- 9 Ağustos 2009
- 850
- 202
- 133
- 41
- Konu Sahibi sadness1012
-
Arkadaşlar merhaba, eşimin kuzeninin kızı bir sosyal paylaşım sitesinde eşimle çekilmiş oldukları bir fotoğrafı paylaşmış, ne eşimin ne de benim arkadaş listemizde yok kız bu arada, tesadüfen gördüm. Kızın bir arkadaşı yorum yazmış "çok tatlısnız, Allah ayırmasın yakısmıssınız vs. " bu ufak kuzen ise bu yorumu begenmiş yanlış anlaşılma olduğunu anlatmaya gerek duymadan.
bu arada kız lise son sınıf sanırım, eşim kardeşi gibi davranır ona. Ama yinede eşimin yakın davranışlarının altında bir şeyler araması normal değil, yaşı o kadar da küçük değil ya da ne bileyim belki de ben lise çağlarımda çok olgundum herkesin öyle olmasını bekliyorum. Platonik hisleri olduğu aşikar. O aileden konu açılınca eşime anlattım durumu beklediğim tepkiyi verdi şaşırdı da.
Bu da dert köşesine yazılırmıymış demeyin lütfen :) ufak bir sorun önemsemiyorum ben fakat bu kızın yaşı da ilerleyecek zamanla e birde gelip gidiyorlar kayınvalideme ve ben nasıl davranmam gerektiği konusunda kararsızım.
Bu kızı gördüğümde nasıl davranmalıyım, ne şekilde konuşmalıyım ? (durumu açığa cıkarmayı düşünmüyorum) böyle veya benzeri durumla karşılaşanınız vardır. Fikir verirseniz sevinirim arkadaslar
Beğenebilir,örnek alabilir,ne var ki bunda?19 yaşında yeni yetme bi ergenden bahsediyoruz.Neden tehlike olarak görüyorsunuz ki?Komik olan bu.
komik filan değil bence
biri eşinle ilgilense hoşuna gider mi
açık açık kendi sevgilisi gibi gösteriyo adamı nasıl rahatsız olmasın konu sahibi üstelik herkesin görebileceği bi ortamda
19 yaşında reşit bi insan üniversiteye gidecek yaşta neresi küçük bunun
gayet genç kız işte
hiç mi duymuyosunuz etraftan kızların marifetlerini
bu kıza kocamı kaptırabilirim huzursuzluğu değil ki kim olsa rahatsız olur bence
dışarıdan biri olsa neyse ama akraba olması çok rahatsızlık verici bence sürekli yüz yüze bakılıyo
komik filan değil bence
biri eşinle ilgilense hoşuna gider mi
açık açık kendi sevgilisi gibi gösteriyo adamı nasıl rahatsız olmasın konu sahibi üstelik herkesin görebileceği bi ortamda
19 yaşında reşit bi insan üniversiteye gidecek yaşta neresi küçük bunun
gayet genç kız işte
hiç mi duymuyosunuz etraftan kızların marifetlerini
bu kıza kocamı kaptırabilirim huzursuzluğu değil ki kim olsa rahatsız olur bence
dışarıdan biri olsa neyse ama akraba olması çok rahatsızlık verici bence sürekli yüz yüze bakılıyo
İki yorumuna da yüzde yüz katılıyorum. Ben 19 yaşında bi senelik evliydim (Şimdi 23 yaşındayım) Yani. Çocuk falan olsa bu yakıştırmalardan utanırdı. Büyük sıkıntı büyükk
Bencede cok tuhaf sana katiliyorum arkadasim 19 yasindaki bir kizin akli basinda olmasi gerekirken maalesef bazilarinin yuva yikma kapasitesi 100% oluyor marifetlerinide sergiliyorlar ustelik
öyle maalesef benim de dershanede arkadaşlarım böyle işlere girişmişti bi de anlatıyolardı çok iyi birşey yapmışlar gibi
17 yaşındaydık yıllar önce yani
ve aralarında evli erkeklerle çıkan ya da 30lu yaşlardaki adamları süslenip püslenip ayartmaya çalışanlar vardı onları gördükten sonra kimse beni 19 yaşındaki birinin çocuk olduğuna inandıramaz hepsine temkinli yaklaşırım
hatta birisi utanmadan birlikte olduğu adamın evine gitmiş karısıyla tanışmış karısının da haberi yok tabi normal işyerindekilrle ziyarete gitmiş
ben de sordum ne biçim insansın hiç utanmdın mı diye merak ettim karısını o yüzden gittim dedi pişkin pişkin yüzünde de en ufak utanma belirtisi yoktu bi daha da görüşmedim onunla
kız iki yıl içersinde inanılmaz değişti bi süre sonra normal gelmeye başlıyo yaşadıkları hayat
birisi de komşunun eşinden hoşlanıyodu kadına belli etmeden sürekli oturma bahanesiyle eve gidiyodu eşini görmek için bi girişimde bulunmamış ama eş açısından çok rahatsız edici bi durum yani bi de anlatıyolar ya utanmadan
öyle maalesef benim de dershanede arkadaşlarım böyle işlere girişmişti bi de anlatıyolardı çok iyi birşey yapmışlar gibi
17 yaşındaydık yıllar önce yani
ve aralarında evli erkeklerle çıkan ya da 30lu yaşlardaki adamları süslenip püslenip ayartmaya çalışanlar vardı onları gördükten sonra kimse beni 19 yaşındaki birinin çocuk olduğuna inandıramaz hepsine temkinli yaklaşırım
hatta birisi utanmadan birlikte olduğu adamın evine gitmiş karısıyla tanışmış karısının da haberi yok tabi normal işyerindekilrle ziyarete gitmiş
ben de sordum ne biçim insansın hiç utanmdın mı diye merak ettim karısını o yüzden gittim dedi pişkin pişkin yüzünde de en ufak utanma belirtisi yoktu bi daha da görüşmedim onunla
kız iki yıl içersinde inanılmaz değişti bi süre sonra normal gelmeye başlıyo yaşadıkları hayat
birisi de komşunun eşinden hoşlanıyodu kadına belli etmeden sürekli oturma bahanesiyle eve gidiyodu eşini görmek için bi girişimde bulunmamış ama eş açısından çok rahatsız edici bi durum yani bi de anlatıyolar ya utanmadan
Kusura bakmada, suç burda 17,18 hatta 19 yasindaki kiz'da degil. Demekki erkeginde hosuna gidiyordu. Her zaman diyorum, hiç bir zaman bir 3üncü sahis bir evliligi yikamaz.
O erkekler karakter, kisilik sahibi olsaydi, o kizlar istedigi kadar plan yapip süslenseler bile o erkekler pas vermezlerdi. 17,18 yasindaki kizlari alçakça kullanmalarin yerine, mesafelerini korurlardi. Disardaki kadinlardan korkma yerine insan önce kendi esini biraz gözden geçirir.
Kusura bakmada, suç burda 17,18 hatta 19 yasindaki kiz'da degil. Demekki erkeginde hosuna gidiyordu. Her zaman diyorum, hiç bir zaman bir 3üncü sahis bir evliligi yikamaz.
O erkekler karakter, kisilik sahibi olsaydi, o kizlar istedigi kadar plan yapip süslenseler bile o erkekler pas vermezlerdi. 17,18 yasindaki kizlari alçakça kullanmalarin yerine, mesafelerini korurlardi. Disardaki kadinlardan korkma yerine insan önce kendi esini biraz gözden geçirir.
Cnm vallah 3. sahizlar bir evliligi gercekten yikabiliyor. Bunu heryerde goruyoruz artik bu buyuk bir sorun haline geldi. Hele su facebook sitesi cikti cikali daha cok yuva yikilmaya basladi ve yikilacakta bu acik ve net hersey ortada.
Artik kizlarda erkekleri kullanir hale gelmis her iki taraftada kisilik ve olgunluk bozuklugu var. Kizlarda erkekler kadar suclu her iki tarafta nefislerine yenik dusuyorlar bence. Yok iste ne mesafe kalmis nede birsey al birini vur otekine. Tencere yuvarlaniyor ve kapagini buluyor bir sekilde. Artik bu kizlarda tehlikeli olmaya basladi resmen evli erkeklere sirnasiyorlar artik o bile farketmiyor. Bu nasil bir mantik anlamis degilim bunlarin amaclari ne???
Arkadasimizin konusuda hafife alinacak tarzdan degil gercekten. Bencede esini gozden gecirmesi lagzim.
iyide ben burda kızlar suçlu erkekler suçsuz mu yazdım ne diye çarpıtıyosun ki
konuya göre böyleleri de var diye örnek verdim
gördüğümü yazdım karşılık veriyosa erkeğin de hoşuna gidiyodur tabi ilişkiye başlıyo zaten
ve rahatsız olan biri de vardı kendini geri çekmeye çalışıyodu ama kız yapışıyodu rahat bırakmıyodu üstelik dershanede hocaydı adam kırmamaya çalışıyodu ama kız çok arsız birşeydi böyleleri de var
evli olan kişi karısına karşı zaten sorumlu ve evlilik açısından düşünürsek en suçun çoğu erkekte
ama toplumsal açıdan iki taraf ta suçlu bence
bi de şöyle düşün senin eşine 19-20 yaşında güzel bi kız asılsa yavaştan çok belli etmeden sürekli eşinle ilgilenip güzel görünmeye samimiyet kurmaya çalışsa sen de fark etsen ona suçsuz diyecek misin merak ediyorum doğrusu
eşin yüz verirse eşine hesap sorarsın zaten ama diğer kız hakkında da hiç şimdiki gibi iyi duygular besleyemezsin onun suçu yok sadece eşim suçlu diyemezsin bence
onu yapan yüz veren ya da kandıran erkek zaten şerefsiz diye nitelendirebileceğimiz kişiler
ama bunları yapan kızlar da melek değil sen de kusura bakma o yüzden
orada metres hayatı yaşadığı adamın evine giden kız örneği de verdim iş arkadaşı ayağına
bu kız da mı suçsuz yani sence
adama söylemeden gizlice gitmiş bi de diğerleriyle
Neler oluyor hayatta insan yasamadan bilemiyor ama bunlar aci gercekler cnm dedigin gibi. Artik 30 yasindaki erkeklerin 16 17 18 19 yasindaki kizlarla iliski yasamalari modaya cikti bunlarin ardi arkasi kesilmiyorki.
Hatta ben lisedeyken benim uzaktan tanidigim 17 yasindaki bir kiz evli ve iki cocuklu 30 yasindaki adamla iliskisi vardi karisida bunu biliyordu. O kadinin psikolojisini bile dusunmek istemiyorum.
Ayrica tanidigim kadinin bir tanesi 17 yasindaki kizinin 30 yasindaki bir adamla opusup afedersin faceye resim attigina bile tepki vermiyor onu resmen alkisliyor.
Yaziklar olsun. Artik dunya oyle bir hale gelmiski pisliklerle dolu. Kadinlarda erkeklerde birbirine ayartma yarisina girmis ne saflik kalmis iliskilerde nede bir mahsumluk. Birde bu iliskilerini sanal aleme yansitiyorlar. Nerde ne zaman ne yaptiklarini herseyi ama herseyi paylasiyorlar.
Peki bu kizlara terbiyeyi edebi ogretmeyen ailelerine ne demeli bu kizlarin davranislarina ne demeli sergiledikleri tavirlara ne demeli??? Hic mi terbiye edep ahlak yok bu kdr basitlestimi hersey ???
Ben o kizlara melek olduklarini iddia etmiyorum zaten. Onlarin yaptiklari kendi vicdanlarina, kendi hayat görüslerine kalmis. Senin örnegine göre yine esime kizardim. Demek ki esim yüz vermiste kizlar öyle davraniyo diye düsünürdüm. Daha önce dedigim gibi, tavrini ortaya koydugunda millet öyle rahat rahat yaklasmaz. Ve farz edelim ki yaklasti, yine esimin tavri önemli. Esim artik 16 yasindaki ergen degil. 30 yasindaki sorumluluk tasiyan bir adam. O kizlari mesafede tutmayi bilmeli. Ben nasil biliyorsam, o'da bilmeli.
Diyorsunda suçun çogu erkekte diye fakat bence bu sende sadece demek ile kaliyor. Icinde yine daha çok suçu kizlarda buluyorsun. Bu benim gözümde çok kolay mantik. O kizlar benim kizim degil, yegenim degil,.. beni hiçbirsey o kizlara baglamiyor. Haliyle onlarin hayatta ne yapmak isterlerse serbestler. Dedigim gibi, bu konuda evli erkek temkinli olmasi lazim.
ben bu konuda adama neden yüklenildiğini, terbiyesiz kızın neden masum ilan edildiğini anlamadım. hem cinsimiz diye her yediği haltı üzerimize almak mı zorundayız?iyide ben burda kızlar suçlu erkekler suçsuz mu yazdım ne diye çarpıtıyosun ki
konuya göre böyleleri de var diye örnek verdim
gördüğümü yazdım karşılık veriyosa erkeğin de hoşuna gidiyodur tabi ilişkiye başlıyo zaten
ve rahatsız olan biri de vardı kendini geri çekmeye çalışıyodu ama kız yapışıyodu rahat bırakmıyodu üstelik dershanede hocaydı adam kırmamaya çalışıyodu ama kız çok arsız birşeydi böyleleri de var
evli olan kişi karısına karşı zaten sorumlu ve evlilik açısından düşünürsek en suçun çoğu erkekte
ama toplumsal açıdan iki taraf ta suçlu bence
bi de şöyle düşün senin eşine 19-20 yaşında güzel bi kız asılsa yavaştan çok belli etmeden sürekli eşinle ilgilenip güzel görünmeye samimiyet kurmaya çalışsa sen de fark etsen ona suçsuz diyecek misin merak ediyorum doğrusu
eşin yüz verirse eşine hesap sorarsın zaten ama diğer kız hakkında da hiç şimdiki gibi iyi duygular besleyemezsin onun suçu yok sadece eşim suçlu diyemezsin bence
onu yapan yüz veren ya da kandıran erkek zaten şerefsiz diye nitelendirebileceğimiz kişiler
ama bunları yapan kızlar da melek değil sen de kusura bakma o yüzden
orada metres hayatı yaşadığı adamın evine giden kız örneği de verdim iş arkadaşı ayağına
bu kız da mı suçsuz yani sence
adama söylemeden gizlice gitmiş bi de diğerleriyle
ben mi anlatamıyorum sen mi anlamıyosun
mesela benim başıma gelse kızla hiç muhatap olmam eşime kızarım onunla tartışırım ya da boşanırım neyse
ama kızdan da nefret ederim sinir olurum evli olduğunu bildiği halde asılıyosa
bu insani bir duygudur ona sempati duyacak değilim hiç de masumdur diye düşünmem
çünkü bana yönelik bi davranış bi haksızlık olarak algılarım bunu
yazdıklarımdan nasıl erkekleri suçladığımı söylüyosun anlamıyorum
ama toplumsal açıdan dışardan baktığımda ikisini de suçlarım
ama evli olan taraf daha suçlu bana göre
böyle davranan kızlar da melek değil diyorum onları da suçlarım evet
öyle bir yazmışsın ki sanki ben erkekleri aklayıp kadınları suçluyorum gibi anlaşılıyo
anlamadıysan bi daha oku bence yazdıklarımı ben bu konuya örnek olarak yazdım genel geçer bir yargıdan bahsetmiyorum burda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?