Eşimin kızıyla soğukluğumuz

Zorlama değil,hayatın gerekliliği bu. Bekar bir babayla evlenirken çocuğuna annelik de ablalık da yapmayı peşinen kabul etmiş olur insan. 15 yaşındaki çocuk da ergen de olsa sonuçta çocuktur,yetişkin değil. Benim annemin baktığı kızlar 11 ve 9 yaşlarındaydı ve anneliğe de ihtiyaçları vardı kendi anneleri de olmasına rağmen. Annem her ikisini de evlendirdi 30lu yaşlara geldiklerinde. Çocukları olduğunda onlara da anneannelik yaptı. Onlar da baştan annemi kabul etmedi,istemedi ama bu işler yetişkinlerin çabasıyla mümkün. Bakıma muhtaçlıktan neyi kastediyorsunuz bilmiyorum ama annelik ömür boyu süren bir görevdir. Daha düğün günü “babalarını benimle tatile göndermek istemediler” diye düşünse bir insan bırakın anneli ablalık yapmayı,insanlık dahi yapamaz. Çocuğu olan veya olmayan her kadın bunu bilir bence.
Valla o sizin görüşünüz saygı duyarım ben hala kendi fikrimin daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum hiçte sizin gibi annelik yapmak zorunda olduğunu düşünmüyorum ikinci eşin dediğim gibi annesi yoktur yaş küçüktür veya annesi sorumsuzdur vs olabilir onun dışında ancak ablalık yapabilirsiniz o da karşı tarafa bağlı bir durum.benide kimse zorlayamazdı şahsen ikinci eşle samimi olmaya falan 15 yaşında insanın kişiliği istekleri vardır ve dikkate alınmalıdır diye düşünüyorum.

Merhaba herkese benim daha önce açtığım konuların içinde ufak tefek bahsettiğim eşimin önceki evliliğinden bir kızı var annesi ve anneannesinin baktıg. Bizim sorunumuz şu ki kiz zaten hiç bizimle kalmak istemedi. Nefret ediyor benden hiçbir tartışmam falan olmadığı halde. Gözüyle bakarak küfreder resmen bana sıfır elektrik alamıyoruz birbirimizden haliyle sevilmeyince sevemiyorsunuzda. Eşim kızı gelsin gitsin istiyor haliyle onun için üzülüyorum. Örnek vericek olursam biz evlendikten sonra balayına gidecektik kızı düğünümüzde vardı halasıyla dönecekti düğün bitmişt. Bizde sabah yola çıkacaktık tatil için ve vedalaşmak istediğimde beni öpmedi vefalaşmadı görmemiş gibi yaptı gergin ve sinirli bi şekilde. Derdi sabahında babasıyla tatile gidiyor olmamdı ve düğünden önce babasıyla bizde Kaldığı için o günde haliyle halası benimle gel dediği için sinirliydi. Birşeyler elinden alınmış kafası. Eşimin arabasıyla bir yere giderken onura almıştım 3 sene sonra ehliyet alacağım diyor kız resmen o zaman binemezsin demeye getiriyor 15 yaşındaki çocuk düşünün yani. Sonraki her görüşmemizde konuyu annesine getirdi gerildim kavga ettim eşimle ve biz hiç bağ kuramadık. Benim durumumda olan kadınlardan yorum istiyorum dengeyi nasıl kuruyorsunuz?
Aynen inat edin cocukla yarışın. Aynı şey sizin cocugunuzun başina da gelmez umarım

Biraz empati kurun. 15 yaşındasınız. Anne ve babanız ayrılmış. Anneniz ağır bir depresyon geçiriyor. Kendine faydası yok. Babanız başka biriyle evlenmiş. Ergenlikle ilgili sıkıntılarınız var. Dertleşecek kadar güvendiğiniz arkadaşınız da yok. Nasıl hissederdiniz? Hırçın olmaz mıydınız?

çocuğun yaptıkları cok normal geldi bana o yaş için. siz kaç yaşındasınız? siz de gençsiniz gibi geldi bana, burada yeniyim tam çözemedim ama profilde yazan yaşınızsa 28 siz de cok gençsiniz böyle bi durumla baş etmek için ki zaten ergen cocugu burada betimleme şeklinizden belli. sizin başka cocugunuz var mı? belki bi psikoloğa danışabilirsiniz ne yapabilirsiniz şeklinde. çünkü 15 yaş evet ergen ama cocuk da değil, şeker alıp sinemaya götürerek kazanamazsınız. çocukla kavga falan etmişsiniz yani bide. gençliğinize verdim açıkcası. bi uzmandan yardım alın bence işler iyice sarpa sarmadan. eşinizle de arası bozulursa kızın hem eşiniz bunu size yansıtır hem siz vicdanen de rahatsız olursunuz, major bir tehlike yani ilişkiniz için. ben desteke alırdım bi uzmandan.

Zorlama değil,hayatın gerekliliği bu. Bekar bir babayla evlenirken çocuğuna annelik de ablalık da yapmayı peşinen kabul etmiş olur insan. 15 yaşındaki çocuk da ergen de olsa sonuçta çocuktur,yetişkin değil. Benim annemin baktığı kızlar 11 ve 9 yaşlarındaydı ve anneliğe de ihtiyaçları vardı kendi anneleri de olmasına rağmen. Annem her ikisini de evlendirdi 30lu yaşlara geldiklerinde. Çocukları olduğunda onlara da anneannelik yaptı. Onlar da baştan annemi kabul etmedi,istemedi ama bu işler yetişkinlerin çabasıyla mümkün. Bakıma muhtaçlıktan neyi kastediyorsunuz bilmiyorum ama annelik ömür boyu süren bir görevdir. Daha düğün günü “babalarını benimle tatile göndermek istemediler” diye düşünse bir insan bırakın anneli ablalık yapmayı,insanlık dahi yapamaz. Çocuğu olan veya olmayan her kadın bunu bilir bence.
Her insanın karakteri farklıdır annebiz gibi değil bakış açım annesi sağ olan ve ona hiçbir kaprisini yapamayan çocuk banada saygı duysun sadece sevmek zorunda değil bende üzerime düşeni yaparım. Ama malesef hiçbirşey tek taraflı olmuyor kimse peygamber değil sonuçta

Her insanın karakteri farklıdır annebiz gibi değil bakış açım annesi sağ olan ve ona hiçbir kaprisini yapamayan çocuk banada saygı duysun sadece sevmek zorunda değil bende üzerime düşeni yaparım. Ama malesef hiçbirşey tek taraflı olmuyor kimse peygamber değil sonuçta

Sizin istediğiniz tam olarak nedir ?
Yani konu açma sebebiniz nedir, anlayamadım ben..
Bir sürü öneri gelmiş görmezden gelmişsiniz, çocukla aranızda bir bağ oluşturmaya yönelik uygulamak istediğiniz bir adımdan yöntemden söz etmemişsiniz, sadece olumsuz gördüğünüz mesajları alıntılayıp cevap vermişsiniz. Hayır, konuyu ne diye açtınız yani ? Çocuğu hayatınızdan tamamen çıkarmanızı sağlayacak öneriler mi beklediniz ?

İlk adımı atması gereken ve çabalaması gereken sizsiniz. Ne bekliyordunuz 15 yaşındaki çocuk boynunuza mı sarılacaktı? Çocuğun tepkileri çok normal. Siz iki yetişkin gerektiği gibi yaklaşmayı bilmemişsiniz.

İlk adımı atması gereken ve çabalaması gereken sizsiniz. Ne bekliyordunuz 15 yaşındaki çocuk boynunuza mı sarılacaktı? Çocuğun tepkileri çok normal. Siz iki yetişkin gerektiği gibi yaklaşmayı bilmemişsiniz.

Temmuz'da açtığı konusunda 1,5 senelik evli olduğunu söylüyor konu sahibi.

Biz balayına giderken şöyle böyle davrandı diye başladığı, "sevilmeyince sevemiyorsunuz da" diye toplam aldığı meselelerin başında, çocuk henüz 13,5 yaşında.

Sizin istediğiniz tam olarak nedir ?
Yani konu açma sebebiniz nedir, anlayamadım ben..
Bir sürü öneri gelmiş görmezden gelmişsiniz, çocukla aranızda bir bağ oluşturmaya yönelik uygulamak istediğiniz bir adımdan yöntemden söz etmemişsiniz, sadece olumsuz gördüğünüz mesajları alıntılayıp cevap vermişsiniz. Hayır, konuyu ne diye açtınız yani ? Çocuğu hayatınızdan tamamen çıkarmanızı sağlayacak öneriler mi beklediniz ?
Hayır böyle olsaydı bu şekilde konu açardım üveyanne filmelrini çok izlediniz herhalde

çocuğun yaptıkları cok normal geldi bana o yaş için. siz kaç yaşındasınız? siz de gençsiniz gibi geldi bana, burada yeniyim tam çözemedim ama profilde yazan yaşınızsa 28 siz de cok gençsiniz böyle bi durumla baş etmek için ki zaten ergen cocugu burada betimleme şeklinizden belli. sizin başka cocugunuz var mı? belki bi psikoloğa danışabilirsiniz ne yapabilirsiniz şeklinde. çünkü 15 yaş evet ergen ama cocuk da değil, şeker alıp sinemaya götürerek kazanamazsınız. çocukla kavga falan etmişsiniz yani bide. gençliğinize verdim açıkcası. bi uzmandan yardım alın bence işler iyice sarpa sarmadan. eşinizle de arası bozulursa kızın hem eşiniz bunu size yansıtır hem siz vicdanen de rahatsız olursunuz, major bir tehlike yani ilişkiniz için. ben desteke alırdım bi uzmandan.
Evet yaşım doğru süreci yönetememiş olabilirim belki dört dörtlüğüm demiyorum hatalarım tabiki olmuştur nefsime yenilip dama insanlar resmen kaostan besleniyor burada ve sen çocuğu komple hayatından çıkarmak istiyorsun gibi şeyler yazıyo. Saçna

Temmuz'da açtığı konusunda 1,5 senelik evli olduğunu söylüyor konu sahibi.

Biz balayına giderken şöyle böyle davrandı diye başladığı, "sevilmeyince sevemiyorsunuz da" diye toplam aldığı meselelerin başında, çocuk henüz 13,5 yaşında.
İşin korkunç tarafı bunu normal görenler de çoğunlukta.
Toplum kolayına bu hale gelmiyor. Selam vermeye düzgün insan yok,niye,işte sebebi 😞çoğunluk bu halde çünkü. İnsanlıktan uzak,empatiden uzak.

Hayır böyle olsaydı bu şekilde konu açardım üveyanne filmelrini çok izlediniz herhalde

Hayır daha çok psikolojik gerilim izlerim.
Her neyse konu bu değil.
Üvey anne = Öcü algım yok. Hiçbir zaman olmadı. Çevremde üvey annesini öz annesinden çok seven arkadaşlarım da var. Sadece sizin dert ettiğiniz şeyin çocukla aranızdaki soğukluğu nasıl gidereceğiniz olduğunu sanmıştım ilk okuduğumda ama sizin yorumlarınız hep kendinizi anlatmaya odaklı. Her şeye bir cevabınız var, sanki evet çocuk tü kaka dememizi istiyor gibisiniz ? Değilse hayır öyle değil diyip geçebilirsiniz, burda sergilediğiniz pasif agresif , alaycı , gizli saldırgan tutumları ister istemez çocuğa da yansıtıyorsanız çocuğun size gösterdiği antipati daha anlaşılır hale gelir..

Hanımefendi burada benim sorunumla alakalı yada çocukla alakalı bir yorum yok. Herkes niye evlendin çocuğun babasıyla diyor açsın okuyun kizdiğim yorumların geneli şuursuzca yazılmış!
O da sacma
Siz sonucta bu kadar sorun yasayacaginizi nerden bilebilirdiniz altindan kalkabileceginizi dusundunuz ama evdeki plan carsiya uymayabiliyor
INsanlar kendi cocuguyla bile problem yasiyor siz esinizin ergen kziyla nasil ugrasacaksiniz
Ama daha anlayisli olmaniz lazim uzmandan yardim almalisiniz esiniz ve kizla birlikte
Ben de sizi kirmak istemezdim
Ama cocuklar konusunda daha hassas olmamiz gwrekiyor
Ins bundan sonrasi daha iyi gider sizin icin

Back
X