitmk istesem götürür alır ikiltmz
Durum öyle bir boyut aldı ki haftasonu ewinde uyanamazsa babası uyandırmak için kendi telinden onun telini arıyor kalk kız arıyo diyomuş bizimki de hemn fırlıyormş yataktan.
Daha sayamadığım bircok şey. Bu arada gerckten şuh bir güzelliğim yok sadece güler yüzlüyüm hep derdim millet adamı nasıl bu kadar peşinde pervane ediyo. Şimdi bana diyorlar cevabnı bilmiyorum
Bilerek ewlndiysn yapcak bişey yok arkadasım bu huylarını kullanmasını bil. Ben önceden de factodan alıyosam tunik istiyo diye armine tekbir vs den alıyor işime yaradı :)
Tesettürlü biriyle evlenseydi ya. Emin ol senin psikolojin birgün bozulacaktır. Çok taviz verme,seni değiştirmesine izin verme.Bu tür evlilikler bitmeye mahkum olurlar.
ben sevgilime kıskanç derdim ama senin eşinin yanında melek kaldı benimki:) İşin zor gerçekten allah sabır versin çok kıskanç erkekler ilerde biraz da olsa düzeliyor diyeni de duydum da tabi ne kadar zaman alır seninki düzelirmi bilmiyorum düzelsede sen zaten yeterince yıpranmış olacaksın çok üzüldüm senin adına zor bir durum gerçekten ben hiç sevmem bu kadar kısıtlanmayı gerçi kimsenin hoşuna gitmez peki sen konuşmuyormusun beni çok boğuyosun abartıyosun diye yoksa ne dese tamam mı diyosun acaba ondan mı böyle oldu.:44:
canım tesettürlü birsiyle evlensede aynı seyi yapardı.diyorum hani bak kapalı bayanlarda yapıyo diyorum mesala göz makyajı banane milletten benim için sen önemlisin sen alakadar edersin beni diyor.biraz biraz dediklerine karsı gelmeye basladım ama huzursuzluk olyo evde işte buda canımı sıkıyor
haklısın canım napıcam ben yaiçim daralıyor
Canim kizdim. Neyse. Yay burcu olduguna emin misin? Yaylar kiskanc olmaz da...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
yay canım
kızlar daha 2 aylık evliyim.ama esim cıktıgımzdan beri cok kıskanc makyajımdan tutun kıyafetime kadar karısıyor ve bile bile evlendim.yaz gelsin istemiyorum.dün ayakkabı begendim bir tane baglı az topuklu normal yazlık bir bir ayakkabı acık dedi ayakkabıya ayakkabının acıgınıda ilkkez duydum.esimi seviyorum ama bazen beni bunaltıyor.yazın normal kısa kollu (kolsuz olanı degil) giymemi istemiyor yarım kollu yada uzun olacak ve göğüsler cok belli olmayacak bol olacak kıyafet.popomu örten seyler hırkalar olacak üstümde.ruj yasak.göz makyajına izin verdi sükür cok agır olmamak sartıyla.sac rengi cok acık renk yada cok dikkat ceken olmayacak.erkek kuaföre gitmek yasak.erkeklerle konusmak yasak.bunaldım.ne yapabilirim.ben zaten cok acık giyinen biri degilim.yada hoppa bir insan degilim sessizim cok cevremde yok zaten.burda hiç arkakadasım da yokki hani kıskansın.yanlız bir yere gitmek yasak.anlayacagınız bunaldım bunaldım bunaldım.....cocuk olsa Onla ilgilenir benle bu kadar ugrasmaz diyorum ama cocukta olmuyor.ne yapabilirim düzelmesi için.diyorki sanki herkes sana bakıyo gibi hissetyom diyo cok ahım sahım güzel bir kızda degilim ama yapısı bu nasıl düzelticem esimi yardım yada benim gibi olan varmı????zaten bunalımlı bir insanım herseyi cok kafama takarım içim içimi yer,psikolojik olarak zaten bunalımlıyım esimde böyle yapınca daha kötü oluyorum.işten geliyor ne giymişsim nasıl makyaj yapmısım ruj sürmüsmüyüm diye kontrol ediyo bir yere giderken ne giycen bakayım diyor.onla kıyafet almaya gitmek istemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?