eşimin kuzeni...

Kızın eşinizden hoşlanması gayet doğal birşey kaldı ki zaten platonik bir his onunkisi muhtemelen hayatına ciddi birisi girdiğinde vaz geçecektir. Ama tabi temkinli davranmakta fayda var... Eşinizin tavrı belli o konuda sıkıntı yok kızla konuşup konuşmama kararı size kalmış ama bence kızı Facebookta ekleyin en azında paylaştığı resim, yazı vs paylaşımları kontrol altında tutabilirsiniz, ha birde şöyle bir durum var onunla ilgili paylaşımları bazı kişilerin görmesini engelleyerek te yapabilir yani kuzenleri görmüştür diyorsunuz ya engelli olabilirler o yüzden başka bir facebook hesabı açıp ekleyebilirsiniz diye düşünüyorum onunda kabul edeceği meçhul... En güzel karar kızla konuşmanız olacaktır...

diğer yorumları okumadım sadece ilk yazınızı okudum..bence durumu açığa çıkarmalısınız...başka biri görse yanlış anlaşılma olabilir..eşinizin adı çıkabilir gülüyorum ama gerçekten öyle ihale eşinize kalmasın sonra...can sıkıcı bir durum kayınvalidenize de çaktırmadan söyleyebilirsiniz kıskanmış gibi değilde hani böyle böyle bir durum gördüm bil diye söylüyorum dersin..ben olsam söylerdim o resmide ordan sildirirdim...yani nahoş bir durum..

konuyu yeni gördüm ve şaşırdım
ben olsam kızın facesine yazardım heralde
resmin altına da uygun bi açıklama yazardım benim eşim olduğu anlaşılırdı
yani ne bileyim aşkım benim ne güzel çıkmışsınız kuzeninle gibi şeyler yaz ama yorumu siledebilir tabi
ya da kayınvalidene filan söyle uyarsın diycem ama yaşı filan küçük olduğu için sen uyarsan daha iyi olur bence

ben liseli filan anlamam şimdiki liseli kızlar baya bi değişmiş bi tuhaf olmuşlar güven olmaz platonik hale gelirse ilerde de sıkıntı yaratabilir
resmen hoşuna gitmiş yakıştırmaları
normal bi insan abim diye kuzenim diye düzeltir
hiç mi düşünmüyo bi akraba görür hoş olmaz diye
o değil bi akraba yanlış anlayıp dedikodu çıkarsa eşinin başı ağrır sonra o yüzden uyarılması şart bence

Son düzenleme:

Beğenebilir,örnek alabilir,ne var ki bunda?19 yaşında yeni yetme bi ergenden bahsediyoruz.Neden tehlike olarak görüyorsunuz ki?Komik olan bu.

komik filan değil bence
biri eşinle ilgilense hoşuna gider mi
açık açık kendi sevgilisi gibi gösteriyo adamı nasıl rahatsız olmasın konu sahibi üstelik herkesin görebileceği bi ortamda
19 yaşında reşit bi insan üniversiteye gidecek yaşta neresi küçük bunun
gayet genç kız işte
hiç mi duymuyosunuz etraftan kızların marifetlerini
bu kıza kocamı kaptırabilirim huzursuzluğu değil ki kim olsa rahatsız olur bence
dışarıdan biri olsa neyse ama akraba olması çok rahatsızlık verici bence sürekli yüz yüze bakılıyo

Son düzenleme:
Kızın sevdiği erkek falan varsa kıskandırmak amaçlı ya da merak etsin diye eklemiş olabilme ihtimali geldi aklıma

İki yorumuna da yüzde yüz katılıyorum. Ben 19 yaşında bi senelik evliydim (Şimdi 23 yaşındayım) Yani. Çocuk falan olsa bu yakıştırmalardan utanırdı. Büyük sıkıntı büyükk

Bencede cok tuhaf sana katiliyorum arkadasim 19 yasindaki bir kizin akli basinda olmasi gerekirken maalesef bazilarinin yuva yikma kapasitesi 100% oluyor marifetlerinide sergiliyorlar ustelik

İki yorumuna da yüzde yüz katılıyorum. Ben 19 yaşında bi senelik evliydim (Şimdi 23 yaşındayım) Yani. Çocuk falan olsa bu yakıştırmalardan utanırdı. Büyük sıkıntı büyükk

Bencede cok tuhaf sana katiliyorum arkadasim 19 yasindaki bir kizin akli basinda olmasi gerekirken maalesef bazilarinin yuva yikma kapasitesi 100% oluyor marifetlerinide sergiliyorlar ustelik

öyle maalesef benim de dershanede arkadaşlarım böyle işlere girişmişti bi de anlatıyolardı çok iyi birşey yapmışlar gibi
17 yaşındaydık yıllar önce yani
ve aralarında evli erkeklerle çıkan ya da 30lu yaşlardaki adamları süslenip püslenip ayartmaya çalışanlar vardı onları gördükten sonra kimse beni 19 yaşındaki birinin çocuk olduğuna inandıramaz hepsine temkinli yaklaşırım

hatta birisi utanmadan birlikte olduğu adamın evine gitmiş karısıyla tanışmış karısının da haberi yok tabi normal işyerindekilrle ziyarete gitmiş
ben de sordum ne biçim insansın hiç utanmdın mı diye merak ettim karısını o yüzden gittim dedi pişkin pişkin yüzünde de en ufak utanma belirtisi yoktu bi daha da görüşmedim onunla
kız iki yıl içersinde inanılmaz değişti bi süre sonra normal gelmeye başlıyo yaşadıkları hayat
birisi de komşunun eşinden hoşlanıyodu kadına belli etmeden sürekli oturma bahanesiyle eve gidiyodu eşini görmek için bi girişimde bulunmamış ama eş açısından çok rahatsız edici bi durum yani bi de anlatıyolar ya utanmadan

Kusura bakmada, suç burda 17,18 hatta 19 yasindaki kiz'da degil. Demekki erkeginde hosuna gidiyordu. Her zaman diyorum, hiç bir zaman bir 3üncü sahis bir evliligi yikamaz.

O erkekler karakter, kisilik sahibi olsaydi, o kizlar istedigi kadar plan yapip süslenseler bile o erkekler pas vermezlerdi. 17,18 yasindaki kizlari alçakça kullanmalarin yerine, mesafelerini korurlardi. Disardaki kadinlardan korkma yerine insan önce kendi esini biraz gözden geçirir.

ne benim ne eşimin nede oğlumun benden müsade istenmeden paylaşılmasına aşırı kızarım...
benim bir akrabam da birgün onların evinde topluca çekildiğimiz resmi paylaşmış, görünce şok oldum ve hemen kaldırmasını söyledim...ben sosyal paylaşım sitelerinde hiç resim paylaşmam...benim haberim olmadan benim resmim nasıl paylaşılır...
hatta kız bana aman ne olacak okadar kalabalığın içinde vs dedi, hayır dedim, benden müsade istemeliydin, zaten müsade istesen de resimlerimin paylaşılmasını istemem dedim..kırıldıysa da napıyım...
üstelik senin eşinin resmini pek masumane duygularla paylaşmadığı aşikar..birde utanıp sıkılmadan beğenmiş....
ayıp...ben asla sessiz kalmazdım...direk o kıza o siteden özel mesaj yaz yolla....eşimin resmini nasıl bir düşünceyle paylaştığını öğrenebilirmiyim, üstelik çok yakışmısşınız diyenlere gereken cevabı vermeden beğenmişsin...derhal kaldır o resmi...yoksa fena şeyler olur gibi şeyler yazın....

Neler oluyor hayatta insan yasamadan bilemiyor ama bunlar aci gercekler cnm dedigin gibi. Artik 30 yasindaki erkeklerin 16 17 18 19 yasindaki kizlarla iliski yasamalari modaya cikti bunlarin ardi arkasi kesilmiyorki.

Hatta ben lisedeyken benim uzaktan tanidigim 17 yasindaki bir kiz evli ve iki cocuklu 30 yasindaki adamla iliskisi vardi karisida bunu biliyordu. O kadinin psikolojisini bile dusunmek istemiyorum.
Ayrica tanidigim kadinin bir tanesi 17 yasindaki kizinin 30 yasindaki bir adamla opusup afedersin faceye resim attigina bile tepki vermiyor onu resmen alkisliyor.
Yaziklar olsun. Artik dunya oyle bir hale gelmiski pisliklerle dolu. Kadinlarda erkeklerde birbirine ayartma yarisina girmis ne saflik kalmis iliskilerde nede bir mahsumluk. Birde bu iliskilerini sanal aleme yansitiyorlar. Nerde ne zaman ne yaptiklarini herseyi ama herseyi paylasiyorlar.

Peki bu kizlara terbiyeyi edebi ogretmeyen ailelerine ne demeli bu kizlarin davranislarina ne demeli sergiledikleri tavirlara ne demeli??? Hic mi terbiye edep ahlak yok bu kdr basitlestimi hersey ???

Cnm vallah 3. sahizlar bir evliligi gercekten yikabiliyor. Bunu heryerde goruyoruz artik bu buyuk bir sorun haline geldi. Hele su facebook sitesi cikti cikali daha cok yuva yikilmaya basladi ve yikilacakta bu acik ve net hersey ortada.

Artik kizlarda erkekleri kullanir hale gelmis her iki taraftada kisilik ve olgunluk bozuklugu var. Kizlarda erkekler kadar suclu her iki tarafta nefislerine yenik dusuyorlar bence. Yok iste ne mesafe kalmis nede birsey al birini vur otekine. Tencere yuvarlaniyor ve kapagini buluyor bir sekilde. Artik bu kizlarda tehlikeli olmaya basladi resmen evli erkeklere sirnasiyorlar artik o bile farketmiyor. Bu nasil bir mantik anlamis degilim bunlarin amaclari ne???

Arkadasimizin konusuda hafife alinacak tarzdan degil gercekten. Bencede esini gozden gecirmesi lagzim.

iyide ben burda kızlar suçlu erkekler suçsuz mu yazdım ne diye çarpıtıyosun ki
konuya göre böyleleri de var diye örnek verdim

gördüğümü yazdım karşılık veriyosa erkeğin de hoşuna gidiyodur tabi ilişkiye başlıyo zaten
ve rahatsız olan biri de vardı kendini geri çekmeye çalışıyodu ama kız yapışıyodu rahat bırakmıyodu üstelik dershanede hocaydı adam kırmamaya çalışıyodu ama kız çok arsız birşeydi böyleleri de var

evli olan kişi karısına karşı zaten sorumlu ve evlilik açısından düşünürsek en suçun çoğu erkekte
ama toplumsal açıdan iki taraf ta suçlu bence

bi de şöyle düşün senin eşine 19-20 yaşında güzel bi kız asılsa yavaştan çok belli etmeden sürekli eşinle ilgilenip güzel görünmeye samimiyet kurmaya çalışsa sen de fark etsen ona suçsuz diyecek misin merak ediyorum doğrusu
eşin yüz verirse eşine hesap sorarsın zaten ama diğer kız hakkında da hiç şimdiki gibi iyi duygular besleyemezsin onun suçu yok sadece eşim suçlu diyemezsin bence

onu yapan yüz veren ya da kandıran erkek zaten şerefsiz diye nitelendirebileceğimiz kişiler
ama bunları yapan kızlar da melek değil sen de kusura bakma o yüzden
orada metres hayatı yaşadığı adamın evine giden kız örneği de verdim iş arkadaşı ayağına
bu kız da mı suçsuz yani sence
adama söylemeden gizlice gitmiş bi de diğerleriyle

Resmin altına yorum atardım sanırım ne güzel bir poz böyle abi kardeş tarzında eşim çok karizmatiksin her zamanki gibi carrie yazmış aynen o şekilde yapardım sanırım çocuksa çocukluğunu bilsin ayrıca o yaştaki biri çocuk olamaz o yaşta anne bile olan var

Ben öyle kizlarda hiç suç bulmuyorum. O kizlar bana söz vermediler, esim bana söz verdi. Ayrica facebook evliligi yikmaz. Benimde facebookum var, esiminde, ve hiç sorun olmuyor. Bir erkek bir kadina sirnastiginda ve diyelim o kadin esini aldatti, niye suç halen kadinda kaliyor ve denilmiyorki "erkek tahrik etti" ve tersi oldugunda, erkek kadini aldatinca, suçlu o tahrik eden kadin oluyor?

Demek istedigim, erkek ol, kadin ol, tavrini ortaya koydugunda istedigi kadar sinarsinlar, aldatmazsin esini.

Ayrica niye hafif olmasinki? Niye facebooka bu kadar anlam yükleniliyor anlamadim. O kiz kim bilir hiç erkek arkadasi olmamis ve biri ile yakistirilmasi hosuna gitmis olabilir, yada tam tersi, erkek arkadastan ayrilmis fakat onu kiskandirma çabisina girmis olabilir. Böyle durmadan süpheci olmak ile asil evlilikler yikiliyor.

Ben o kizlara melek olduklarini iddia etmiyorum zaten. Onlarin yaptiklari kendi vicdanlarina, kendi hayat görüslerine kalmis. Senin örnegine göre yine esime kizardim. Demek ki esim yüz vermiste kizlar öyle davraniyo diye düsünürdüm. Daha önce dedigim gibi, tavrini ortaya koydugunda millet öyle rahat rahat yaklasmaz. Ve farz edelim ki yaklasti, yine esimin tavri önemli. Esim artik 16 yasindaki ergen degil. 30 yasindaki sorumluluk tasiyan bir adam. O kizlari mesafede tutmayi bilmeli. Ben nasil biliyorsam, o'da bilmeli.

Diyorsunda suçun çogu erkekte diye fakat bence bu sende sadece demek ile kaliyor. Icinde yine daha çok suçu kizlarda buluyorsun. Bu benim gözümde çok kolay mantik. O kizlar benim kizim degil, yegenim degil,.. beni hiçbirsey o kizlara baglamiyor. Haliyle onlarin hayatta ne yapmak isterlerse serbestler. Dedigim gibi, bu konuda evli erkek temkinli olmasi lazim.

canım o dönemlerde ben de özelde gittiğim doktorumdan öyle bi teklif almıştım şok olmuştum daha önce de anlattım burda
normal muayene için gitmiştim 6 aydır filan tahliller için gittiğim bi doktordu normalde annemle gidiyodum o gün tek gitmiştim okul çıkışı
muayene sırasında saçma sapan seviyesiz bi şekilde konuşmaya başladı bana herşeyini anlatabilirsin beni bi sevgili görebilirsin filan demeye başladı tam odadan çıkarken önce beni kendine çekti sarılmaya çalıştı sonra da birliktelik teklif etti beni sevdiğini söyledi nasıl kaçtığımı bilemedim oradan çok korktum birşey yapar diye
bide evliydi büyük ihtimal 30-35 yaşlarında bi adamdı dışardan baksan çok iyi efendi birine benziyo ama lise sondaki bi kıza ilişki teklif ediyo
erkeklerin genç kızlara karşı merakı mı var nedir anlamıyorum ki koskoca adamlar yani
arkadaşlarımdan da bu hikayeleri duyunca şok olmuştum demek ki çok var böyle olaylar

o yüzden çocuklarımıza iyi terbiye vermemiz lazım gerçekten

ben mi anlatamıyorum sen mi anlamıyosun

mesela benim başıma gelse kızla hiç muhatap olmam eşime kızarım onunla tartışırım ya da boşanırım neyse
ama kızdan da nefret ederim sinir olurum evli olduğunu bildiği halde asılıyosa
bu insani bir duygudur ona sempati duyacak değilim hiç de masumdur diye düşünmem
çünkü bana yönelik bi davranış bi haksızlık olarak algılarım bunu
yazdıklarımdan nasıl erkekleri suçladığımı söylüyosun anlamıyorum

ama toplumsal açıdan dışardan baktığımda ikisini de suçlarım
ama evli olan taraf daha suçlu bana göre
böyle davranan kızlar da melek değil diyorum onları da suçlarım evet

öyle bir yazmışsın ki sanki ben erkekleri aklayıp kadınları suçluyorum gibi anlaşılıyo
anlamadıysan bi daha oku bence yazdıklarımı ben bu konuya örnek olarak yazdım genel geçer bir yargıdan bahsetmiyorum burda

ayrıca ben o koyu yaptığım yerdeki açıdan değerlendiriyorum vicdansız ahlaksız olduklarını düşünüp eleştiriyorum
yani toplumsal açıdan değerlendiriyorum evlilik açısından değil

Son düzenleme:
ben bu konuda adama neden yüklenildiğini, terbiyesiz kızın neden masum ilan edildiğini anlamadım. hem cinsimiz diye her yediği haltı üzerimize almak mı zorundayız?
konu sahibi eşine söylediğinde eğer umursamaz davransaydı, hoşuna gitseydi, sen yanlış anlamışsın diye şeyler söyleseydi adam suçlu derdik.. ama adam rahatsızlığını belli etmiş, bu duygularından haberi olmadığı söylemiş. daha ne yapsın?
hala kız küçük agucuk bugucuk diyenler var. merak ediyorum bu arkadaşların güvendikleri eşlerine liseli bir kız musallat olsa böyle nutuk atacaklar mı? önceki yorumumda da söylediğim gibi feminist görünelim diye çok kasmaya lüzum yok.

Son düzenleme:

Nasil toplumsal açidan bakarsan? Benim degerlerim, hayata bakisim topluma bagli degilki. Ben seni anliyorum ve ben halen diyorum, o kadin benim umrumda degil. Evliligimi bozan o kadin degil. O kadina nefret duymak ile bos yerde enerjimi tüketirdim. Burda 1 tek suçlu var, o da esim. Esim zihinsel özürlü degil. Gün gelir baska bir kadin ile birak öpüsmeyi, mesajlasip, flört ediyorsa bu esimin istedigindendir ve esime kizip hemen bosanirim. Niye? Bu esimin kisiliksiz bir adam oldugunu ortaya koyar. Dedigim gibi, o kadina bana hiç birsey borçlu degil, bana söz veren o degil. Hayatini nasil yasamak isterse yasasin. Ki masum, melek gibi hiçbir tabirde bulmadim.

Sadece söyle bir düsün, esin sadece birisi ona sirnasmiyor diye sadakatli kalmasi'da kötü birsey degilmi? Yani tekrar diyorum, o kadin hiç suçlu degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…