Eşimin kız kardeşi bizimle kalmak istiyor

Benim kaynım yeni evliyken yanımda 1 yıl kaldı annem babam bu duruma çok sinirlendi ki kızım 6 aylık ve ben çalışıyordum kızımı annemden alıp akşam saat 11 kadar yemek yaptığımı bilirim çok şükür kendisi kariyer yaptı nankörlüğünü görmedim ama olaylar şöyle ki farklı gelişti 2. Çalışırken kaynımda bana gelip öğlenleri yemek yeme talebinde bulununca ben isyan edince 2. Kaynım bundan dolayı beni sevmez bi alışınca sanki zorundasın ,kaynana fazla çocuk doğurupta gelinlerin başına bela etme büyüklüğünüde göz önünde bulundur ! edince 2. Kaynım bundan dolayı beni sevmez bi alışınca sanki zorundasın ,kaynana fazla çocuk doğurupta gelinlerin başına bela etme büyüklüğünüde göz önünde bulundur !

Merhaba,tecrübeli biri olarak bu fikri kesinlikle kabul etme diyorum.Siz zaten yeni evlisiniz henüz hiçbirşey paylaşmamışsınız birbirinizi tam olarak tanımıyorsunuz evlenir evlenmez üçğncü bir şahıs çok yanlış.Unutma aranızda sürtüşmeler olacak eşiniz ikiniz arasında gelgitler yaşayacak evliliğinizin en güzel zamanlarınızı yaşayamadan evliliğiniz yıpranıp çekilmez hale gelecek.Unutma erkekler çabuk kaçar,sıkıntıyı kendisi yada ailesi yaratsa bile.

Merhaba,tecrübeli biri olarak kesinlikle kabul etme derim.Zaten yeni evlenmişsiniz birbirinizi tam olarak tanımıyorsunuz,bence üçüncü şahıs çok yanlış olur.Unutmayın anlaşmazlıklarınız çıok olacak evliliğinizin tadını çıkaramadan eşinin sizin ve kardeşi arasında gelgitler yaşayacak siz bile farkına varmadan evliliğiniz yıpranıp gidecek.Unutmayın sonuda kötü olan siz olacaksınız hem eşinizin hem ailesinin gözünde.Ağzınızda kuş tutsanız yaranamayacaksınız.Unutmayın erkekler çabuk kaçar bahaneleride yakın olur.Bunların hepsi yaşanmıştır.

Bence de kesinlikle kabul etmemelisniz.
17 yaşında henüz ergenlikten çıkmamış bir kız,
yeni evli bir çift... Pek uygun bir durum değil...

Hadi sizin kardeşiniz olsa sizi
düşünür yük olmak istemez, sizden istekleri
mantıklı olur (ki onun bile kalmaması lazım,
örnek veriyorum) ama kızın zaten sizinle arası iyi
değilmiş, bilerek huzursuzluk çıkarma ihtimali de
çok yüksek. Eşinizle tam tanışma dönemindeyken
böyle konulardan aranız bozulmasın...

Son düzenleme:
Yazdıklarınızı tek tek okudum çoğunuz uygun olmaz demişsiniz zaten danışabileceğim bir ailem bile olmadığı için kararsızlık içindeyim ama içine kapanık dediğim küçük görümcemin aslında benimle iletişimi yok abisiyle çok güzel konuşup şakalaşabiliyor.
Ailemin niye karşı çıktığını sormuşsunuz şöyleki eşimin annesi ve babası beni istemeye gelmediler. Ablası ve eniştesi tanışmaya geldiler. Ailesi oğullarının benimle değil bir akrabalarıyla evli olmasını istiyorlardı bu yüzden eşlmin annesini ve babasını hiç görmedim zaten eşime de annen baban yok buraya gelme gibi laflar etmişler anladığım kadarıyla o akrabalarıyla bu durum yüzünden araları bozukmuş. Eşim nerdeyse yedi sekiz aydır hiç memleketine gitmedi.
Kız kardeşini tanımadan şöyle böyle diyemem evde ikimiz olunca odadan çıkmıyor dün eşim gece yarısı geldi. Ben de dışarı çıkalım iftar yaparız biraz dolaşırız dedim kabul etmedi. Ben de sıkıldım tek başıma çıktım eşim niye yanlız bıraktın diye kem küm etti ben biraz sinirlenince sustu. Geldim yattım gece yarısı eşimin kardeşiyle konuşma seslerine uyandım. Eşim odaya geldi ne olacak böyle dedi birlikte olamama sorunu ben de yanlız kalamıyoruz dedim korkularımdan bahsettim doktora gidelim dedim bana sen sağlıkçısın bu sorunu aşabilirsin ayrıca ben bir doktorum nasıl başka bir doktora gideriz dedi sorun bende değil sende dedi bunu bir doktor olarak nasıl söylüyorsun hastalarına böyle mi davranıyorsun dedim sinirlendi gitti salonda yattı kız kardeşin yanlış anlar yanımda yat dedim dinlemedi seninle kardeş gibi yatmak istemiyorum dedi. Gece sahura kaldırdım tek laf konuşmadı. Sabah abisini salonda yatarken görünce ne düşündü acaba... Sabah erkenden çıkmış bugün ev bakacaktık aramadı neye bozuldu anlamadım muhtemelen sen nasıl doktorsun dememe bozuldu. Kardeşine uçak bileti bakıyorum yarın falan gidecek kayıt için gelecektir. Gidip kendi başıma doktor araştıracağım bir çok arkadaşımda böyle sorunlar duymuştum. Kardeşiyle ilgili konuşmadım.

geçmiş olsun kızın afrası tafrası başlamış sanada hiç minneti yok daha çok onun yüzünden eşinle tartışacaksın gibi gözüküyor abisinin evi ya ,işin zor!

geçmiş olsun kızın afrası tafrası başlamış sanada hiç minneti yok daha çok onun yüzünden eşinle tartışacaksın gibi gözüküyor abisinin evi ya ,işin zor!
i istemeye gelmediler. Ablası ve eniştesi tanışmaya geldiler. Ailesi oğullarının benimle değil bir akrabalarıyla evli olmasını istiyorlardı bu yüzden eşlmin annesini ve babasını hiç görmedim zaten eşime de annen baban yok buraya gelme gibi laflar etmişler anladığım kadarıyla o akrabalarıyla bu durum yüzünden araları bozukmuş. Eşim nerdeyse yedi sekiz aydır hiç memleketine gitmedi.
Kız kardeşini tanımadan şöyle böyle diyemem evde ikimiz olunca odadan çıkmıyor dün eşim gece yarısı geldi. Ben de dışarı çıkalım iftar yaparız biraz dolaşırız dedim kabul etmedi. Ben de sıkıldım tek başıma çıktım eşim niye yanlız bıraktın diye kem küm etti ben biraz sinirlenince sustu. Geldim yattım gece yarısı eşimin kardeşiyle konuşma seslerine uyandım. Eşim odaya geldi ne olacak böyle dedi birlikte olamama sorunu ben de yanlız kalamıyoruz dedim korkularımdan bahsettim doktora gidelim dedim bana sen sağlıkçısın bu sorunu aşabilirsin ayrıca ben bir doktorum nasıl başka bir doktora gideriz dedi sorun bende değil sende dedi bunu bir doktor olarak nasıl söylüyorsun hastalarına böyle mi davranıyorsun dedim sinirlendi gitti salonda yattı kız kardeşin yanlış anlar yanımda yat dedim dinlemedi seninle kardeş gibi yatmak istemiyorum dedi. Gece sahura kaldırdım tek laf konuşmadı. Sabah abisini salonda yatarken görünce ne düşündü acaba... Sabah erkenden çıkmış bugün ev bakacaktık aramadı neye bozuldu anlamadım muhtemelen sen nasıl doktorsun dememe bozuldu. Kardeşine uçak bileti bakıyorum yarın falan gidecek kayıt için gelecektir. Gidip kendi başıma doktor araştıracağım bir çok arkadaşımda böyle sorunlar duymuştum. Kardeşiyle ilgili konuşmadım.[/QUOTE]

inanmıyorum yaa.....bende 2 aylık evliydim görümcem anadolu lisesi tercih etti eşim her işini halletmiş bana dedi kız evde git dedi bende dedim herhalde işi vardı uğradı neyse akşam oldu eşim dedi kız bizde kalıcak dedi okula yazırdım burda okuycak dedi ben tabi şoook oldumsessiz bi şekilde kalsın dedim ama çook bozuldumm eşimin daha önceden bana danışması gerekirdi...yani anlıcanız sorunların ardı arkası kesilmedi bide çook haylaz....geçinemedik...geçen sene okuluyla ilgili olaylar oldu annelerinin yanına gitti sanki geçen sene yeni evlenmiş gibiydim...benim eski günlerimi geri getiremezler...olan olmuş artık kalıcak sizde sakın tavız verme....ben arkadas gıbı olayım dedım yine olmadı...olan bana oldu kafayı yıcektım zor toparladım kendımı sayı sayıyordumm...çok şükür şimdide ünisi var ağzımı arıyor istanbulu yazıcam dedim nasıl gıdıp gelcen bılmem dıyor...bende sesımı cıkarmıyorum...desem kal bızde gelır yanı onca sey oldugunla kaldı zaten offf.....

Hata üstüne hata yapıyorsun okullar muhtemelen ekimde açılır bu sürede evini almaya bak kendi düzenini kur.
Eşin doktora gitmeye yanaşmıyorsa kendin bul bir doktor görüş aslında bir hafta erken ama sen kendini daha iyi bilirsin çünkü ben de eşimle 10 ay birlikte olamamıştım sorunu yine doktor çözdü.
Aslında sizin sorununuz kız kardeşten ziyade birlikte olamamak şu an senin hiç bir lafını dinlemeyecektir önce bu sorunu çöz gerisi zaten gelir benim eşim çok değişmişti

17 yaşında kızı gece vakti yabancısı olduğu bir evde tek bırakmanıza üzüldüm..

eşiniz sesini çıkartmamış; ama içine atmış belli ki.. cinsellik de üzerine gelince, patlamış..

bence cinsellik olayını önce kendi içinizde çözmeye çalışın bir müddet. yani cesaret edin vs.. bir zaman deneyin.. 1 2 hafta kadar.. yine olmazsa, o zaman doktora gidersiniz..

Bence birlikte olamama sorunu da bu kızımızın varlığıyla daha çözümsüz hale gelir. Şimdi, belki hani ısınma turları olarak bi romantik yemek, bi fantazi bişey düşünecek konu sahibi arkadaş, ama yapamayacak. Bakın, en ufak tartışmada bile kız kardeşi ne düşündü diye endişe ediyor kendisi. Bi de bunun büyük tartışmaları var. o zaman ne olacak, kayınvalidenin en ufak şeyden haberi olacak. yakında zaten "kızım oğlumun evinde, gidip ikisini de bir göreyim" diye kayınvalide de gelecek, 1-2 ay o da kalacak sizde. oohhh ne ala memleket. çok üzücü bi durum ya. daha çok yenisiniz, kimsenin aklına gelmiyo mu bu ayrıntı?

kötü niyetli bir şekilde size empoze edilen bir durum bu. bu yüzden de yanlış. eğer size özgür kara verme ortamı sunulsaydı belki daha olumlu düşünebliirdim ama böyle olmaz. herkes yurtta kaldı, öyle aman aman abartılacak bi durum da yok yani. kalsın yurtta herkes gibi.

Bana göre kızkardeşi de annesi ve babasının fikrinde, ben konunu bilmiyordum canım şimdi anlatmışsın ailesi seni istemedi, bu kız 17 yaşında eğer annesi babası gibi düşünmeseydi arayı yatıştırmaya çalışırdı ne bileyim öncesinde seni tanımak falan isterdi bana sanki o da annesigille aynı fikirde gibi geliyor.
Belki de aranızı bozmak için gönderiyorlar kızı, ayrıca seni gelin olarak istemeyen ailenin kızına neden bakacaksın ki, bir kez daha düşün kabul etme bence.

Ne olursa olsun evi terkedip dışarı hava almaya çıkmayın
siz o evin hanımısınız!
Bırakın, eşiniz bu gibi sebeplerden daha 1 haftalık evliyken evde misafir varken
ilişkinizi mahremiyet dışına çıkartıyorsa sizin değil onun ayıbı.
Ve şimdiden görümceniz yüzünden tartışmalara başlamışsnız ve daha da
devam edeceğe benziyor.

Son düzenleme:
Çok hassas bir konu,empati yaparak biraz daha makul düşünebilirsiniz.Sizin kardeşiniz aynı durumda olsaydı ona "ben daha yeni evliyim,bizde kalamazsın "diyebilir miydiniz?Sanırım diyemezdiniz,k,msede rahat rahat böyle bir şeyi söyleyemez kardeşine.
Siz mağdursunuz burada,eşinizin anne-babası bunun olamayacağını düşünüp başka çare aramalıydılar.Birde istenmeyen gelinin yanına neden kızlarını gönderirler ki?Ben olsam adım attırmazdım o eve

Eğer annesi ve babası sizi istemeye gelmediyse
"nasıl tepki verirler diye" bu durumu çok düşünmeyin,
istemediğinizi yanlış anlamazlar
eğer aile ile aranızda hiç bir problem olmasaydı o zaman geri çevirmen belki zor olabilirdi
ama sizi istemeyen aile için de yuvanızda gerginlik yaşamayın.

Katılıyorum çok doğru.

Bu kadar da olmaz şaşırdım kaldım anne baba gelini istemiyor ama kızlarını nasıl oluyorsa evinize kalmaya gönderebiliyor.
Kusura bakmayın ama ben burada art niyet ararım.
Daha önce de yazmıştım görümcen evde olup biten her şeyi anne babasına taşıyabilir diye büyük olasılıkla da öyle olacak.
Abisiyle arası çok iyi ama sana soğuk davranıyor muhtemelen anne babayla aynı görüşte ve devamı da gelecek siz eşiniz için ailenizi karşınıza almışsınıız.
O ve ailesi de biraz fedakarlık yapsın yazık ya hep verici sen olacaksın böyle evlilik olur mu?Koca kız Ankara'da süper yurtlar var gayet yaşanabilir güvenli,güzel bir memur şehri.
Kafası madem o kadar çalışıyormuş düşünememiş mi yeni sorunlu bir evlilik yapmış ailenin yanında kalmanın doğru olamayacağını.
O yaşta yurt dışına okumaya giden öğrencilerde var onlar ne yapsın. Kendi adıma konuşayım böyle bir evliliğe tahammül de edemezdim sürdüremezdim de.
Bence yol yakınken en kısa zamanda ailenle barış ve onları dinle.

Ayrıca ilk gün birliktelik zorluğunu çoğu kadın yaşıyor eşiniz bu konuda anlayışlı olması lazım.
Benim bir ay düzene girmemişti çok korkmuştum ve acı çekmiştim. Eşim hiç yadırgamamıştı elinden geleni yapmıştı ki senin eşin doktormuş.
Sende suç demek yerine cesaret verici olması daha yerinde olurdu.

17 yaşında kızı gece vakti yabancısı olduğu bir evde tek bırakmanıza üzüldüm...

Ama Tan ona önermiş, gel çıkalım demiş..Görümcesi kabul etmemiş..Kapı var kilit var kitlesin kapıyı dursun evde..
Eğer arkadaş daha şimdiden kendi hayatını görümcesinin isteklerine göre şekillendirmeye başlarsa vay onun haline..

Görümcesi Tan'ı tanımak için hiç adım atmıyor..Bir soğukluk var bu açıkça belli..

Sanırım ailesi istemediği için, kendiside ön yargılı davranıyor..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…