Eşimin maddi konularda ki umursamazlığı.

KrrraliceyiiiCekkkk

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2021
374
623
53
Selam kızlar bu saatte yazıyorum çünkü kac gündür kafamı kurcalıyor bu konu. 11 aylık evliyim evlendiğim ilk aydan beri eşim birikim yapmaya kafayı takmış durumda daha yeni evliyken cebimizde de para varken başladı o günden beri eline ne zaman fazla para geçse altına yatırdı, eve bişey almalı istedim süs ıvır zıvır hep gönlümü geçirdi, evli ilk gezmemiz de dahi paramız yok bisey alma diyerek beni baskıladı sigara içiyordum harçlık verirdi hamile kaldım sigarayı bıraktım para vermeyi de kesti az kazandığı günler de oldu anlayış gösterdim ama 11 aydır ne zaman eline fazla para geçse altın etti kenara koydu bir haftada ben demeden gel dışarda yiyelim eksiğin var mı bu hafta sana para ayırdım demedi hastaneye giderdim 200 TL verir gönderirdi az bu para desem para yok dedi, anneme su kadar borçlandım (300 küsür TL) marketten bisiler aldım dedim diye tartıştık para yok niye alıyorsun bana sormadan herşeyi de canın istiyor diyerek huzursuzlandı,dışarıda İskender yedim ona bile laf yedim, elde nakit yoktu altın kenarda dururdu ama biz parasızlık çekiyorduk cocuğun eksiği için dahi bozdurmadı ordan burdan ailelerin aldığıyla nakitle hallettik bazı günler annemin attığı harçlıkla canımın istediğini alırdım içinden gelir verirdi atardı , aşkım ağrım var yemek yapamicam dediğim de para yok yap diye söylendi, geçen hafta para vericem sana dedi hesap kitap günü geldi baktım yine altın almış bana para nerde dedim bitti diyince sinirlendim ya dedim senin oraya koyduğun altının bana faydası yok istediğimi alamadıktan yiyemedikten sonra altın almışsın umrumda değil şunu şunu alacaktım yine para vermedin dedim, niye ben almıyor muyum evin eksiğini cocuk doğacak kışın lazım olur altın dedi, dedim ki yeni evliydik aynıydın hala aynısın eline para geçince karıma ayırıyım bir geziyim tozuyum yok anca kenarda dursun diyorsun dedim neyse içimi döktüm sinirim çıktı kızlar offf bunaldım vallaha bu konuyu detaylıca yüz yüze konuşucam bebek toparlanınca da çalışma hayatına atılacağımı söylücem üni mezunuyum henüz atanmadım. Annem ve yengemle konuştum bu konuyu iyilikle ama net şekilde konuş dediler o şekilde denicem bakalım.

Kadinin pis olani erkegin cimri olani çekilecek dert değil..bu kadar söyleyim ama doğuma var 9 gün ne konussanda boş hic bir şey degismez..birikim yaptığı icin kendini her turlu hakli cikaracak..bebegin dogmak uzere seni uzmekte istemem konusarak bu adama hic bir sey anlatamazsin bi limit belirleyip aylik bana bu kadar para vereceksin diyeceksin emri vaki sekilde...ya yediğin iskenderin hesabini sormus ya inan dogumu gitmek uzeresin diye kufur etmiyorum suan kocana.

Bana cimrilik yapip hamile karisina istedigi seyleri almayacak oyle mi ? O altini alir firlatirdim asagiya ezik ya birikim kalanlarla yapilir ailenin rizkindan kisarak degil.
Utanmiyo mu dilenci gibi karisini ailesine muhtac ediyor vs neyse hamilesiniz üzülmeyin bebisiniz saglikla gelsin inşallah oturur kucuk capli bir sinir kriziyle halledersiniz olmazsa boyle hayat gecmez tekmeyi basin

Ve siz bu adama 2. çocuğu doğruruyorsunuz.

Birikim yapması güzel bir şey fakat insan eşinden, çocuğundan yiyeceği ya da giyeceği kısmaz. Aranızda konuşup bir oran belirleyin, ya size harçlık versin ya da belirlenen oran kadar yatırım yapsın. Siz de çalışın, maddi özgürlük kadın için çok önemli. Hem canınızın istediği gibi harcar hesap vermezsiniz hem de kendinize özel birikiminizi yaparsınız.

Ya bu adamları bilerek evleniyorsunuz, bu kadar cimri bir herifin sevgililik ve ya nişanlılık döneminde kendini belli etmediğine inanamıyorum. Siz bu adamı bile bile hamile kalmışsınız, bir de bu yeni evlilerin atanma muhabbeti beni benden alıyor. Ne malum atanacağınız, neden önce bir işe girip kendinizi garanti altına almadan çocuk yapıyorsunuz? Üzgünüm ama hatanın çoğu sizde, yoksa herif cimrinin pistinin önde gideni, ona dıyecek laf yok.

11 aylık evlılıık doğmak üzere olan bebek ?

Aceleniz ney anlamıyorum ki . Evlenmeden önce yaptığı birikim nerdeymıs beyfendının evlenınce mı korkmuş rızktan . Altın falan anlamam satar çatır çatır yerdim..

kusura bakmasın senin rızkına Allah aracı kıldı die kenara altın koyuyor o herif tek olsaydı ona göre kazanırdı çocuğunda senınde rızkın onun kesesine giriyor bi zahmet yedirsin içirsin giydirsin yani

bebek toparlanınca da çalışma hayatına atılacağımı söylücem üni mezunuyum henüz atanmadım.
Bebek toparlanınca hemen atanma garantiniz mi var? Madem öyle de böyle de çalışacaktınız niye 2 ay içinde hamile kaldınız? Bu adam nikah defterini imzaladığı anda böyle cimri olmadı değil mi, sevgiliyken nişanlıyken hediyeler yemekler tatiller gezmeler yağdırıyor muydu? Ben kuru ekmek yesem gocunmam ama çocuğuma hem de babası vermediği için bir şey alamazsam kahrolurum. Daha 1 senesi dolmamış evlilikte para isteyip de alamamalar, para yok denmeler, çok harcama demeler... Adamın zihniyeti pis, böyle birinin parasını harcarken de elli kere düşünürsün boğazından geçmez.

Atanmadan, iş hayatına başlamadan evlenmek zaten risk bir de üzerine hemen hamile kalınıyor. Evet eşine özellikle de hamile eşine bakmak, ihtiyaçlarını almak zorunda ama yapmayınca da ona göre yol çizmek gerek. Bir ömür bu adamın cimriliğini mi çekeceksiniz?

Vallahi yazmak istemedim ama yüzde yüz doğru bir yorum bu.

Çok merak ettim ne kadar altın var şu an kenarda peki?
Değdi mi yani

Bu adama neden çocuk yaptınız ki. Evliliğin ilk gününden beri böyleymiş. Sizin ayda yılda bir dışarda İskender yemenize kavga çıkaran adam çocuğun ihtiyaçlarını karşılayacak mı sanıyorsunuz? Neden canınızın çektiği şeyleri annenizin parasıyla alıyorsunuz, annenize yazık değil mi? Ayrıca atanmadan, hiç iş hayatına girmeden neden bu kadar acele evlendiniz, atlı mı koşuyordu arkadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…