ay ayşeeen, ben poğaça özürlüyüm, yine olmadımayalandırdım çok güzel görünüyordu kabardı, bi de fırında mayalandırınca berbat oldu, yayıldı ısıdan çünkü, benim fırının mayalandırması 50 derecede, ısınınca çörek gibi oldu valla :) yumurta sarısı sürmeseydim tekrar toplardım ama bulaştırmadım öyle pişirdim, gitti mi sana 2 tepsi poğaça çöpe :) sertleşmişti zaten incelince, kabarık olsaydı güzel olucaktı...2 paket instant kullandım bu arad,tariften şşamadım..eline sağlık cnm...
canım tepside mayalandırmayı sen yanlış anlamışsın sanırım :44:benim bildiğim poğaçaya şekil verip tepsiye dizdikten sonra yarım saat kadar dışarda bekletiyorsun sonra fırına veriyorsun yani fırının içinde mayalandırmıyorsun ben mi yanlış biliyorum yoksa:26:
haklı olabilirsin canım, kesin yanlış anladım ben , yoksa güzel görünüyordu tepsiye koyduğumda... ben fırınımı bildiğim için ona göre hareket edeyim demiştim, fırının ayarlarında tepsi mayalandırmasında 50 derecede mayalanması yazıyordu, yani ılık bi ortamda, ona uydum böyle old :)bi arkadaş da "iyice mayalandırınca güzel tutuyor" yazmıştı,ondan da cesaret aldım :) tek sefer mayalandırma yetiyor o zaman,fırına koymiycam bi daha :) sağol cnm
Önce yoğuruyorum 45 dk bekletiyorum, sonra şekil veriyorum ve tepsiye diziyorum 45 dk da öyle bekletiyorum ama fırının icinde değiş dışarda.... Benim fotolar fırının icinde ya belki o yüzden yanıltmış olabilirim, hic fırına sokmuyorum mayalanması icin.
yok canım, ben fotona dikkat etmemiştim, şimdi sen deyince baktım öyle gördüm, ona hiç takılmadım, dedim ya ben fırınımdan öyle yapmam gerektiğini düşündüm, normalde mayalandıma işleminin fırında daha kısa sürede olduğunu da bildiğim için öyle denedim, neyse kötü oldu sonucu ama öğrenmiş oldum, bi dahaki sefere adece 30 dk dışarda mayalandırıcam, poğaçalar sönmeden de fırına atıcam:)teşekkürler...
kapaklı kabın içinde olduğu için olabilir mi acaba,üzerine kapak kapanınca o fırındaki ılıklığı alamamıştır.belki içine koyduğun malzemelerden soğuk olan vardır,ne bileyim,yumurtan dolaptan yeni çıkmıştır,sütü ılıtmamışsındır.maya bile özelliğini yitirmiş bayatlamış olabilir.bunlar aklıma gelen ihtimallerEki Görüntüle 426096
mrb bayanlar bende biraz once yaptim bu tariften ama yarim olculerle ve gercekten cok guzel oldu.ama anlamadigim bisi var.hamurumu yaptim,mayallanmaya biraktim 1 saat falan ilik bi ortamda tuttum,hatta firinimi biraz isittim kapattim,kapakli kabimin icinde firinima soktum daha ii mayalansin die cok cok az kabarmisti.nedenini anlamadim.nerde hata yaptim acaba.tepsiye dizerken basladilar kabarmaya.cok sukur pofuduk oldular ama hamurum neden kabarmadi anlamadim yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?