• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin ön koltuk sevdası

Biz hep aile büyüklere ön koltugu teklif ederiz alan daha genis oldugu icin. Burda ama bu söz konusu degil. Esiniz size "haddinizi bildirdigini" düsünüyor. Yani aslinda annem varken sen yoksun mesaji veriyor. Eminim ilk defa da yapmiyor. Sanirim cocuklar da var. Saygi olmayan yerde sahsen kalmam, ama ayrilmayi da düsünmüyorsunuz zaten galiba

Babam ben ve eşim aynı arabada gideceğiz ve ben babamı arkaya bindirip kendim kasıla kasıla önde oturacağım 🤔 Aynı şekilde kendimden büyük diğer insanlar için de geçerli.
Nerenin suyundan içmiş nerenin ekmeğini yemiş bu ön koltuk sevdalıları anlamadım ki...
Azıcık hayası olan insan anasını babasını arkasına oturtmaz.
Ama konu sahibinin kocası gibi bağırıp çağırıp hakaret de etmez. Eşim bana annem öne geçebilir mi dediğinde seve seve diyorum, bazen kadın sen kocanın yanında otur ben arkaya geçerim diyor. Ben de gülerek Sen oğlunun yanına otur diyorum mesela :) Ki senede bi kaç kez görüyorum zaten. Büyüklere hürmet ettiğimizde merak etmeyin eksilmiş olmuyoruz.. Korkarım ki büyüğüne saygı gösteren bayramlarda el öpen nesil yavaş yavaş yok oluyor.
Medeni olacağız diye diye ana babaya büyüğe saygıyı unutmuş, kendini dev aynasında gören bir nesil yetişmeye başlamış.

Ön koltuğu büyüklere bırakmanın neresi hürmet? Ön koltuk altından mı yapılıyor nedir yani?
Babam, kayınvalide, kayınpeder hepsi arkaya geçip oturuyor. Daha rahat edeceklerini düşünüp ben öne geçeyim deseler buyurun geçin derim ama demek ki ne rahatlık açısından bir fark hissediyorlar ne de saygıyı böyle boş beleş şeylerde arıyorlar.

Ayrıca çoğu kaza durumunda en tehlikeli yer sağ ön koltuktur. Yaşlı başlı insanların tehlikelere açık halde yolculuk yapmalarına göz yummanız çok ayıp gerçekten, yaşlıya saygı kalmamış hiç :KK43:

Merhabalar.. belki de çok saçma gelecek bir konudan bahsedeceğim. Geçen gün arabaya binip misafirliğe gidecektik. Ön koltuğa oturdum . Vee benim pek akıllı kocam ön koltuktan ineceksin annem oturacak sen atkaya oturacaksın deyip bağırdı. Ben de olay büyümesin diye kalktım arkaya oturdum. Öyle üzüldüm ki anlatamam. Erkek dediğin böyle şeye takar mı yaa. Beni kayınvalidemin yanında küçük düşürdü. Kayınvalidemi de yüceltmiş oldu. Havaya girdi tabi. Benim değerim bir kez daha yerler altında. Esim böyle yapa yapa bana saygı da yok onlarda.Ben bu adamı ne yapayım bilmiyorum. Şaştım kaldım bu kadar cahil olunmaz ki ya. Alttan almasam olay buyüyecek. Söylemek istediğim çok şey var da ...
Tam bir öküz ile evlenmişsiniz.

Ne saçma bişey ya? Ne olurmuş anne arkaya oturursa, benim kayınvalidem asla ben varken öne binmez sen kocanın yanında otur der. Ne bu ön koltuk sevdası gerçekten.

Hadi diyelim annenin öne oturmasını istiyorsun güzelce söyle, ne o öyle çocuk azarlar gibi , köle gibi.

Allah size yardım etsin, böyle bir eş çok zor.

Peki haddini bildirdim dedikten sonra olaylar ne yöne gitti siz ne tepki verdiniz?Ayrıca ne haddi bildirmiş?Öne oturulunca hadsiz mi olunuyormuş çok merak ettim ?Ben arkada oturunca çocuklarla daha rahat ettiğim için arkayı kaptirmiyorum ama öne otursam dahi hadsizlikle ne alakası var yahu.Biyere giderken hatta küçük kızım mıziklamasin diye büyük kızı öne oturtuyorum(16yasinda)Şimdi kızım da hadsiz olmalı bana göre o zaman.

Bunlar öyle küçük hesaplar ki ...sizinki de küçük bir sığırmış
Kaynanamda ön koltuk sevdalısı lafını ediyordu ben inadına arka koltuğa geçiyorum üsteliyor öne geç diye sen geç .. hayır diyorum sen geç ön koltuk önemsiz anlamında davranışlarım öyle sinir oluyor ki.. Kelimelerle anlatamadım ama acayip keyifli sinir harbi

Ya arkadaş yorumları okuyorum gerçekten şaka gibi. Kadın başından geçen bi olayı anlatıyo, yaşadığın hayatı hakediyosun diyenler var, çok kadın haklarını savunuyosunuz ya, neden çaresiz kalmış bir kadının kalbini bu kadar kırıyosunuz? O an tepki verememiş olabilir ki ben de olay anında direkt tepkimi veremiyorum çoğu olay karşısında. O an zaten ortam gerilmiş hepten germenin anlamı var mı? Bazen ateşe körükle gitmemek lazım. Daha gerçekçi ve doğru olan bi çözüm bulmak lazım. Yoksa gördüğüm kadarıyla burda herkes yaparım, ederim, söylerim vs tarzında konuşuyo. Bence hayat böyle bişey değil
Konu sahibi arkadaşım eğer ki her zaman böyle bi üslupla karşılaşıyosanız çizginizi ve saygınızı bozmadan rahatsızlığınızı dile getirin. Bu şekilde devam ederse birlikte aile görüşmelerinde bulunmayacağınızı kalbinizin kırıldığını net bir şekilde dile getirin.

Ha siz önde oturmuşsunuz ha kayınvalideniz ne farkediyor?İki koltukta aynı yere gitmiyor mu veya öne oturan gideceği yere daha çabuk mu varıyor anlamadım.
Kimse arka koltukta oturdugu icin akil sagligini kaybetmedi. Saygidir bu. Mesela arkadasiniz ve esi olsa siz one oturmaya calisiyor musunuz ne fark ederse kosun siz oturun. Ayni mantaliteyle butun yemekleri de karistirip yiyebiliriz nasil olsa farkli yere gitmiyor

Sayın kavgacı ve depresif hanım efendi babamda geçse amcamda geçse abimde geçse teyzem veya halam evet arkaya geçerim benden yaşça büyük bir kadın veya bir kendimden büyük erkek her halükarda teklif ederim ön koltuğu biryerlerim eksilmez ama kendimden genç bir kadın veya erkekte bunu teklif etmem herşeyin bir uslu vardır siz yapışın ön koltuğa
Ön koltuk arka koltuk farkı ne?
Büyüklere saygı ölçütü bir koltuk mu yani?
İlginçsiniz.

Ya arkadaş yorumları okuyorum gerçekten şaka gibi. Kadın başından geçen bi olayı anlatıyo, yaşadığın hayatı hakediyosun diyenler var, çok kadın haklarını savunuyosunuz ya, neden çaresiz kalmış bir kadının kalbini bu kadar kırıyosunuz? O an tepki verememiş olabilir ki ben de olay anında direkt tepkimi veremiyorum çoğu olay karşısında. O an zaten ortam gerilmiş hepten germenin anlamı var mı? Bazen ateşe körükle gitmemek lazım. Daha gerçekçi ve doğru olan bi çözüm bulmak lazım. Yoksa gördüğüm kadarıyla burda herkes yaparım, ederim, söylerim vs tarzında konuşuyo. Bence hayat böyle bişey değil
Konu sahibi arkadaşım eğer ki her zaman böyle bi üslupla karşılaşıyosanız çizginizi ve saygınızı bozmadan rahatsızlığınızı dile getirin. Bu şekilde devam ederse birlikte aile görüşmelerinde bulunmayacağınızı kalbinizin kırıldığını net bir şekilde dile getirin.

Ateş cikacak bir olay yok ki ortada körükle gitme diyelim.
Kadin alti ustu koltuga oturmuş bunu bile normal ses tonuyla konuşamaz mi bir insan? Onaylamiyorum ama bagirmak yerine "hayatim kalkar misin annem otursun" diyebilir.
Ortada bir olay bile yokken bagirilmaya başlandiginda ortam cok gergin bi de ben germeyeyim diye dusunup susmak icin bir kutu sakinlestiriciyle yaşiyor olmam lazim. Ya da ilerde içine atmaktan baska hastalik olur insanda. Kaldi ki ortada bir olay bile olsa eşler en azindan baskalari varken daha dikkatli olmali.

Boyle saygisizca yerli yersiz bagirip duran birine saygi bozmadan konuşulmaz, konuşulsa da anlamaz. Toplum içinde yapilan saygisizligin özrü de yalnizken yapilmaz.

Ateş cikacak bir olay yok ki ortada körükle gitme diyelim.
Kadin alti ustu koltuga oturmuş bunu bile normal ses tonuyla konuşamaz mi bir insan? Onaylamiyorum ama bagirmak yerine "hayatim kalkar misin annem otursun" diyebilir.
Ortada bir olay bile yokken bagirilmaya başlandiginda ortam cok gergin bi de ben germeyeyim diye dusunup susmak icin bir kutu sakinlestiriciyle yaşiyor olmam lazim. Ya da ilerde içine atmaktan baska hastalik olur insanda. Kaldi ki ortada bir olay bile olsa eşler en azindan baskalari varken daha dikkatli olmali.

Boyle saygisizca yerli yersiz bagirip duran birine saygi bozmadan konuşulmaz, konuşulsa da anlamaz. Toplum içinde yapilan saygisizligin özrü de yalnizken yapilmaz.
Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Böyle bi durumun özrü veya bahanesi olmaz. Anlatmak istediğim şu, evlenmeden önce göremediniz mi bilmiyo muydunuz veya haketmişsin diyenlere karşılık bunu yazdım. Bu olay karşısında çok net bi şekilde tavır sergilenmeli zaten. Konuyu açan arkadaş o an yapamamış, en azından bundan sonrası bunu yapmalısın gibi bişey yazmak istedim aslında

Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Böyle bi durumun özrü veya bahanesi olmaz. Anlatmak istediğim şu, evlenmeden önce göremediniz mi bilmiyo muydunuz veya haketmişsin diyenlere karşılık bunu yazdım. Bu olay karşısında çok net bi şekilde tavır sergilenmeli zaten. Konuyu açan arkadaş o an yapamamış, en azından bundan sonrası bunu yapmalısın gibi bişey yazmak istedim aslında

Konu sahibinin bir şey yapabilecegini sanmiyorum. 🤷

Yazılı bi kanun mu bilmem ama bu cogu erkekte var cogu gelinde kv one otur. One oturunca ne oluyor onu da bilmem guya kv arkanı donmemislik oluyor sanirim ayip oluyormus

Ama burda olay başka.. bagırıp cagırmış güzellikle bi konuşma yok ortada. Hem bence dogru olan kadınların araba kullanmayı öğrenip önde oturmaları yallah kocalar arkaya kaynişle önde güzel güzel yolculuk yapılır😍
O zaman anasına bisey olur diye direksiyona gecer :KK48::KK48: hiçbir erkek kadinin şoförlüğü beğenmez burnu boktan çıkmamış ergen erkek bile

Hep merak ederim.
Her çöpün içeriği farklı iken kokuları aynı.
Niye acaba?

Ben ve gereksiz şeyleri merak sorunum :KK53:

Konunun çok uzmanı olmamakla birlikte çop patlamaları oluyordu onun sebebini öğrenmek için biraz araştırmıştım Kokuyu yapan üzerindeki bakteriler üreyen bakteri aynı olunca haliyle çöp ne olursa olsun koku aynı oluyor ama hepsinin Kokuları aynı olmaz et süt ürünlerinin üzerinde farklı meyve sebze üzerinde farklı bir tür ürüyor

Merhabalar.. belki de çok saçma gelecek bir konudan bahsedeceğim. Geçen gün arabaya binip misafirliğe gidecektik. Ön koltuğa oturdum . Vee benim pek akıllı kocam ön koltuktan ineceksin annem oturacak sen atkaya oturacaksın deyip bağırdı. Ben de olay büyümesin diye kalktım arkaya oturdum. Öyle üzüldüm ki anlatamam. Erkek dediğin böyle şeye takar mı yaa. Beni kayınvalidemin yanında küçük düşürdü. Kayınvalidemi de yüceltmiş oldu. Havaya girdi tabi. Benim değerim bir kez daha yerler altında. Esim böyle yapa yapa bana saygı da yok onlarda.Ben bu adamı ne yapayım bilmiyorum. Şaştım kaldım bu kadar cahil olunmaz ki ya. Alttan almasam olay buyüyecek. Söylemek istediğim çok şey var da ...
Eşiniz bayağı kaba davranmış ama ön koltukta kayınvalideniz otursa ve bunu öncelikle siz düşünseniz ne olur..

Back
X