Anahtar cümle ...sizin olmayan bir çocuğun....işte bu bakış nedeni ile bu ülkede üvey anne elinde büyüyen travmalı gençler var.KK da üvey anne elinde yaşadıklarını anlatan çok gerçek hikayeler okuduk.
Bu abla gerçek ablası da olabilirdi kıskançlık nedeni ile yapabilirdi.Peki ne yapacaktı anne o zaman.Evlat atsan atılmaz değil mi.
Ben çevremde buna benzer çok evlilik gördüm.Genelde anne baba nasıl davranacağını bilemiyor olan çocuklara oluyor.
Ben zaten işin zor olduğunu ancak uzman yardımı alması gerektiğini yazdım.7/8 yaşında tanışmış bu çocukla.Birdenbire bir kız çocuğu sahibi olmuş gibi oluyor.Hepimiz kendi çocuklarımız büyürken nelerle karşılaşılıyoruz. Yeni evli eşinden beklentileri varken bir de çocuk çıkıyor.Uzaktan annesi ile yaşıyor yazdan yaza gelir dendi belki.Ama işin içine girince hiç öyle olmadığı belli.Annenin tecrübesi yok bu konuda; baba (genel babalar gibi) aman evliliğim huzurum bozulmasın bir ay idare edilir havasında.Sorun duymaktan genelde hoşlanmazlar.Sonuç bu işte.Halbuki baştan bir uzman yardımı alınsa anne kız çocuğu ile nasıl iletişim kuracağını dilinin konuşmasının nasıl olacağını bilse belki bu duruma gelmeyecekti işler.
Bir paylaşımda çocuk çok mantıklı cümleler kurmuş.Aslında gelmek istemediğini burada hiç arkadaşı olmadığını babasının ısrarı ile geldiğini gayet güzel ifade etmiş.Baştan beri ona kardeşi olacağı ablası olduğu için çok sevindiğini geldiğinde bebeğe yardım edebileceğini hatta kardeşi ile tanışınca ondan arada yardım isteyebileceğini (arada isteyebilirdi de) söylese bilmem ki farklı ne olurdu.
Ama ben yine de sizin gibi hemen bir çocuğu harcayamam en azından vicdanen onu kazanmanın yollarını arardım.