Yok baskı kurmadı çünkü o zaten İstanbul’da çalışmak Malatya çevresinden biraz uzaklaşmak istemişti sevgiliyken de gelip yerleşti. Ne ben baskı yaptım ne o yani.Aynı olay eşiniz için de geçerli ama ailemden uzaktayım başlarına bir iş gelse uzağım vs diye ki anladığım kadarıyla eşinizden şimdiye kadar size bir baskı filan olmamış.
Çok haklısın soru sahibi, ben de İstanbul - Kocaeli arasında bir yerde yaşıyorum. Doğma büyüme İstanbulluyum ama oturduğum yer bile o kadar pahalı ve kalabalık ki şundan 7-8 sene önce resmen taşra gözüyle bakılıyordu buralara.Yani 30 değil 50bile kalsa birikim yapmak zorlaşıyor. Kızımız için gitme taraftarıyım aslında. İstanbul da doğdum büyüdüm ama gerçekten o kalabalık bile boğuyor orda trafikte sıkılıyorum artık
Ya sormayın Gebzedeyim 30bin istiyorlarÇok haklısın soru sahibi, ben de İstanbul - Kocaeli arasında bir yerde yaşıyorum. Doğma büyüme İstanbulluyum ama oturduğum yer bile o kadar pahalı ve kalabalık ki şundan 7-8 sene önce resmen taşra gözüyle bakılıyordu buralara.
Malatya mı küçük şehirKucuk sehir, ev var, dukkanda geri gelecekse, ustune garanti gelir var ise ben Malatya'yi tercih ederdim.
Aile konusunda esinizin dengeyi saglayacagina inaniyorsaniz, sorun çıkacağını sanmıyorum.
Yatırım konusunda fena değilim aslında güzel kazançlar elde ettim borsa ve bes ile.e evden calisiyormussun. adamin da iki kati kazanma ihtimali de var. kira da yok.
bunca sartlarda senin icin istanbula gelme fedakarliginda bulunan adama sadece ailesiyle ayni sehirde yaşamak istemedigin icin karsi cikman bana mantiksiz geldi.
sınırlarını koru, paranizin da bir kismiyla butce ayirin yilda bir yurtdisi tatili yapip kendinizi ödüllendirin. boylece "evet aile memleketindeyiz ama en azindan rahat rahat tatillere çıkıyoruz, cocugum yasi kadar ulke gördü, disneylanda gitti" falan diye kendinizi iyi hissedersiniz. ya da boyle seyleri sevmezseniz her ay yüklü kira ödüyor gibi elli bini altin doviz yapin, yatirimlik bir ev alin. kira geliri size bir ömür boyu pasif gelir olsun vs vs
yani hayatiniza bir ya da birkac arti katin
Dükkan için sanırım baya ödeme yapmamız gerekiyor ama zaten gidersek kira olmazsa ödeme yapabiliriz diye hesaplıyorum şu an.Kucuk sehir, ev var, dukkanda geri gelecekse, ustune garanti gelir var ise ben Malatya'yi tercih ederdim.
Aile konusunda esinizin dengeyi saglayacagina inaniyorsaniz, sorun çıkacağını sanmıyorum.
Sahibinden e bakınca 15bin e bile baya TOKİ’de güzel evler gördüm. Ama elbette mahalle semt seçmek lazım Malatyalı iseniz önerilerinizi alırım çok sevinirim hatta.Malatya mı küçük şehiryüzölçümü açısından demedim de kira falan olarak İstanbul'u aratmıyor. Ha 30 değil ama 20 üstü burda da kiralar.
Konu başlığını görünce kesin eşi malatyalıdır dedimmaalesef malatyalılar böyle. Hatta gariptir ki kızları da evlenınce damatları Malatya'ya getiriyor
Ama 180 bin getirisi olan işi ben de merak ettim. Yani yukarıda bir üyenin de dediği gibi okadar getirisi varsa ele bırakmaz eş dost akrabayla yapardı
Ama hangi toki? İkizce dediğiniz merkeze baya uzak. Ya da bi kaç toki var maalesef önyargılıyız oralara karşı. Ha depremden snr orda da ev sahipleri kendi evlerine taşındığı için tabii ki toparladı ama öncesi pek sağlıklı değildi.Sahibinden e bakınca 15bin e bile baya TOKİ’de güzel evler gördüm. Ama elbette mahalle semt seçmek lazım Malatyalı iseniz önerilerinizi alırım çok sevinirim hatta.
İşi tam bilmediğim için aktaramıyorum ama mali müşavirler deprem nedeniyle orda baya iş bıraktılar ve yeni toparlanıyorlar. Bu iş de vergiyle falan alakalıymış öyle hadi eşim dostum yapsın diyemiyor çünkü uzmanlık lazım. Eşimin uzmanlığı da o. Bir senedir de yapacak başka insanı bulamadılar.
Kıyamam size. Aslında benim de üzülme nedenim ailemle 31 yaşıma kadar hiç sorun yaşamamış olmam ama bebeğimden sonra hiçbir hassasiyetime saygı duymadılar. Annem beni aşırı yalnız bıraktı. Bebeğim 83 gün yoğun bakımda kalmıştı çok zor günler geçirdik ve annem bana beklediğim desteği türlü bahaneler sunarak vermedi. Hala da etkisi geçmedi bende.Ekonomik yönden çok mantıklı Malatya’ya gitmeniz. Hatta ordan bir bağ bahçe alıp yazında Orda kaldınız mı ohh mis. Eğer ki kocam akıllı, mesafe koymayı bilen bu aile ilişkilerini idare edebilen birisiyse kesinlikle giderdim ki ailesini bırakıp sizin yanınıza geldiyse kendi kararlarını verebilen birisi. Ama şunu da eklemek isterim. 23 yaşında ilk defa anne babamın yanından ayrıldım. 7 yıldır hala aşamadım. Eski hayatımı annemle babamla eskisi gibi doya doya vakit geçirmeyi çok özlüyorum. Hatta şu an bunu yazarken bile gözlerim doldu.
Ben Battalgazi ve yeşilyurt u biliyorum sadeceAma hangi toki? İkizce dediğiniz merkeze baya uzak. Ya da bi kaç toki var maalesef önyargılıyız oralara karşı. Ha depremden snr orda da ev sahipleri kendi evlerine taşındığı için tabii ki toparladı ama öncesi pek sağlıklı değildi.
Tecde kayalıktır mesela. Orada neredeyse yıkım olmadı diyebiliriz.
Bostanbaşından uzak durmak gerek, milyonluk siteler yıkıldı. Hatta maalesef sağlam site kalmadı diyebiliriz bi kaç ay öncesine kadar hala kapkaranlıktı oturan olmadığı için sokak lambalarını bile yakmadılar.
Başharık paşa köşkü genel anlamda sağlamdır ama evler eski
Gibi gibi detaylandırılır
Söylediğim yerler oraların mahalleleriBen Battalgazi ve yeşilyurt u biliyorum sadece
iyi ama senin zaten ailenle aran limoniymis gelis gidisleri azaltmissin. adam desen seni sevdiği icin bir tercih yapmis belki de bes senedir ailesini yilda bir iki anca görüyor.Yatırım konusunda fena değilim aslında güzel kazançlar elde ettim borsa ve bes ile.
Eşim benim için fedakarlık yaptı evet ama deprem atlatan bir yerde olmak da beni biraz geriyor. Deniz de yok hiçbir şey yapmasam deniz kenarına gider kahve içerdim. Ama tabi ki bunlar şımarıklık şu dönemde mantıklı düşünmek zorundayım. Sadece dediğim gibi ailemden uzak olmak fikri içimde bir şeyler burkuldu sanki. Sanırım alışacağım ona da. Teşekkür ederim
AySöylediğim yerler oraların mahalleleri
Evet o benim için yaptı gençtim İstanbul’dan kopamayacağımı düşünmüş o zamanlar bana söylemedi bunu ama sen gel desem mutsuz olacaktın dedi.iyi ama senin zaten ailenle aran limoniymis gelis gidisleri azaltmissin. adam desen seni sevdiği icin bir tercih yapmis belki de bes senedir ailesini yilda bir iki anca görüyor.
yani eslerden tek taraflı fedakarlik beklemek bana dogru gelmiyor. benim hayatimdaki kişi de benim icin tüm hayatini, sevdiklerini bırakıp buraya geldi dil bilmez iz bilmez, benden baska kimsesi yok. ailesini bir yilin sonunda ilk defa görecek 3 ay sonra. Aradan 4-5 sene gectikten sonra artık dönmek istese ben ona "hayir kalalim" diyemem çünkü bazi fedakarliklar tek tarafli olmamali. alma - verme dengesi sağlanmalı. o yüzden o dönmek isterse ben de dönüp sudan cikmis balik gibi onun memleketinde yaşayacağım . çünkü bence iliski yasamak - evlilik böyle bir sey.
ha en basindan deseydim - ya da sen deseydin "seni cok seviyorum ama bir konuda anlasalim ben bu sehri cok seviyorum, çocuklarımı da bu sehirde yetistirmek istiyorum. eger yarin bir gün dönmek isteyeceksen hic bu yola girmeyelim" diye o zaman %100 hak verirdim. ama simdi fedakarlik sirasi sende.
bir sekilde oradaki zamanin tadini cikarmaya calis ailene 3 haftada bir sabah gidip aksam dönüyorsan artik 3 ayda bir al cocugunla git 5 gece kal ayni hesap olmus olur:) cocugunun da ailenle anilari olur. esinde para var nasilsa artik rahat rahat al biletlerini pegasus kampanyasi takip edip. olsun bitsin :)
Deprem bahanesi kocaeli istanbul tarafında oturan biri için çok tutarlı değil sanki. Ora da çok uzak olmayan bi zamanda büyük deprem atlattı neticede. Ve allah korusun ama hala da bekleniyorYatırım konusunda fena değilim aslında güzel kazançlar elde ettim borsa ve bes ile.
Eşim benim için fedakarlık yaptı evet ama deprem atlatan bir yerde olmak da beni biraz geriyor. Deniz de yok hiçbir şey yapmasam deniz kenarına gider kahve içerdim. Ama tabi ki bunlar şımarıklık şu dönemde mantıklı düşünmek zorundayım. Sadece dediğim gibi ailemden uzak olmak fikri içimde bir şeyler burkuldu sanki. Sanırım alışacağım ona da. Teşekkür ederim
Ee kendinizde demissiniz iste 30'dan degilde 20'den basliyor kiralar diye.Malatya mı küçük şehiryüzölçümü açısından demedim de kira falan olarak İstanbul'u aratmıyor. Ha 30 değil ama 20 üstü burda da kiralar.
Konu başlığını görünce kesin eşi malatyalıdır dedimmaalesef malatyalılar böyle. Hatta gariptir ki kızları da evlenınce damatları Malatya'ya getiriyor
Ama 180 bin getirisi olan işi ben de merak ettim. Yani yukarıda bir üyenin de dediği gibi okadar getirisi varsa ele bırakmaz eş dost akrabayla yapardı
Deprem çok zarar vermiş haliyle eski yerleşimi çarşısı falan yok dediler. O nedenle çok boş gelebilir diye düşündüm. Çünkü eşim eğer kabul ederse temmuzda taşınmamız gerekiyor.Deprem bahanesi kocaeli istanbul tarafında oturan biri için çok tutarlı değil sanki. Ora da çok uzak olmayan bi zamanda büyük deprem atlattı neticede. Ve allah korusun ama hala da bekleniyor
Ama evet şehir depremden snr hala toparlanabilmiş değil. Belki hatta çocuğunuz için korkutucu bile gelebilir. Çünkü her yerden iş arabası çıkıyor, vinçler çalışıyor, şehir merkezi şantiye halinde....
Birinin iş vaadi ile il değistirilmez bence. Ha o işe çok bel bağlamıyorsa o olmazsa başka iş bulurum vs diyorsa sorun yok. Ama bu şu kadar kazanırsın lafı kime göre neye göre. Net bir maaş değil konuşulan anladığım.Kızlar eşim mali müşavir. Kocaelindeyiz ama işleri İstanbul-Kocaeli dağılımlı. Burda herhangi bir akrabamız falan yok benim ailem İstanbul’da onlara gidip geliyoruz 2-3 haftada bir falan. Ailemle de çok yakın değilim bebeğim olduktan sonra sigara içmelerine tepki gösterdiğim için aramız eskisi gibi olamadı.
Eşimin iş yaptığı iki büyük firmadan bir tanesi kapanış veriyor. Yani gelirimizin büyük bir kısmını sağlayan şey gidecek. Küçük işler ve bir büyük firma bize ancak 80.000 gelir sağlar fakat aylık sabit ödememiz 50bin. Açıkçası sektörleri de kötüleşiyormuş iş almak zor ve değerini veren de yokmuş.
Eşimin ailesi Malatya’da. Eşim benim için İstanbul’a gelmişti zaten ama tüm çevresi hatta iş yapabileceği çevresi de orda.
Şimdi eşime Malatya’daki bir tanıdığı bir iş teklifi ediyor aylık min 180bin kazanma gibi şeylerden bahsetti. İşin ayrıntılarını inanın çok bilmiyorum ama işi yapan kişiyi biliyorum daha önce evimize geldi gitti bu teklifi geçen yıl da yapmıştı hamileydim konuşmadık bile.
Malatya’da eşimin bir dairesi bir dükkanı vardı yıkıldı depremde. Ev yapılıyor dükkan bekliyor henüz.
Şu an kiradayız ama bizi zorlamıyor ev sahibimizle sıkıntılıyız burdan çıkarsak 30bin gibi bir kira ödeyeceğiz. Ben matematik öğretmeniyim gelirim çok iyi değil evden çalışıyorum 25-30bin arası kazanıyorum. Bu gelir temmuz ve ağustos ayında olmuyor.
Yani eşimden 80 benden 30 gelse kira ve borçla elimizde 30 bin kalacak geçinmek için.
Eşim ise şunu söylüyor. Malatya’ya gidelim ev bitince orda oturalım. Kira derdimiz olmasın aylık da 180bin kazanırım ek işlerle 200 ü zorlarım rahat rahat geçiniriz.
Kızımız var ben mesaili bir işe bir süre daha dönmeyi düşünmüyorum.
Ama Malatya ve eşimin tüm ailesinin orda olması beni korkutuyor. Kayınvalidem kötü değil ama fevri çıkışları var bana yapmasa da çocuklarına yaptığını gördüm. Çok sevilen bir insan da değil.
Siz olsanız taşınır mısınız yoksa burda kalıp eşinizi iş bulması için destekler misiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?