Eşimin kızı

Bilerek mi böyle şeyleri vurgulayarak yazıyorsunuz?
Kardeş kardeştir. Ne karındaşı? Ne öz kardeşi?
Vurgulama yapmadım olanı yazdım acaba sizin anne yda babanıdan olmuş kardeşleriniz varmı? Bu duyguyu biliyormusunuz da bana laf söylüyorsunuz?Acaba sizde sırf yazmak için mi yazdınız?

İki mesajınızı da büyük bir yok artık diyerek okudum şaka mı yapıyorsunuz

Baba bir olunca öz anne bir olunca üveyimsi mi kardeş oluyor?

Kızınız bile böyle demiş korkunç geldi bana.
Evet aynen öyle babalar ayrı olunca Biyolojik olarak kardeş ÜVEY olur.
Kanbağı sadece anneden gelince Öz olmuyor.
Genler başka soyadı başka sizin neyin hesabını yapıyorsunuz?
Hayatınız da yaşamadığınız durumları ve üstelik benim yazdığım yazıyıda başka yerlerinizden okuyarak kalkıp burda bıdı bıdı yapıyorsunuz bilmiş bilmiş afralar tafralar.
Babalar ayrı olunca miras, maaş vs sadece soyadı aynı olan çocuğa kalır burdan anlarsın İNŞAALLAH.
Burda ki çok bilmişlere laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha ZOR

Ah canım sendemi ötekiler gibi beniö yazdığımı okuyup başka yerinden anlayanlardansın
Kızıma bastıra bastıra üvey üvey demedim yorumumda da öyle bir kelimem yok ama sana bastıra bastıra MAN KAFA diyebilirim Aaaa bak dedim bile anladınmı?
Ne kadae UYUZ tiplersiniz siz böyle evdemi kaldınız kocanızmı ilgilenmiyor menapozamı girdiniz anlamıyorum ki
Nerde uyuz var bu KK da beni buluyor sanki ben onlara yazıyorum gibi.
Yarası olan gocunup bana laf yazıyor.
Gidip kendinize iş güç edinin bir meşgale bulun benim işim gücüm var sizinle uğraşamam ki sürekli?
Dur ne diyeceksin Admiiinn Muneee yada Kib yapacaksınız değilmi
Hahahaha çok komik tiplersiniz....
Boş insanlar

Onu bunu bilmem ama siz ya anneden yada babadan eksik kromozom almış olacaksınız ki beyne oksijen gitmiyor kesin yazdığım yorumu dediğim gibi ya başka yerlerinizden anlamışsınız yada beyniniz algılamıyor
Ayyy inşallah çocuklarınız falan yoktur onlarda sizin gibiyse vay hallerine.

Aman abla allah yardımcın olsun o kızla. Madem 10-15 gün kalıyor sık dişini gelmiş 20 yaşına böyle şeyleri düşünemiyosa pes. Eşiniz haklı karakteri böyle heralde

Bazı kısımlarına katılmasam da sonu güzel biten bir hikaye. Umarım biz de o sevgi bağını oluşturabiliriz. Teşekkürler.
Konu Sahibi olarak size cevap yazmıştım ama bir kaç kendini bilmezin hakaret dolu cevaplarına maruz kalınca onlara haddimi aşarak hadlerini bildiren cevaplar yazmak zorunda kaldım.
Lakin size yazdığım Hikayem azda olsa size ışık tuttuysa ne mutlu bana.Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle.
Saygılarımla...

Ne güzel bir anı anlatıp insanları tebessüm ettirmişsiniz
Ne ara ve neden mahalle karısına bagladinız ki?
19 yaşında kızınız olduguna gore ergen de sayilmazsiniz ama :s
Neyse en dogru sizsiniz yüz puan size.

Yanlış biliyorsun biyolojik olarak öyle birşey yok..Yanlış bildiğin gibi bir de doğru olan söylendiği zaman da kabul etmiyorsun anladığım kadarıyla.
Soyadı olarak evet,erkeğin soyadı alındığı için aynı babadan olunca miras vs aynı soyadını taşıyanlar arasında paylaştırılıyor. Ama iddia ettiğin gibi biyolojik olarak,bilimsel olarak anne aynı,baba farklı olunca üvey filan olmuyor,bir de açıklaman şu;genler başka(!) Erkek genlerini aktarıyor da kadın fasulye mi aktarıyor??
Bu anne-baba ayrı muhabbetinde her iki tarafta yüzde 50/50 durumda..Birinin herhangi bir fazlalığı yok. Bir bebek oluşurken yüzde 50 anneden,yüzde 50 babadan gen aktarılır.İşte bu nedenle de ne anne ayrı olunca tam olarak öz olmaz diyebiliriz,ne de baba ayrı olunca..

Bu da böyle biline..

Biraz araştırmak iyidir,kuru kuruna iddia etmek azıcık komik duruyor buradan bakınca..

Esinizle aranizda yaş farki var sanirim. Emin ol annesi bile ona katlanamaz ki sen annesi değilsin.Her ters sözünde Saygiya davet et onu.Ve hicbir yanlisini alttan alma. Çok iyi niyetli gordum seni.O seni asla kalpten sevmeyecek ama kendine saygi duyurmak senin elinde.

Hadi bakalım yazdığım yazıyı tekrar tane tane oku bende aynen senin dediğin gibi anlattım ve de yazdım.
Anlaman için annenin sütü 9 ay karnında taşımak vs bu detaylara girmem gerektiğini bilseydim girerdim canım
Herkesi kendim gibi sanıyorum okuduğunu anlayan yani
Neyse sen yarın git bir kadından hamile kal soyu kadın nasıl yürütür kanıtla.
Babanın da soyadını sildir annenin soyadını al annenin maaşını kendine bağlat vs vs....
Yahu kadın feminist olurda yuhh yani bu kadarına da PES doğrusu.
Aranızda babasından değilde annesinin soyundan gelen varmı acaba
Hadi canım işim gücüm var benim sizin feminen düşüncelerinzle kendimi yoramam.Çok biliyorsanız size benim bildiklerim bana yeter

bu saçma mantıkla o çocuk boşanınca sizin için üvey oluyo o zaman, sizin mantığınıza göre öz olmak için aynı soyadı taşıma lazım, bu arada eşinizin kardeşi de sizin öz kardeşiniz sonuç olarak aynı soyadı taşıyosunuz ve anneniz de üvey oldu çünkü soyadlarınız farklı, süper mantık bravo, bilim iptal

Size göre herşey soyadı,maaş...Bunlar varsa kardeş yoksa anneden bir olmanın hiçbir manası yok öyle mi?

Bir de daha saygılı bir üslupla konuşun lütfen...

Reactions: anu
Size göre herşey soyadı,maaş...Bunlar varsa kardeş yoksa anneden bir olmanın hiçbir manası yok öyle mi?

Bir de daha saygılı bir üslupla konuşun lütfen...
Maaş kartı kimdeyse soy ondan geçiyormuş zaar kadın kadın değil, devlet ana mübarek, zihni nüfus müdürlüğü gibi çalışıyor.

Neyse sen yarın git bir kadından hamile kal soyu kadın nasıl yürütür kanıtla.

Vallahi kahkaha attım sen çok yaşa emi..

Bu mantığa göre madem her iş er kişide bitiyor,bir erkek bir erkekten hamile kalabilir.Soyu yürüten erkekse kadın olmuş olmamış farketmez senin söylediğin şu cümleye göre..

Soyun yürüme nedeni erkek soyadı alındığı için. Erkek,sperm taneleri aktardığı için değil..

Bu konuda çok donanımlı olduğunu düşünüyorsun ama inan sınıfta kaldın..Tükürdüğünü yala da bi araştır.
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp..

sevgili konu sahibi,

karsinizdaki kiza kendi evladiniza davranilmasini istediginiz sekilde davranin. bu benden size nacizane ogut olsun.

Hem bosanmis biz anne babanin kiziyim; hem de bosanmis ve ikinci evliligini yapmis bir anneyim.

oncelikle bebeginizi oz-uvey dolduruslariyla degil, abla-kardes sahiplenmesi asilayarak buyutun. gun gelir, siz olmazsiniz hayatta ama o ikisi olurlar.

Ya yazmayacaktım; ama sen zır cahilsin, soyadı dediğin hukuksal bir olgu. Gen dediğin şeyse biyolojik. Kadınlar sana anneden de babadan da eşit genler geldiğini, anne bir baba ayrı olunca karındaş, sadece babanın bir olmasının öz kardeş olmaya yetmediğini anlatmaya çalışıyor. Kardeş kelimesi karındaştan gelmektedir. Anne ya da baba farklı ise üvey kardeştir. Anne ve baba evli değilse çocuk annenin kütüğüne yazılır ve annenin soyadını alır yani onun soyunun devamında görünür. Terimleri bir araştırıp öyle yazın lütfen ya.

Son düzenleme:
Bazı şeyleri bilmek için yaşamaya gerek yok .Misal babanın kız kardeşine hala denir.Biri çıkıp "hanım haniiim senin babanın kız kardeşi yok nerden bileceksin,babanin kız kardeşine teyze denir" derse komik duruma düşer :)

Burada yirmi kişi aynı şeyi söylüyorsa " acaba yaniliyor olabilir miyim " diye hiç gelmiyor mu aklınıza ?

Bu konuya yorum yapmadan geçemeyeceğim.
Bu konuya yorum yazmadan geçemeyeceğim.
Bahsettiğiniz şeyi biliyorum. Toplumumuzda ki inanca göre soy babadan devam eder. Eskilere göre babası bir olan çocuklara kardeş, annesi bir olan çocuklara karındaş denir. Baba bir olunca öz anne bir olunca üvey denir. Hatta mahkemede vs.kimlik bilgileri okunurken y den olma, x den doğma falan denir.
Fakat bu geleneksel bir görüş bence.
Bununla ilgili bilim ne diyor bilmiyorum fakat benim inancıma göre Allah cc bir takım kuralları koyarken böyle bir ayrım yapmamıştır. Hatta peygamberimizin soyu kızından devam etmiştir.
Aslında kardeş kardeştir özü üveyi yok bana göre.
Öz-üvey kelimeleri ise aynı anne babadan olup olmadığını belirtmek için kullandığımız kavramdan ibaret.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…