Eşimin memleket sevdası

Aslında 6 aydır iş konusunda eşim çok söylenmeye başladı çünkü alacaklarını toplamakta çok zorlanıyor. Bu fikir daha bugün oluştu öncesinde ay hadi gidelim Malatya’ya falan hiç konu açılmadı bile. Çok zorda kalınmaz iş elbette bulunur ben bu konularda moralimi bozmam ama kızımız için bir şey yapamayacağız burda kalırsak. İşten çıkarmalar iş yeri kapanışları çok arttı eşim kapanış yaptığı için biliyor. Eşimin akrabaları çok iyi insanlar düğün sürecimizde bize çok destek oldular. Tek sıkıntılı kişi anne

Mali müşavirler isterlerse İsveç'e gitsinler gene de alacaklarının zamanında gelmesi hayal olacak Ne yazık ki böyle... Ne derler, "Bu işin fıtratında var." Lakin siz de gitme fikrine sıcaksınız anlaşılan. O zaman hayırlısı olsun demek düşer bize.

Açıkçası ben bir yere gitme fikrine hep açığım. Çünkü şu an oturduğum yerde bir sosyal çevrem olmadı ve sevmedim de Gebzeyi. Hep ayağım İstanbul’da. Ama İstanbul da beni yoruyor yaşımdan dolayı biraz daha sakinlik istiyorum. Bir ara Anadolu yakasına taşınalım dedik ama ev alamadık orda Eli yüzü düzgün bulamadık.
Alacakları zamanında gelmezdi bir ay gecikmeli gelirdi hep zaten ama bu süre 6 aya uzamaya başladı. Firmalar bile geciktirmeye başladı öyle diyeyim baya sıkıntı var.

O zaman iyiymiş.

Ya sormayın Gebzedeyim 30bin istiyorlar
Kocan Gebze'de baska işler bulur aslında, biraz zorlamasi gerek sadece. Birde Malatyadaki evi satıp Gebzeden ev alamıyor musunuz, aile apartmanı falan mı?
Malatya'nın koşullarını bilmiyorum, hayatımda Nevsehirden ötesine geçmişliğim yok ama Gebze'nin kötü bir alternatif olmadığını düşünüyorum. Malatya mi Gebze mi deseler ev sorununu çözersem Gebze derdim

Başka işler zaten aslında bir süredir aranıyor ama şu an genel olarak piyasaları kötüleşti. Eşim tek bir yerde çalışan maaşlı bir çalışan değil kendi ofisi üzerinden iş alıyor bir yere bağımlı değil. O nedenle Malatya eşime cazip geldi. Zaten çalışabileceği büyük firmalardan toplam bu parayı alması mümkün değil. Hayır aile apartmanı değil aile apartmanları da yıkılmıştı henüz yeni temeli atıldı. Eşim öğrenciyken ayrı oturmak istemiş o zamanın şartlarıyla ne kira ödeyeceksin deyip ev almışlar o evin alanı da sit alanı mı sayıldığı için ne TOKİ’den onun yerine ev veriliyor o şekilde diyorum TOKİ’de ev var diye.

Malatyayı biliyor gibisiniz ev için tavsiyenizi alabilirim.
Tabii ki gittim gezdim. Ama deprem sonrası tabii ki eski düzeni maalesef yok. Ev için tavsiye vermem zor. Öyle küçük bir şehir,mahrumiyet bölgesi falan değil. Öncelikle bunu aklınızdan çıkaran. Malatya yaşanabilecek şehirlerden biri. Sadece ne istediğinize karar verin.

Hayat plan yaparken başımıza aniden bir şeyler getiriyor. Bu sabah eşimin babası hastaneye yattı kalp krizi geçirmiş ve beyninde sorun varmış. Haliyle eşim daha erken gitmeye niyet ediyor. Sık sık hastaneye yatma durumu oluyor.
Bu gece babasının yanına gidecek bir duruma bakacak. Bir yol çizeceğiz.
Hepinize verdiğiniz fikirler için teşekkür ederim. Mantıklı karar vermeme yardımcı oldunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…