- 3 Temmuz 2021
- 709
- 1.516
- 33
- 32
- Konu Sahibi Asosmerve27
Birlikte olmak istediğinde anneni çağır derdim ben olsam. Ne demek ya kalk annem gelecek çok kırıcı bir şey haklısınız
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet zaten neden böyle bi çekişme gereği var anlam veremiyorum. Araba, ev bunlar kişisel alanlardır. Eğer bir rahatsızlık söz konusu değilse normal olan zaten eşin önde oturmasıdır (örneğin ben malesef her koşulda öne oturmalıyım, arabayı süren eşim olmasa bile..panik atak hastasıyım ve arka koltuğa oturduğumda bu ciddi anlamda tetikleniyor ve bu durumu eşim harici biri sürdüğünde uygun dille anlatıyorum otobüse minibüse binemiyorum) yani diyeceğim o ki herkes sınırını ve çizgisini korumalı. Bu devirde hala bunların konuşuluyo olması bile garipBu arada bana asıl kadın düşmanı yorumlar, ben hep kv me yer veririm, sen teklif etseydin diyen yorumlar. Adamın yaptığına hiç takılmayıp sanki bütün mesele arka koltuk ön koltuk meselesi gibi yorum yapanlar. Bu karşıdaki hödüğe hak vermek değil de ne? Yani sen haddini bilseydin eşinde sana bağırmazdı demek.
Kuzu kuzu arkaya binerseniz tabii saygı duymaz sizin kendinize saygınız var mı ki başkasının saygısı olsun inip eve geçecektiniz çok mu önemli misafirliğe gitmek , burada mesele ön koltuk arka koltuk değil sizi çocuk gibi azarlayan insanla bir adım atmayacaksınız sen kimsin diyip döneceksiniz arkanızıMerhabalar.. belki de çok saçma gelecek bir konudan bahsedeceğim. Geçen gün arabaya binip misafirliğe gidecektik. Ön koltuğa oturdum . Vee benim pek akıllı kocam ön koltuktan ineceksin annem oturacak sen atkaya oturacaksın deyip bağırdı. Ben de olay büyümesin diye kalktım arkaya oturdum. Öyle üzüldüm ki anlatamam. Erkek dediğin böyle şeye takar mı yaa. Beni kayınvalidemin yanında küçük düşürdü. Kayınvalidemi de yüceltmiş oldu. Havaya girdi tabi. Benim değerim bir kez daha yerler altında. Esim böyle yapa yapa bana saygı da yok onlarda.Ben bu adamı ne yapayım bilmiyorum. Şaştım kaldım bu kadar cahil olunmaz ki ya. Alttan almasam olay buyüyecek. Söylemek istediğim çok şey var da ...
Aynen böyle ama adamın bağırması kabul edilir bir şey değil. Eşini de küçük düşürmüş. Eğilip usulcacık kulağına fısıldasaydı olmaz mıydı. Ben de çok sinirlendim, öküzmüş resmen.Senin kayinvalidene, saygindan dolayi 'sen öne gec' demen lazim, onunda 'yok kizim sen otur' demesi. Bukadar basit.
Ben de ilk üye olduğumda ne kadar sert yorumlar demiştim. Ama olaylar şöyle gelisiyor. Kadınlar gidip hoduk, ataerkil adamlar ile evlenip çile içinde yaşıyor. Bu profil uyarı, tenkit gibi şeylerden anlamayan dağ ayilari. Sonra bunun gibi bir anı anlatıyor. Sonra eski mesajlardan ya da yorumlardan aslında tepki vermesi gereken şeyin arabsnin on koltuğu değil de evliliğin bütünü olduğu sonucu çıkıyor. Bosanmiyor ( bir sürü sebep olabilir) ama o evliliğe de uyum sağlamıyor. Ha bire bir konu. Ya bu tarz adamlardan kurtulunacak ya da huyuna gidelecek. Deneyimli üyeler de bunu bildiği için kestirmeden direk yanıt veriyor.Ya arkadaş yorumları okuyorum gerçekten şaka gibi. Kadın başından geçen bi olayı anlatıyo, yaşadığın hayatı hakediyosun diyenler var, çok kadın haklarını savunuyosunuz ya, neden çaresiz kalmış bir kadının kalbini bu kadar kırıyosunuz? O an tepki verememiş olabilir ki ben de olay anında direkt tepkimi veremiyorum çoğu olay karşısında. O an zaten ortam gerilmiş hepten germenin anlamı var mı? Bazen ateşe körükle gitmemek lazım. Daha gerçekçi ve doğru olan bi çözüm bulmak lazım. Yoksa gördüğüm kadarıyla burda herkes yaparım, ederim, söylerim vs tarzında konuşuyo. Bence hayat böyle bişey değil
Konu sahibi arkadaşım eğer ki her zaman böyle bi üslupla karşılaşıyosanız çizginizi ve saygınızı bozmadan rahatsızlığınızı dile getirin. Bu şekilde devam ederse birlikte aile görüşmelerinde bulunmayacağınızı kalbinizin kırıldığını net bir şekilde dile getirin.
Kendi babam ya da kayınbabam binse, ortam müsaitse, mesela trafikte yolun ortasında falan değilsek ben de arkaya geçerim açıkçası. Onlar kafa kafaya verip sohbet ediyor trafikte, seviyorlar ona buna yorum yapmayı, bundan gocunmam. Ama annem, kayınvalidem ya da herhangi bir büyük arkada oturunca niye saygısızlık, hatta hayasızlık oluyor yahu? Mantığı ne bunun? Anlatın belki bizim göremediğimiz bir şey vardır.
Ufff bu nasıl cümle bu nasıl bir yorum yaa?? İyice saçmaladınızAzıcık hayası olan insan anasını babasını arkasına oturtmaz.
Hmm anladım. Evet olabilir, yeniyim ya bende belki ondan garipsedim :)Ben de ilk üye olduğumda ne kadar sert yorumlar demiştim. Ama olaylar şöyle gelisiyor. Kadınlar gidip hoduk, ataerkil adamlar ile evlenip çile içinde yaşıyor. Bu profil uyarı, tenkit gibi şeylerden anlamayan dağ ayilari. Sonra bunun gibi bir anı anlatıyor. Sonra eski mesajlardan ya da yorumlardan aslında tepki vermesi gereken şeyin arabsnin on koltuğu değil de evliliğin bütünü olduğu sonucu çıkıyor. Bosanmiyor ( bir sürü sebep olabilir) ama o evliliğe de uyum sağlamıyor. Ha bire bir konu. Ya bu tarz adamlardan kurtulunacak ya da huyuna gidelecek. Deneyimli üyeler de bunu bildiği için kestirmeden direk yanıt veriyor.
Merhabalar.. belki de çok saçma gelecek bir konudan bahsedeceğim. Geçen gün arabaya binip misafirliğe gidecektik. Ön koltuğa oturdum . Vee benim pek akıllı kocam ön koltuktan ineceksin annem oturacak sen atkaya oturacaksın deyip bağırdı. Ben de olay büyümesin diye kalktım arkaya oturdum. Öyle üzüldüm ki anlatamam. Erkek dediğin böyle şeye takar mı yaa. Beni kayınvalidemin yanında küçük düşürdü. Kayınvalidemi de yüceltmiş oldu. Havaya girdi tabi. Benim değerim bir kez daha yerler altında. Esim böyle yapa yapa bana saygı da yok onlarda.Ben bu adamı ne yapayım bilmiyorum. Şaştım kaldım bu kadar cahil olunmaz ki ya. Alttan almasam olay buyüyecek. Söylemek istediğim çok şey var da ...
Mesela bu konu sahibinin kvsi çocuğunun ismine annesinin ismini vermesini istememiş. Kendi ismi ve ek isim konulmuş.Hmm anladım. Evet olabilir, yeniyim ya bende belki ondan garipsedim :)
Sayın kendisine saygısı olmayan, okuduğunu anlamayan hanımefendi sorun kadının arkaya oturması değil bunu bağırarak, eşini aşağılayarak söylemesi. Valide sultanının kuzusu olması. Ayrıca sizden her yaşça büyük olan biri neden öne oturuyor? Ne tuhaf kurallarınız var ya birde bunları nezaket olarak adlandırıyorsunuz ilginçsiniz valla.Sayın kavgacı ve depresif hanım efendi babamda geçse amcamda geçse abimde geçse teyzem veya halam evet arkaya geçerim benden yaşça büyük bir kadın veya bir kendimden büyük erkek her halükarda teklif ederim ön koltuğu biryerlerim eksilmez ama kendimden genç bir kadın veya erkekte bunu teklif etmem herşeyin bir uslu vardır siz yapışın ön koltuğa
Hahahah evet, bende bi kaç böyle konuya denk geldim artık ben bile sinirlenmiştimMesela bu konu sahibinin kvsi çocuğunun ismine annesinin ismini vermesini istememiş. Kendi ismi ve ek isim konulmuş.
Koca elindeki tüm parayı alıyor, aldığına sattiginda karisiyor. Bunlar sadece yazdığı birkaç anekdot. Bu düzende ki bir evlilikte kv öne oturur. Adam da bağırır. Şaşılacak birşey değil. Ya o düzenden çıkacak ya da düzene uyum sağlayacak.
Deseki benim böyle kötü evliliğim var, bilmem kaç çocuğum var, mesleki durumum su ne yapabilirim. Herkes akıl vermeye çalışır( nadiren trol karakter ve çok ofkeliler var)
Ben de en başta anlamadım. Güzel güzel şöyle yapsan böyle yapsan yazıyordum![]()
Askeriyede misiniz?Senin kayinvalidene, saygindan dolayi 'sen öne gec' demen lazim, onunda 'yok kizim sen otur' demesi. Bukadar basit.
O kişinin isminin üzerine gelip tıklayın profilini gösteriyor. Önceki mesajlar da var. Ben de en son bir postta baya baya debelenlendikten sonra eski mesajlara bakmaya basladim. Bunu da çok elestiremiyorum, insanin gerçeği ile yüzleşmesi zor valla.Hahahah evet, bende bi kaç böyle konuya denk geldim artık ben bile sinirlenmiştimve aynı kişinin konusuna defalarca iyi niyetli şeyler yazmıştım
bi sorum var,önceki açtığı konuları nasıl bulabiliyoruz?
Çok teşekkürlerO kişinin isminin üzerine gelip tıklayın profilini gösteriyor. Önceki mesajlar da var. Ben de en son bir postta baya baya debelenlendikten sonra eski mesajlara bakmaya basladim. Bunu da çok elestiremiyorum, insanin gerçeği ile yüzleşmesi zor valla.
Yeni nesilde hiç saygı, görgü, nezaket kalmamış çok tirbiyisizlirrrr asdfghasdfghAllah için nasıl okuyorsunuz mesajları siz? Kadın ne sormuş siz ne cevaplar vermişsiniz. Dellendim burda.
Kadın diyor ki "Kocam bana bağırdı, annesinin yanında küçük düşürdü ön koltuk yüzünden" siz hâlâ
'ho soz ho koyonvolodonoz' diyorsunuz, la ilahe illallah
Bana mı didin bayanajdldlflfYeni nesilde hiç saygı, görgü, nezaket kalmamış çok tirbiyisizlirrrr asdfghasdfgh