Eşimin memleket sevdası

bessste

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2024
2.954
3.917
53
Kızlar eşim mali müşavir. Kocaelindeyiz ama işleri İstanbul-Kocaeli dağılımlı. Burda herhangi bir akrabamız falan yok benim ailem İstanbul’da onlara gidip geliyoruz 2-3 haftada bir falan. Ailemle de çok yakın değilim bebeğim olduktan sonra sigara içmelerine tepki gösterdiğim için aramız eskisi gibi olamadı.
Eşimin iş yaptığı iki büyük firmadan bir tanesi kapanış veriyor. Yani gelirimizin büyük bir kısmını sağlayan şey gidecek. Küçük işler ve bir büyük firma bize ancak 80.000 gelir sağlar fakat aylık sabit ödememiz 50bin. Açıkçası sektörleri de kötüleşiyormuş iş almak zor ve değerini veren de yokmuş.
Eşimin ailesi Malatya’da. Eşim benim için İstanbul’a gelmişti zaten ama tüm çevresi hatta iş yapabileceği çevresi de orda.
Şimdi eşime Malatya’daki bir tanıdığı bir iş teklifi ediyor aylık min 180bin kazanma gibi şeylerden bahsetti. İşin ayrıntılarını inanın çok bilmiyorum ama işi yapan kişiyi biliyorum daha önce evimize geldi gitti bu teklifi geçen yıl da yapmıştı hamileydim konuşmadık bile.
Malatya’da eşimin bir dairesi bir dükkanı vardı yıkıldı depremde. Ev yapılıyor dükkan bekliyor henüz.
Şu an kiradayız ama bizi zorlamıyor ev sahibimizle sıkıntılıyız burdan çıkarsak 30bin gibi bir kira ödeyeceğiz. Ben matematik öğretmeniyim gelirim çok iyi değil evden çalışıyorum 25-30bin arası kazanıyorum. Bu gelir temmuz ve ağustos ayında olmuyor.
Yani eşimden 80 benden 30 gelse kira ve borçla elimizde 30 bin kalacak geçinmek için.
Eşim ise şunu söylüyor. Malatya’ya gidelim ev bitince orda oturalım. Kira derdimiz olmasın aylık da 180bin kazanırım ek işlerle 200 ü zorlarım rahat rahat geçiniriz.
Kızımız var ben mesaili bir işe bir süre daha dönmeyi düşünmüyorum.
Ama Malatya ve eşimin tüm ailesinin orda olması beni korkutuyor. Kayınvalidem kötü değil ama fevri çıkışları var bana yapmasa da çocuklarına yaptığını gördüm. Çok sevilen bir insan da değil.
Siz olsanız taşınır mısınız yoksa burda kalıp eşinizi iş bulması için destekler misiniz ?

Eşiniz Malatya'da 180-200 bin kazanmayacak olsa dahi gitmek ve kendi evinizde oturmak daha mantıklı.

Eşiniz Malatya'da 180-200 bin kazanmayacak olsa dahi gitmek ve kendi evinizde oturmak daha mantıklı.
Nedenini bilmiyorum ailemden çok uzak olacakmışım gibi bir korkum var. Hiç o kadar uzak olmadığım için sanırım. Teşekkür ederim yorumunuz için

Ben tanıdıkların buldukları işlere düzen bozacak kadar güvenmem.
Şimdi linç edileceğim ama malatyalıların bulduğuna dışarıdan hiç güvenmem. (ticari zekaları kaynaklı) çünkü o kadar getirisi olan bir iş varsa onu ya kendisi yapardı ya kardeşi, bilemedin kuzeni. Asla tanıdığa kalmazdı.
Eşimin ailesi malatyalı, orada kimse yok ama istanbulda bile uzak oturmaktan oldukça memnunuz ben yakınına gitmezdim.
Ama işin şu tarafı da var, ev vs açısından eşiniz mantıklı.

Nedenini bilmiyorum ailemden çok uzak olacakmışım gibi bir korkum var. Hiç o kadar uzak olmadığım için sanırım. Teşekkür ederim yorumunuz için
Evlendiğiniz tarihten bu yana eşiniz de ailesinden uzak. Eşiniz ailesini görmeye nasıl gidiyorsa, siz de aynı şekilde ailenizi görmeye gidebilirsiniz.

Eğer eşinizin dediği gibi aylık 180-200 arası kazanacaksa gidin derim hem geliriniz artacak hem kira derdiniz olmayacak.

Eşiniz sizin için sizin bulunduğunuz şehire gelmiş üstelik memlekete gidelim diye de zorlamamış ama işleri beklediği gibi gitmemiş yani illa bulunduğumuz şehirde kalalım derseniz elinde ki işlerden de olursa ne olacak kayınvalidenin size karşı kötü bir davranışında olmamış karşılıklı sınırlarınızı çizerseniz hiçbir sorun olmaz.

Kirayı o kadar dert etmezdim ama bu firmanın kapanıyor olması baya etkiliyor geliri. Bir de ev sahibimiz şeytan

Yani 30 değil 50bile kalsa birikim yapmak zorlaşıyor. Kızımız için gitme taraftarıyım aslında. İstanbul da doğdum büyüdüm ama gerçekten o kalabalık bile boğuyor orda trafikte sıkılıyorum artık

Ekonomik yönden çok mantıklı Malatya’ya gitmeniz. Hatta ordan bir bağ bahçe alıp yazında Orda kaldınız mı ohh mis. Eğer ki kocam akıllı, mesafe koymayı bilen bu aile ilişkilerini idare edebilen birisiyse kesinlikle giderdim ki ailesini bırakıp sizin yanınıza geldiyse kendi kararlarını verebilen birisi. Ama şunu da eklemek isterim. 23 yaşında ilk defa anne babamın yanından ayrıldım. 7 yıldır hala aşamadım. Eski hayatımı annemle babamla eskisi gibi doya doya vakit geçirmeyi çok özlüyorum. Hatta şu an bunu yazarken bile gözlerim doldu.

Eşime güveniyorum o konuda sorun yaşatmaz bana ama yaşamadan da bir şey diyemiyorum. Eşim, abisi, ablası üçü de farklı memlekette anneleriyle aynı yerde kalmak istemiyorlardı

Kirayı o kadar dert etmezdim ama bu firmanın kapanıyor olması baya etkiliyor geliri. Bir de ev sahibimiz şeytan
Valla kirayıda dert edin bence bugun çıksak 30 bin dediniz kızınız küçük sanırım ama çocukların bir sürü masrafı oluyor bezi,oyuncagı,yemesi içmesi organik filan olursa,eğitici kitapları,sağlık sigortası kıyafetleri ki cabuk büyüyorlar şimdi aldığın 2 ay sonra olmuyor hele birde kres yaşı gelsin kreş parası vs liste uzar gider kiraya vereceğin parayı kızına harcarsın.

Tanıdık işi güvenilirlik açısından sıkıntılı bence. Bunu bir kenarda tutarak yola çıkmak lazım açıkçası. Siz bu işi aslını astarını iyice bir öğrenin.
Onun haricinde eşinizin memleketinde var olan ev dahi gitmek için yeterli bir sebep çünkü İstanbul ve çevresindeki kirada oturmak sıkıntılı.
Eşiniz memleket sevdalısı değil de şartlar onu gerektiriyor gibi duruyor. Kendisi aile konusunda nasıldır? Bunları bilecek kadar evlisiniz. Ona göre bir karar vermek de kolay olur.

Eşimin bir arkadaşı mali müşavir baya büyük şirketi ve aylık 1 milyon kazanıyor. Aslında İstanbul bu işin cennet, çok iyi kazanabilir biraz iş kovalamak gerekiyor. Ağzın iyi laf yapmalı ve çevre edinmelisin.
Eşiniz orda kendi işiyle bu parayı kazanabileceğini düşünüyorsa ben olsam giderim birikim yaparım çocuğum var falan sonra istersem dönerim.

Çok haklısınız. Sadece bu teklifi duyunca içimde bir burukluk oldu. Ailemden birine bir şey olsa çok uzak olacağım fikri eski anksiyetemi tetikledi. Ama kızım için bir karar da vermeliyim onun geleceği için.

Ailesiyle sorunu yok sadece annesi dediğim gibi genel olarak hani diline geleni söyleyen insanlar olur ya tartmaz düşünmez öyle dümdüz konuşan bir insan. Eşim de tartışır eleştirir onu. Memleket sevdası yazmamın sebebi aslında başlık ilgi görsün diyeydi. Eşim bu hafta düşünelim sonra konuşalım dedi.

Çok haklısınız. Sadece bu teklifi duyunca içimde bir burukluk oldu. Ailemden birine bir şey olsa çok uzak olacağım fikri eski anksiyetemi tetikledi. Ama kızım için bir karar da vermeliyim onun geleceği için.
Aynı olay eşiniz için de geçerli ama ailemden uzaktayım başlarına bir iş gelse uzağım vs diye ki anladığım kadarıyla eşinizden şimdiye kadar size bir baskı filan olmamış.

Evet cennet ama artık insanlar vergi ödemek istemiyorlar ve iş biraz kaçınmaya doğru gidiyor tam anlatamadım ama. Eşim de çok girişken değil ve o konularda çok çakal diyemem. O nedenle bazı işleri direkt reddeder başım yanmasın aman der.
İncelemeymiş denetimmiş hepsi sorunsuz olsun ister titiz çalışır. O nedenle biraz zor iş buluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…