Poğaçalar Eşimin Nöbet Poğaçaları (Pastane Poğaçası)

canım tepside mayalandırmayı sen yanlış anlamışsın sanırım :44:benim bildiğim poğaçaya şekil verip tepsiye dizdikten sonra yarım saat kadar dışarda bekletiyorsun sonra fırına veriyorsun yani fırının içinde mayalandırmıyorsun ben mi yanlış biliyorum yoksa:26:

haklı olabilirsin canım, kesin yanlış anladım ben , yoksa güzel görünüyordu tepsiye koyduğumda... ben fırınımı bildiğim için ona göre hareket edeyim demiştim, fırının ayarlarında tepsi mayalandırmasında 50 derecede mayalanması yazıyordu, yani ılık bi ortamda, ona uydum böyle old :)bi arkadaş da "iyice mayalandırınca güzel tutuyor" yazmıştı,ondan da cesaret aldım :) tek sefer mayalandırma yetiyor o zaman,fırına koymiycam bi daha :) sağol cnm

ben de yaptım az önce ..çok güzel oldular..tarif için teşekkürler..ben yarım ölçek yaptım..4 1/4 bardak un koydum..bir tepsi oldu..

Önce yoğuruyorum 45 dk bekletiyorum, sonra şekil veriyorum ve tepsiye diziyorum 45 dk da öyle bekletiyorum ama fırının icinde değiş dışarda.... Benim fotolar fırının icinde ya belki o yüzden yanıltmış olabilirim, hic fırına sokmuyorum mayalanması icin.

yok canım, ben fotona dikkat etmemiştim, şimdi sen deyince baktım öyle gördüm, ona hiç takılmadım, dedim ya ben fırınımdan öyle yapmam gerektiğini düşündüm, normalde mayalandıma işleminin fırında daha kısa sürede olduğunu da bildiğim için öyle denedim, neyse kötü oldu sonucu ama öğrenmiş oldum, bi dahaki sefere adece 30 dk dışarda mayalandırıcam, poğaçalar sönmeden de fırına atıcam:)teşekkürler...

Afiyet olsun :) Miss gibi olacaktır eminim

Hakkını helal et canım aldım tarifi denicem inşallah. benım pogacalar pek tutmaz. senın tarife bel bagladım rezil olmam inşallah

yaptım harika oldu canım hamur işlerinde beceriksiz olan ben bile güzel yapabildiysem herkes yapar benceyumuşacık çok lezzetli bir poğaça
yarısını peynirli diğer yarısınıda sade yaptım ikiside güzel oldu kızlarım çok beğendi
tarif için teşekkürler

yaptım harika oldu canım hamur işlerinde beceriksiz olan ben bile güzel yapabildiysem herkes yapar benceyumuşacık çok lezzetli bir poğaça
yarısını peynirli diğer yarısınıda sade yaptım ikiside güzel oldu kızlarım çok beğendi
tarif için teşekkürlerbundan sonra her zaman yaparım

harika görünüyor hiç böyle poğaça yapmayı beceremedim,inşallah bu tarif tutar.ellerinize sağlık.

bu tarifi bende yapıyorum
ama içine kaynamış pateteste koyuyorum
okadar güzel oluyorki
bide o hamuru tepsiye yaydım
içine arzuya göre ne isterseniz koyun ben kıma soğan ve küp küp patlıcan kavurup koydum
onun tadı çok süper oluyo
geçen 2 tepsi yaptım
hiç anlamadan bitti

mrb bayanlar bende biraz once yaptim bu tariften ama yarim olculerle ve gercekten cok guzel oldu.ama anlamadigim bisi var.hamurumu yaptim,mayallanmaya biraktim 1 saat falan ilik bi ortamda tuttum,hatta firinimi biraz isittim kapattim,kapakli kabimin icinde firinima soktum daha ii mayalansin die cok cok az kabarmisti.nedenini anlamadim.nerde hata yaptim acaba.tepsiye dizerken basladilar kabarmaya.cok sukur pofuduk oldular ama hamurum neden kabarmadi anlamadim yani.

kapaklı kabın içinde olduğu için olabilir mi acaba,üzerine kapak kapanınca o fırındaki ılıklığı alamamıştır.belki içine koyduğun malzemelerden soğuk olan vardır,ne bileyim,yumurtan dolaptan yeni çıkmıştır,sütü ılıtmamışsındır.maya bile özelliğini yitirmiş bayatlamış olabilir.bunlar aklıma gelen ihtimaller

Bugün bir arkadaşımıza kahvaltıya davetliydik, giderken elim boş olmasın diye bu poğaçadan yaptım, sonuç harikaaaaa, ev sahibi kaç kere sen mi yaptın, hazır gibi diyip durdu :))
Çok teşekkürler Ayşen, bundan sonra favori poğaça tarifim budur, ne zaman poğaça yapsam sert sert olurdu ama bu yumuşacıkk :))

Ben iki yıl önce yapmıştım en son,unutmuşum,geçen gün tekrar yaptım,poaçam olay oldu herkes bayıldı
yalnız benim daha pratik bir yöntemim var arkadaşlar,azeri kızından öğrenmiştim,tüm mayalı tariflere uyguluyorum.hamuru yoğurur yoğurmaz hemen poaça şekli veriyorum,yumurtasını sürüp üzerine bir poşet kapatıyorum,yarım saat,1saat kadar bekletip pişiriyorum,yani önce leğende mayalatmıyorum,iki iş olmuyor,sonuç ta hiç farketmiyor,elim bulaşmışken bir kerede bitiriveriyorum

canim bu tarifi verdigin icin cok tesekkur ederim. Artik surekli yapiyorum.hatta dun yine yaptim. Ben yari olcuden yapiyorum ve biraz buyuk yapiyorum.esim arasina peynir,salatalik falan koyuyo sandwich yapiyo kendisine ve ise goturuyo.bugun goturdu.biraz once mesaj atmis.cok dua ettim bugun sana diye.cok mutlu oldum.sizinle paylasmak istedim :) dunku yaptigim yarim ekmek boyutunda kocaman pogacalarim

ayyy bende uzun zamandır yapmıyorum bunlardan...
çok güzel oluyo gerçekten...
bu akşam yapimde işe fln getiriim..
kocamda çok sever bunları..

bide ben bunları yarım kesip içine süzme peynir koyuyorum bol bol sonra rendelenmiş kaşara yada maydonoza batırıyorum o peynirin taşan yerlerini...
şekli şemalide dahabi güzelleşiyo..
deneyin derim...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…