Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Eşinizin üzerine tapu/ruhsat vb evraklar yok ise , ilk evliliğinden olan çocuklarına, esinizin vefati sonrası bir şey kalmaz , boşanma ile sonuçlanan bir evliliginiz olursa şayet, mal rejimi ayrıligi sözleşmesi imzalanmadiysa esiniz ile aranizda ve evlilik birliği içinde alinan mal mülk var ise , esiniz / siz ortaksinizdir ve ortak olarak paylaştırilir ne varsa (size miras yolu ile kalanlar haric) Diyelim ki siz eşinizden önce vefat ettiniz o zaman da sizin üzerinizde olan mal mülk , doğmuş olan çocuklarıniz ve esiniz arasında bolusturulucek. Fakat şundan çok emin değilim, size kalan miraslarda sizin vefatiniz sonrası nasıl paylastirma yapilir bunu danisabilirsiniz.

Benim babamın da ikinci eşinden çocukları var.Büyük ihtimal sizin gibi düşünüyor onlar da. Ama boşuna kasıyorlar,zamanı gelince reddi miras yapıcam.

Amma velakin sizin kocanızın ilk eşinden olan çocuklarıyla bağı varsa (ki olmasa da) eşinizin mirasından çocuk pay alır.İster eşinizi siz zengin edin ister başka bir şey.Adam da yatıp yatıp üzerine mal geçirmedi zaar,yoksa çoktan boşamıştınız.Kendi çocuklarınız varken başka çocuklara karşı nasıl bu kadar kötü olabiliyorsunuz,aklım havsalam almıyor. Çocuktan nasıl mal kaçırabiliriz die utanmadan burda fikir istiyorsunuz.Sizi Allaha havale ediyorum. İnşallah burda bu soruyu sorup soracağınıza pişman olacağınız günler yaşarsınız da bu anı hatırlarsınız.

Evlilik Birliği sırasında elde edilen tüm mallar eşlerin ortak malıdır. Yani arabanız eviniz hepsi ikinize ait. Kimin sayesinde olduğu fark etmez. Miras kalmış mallar dışında elde edilen herşeyi eşiniz çocuğuyla paylaşacak. Onun da eşinizin bir evladı olduğunu ve her zaman babası üzerinde hakkı olduğunu kabul edip buna göre yaşarsanız daha mutlu olursunuz.

Daha evlilik olmadan bunları konuştuk zaten. Benim annem erken vefat ettiği için bana çok şey kaldı allah razı olsun. Herkes evliliğe karşı cıktı çocuğu var olmaz diye. Ama eşim hiçbirşeyde hak sahibi değil sadece benim ailemden kalanlarda hakkı var dedi ve evlendik geçen ikisi konuşurken duydum ve benim tek mirascim sensin benim herşeyim senin diyordu bu sebeple açtım konuyu
O zaman şimdiden kağıt imlesin eşiniz sizin ailenizden kalan malların sizin çocuklarınıza kalacağına dair . Gerçi ailenizden o mallar size devir teslim yoluyla değilde miras ile kalırsa eşinizde hak talep edemez size miras kaldığı icin yani cocugunada düşmez . Ama evlilik birliği içinde gittiniz üzerinize geçirdiniz bisey aldınız diğer çocuğunda hakkı var o zaman

Olasi bir bosanma halinde Size sizin ailenizden miras yoluyla gelen mallardan pay alamaz zaten esiniz de cocugu da. Anca ölmeniz lazim. Ama bu adam hic calismadi mi? Tarlada da siz caistiniz adam yatti uyudu mu? Evi tek basiniza kendiniz mi yaptiniz? Esinizin kendi emegi uzerinden cocuguna pay birakmasina karisamazsiniz. O ayri bir konu. Ben esinizin yerinde olsam bu tarz dusunce yapisi olan bir kadinla evliysem herkesin parasi kendinde dursun herkesin kendi birikimi olsun derim. Boylece siz kendi malinizi kendi cocuklariniza birakirsiniz,o da kendi malini kendi cocuklarina birakir.

Miras kalan mallara esin hakki olmuyor dolayisi ile esinin cocuguna da kalmaz. Bunun icin miras kaldigini ispatlaman yeterli ama babanin uzerine olan mallardan butun cocuklar yararlanacaktir.

emin misiniz bundan ?
çünkü annemin teyzesinin kızında şöyle birşey oldu: teyzenin miras hakkından enişteye de pay düşüyor ve eniştenin ilk evliliğinden olan 2 oğluna da eniştenin payından verildi.
teyze ve enişte vefat ettiler bu arada.
yani teyzeden hem kendi 3 çocuğuna hem de eş hakkı olarak enişteye bölüşüm yapıldı. enişteye düşen pay tekrar 5e bölündü.
ve bu olay 1-2 sene önce oldu.

Daha evlilik olmadan bunları konuştuk zaten. Benim annem erken vefat ettiği için bana çok şey kaldı allah razı olsun. Herkes evliliğe karşı cıktı çocuğu var olmaz diye. Ama eşim hiçbirşeyde hak sahibi değil sadece benim ailemden kalanlarda hakkı var dedi ve evlendik geçen ikisi konuşurken duydum ve benim tek mirascim sensin benim herşeyim senin diyordu bu sebeple açtım konuyu
Adam fakir hiçbir hakkı yok ya sizin bütün zenginliğiniz cocukalriniza kalsın, 3 5 kuruş parası varsa bırakın o da diğer evladına kalsın onu kastetmistir

Böyle şeylere eşler başta yazılı olarak tutması gerekir madem böyle hesap kitap işlerine görüyorsanız. Esinizin kızına da "tek mirascim sensin" demeye hakkı yok, çünkü üç çocuğu olacak. Burda sorun eşinizden kaynaklanıyor. Siz ailenizin mallarindan birşey dışarı gitmemesini istiyorsunuz onu anlıyorum, ama ilerde bu sorun çocuklar arasında patlak vermemesi icin bunun hepsi yazıli bir şekilde kayıt edilmesi lazim. Kimse kan bağı var felan diye düşünmesin. Millet birbirini öldürüyor miras yüzünden. Mallari korumaktan cok, çocuklarınızı böyle durumlardan korumanin derdine düşmeniz lazim. Ve burda gerçekten herseyi yazılı bir şekilde tutulmasını öneriyorum. Yoksa ilerde cok pişman olursunuz

Olasi bir bosanma halinde Size sizin ailenizden miras yoluyla gelen mallardan pay alamaz zaten esiniz de cocugu da. Anca ölmeniz lazim. Ama bu adam hic calismadi mi? Tarlada da siz caistiniz adam yatti uyudu mu? Evi tek basiniza kendiniz mi yaptiniz? Esinizin kendi emegi uzerinden cocuguna pay birakmasina karisamazsiniz. O ayri bir konu. Ben esinizin yerinde olsam bu tarz dusunce yapisi olan bir kadinla evliysem herkesin parasi kendinde dursun herkesin kendi birikimi olsun derim. Boylece siz kendi malinizi kendi cocuklariniza birakirsiniz,o da kendi malini kendi cocuklarina birakir.
Benim zaten kendi çocuğum yok hanımefendi bizim eşimle çocuklarımız var

Bunu konunun başında belirtin ekleme yapın anlaşılır olsun. Ve eşinizlede açıkça konuşun evlilikten öncekilerden mi bahsetmiş kızına? Aksi halde herşeyi ona verecek kadar cahil düşünemez herhalde hak hukuk var :)

Bunu okuyana kadar kendi kuruntunuz diye düşündüm ama çok tuhaf değil mi bir adamın durduk yere bunu konuşması? Sizinle paranız için mi evlendi o zaman? Telefonda çocuğa bunu söylemesi. Çocuğu da sizinle yaşıt herhalde. Bu kadar hesap derdinde biriyse ayrılın. Protokol imzalarsınız, beş yıldan sonra kendiniz çalışır ve birikim yaparsınız.

Benim babamın da ikinci eşinden çocukları var.Büyük ihtimal sizin gibi düşünüyor onlar da. Ama boşuna kasıyorlar,zamanı gelince reddi miras yapıcam.

Amma velakin sizin kocanızın ilk eşinden olan çocuklarıyla bağı varsa (ki olmasa da) eşinizin mirasından çocuk pay alır.İster eşinizi siz zengin edin ister başka bir şey.Adam da yatıp yatıp üzerine mal geçirmedi zaar,yoksa çoktan boşamıştınız.Kendi çocuklarınız varken başka çocuklara karşı nasıl bu kadar kötü olabiliyorsunuz,aklım havsalam almıyor. Çocuktan nasıl mal kaçırabiliriz die utanmadan burda fikir istiyorsunuz.Sizi Allaha havale ediyorum. İnşallah burda bu soruyu sorup soracağınıza pişman olacağınız günler yaşarsınız da bu anı hatırlarsınız.
Nasılda işinize gelmiş 😁 benim yaşadıklarımı bir ben biliyorum bir de allah. Inşallah bi gün bu bedduanizla karşı karşıya kalırsınız da neyse...

Benim zaten kendi çocuğum yok hanımefendi bizim eşimle çocuklarımız var
Tamam iste esinizle ortak olabilir, ortak cocuklariniz hem sizden hem babalarindan miras hakkina sahip olurlar,esinizin cocugu da esinizin hakki uzerinden miras elde ederler neyi anlamadiniz? Benim annemle babamda da ayni durum soz konusuydu,babamin ilk esinden 2 kizi var,annemle olan evliliginden de ben varim. Annem de babam da kendi emeklerini kendi uzerlerine kaydettiler her zaman,her sey esit paylasildi sagliklarinda. Beraber calisarak aldiklari mulklerin biri annem uzerine ise digeri babam uzerineydi. (İkisi de demedi ki bunun temelini anam atti dedem atti komsu teyze atti da kazandik) Her ikisi de ailelerinden gelen miraslari da kendi uzerlerinden cocuklarina haklari kadar paylastirdilar bu kadar basit. Ne kirginlik oldu,ne fesat dusunceler oldu mis gibi yasadik

Neden eşinize sormuyorsunuz bu konuyu? Neden kızına, "benim tüm malım sadece sana kalacak" demiş. Bunu gidin sorun. Neden sormuyorsunuz? Sanırım bunu duymadan önce sizin böyle mallar kime kalacak kaygınız yoktu. Eşinizin bu sözünden sonra böyle düşünmeye başlamışsınız. Ben size hak verdim. Sonuçta sizin ailenizin destegiyle bir yerlere gelmişsiniz. Eşinizin, bunları hiç düşünmeden kızına "herşeyim sana kalacak"demesi doğru değil. Sizden olan cocuklarını hiç hesaba katmadan. Adam sizden olan cocuklarını düşünmeden böyle konuşabiliyorsa, sizin de sizden olmayan cocugun geleceğini düşünme gibi bi lüksünüz yok. Peygamber değiliz sonuçta hiçbirimiz. İnsanız.

Bunu okuyana kadar kendi kuruntunuz diye düşündüm ama çok tuhaf değil mi bir adamın durduk yere bunu konuşması? Sizinle paranız için mi evlendi o zaman? Telefonda çocuğa bunu söylemesi. Çocuğu da sizinle yaşıt herhalde. Bu kadar hesap derdinde biriyse ayrılın. Protokol imzalarsınız, beş yıldan sonra kendiniz çalışır ve birikim yaparsınız.
Çocuğu 17 yaşında ben 30. Telefonda değil evde konusuyorlar

Back
X