Eşimin kızı yüzünden eşimle aram kötü yardım lütfen

Ego tatmini sadece, kız onun evinde yatıp kalkınca babalık yapmış oluyor kendince. Aslında kızını getirdiğinde yıllık izninden bir hafta alsa gezip tozsalar sonra annesine geri gönderse şundan çok daha kaliteli bir ilişkileri olur. Kız derdini anlatmış. Haklı da ne yapacak tanımadığı ortamda 1.5 ay. Sizinle gezip dolaşsa da kesmez onu. Yok mu mahallede bildiğiniz yaşıtları, onlarla tanıştırsanız belki arkadaş edinmek iyi gelir. Belli ki babayla başa çıkamayacaksınız

Annesi doldursa sizi kıskanıyor, ilgi bekliyor der mi? Ne kolay etiketliyorsunuz insanları hiç tanımadan. Babası krizi iyi yönetemedigi için çocuk sınırları zorlayarak deneme yapıyor, herkes daha da geriliyor

Ben yorumlara verdiğiniz bilgilendirmelerin hepsini okumadım fakat bu yorumumu bunun gibi benzeri bı durum yasayan biri olarak ciddiye almanızı isterim. Eşinizin ailesinden birinin bir kusurunudan söz edeceginiz zaman, cumlelerinizi eşinizin savunmaya geçmesine mahal vermeyecek şekilde seçmelisiniz. Kimse ailesinin kötü niyetli olduğuyla ilgili euclanmak istemez. "Aşkım kız dikkatli davranamiyo kaç sefer önünde küçük parça şeyler bıraktı ben söylersem bana darilir böyle şeylerde sen uyar" şeklinde cümleler kurun. Kızın annesi kiskaniyo diye kendi kızından zaten bahsetmiş ben kötü niyet bulamadım kadında. Kız şuan ergenlikte ve babasiyla büyüyen kişi o olmadığı için kıskanması çok insani bir his. Şuan bebeğiniz olan evladıniz o yaşa geldiğinde belki çok daha cadı olucak bilemezsiniz kan bağı yok diye tahammülunuzu eksiltmeyin. Sizin koca kişisi mükemmel olsaydı zaten karısı onu bosamazdi diye düşünüyorum. Bari en azından babalık gorevini doğru yapsın ve kızıyla ilgilensin ve o ettiği lafları burnundan getirmelisiniz. Nankore bak kayınpeder evinde yaşayıp ağzını sacmasapan açmış.

Felaket tellalı olmak istemem kesinlikle ancak çocukları beraber yalnız bırakmamanızı şiddetle tavsiye ederim. Kıskanan çocuk diğerinin canına kast ediyor ve kimi zaman başarıyor da. Amaca yönelik davranıyor. Siz onu doğru davranışları ödüllendirme yöntemiyle biraz yumuşatabilirsiniz.

Anahtar cümle ...sizin olmayan bir çocuğun....işte bu bakış nedeni ile bu ülkede üvey anne elinde büyüyen travmalı gençler var.KK da üvey anne elinde yaşadıklarını anlatan çok gerçek hikayeler okuduk.
Bu abla gerçek ablası da olabilirdi kıskançlık nedeni ile yapabilirdi.Peki ne yapacaktı anne o zaman.Evlat atsan atılmaz değil mi.
Ben çevremde buna benzer çok evlilik gördüm.Genelde anne baba nasıl davranacağını bilemiyor olan çocuklara oluyor.
Ben zaten işin zor olduğunu ancak uzman yardımı alması gerektiğini yazdım.7/8 yaşında tanışmış bu çocukla.Birdenbire bir kız çocuğu sahibi olmuş gibi oluyor.Hepimiz kendi çocuklarımız büyürken nelerle karşılaşılıyoruz. Yeni evli eşinden beklentileri varken bir de çocuk çıkıyor.Uzaktan annesi ile yaşıyor yazdan yaza gelir dendi belki.Ama işin içine girince hiç öyle olmadığı belli.Annenin tecrübesi yok bu konuda; baba (genel babalar gibi) aman evliliğim huzurum bozulmasın bir ay idare edilir havasında.Sorun duymaktan genelde hoşlanmazlar.Sonuç bu işte.Halbuki baştan bir uzman yardımı alınsa anne kız çocuğu ile nasıl iletişim kuracağını dilinin konuşmasının nasıl olacağını bilse belki bu duruma gelmeyecekti işler.
Bir paylaşımda çocuk çok mantıklı cümleler kurmuş.Aslında gelmek istemediğini burada hiç arkadaşı olmadığını babasının ısrarı ile geldiğini gayet güzel ifade etmiş.Baştan beri ona kardeşi olacağı ablası olduğu için çok sevindiğini geldiğinde bebeğe yardım edebileceğini hatta kardeşi ile tanışınca ondan arada yardım isteyebileceğini (arada isteyebilirdi de) söylese bilmem ki farklı ne olurdu.
Ama ben yine de sizin gibi hemen bir çocuğu harcayamam en azından vicdanen onu kazanmanın yollarını arardım.

ben kızı iyi niyetli göremedim 13 yaş demek artık ergen demek zeka bilinçli cinliğe ve kötülüğe çalışıyor demektir ki babasına yalandan izahatler vermesi kardeşinin önüne yutacak cisim atmasından o evreye pasaportsuz geçiş yaptığı aşikar. Bence 2 seçenek var ki lütfen kimse bana dislike atmasın. ya adamı da kızı da eh yeter be diyip kapı önüne koyacak ki ben olsam onu yaparım ne demek bakmaya zorunlusun? ya da kızı karşıma alır o küçük fareye hafiften bir gözdağı veren sert bir konuşma yapar sindiririm. Lütfen kimse vay sen kötü üvey anasın bla bla muhabbetine girmesin . küçük bebeğin önüne yutulacak cisim koymak iyicil bir hareket mi? Resmen aleni zarar verme yönelimi bu affedilir ve ayy canım benim kıskanmış vah vah denecek tarafı yok. Her normal anne gibi bu hanımefendide evladını korumaya mecbur!!

Son düzenleme:
Sorun cocukta değil eşinizde...Yani sizin cocugunuz ve bu evlilik kıza alıştırılmamış, pedagog yardımı ile bu evlilik içine sindirilmemiş ki cocugun...O çocuk aslında sucu yok, düzgün ilgilenmemiş anası babası...
ESAS suclu anası babası...ve bence sizin eşinizde iş yok...hem bir bebeğe bakmaya calısıyor hem de bu sorunlarla basbasa bırakılıyorsunuz..cocugun psikolojik yardıma ihtiaycı oldugunu, evliliğinize alışması gerektiğini tatlı bi dille anlatın adama eğer yine de anlamazsa ayrılmayı düşünün çünkü sizin eş sizi düşünmüyor....gece niye 1 de geliyor hrm nasıl işmiş

Ben kimsenin çocuğunu harcamıyorum . Burda konu sahibine vicdan yaptırmanin da bir mantığı yok . Herkes kendi çocuğundan sorumlu. Çocuğa anne ve babası gerekeni yapmakla yükümlü . Çocuk uzman desteği alması gerekiyorsa bunun sorumlusu annesi ve babasıdır . Çocuğu harcamak falan çok komiksiniz gerçekten . Evdeki çocuğa bir zarar gelirse ne olacak ? Konuda çocuk ile iletişimini anlatmış kötü davrandigi bir durum da olmamış.

aynen öyle herkes kendi çocugundan sorumlu. istedğin kadar ay ben çok iyi cici anneyim moduna gir gerçek değişmiyor anası değilsin . terbiyesinden de sorumlu değilsin. başında bir ana olmasa amenna veya eve gelince edebi ile dursa da hanımefendi kıza zulmetse derimki kötüsün üvey annesin ama malesef sorun kızda.Bazen çocuklara veya ergenlere kim olduğunuzu hatırlatmanız lazım yoksa böyle şiraze arşa kayıyor. Bu kadın bu lafları işitmeye zorunlu mu?

Yani yazık bence de çocuk ergenlikte kardeşi olmuş bir tane zor bir durum . Adam gecelere kadar çalışıyorsa ne işi var getiriyor evine ? Ergenlikte insan kendi annesiyle anlaşamıyor o kız o kadının çocuğu değil bu gerçek değişmez . Bir gün kavga etmeseler ikinci gün birbirlerinin davranışı göze batıyor . Ben ergenlikte annemle hiç anlaşamazdim . Çocuk da demiş babam yok burda canım sıkılıyor arkadaşim yok demiş . Konu sahibine sen ablalık yapamadın bunu yapamadın diye yüklenmenin manası var mı ? Anne baba düşünecek benim çocuğum nasıl psikolojisi nasıl diye . Annesi yok sizi mahkemeye veririm saldırgan davranıyor babası ne eşine saygı duymuş ne kızına duymuş. Konu sahibinin tek suçu hala bu adamla evli olması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…