Poğaçalar Eşimin Nöbet Poğaçaları (Pastane Poğaçası)

Şimdi yoğurdum, kabarsın dıye beklıyorum hamuru.Piştikten sonra haber verırım ben de.

ya ben poğaça yapınca içi pişmemiş bitik bitik gibi ve sert oluyo nedennnn

önceden benımde oyle oluyordu canım.takı kaynanamdan gorene kadar.kayınbabamın fırını var mayaları ordan alıyormuş.maya taze olunca hem yumuşak hemde cok kabarıyor.onun için bır ekmek fırınından maya al at buzluğa lazım oldukca kullan.bırde hamur cıvık olsun bıldığın elıne yapışsın.hamuru sert olursa sert oluyor. haa cıvık oluncada ele yapışır şekıl veremezsın bunun içinde ellerını sureklı zeytın yağla.ondan sonrada yumuşak yumuşa ye poğçalarını .daha dun yaptım muhteşem kabardı ve yumuşacık oldu.gorenler tarıf ıstıyor oysasıkı tarafle alakası yok.gecen gundede yıne poğça ıstedıler benden.

Son düzenleme:
Pişti ve süper oldu.Birazını komşuya göturdum bırazını buzluga koydum, birazını da ayırdım geceden bu sabah yedık.
okulunda kantınden sorumlu eşim,poaça sevmez.yedıkten sonra bunları kantınde satabılırız,aynı pastanedekıler gıbı dedı
Çok çok teşekkur ederım tarıf için

tarifi bugu yaptim ve suan afiyetle yiyorum herkese tavsiye ederim cok guzel oldu tarifi vereninde ellerine saglik

mayalandırıp ne demek onu anlamadım ya

hamuru yoğurup kulak memesı kıvamına getırınce ustunu ört..

havayla temas etmesın..kurur hamurun..mayalamak dedıklerı bu işlemdır..kabarrmasını bekle demişler yanı..

1 ya da yarım saat mayala..kışın ekşimez 1 saat olabılır çk kabarsın ıstersen..ama yazın yarım saat yeter..

ben dün yaptım ekşimsi bir tadı oldu. hem zeytinli yaptım hem peynirli. ikiside berbattı. iki tepsiyi çöpe dökmek zorunda kaldım. :2:

ben dün yaptım ekşimsi bir tadı oldu. hem zeytinli yaptım hem peynirli. ikiside berbattı. iki tepsiyi çöpe dökmek zorunda kaldım. :2:

aynen tarifi yaptinmi bende yaptim cok guzel oldu seninki niye eksi olmus anlamadim hamurunu cokmu beklettin acaba

yaptım ama arkadasımla konusmaya dalınca bı baktım yanmıssss (
hırs yaptım bı tepsı daha yaptım ama bu sefer de
pofuduk olamadı
halbukı yakmadımda bu sefer aamaaa nidennnn

Nişanlıma gösterdim. Çok güzeller sen de yap aşkım diye tutturdu. Ben de hamur işlerini hiç bilmiyorum Bana lütfen yardımcı olun. Şu anda saat gecenin 12'si ama bu saatte bile yaparım. Yarın kahvaltıda yesin diye :) Sorularıma geçeyim :)

1-Süt ve su ayrı ayrı mı ısıtılacak?
2-Unla karıştırdığınız maya nasıl oluyor? Yaş maya mı? (Lütfen dalga geçmeyin ilk defa unlu bişi yapmaya çalışcam hiç bilgim yok )
3-Tepside mayalandırmak demek,bekletmek demek mi?

Kalanları anladım :) Eğer yapabilirsem,yarın resmi çekip koycam buraya. Size de teşekkürlerimi yapamasam da yapsam da şimdiden iletiyorum :)))

ben cevap vereyim
süt ve suyu aynı cezvede ısıt ılıktan biraz daha sıcak olacak
ben 2 paket kuru maya kullanıyorum unla birlikte ekliyorum
hamuru yoğurup sofraya sarıp yarım saat beklet bu şekilde hamur mayalanmış olur sonra poğaçaya şekil verip tepsye diz ve yarım sat de öyle beklet.ben hiç bekletmeden yapıyorum çok güzel oluyor

hanımlar ben bugün bu hamurdan mini pizzalar yaptım harika oldu hazır pizzadan bile daha güzeldi
yarın yine yapacağım deneyin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…