- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
- Konu Sahibi sadness1012
-
Evet yanlış hatırlıyorum o kişi konu sahibinin kızkardeşiydi onu unutmuşum... Gördüğünüz gibi bu olaylar 1 değil 2 değil...
Tamam, kadın hatalı... Eee sonra? Onun bize karşı bir yükümlülüğü var mı? Yok... Kimin var? Eşimizin. Demek ki eşimizin kendisini koruması yeterli burada. Herşey olup bittikten sonra kadını suçlasanız ne suçlamasanız ne. Sonuçta o ilişkiyi iki kişilik gayet aklı başında insanlar yaşamış. Kimbilir kimler benim kocamın hakkında ne düşünüyor, hepsini tek tek bulup "hımm seni suçluyorum" mu demem lazım? Siz çamura bastığınızda çamuru mu suçluyorsunuz? E oraya basmasaydın derler adama. Çamur, çamurdur çünkü.
Bana göre eşimin kendini koruması kafi. Yetmediği yerde yardımımı istiyor zaten.
Hayir, o kisi konu sahibin esinin kuzeniydi, hatta o kuzen köydendi ve tek yaptigi facebookta siirler yazmak ve esinin fotorafini begenmek. Ve ne hikmetse konu sahibi ikisini baglamis sanki her an esi, kuzenine kaçaçakmis gibi dert ediniyor.
Bu olaylar çok küçük seyler benim gözümde. Günümüzde facebooka çok fazla anlam yükleniliyor. Kim kimi begenmis, hangi fotoraflar konulmus,.. tamam bu kizin yaptigi bir dengesizlik fakat kanimca çok büyük anlam tasimiyor. Sonuçta konu sahibin esininde tuhafina gitmis. Bu olayin üzerine gidip, bos yerine büyütmenin anlami yokki.
Ayrica bir 3üncü sahis öyle kolay kolay bir iyi giden bir evliligi bozamaz. Sadece esinde o sahisa bos degilse, yada sadakata pek önem vermiyorsa, evet sorun olabilir ama tabiki o zaman asil soru, neden esin ile evlendin? olmasi gerekiyor
Yahu burada bir dünya konu var. Ben diyorum ki kızkardeşiydi. Kızkardeş olan bir konuydu. Nedir bu ısrar yok değildi falan. Sanki bütün konuları biliyor da hayret birşey...
Hayir, o kisi konu sahibin esinin kuzeniydi, hatta o kuzen köydendi ve tek yaptigi facebookta siirler yazmak ve esinin fotorafini begenmek. Ve ne hikmetse konu sahibi ikisini baglamis sanki her an esi, kuzenine kaçaçakmis gibi dert ediniyor.
Bu olaylar çok küçük seyler benim gözümde. Günümüzde facebooka çok fazla anlam yükleniliyor. Kim kimi begenmis, hangi fotoraflar konulmus,.. tamam bu kizin yaptigi bir dengesizlik fakat kanimca çok büyük anlam tasimiyor. Sonuçta konu sahibin esininde tuhafina gitmis. Bu olayin üzerine gidip, bos yerine büyütmenin anlami yokki.
Ayrica bir 3üncü sahis öyle kolay kolay bir iyi giden bir evliligi bozamaz. Sadece esinde o sahisa bos degilse, yada sadakata pek önem vermiyorsa, evet sorun olabilir ama tabiki o zaman asil soru, neden esin ile evlendin? olmasi gerekiyor
Bende bu konuyu http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=676354 konustugunu sandim. Aa ne kizmaya gerek var simdi. Normal bir sekildede söyliyebilirdiniz.
beğenebilir,örnek alabilir,ne var ki bunda?19 yaşında yeni yetme bi ergenden bahsediyoruz.neden tehlike olarak görüyorsunuz ki?komik olan bu.
Eşimi senelerdir tanıyorum ama daha durun yeni evliyim, yaşanacak çok şey varKonu başında ve mesajlarımda da belirttiğim gibi önemsemiyorum sadece nasıl tavır almalıyım, aldığım tavır yüzünden ileri gidebilir mi? çocuk daha diyenler olmuş fakat o yaşlarda oluşan takıntılar çok farklı boyutlara ulaşabiliyor. tüm bunları kestirmeye çalışıyordum ve cevap arıyordum ki görüşlerini belirtti arkadaşlar. Teşekkürler herkese zaman ayırdığınız için
Ileriye gitse bile, en fazla nereye kadar gidibilir? Kendi çapinda sadece çirpinip durur ve hatta artik üniveristeye gittiginde bu olaya artik yüzü kizarip gülüp geçer heralde, gençligimdeki cahillik derken. Yoksa cidden esinin sadece bir liseli kiz ile degil, kuzeni olan bir kiz ile beraber olacaklarini düsünüyormusun? O kiz ve herhangi baska bir kadin, istedigi kadar yakinlik gösterse bile, esin eger kisilik sahibi ise, sadakatli biri ise, disardan herhangi bir kiz/kadin zarar getiremez evliligine.
Sadece ne olabilir mesela, esin gidip kuzeniyle çok tatli dille konusabilir, hani onu sevdigini fakat sadece kuzen olarak felan,.. . Bilmiyorum bana öyle geliyorki o kiz mühtemelen daha erkek arkadasi olmadi ve herhangi bir oglan ile (kuzeni olsa bile) yakistirilmis olmasi hosuna gitmis. Yani esin konusursa bile kiz çokmu utanir diye düsünüyorum? :18: Önce baska davranislarina bak, ondan sonra gerekirse esin gidip konussun. Sende soguk davranma kiza, yani soguk olmaya gerek yok, siki fiki olmayada gerek yok. Daha önce nasil davrandiysan öyle davran.
Olayı anlatış tarzın açıkçası çok hoşuma gitti. Tabi ki önemseme, eşini de haberdar ettiysen durumdan sorun kalmamıştır. Muhtemeln eşinin her hareketine anlam yüklüyordur. Eşin de ona göre dikkat eder. Senin göstermen gereken bir tavır yok bence. Hatta fazla sıcak kanlı davran kıza gördüğün ortamlarda. Belki utanır ne biliyim. Kimseye de bahsetme akrabalara falan. Hiç gerek yok. Gören gördüyse laf ederler zaten.
Kızın sorunları var demek ki. Facebookta ulu orta böyle yalan atmak normal değil. Annesi yakalasın yalanlarını annesi terbiye etsin kızını.
Siz de evlisiniz gerçekten böyle mi düşünürsünüz başınıza böyle bir durum gelse merak ettim ? yani eşiniz böyle bir şey yapsa dünden razıymış dersiniz ve kızda hiç hata aramazsınız ?? elbette erkekte suç büyük ama sizce kız da hatasız mıdır bu durumda ?
Eşimin bir liseliyle ya da herhangi biriyle beraber olabileceğini düşünmüyorum öyle bir şey de ima etmedim sanırım pek anlayamadınız beni. İstediğim son paragrafınızdı; evet eşim kızla konusursa utanır kız baya ve gerek yok istemem öyle bir şeyi, çünkü uzunca bir süre unutulmaz böyle bir şey. Davranışları dediğim gibi eşime samimi, bana az da olsa alaycı ve bunu şımarıklığına veriyorum. Eskiden davrandığımdan daha soğuk davranacağım bu sebeplerden ötürü, hem o şımarık hallerini de görmüş olmam böylece.
Siz de evlisiniz gerçekten böyle mi düşünürsünüz başınıza böyle bir durum gelse merak ettim ? yani eşiniz böyle bir şey yapsa dünden razıymış dersiniz ve kızda hiç hata aramazsınız ?? elbette erkekte suç büyük ama sizce kız da hatasız mıdır bu durumda ?
Hee ,koca kadın ya ! Aman ,erkekleri böyle şımartmayın...Napcak kız adamın zorla ırzına mı geçecek yahu ?19 yaşında yeni yetme ergen mii?
Siz bizimle aynı dünyada yaşamıyorsunuz sanırım..
19 yaşında kazık kadar kızı bu kadar küçümsemeyin bence..
Hee ,koca kadın ya ! Aman ,erkekleri böyle şımartmayın...Napcak kız adamın zorla ırzına mı geçecek yahu ?
töbe yarabbim yayazımda erkeklerin lehine tek bir kelime var mı?
feminist görüneyim diye çok kasmayın, komik oluyor
ha evet koca kadın tabii.. ben 19umda evlendim. şuan 23 yaşındayım. ama hiç bir zaman gençliğimin arkasına sığınıp saçma sapan işlere girişmedim. bunun yaşla değil kişilik, daha doğrusu kişiliksizlikle alakası var..
Yahu burada bir dünya konu var. Ben diyorum ki kızkardeşiydi. Kızkardeş olan bir konuydu. Nedir bu ısrar yok değildi falan. Sanki bütün konuları biliyor da hayret birşey...
bu konuda yolcuya katılıyorum 19 yaşında öğrencilerim var ve evli erkekler (mesela hocaları) daha çok ilgilerini çekiyor elbette ilişki karşılıklıdır ama gençler artık tek başlarına platonik takılan utangaç tipler değil tam tersi rahat ve yırtık hatta pişkinlerde kızlar yanlış anlamayın hepsi öyle demek istemiyorum ama gözlemlediğim öğrencilerimin %80 böyle en azından devletin bile reşit olarak gördüğü bir kızı çocuk gibi görmek saçma kadın korunacaksa böyle korunamaz maalesef doğrular kadar yanlışlarda kabul edilmeli evet kuzen olduğu için olay bambaşka bence de akrabalara gerek yok kızın kendine de hatta ikinci bir vakaya kadar eşine demez sadece kıza biraz daha mesafeli davranırdı ikinci olayda hem eşine söyler hem de kızı güzel bir dille uyarırdın ama senin yaptığında iyi olmuş arkadaşım genç kız farklı sebepler de olabilir her zaman kötü düşünmeyelim sadece (onun da gelecekte ki psikolojisi için) dikkatli ol yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?