Eşimin kızı

Hamileliğin verdiği psikolji ve hormonalar sebebiyle böyle düşünüyorsunuz.Çünkü eşinizin kızı siz hamile kalınca ortaya çıkmamış öncesinde de tanıyormuşsunuz ve gebelik öncesi davranışları size batmıyormuş ama şu anda batıyor değilmi?
İşte bunlar hep gebelikle alakalı tepkiler.
Size kendimden örnek vereyim ben sizin tam tersi durumunuzdayım yani benim ikinci eşimin ilk evliliği ve benim ilk evliliğimden 19 yaşında bir kızım var ve 2 ay önce oğlumu kucağıma aldım.
Kızım okuduğu için yazları ve tatiller de yanımıza gelir ve kalır.Kızımla iyi anlaşırız arkadaş gibi benim kızımda normal zaman da ev işi pek yapmazd hep benden hizmet bekler bu geçtiğimiz yaz yine yanıma geldi gebeliğimin 8. Ayındayım beni özel şöförü gibi kullandı oraya gidelim buraya götür denize gittik onunla yüzmemi istedi sabah kahvaltısın da omlet öğlen patates kızartması akşam barbekü balık kanat vs istedi küçük hanım hep bir ilgi alaka aslında hiç böyle değildi iş yapmazdı ama kendi takılırdı arkadaşlarıyla ama bebeği nedense hiç kabullenememiş içinden ce Üniversitesi açılıp gidince beni bir daha aramadı telefonlarıma bakmadı vs doğum yaptım tebrik bile etmedi çok üzüldüm.Sezaryenle doğum yaptığım halde oğlum 30 günlükken atladım uçağa 1100 km gittim kızımın karşısına çıktım öyle kalakaldı "sana kardeşini getirdim" dedim.Oğlumu kucağına bir aldı işte o gün bugündür kızım kardeşine deli oluyor. Hergün görüntülü arıyor ne zaman geleceksiniz diye soruyor kardeşine hediyeler alıp yolluyor vs. Oysa bana bebeği hiç sevmeyeceğini görmek bile istemediğini söylemişti.
Eşimle araları çok iyidir baba kız gibi ama bebek doğunca eşimşe bile görüşmedi telefonlarına bakmadı.
Eşim bana "Kaç yaşında olursa olsun X için kolay değil bunca yıl tek çocuk olarak büyümüş şimdi hemen benimsemesi kolay değil ona biraz zaman tanıyalım elbet düzelecektir" dedi ve öyle de oldu.
Size tavsiyem eşinizin kızıyla pek zıtlaşmayın bırakın gebelik öncesi nasılsa öyle devam etsin sizde onu memnun etmek için uğraşımayın normal davranın hatta yemek vs yapmayın kendiniz bişeyler yiyin ve uzanın eşiniz dahil herkes başının öareine baksın
Vallahi ben gebeliğim de kendi öz kızıma bile tahammül edememiştim.
Hele ki kızımın bana yaptıkları vs aman aman çok zor zamanlardı.Fakat hepsi geçti bitti.
Bebek doğunca herşey düzleiyor eve neşe geliyor benim kızımın öz değil sadece karın kardeşi ama sizin durum ÖZ kardeşe giriyor.Size düşen bebeği ablasına benimsetin onu dövecek falan değil merak etmeyin kıskançlık ve hazımsızlıkla öyle söylüyorlar ama sonra sevgi manyağı oluyorlar.
Şimdi kızım "Anne kardeşimi çok özledim gelsin onu yiycem şiş yapcam parçalıycam" diyor.
Bebek doğsun herşey çok daha GÜZEL olacak ve bebeğinizin ablasının içgüdüleri devreye girecek ve kardeşine küçük Anne olacak.
Sizin yapmanız gereken tek şey bebeği ablasından mahrum etmemek her fırsatta ablasıyla kaynaştırmak aradaki sevgi bağını kurmaktır.
Kızım kardeşi doğunca bana dedi ki "Anne kardeşimle kan bağımız yok ama sanki öz kardeşim gibi seviyorum oysa babamın bir çocuğu olsaydı onunla öz kardeş olacaktık fakat onu böyle sevemezdim çünkü annesi sevmeme izin vermezdi.Kardeşlerin arasında ki en kuvvetli sevgi bağı ANNEdir" dedi.
Siz benim kızımı ve herkesi şaşırtın ve ablaya iyi bir üvey anne olun.
Saygılarımla.

Çok güzel bir yazı elinize sağlık..... ama lütfen merakımı mazur görün karındaş ve özkardeş derken ne demek istediğinizi anlayamadım.

Çok güzel bir yazı elinize sağlık..... ama lütfen merakımı mazur görün karındaş ve özkardeş derken ne demek istediğinizi anlayamadım.
Anne bir baba ayrı Karın Kardeşi yani kan bağı sadece anneden olan.
Babadan bir anneden ayrı olursa öz kardeş olur yani tamamen biyolojik bir durum.
İşin için de GERÇEK SEVGİ BAĞI varsa öz üvey zaten farketmez.

Bilerek mi böyle şeyleri vurgulayarak yazıyorsunuz?
Kardeş kardeştir. Ne karındaşı? Ne öz kardeşi?

İki mesajınızı da büyük bir yok artık diyerek okudum şaka mı yapıyorsunuz

Baba bir olunca öz anne bir olunca üveyimsi mi kardeş oluyor?

Kızınız bile böyle demiş korkunç geldi bana.

İlk defa duyuyorum böyle bir şey ,baba bir olunca öz ,anne bir olunca üvey mi oluyormuş ? Hangi kaynak böyle diyor merak ettim ,sonuç olarak anneden de babadan da eşit kromozom alınıyor .
Her şeyi geçtim ,kiziniza niye bunu bastira bastira "üvey üvey" diye vurgulama gereği duyuyorsunuz,sadece "siz kardeşsiniz" demek yeterli olmuyor mu ?

Evet o da ayrı bir saçmalık.

Baba bir olunca kan bağı oluyor anne bir olunca olmuyormuş.

Annenin ki kan değil galiba

Nasıl biyolojik oluyor ,taşıyıcı anne ile karıştırıyor olabilir misiniz :) Çünkü anneden de babadan da eşit kromozom geçer çocuga .
Evet o da ayrı bir saçmalık.

Baba bir olunca kan bağı oluyor anne bir olunca olmuyormuş.

Annenin ki kan değil galiba
Bence kız çocukların hepsi üvey,öz olan sadece erkek çocuklar olmalı.Kadinlarin kromozomu bile bir işe yaramıyor baksana

Bizim kan bağ bile oluşturmuyor

Yaşınızı merak ettim?

Bazı kısımlarına katılmasam da sonu güzel biten bir hikaye. Umarım biz de o sevgi bağını oluşturabiliriz. Teşekkürler.

cocuk degil yetiskin biri o.cocukmus gibi bahsediyorsunuz

O zaman siz açık açık söyleyin.Canım bak hamileyim görüyorsun bi işin ucundan tut deseniz.
Siz hiç talep etmemissizniz ki o da böyle alışmış.
Mesela o dolap mevzuunda anneniz e kızım kapativersene bunun için cagirilir mi insan desin.
Kısaca kıza biraz samimi davranın bence hadi sen yap et gibi.
Asla yatağını falan da toplamayin eşek kadar insan yani.
Şunu yer misin bunu yer misin diye de sormayın gerek yok istiyorsa kalksın yesin fazla yüz vermişsiniz.

Çocuk değil bu, büyüklerin deyimiyle gelinlik çağına gelmiş kazık kadar olmuş. Ne diye önüne kahvaltı hazırlıyorsunuz, meyve soruyorsunuz vs. işlerini yapıyorsunuz.yapmayın sormayın.Mesela ben olsam mutfakta kahvaltımı bir güzel yapar kaldırırım ona seslenmem bile. Sonra gelsin kendi hazırlasın yapsın toplamazsa ben de toplamam kalsın babası görsün. Çünkü iyilik yaramamış bu küçük hanıma.saygısızlık yapıyor size haddini bilmesi gerek. Ayrıca bebeğiniz için ağzına burnuna vururum demiş daha şimdiden doğmamış bebeğe kin besliyor. Hiç sağlıklı düşünceler değil sizi benimsememiş sevmiyor oysa gayet de iyi davranmışsınız iyi idare etmişsiniz ben asla katlanamazdım.

Çok yanılıyorsunuz.Asıl ,anneleri bir olan kardeşler belki de öz kardeş sayılabilir.Çünkü bebeğe kromozomların yarısı anneden ,yarısı babadan geçer.Anne bir olan kardeşler,buna ek olarak aynı rahimde yaklaşık 9 ay geçirip,aynı memeden süt emerler.9 ay boyunca aynı kadının bedeninden beslenir,aynı bedende yaşarlar.Sizin yanlış inancınız ise Türk toplumunun,"kan bağı babadan geçer,soyu erkek yürütür "tarzı ataerkil düşnce yapısı ve gerçek bilgi yerine ,hiç sorgulamadan ,geleneksel düşünceleri benimseme cehaletinden kaynaklanıyor.
Zaten ,kardeş kelimesi karındaş kelimesinin yıllar içinde kısalmış halidir ve aynı karnı paylaşmış ,aynı karından anlamına gelir,Yani aslında kelimenin anlamına bakarsak,anne bir değilse kardeş olunmaz bile denebilir ki pek tabii ki bu da saçma olur.Bilin istedim.

Nasil cesaret ediyosunuz cocugu olan erkeklerle evlenmeye?
Yani erkek ctarafinin cocuklari annelerinin yerine bir baskasinin koyulmasini daha fazla kiskaniyolar.

Annemde olmayan bu kadinda olan ne? Sorgusunu yapiyolar.

Cok sabirli,cok umursamaz olmak lazim.
Siz esinize bunu yansittiginizda onun cocugunu istemeyen uvey anne olucaksiniz.
Bu adamin cocugunu bilerek evlenmissiniz
Göze almissinizdir.

Kizin karakterine bisi diyemicem öyle yetistirilmis demekki.

Bunu siz degistiremezsiniz
Babasinin evi gelmesinde diyemezsiniz.

+1

Yıl olmuş 2016 hala;çocuk erkekten olursa öz kadından olursa öz değil düşüncelerinin hakim olmasını dehşetle karşıladım.
Kardeş aynı karnı paylaşan kişilere denir. Babalarının farklı olması o kişilerin öz kardeş değil düşüncesinin yanlış olduğunu anlamak çok zor bir eylem değil oysa ki..

Kadın burada sadece çanta görevini mi görüyor yani? Erkekler spermi kadına bırakır,kadın sadece spermi alır,çocuğu doğurur,doğurduğu çocukların kardeş olup olmadığını erkek belirler yani öyle mi??

Te allam ya..
Bilimde böyle birşey yok hala öğrenemediler.

Ve "kadının adı yok" düşüncesini de silemediler kafalarından..

annesi ve babası ayrı aile sıcaklığı yaşayamayan çoğu zaman arkadaşları arasında annesi babası ayrı olduğu için yanlış anlaşılmaktan korkan bir çocuk belkide kendi evinde annesi zorluyor yapıcaksın dıyor yaptırıyordur.Yada ordada yapmıyordur annesi öğretmemiştir.İlgilenmemiştir,sen ona abla ol bak böyle böyle de anlat yada masamı kuruyorsun çağar canım bana yardım eder misin de rica et öğret ona yapması gerektiğini anlat . bir örnek verim benim annemin amcası boşandı karısı zaten bi değişikti bi tane kızları vardı boşandığında kız ortaokula gidiyordu annesinde kalıyordu ama annesı hiçbirşey öğretmemiş kendı evinde bir köseye oturur suyunu bizden isterdi kalksana oraya ben oturim derdi değişikti yani sonra babası evlendi kardeşi oldu babasının evlendiği bayan ona anlattı öğretti şimdi ona yardımda ediyor kardeşi ile de oynuyor söylemeden yapıyor sizin eşinizin kızıda babasını kıskanıyor kız olmaz demiş bakın yani babayı paylaşamıyor kızlar böyledir bende istemem bir kız kardeşim olsun diye canınızı sıkmayın onunla konusun öğretin abla olun ona sevdirin kendinizi kaba olabilir bilmiyor olabılır ama yapar neden yapmasın

Neler yaşandığını bilmemiz mümkün değil. Genç kızımızın iç dünyasını duygularını da anlamlandıramayız.
Ergenliğin bitişi hiç de erken bir yaş değildir 30 a kadar ( erkeklerde nedense hiç bitmez ) sürebilir.
Sakin olun .baba kız arasında gerginliğe mahal vermemeye ( çeşitli şikayetler, serzenişte bulunmaları vs ) çalışın. İçinde bulunduğunuz hamilelik hali de çarpı 2 daha alıngan daha yorgun daha duygusal ya da daha agresif yapabiliyor bizleri .Konuşmayı, sohbet halinde konuşmayı denemek ister misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…