Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Bunları elde ederken ki ana sermaye hanımın kendi ailesinden kalma. Yani eşi ile sıfırdan yaptığı şeyler değil. Mal varlığı kalmış. Tarla bağ bahçe onlarda akıllılık edip güzel bir şekilde ekip biçip para kazanmışlar. Sonucunda evi arabayı almışlar. Eşi bu süreçte çalışmışta sıfırdan değil biri bana da tarla hibe etse bende üstüne çalışır ev araba neyse artık alırdım herhalde 😂 hanım diyorki evlendiğimizde hiçbir şey yoktu ve eşinin ailesi de destek olmamış. Borçları varmış.
Hepimiz farazi konuşuyoruz aslında.
Çiftliğin, arabanın, evin değeri misal 600.000 TL ise, tarlanın ederi 60.000 ise aradaki parada evet eşinin de hakkı var.
Madem öyle konu sahibi ırgat tutsaymış eşinin herhangi bir katkısı yok ise. Ya da adam dışarıda çalışıp kendi birikimini kendisi yapsaymış.

Sizin eşinize kalan parayla eşinizle birlikte iş kursanız, senelerce birlikte çalışsanız sonra bir gün eşiniz size "para benim ailemden kaldı senin bu iş üzerinde hiçbir hakkın yok" dese kabul eder misiniz? Ben etmem şahsen. Sermayenin ederini düşüp kalanında hakkım olduğunu söylerim, senelerce beraber çalışmışım ben de, niye hakkım olmasın? Aynı koşullarda başka yerde çalışsam maaşımı alır kendi arabamı vs alırdım yoksa.

Kaldı ki konu sahibi tarlanın haricinde eşiyle çalışıp evlilik süreci içinde beraber aldıkları arabadan vs de hak almasın istiyor çocuk. Babasının 5 sene 10 sene çalışıp aldığı yaptığı hiçbir şeyde payı olmayacak çocuğun.

Bu arada mal varlığı fiilen kalmamış konu sahibine. Arsa dedesinin üstüne hala, dedesinin arsasını ekip biçmiş aslında, kendisine ait değil şu an.

Çiftliğin, arabanın, evin değeri misal 600.000 TL ise, tarlanın ederi 60.000 ise aradaki parada evet eşinin de hakkı var.
Madem öyle konu sahibi ırgat tutsaymış eşinin herhangi bir katkısı yok ise. Ya da adam dışarıda çalışıp kendi birikimini kendisi yapsaymış.
Şu dediğine özellikle katılıyorum. Eşinin yerinde olsaydım yanımda bir çocukla , karımın yarın kalkıp bunu yüzüme vurur ihtimali ile gider başka bir yol çizerdim.

Sizin eşinize kalan parayla eşinizle birlikte iş kursanız, senelerce birlikte çalışsanız sonra bir gün eşiniz size "para benim ailemden kaldı senin bu iş üzerinde hiçbir hakkın yok" dese kabul eder misiniz? Ben etmem şahsen. Sermayenin ederini düşüp kalanında hakkım olduğunu söylerim, senelerce beraber çalışmışım ben de, niye hakkım olmasın? Aynı koşullarda başka yerde çalışsam maaşımı alır kendi arabamı vs alırdım yoksa.

Kaldı ki konu sahibi tarlanın haricinde eşiyle çalışıp evlilik süreci içinde beraber aldıkları arabadan vs de hak almasın istiyor çocuk. Babasının 5 sene 10 sene çalışıp aldığı yaptığı hiçbir şeyde payı olmayacak çocuğun.

Bu arada mal varlığı fiilen kalmamış konu sahibine. Arsa dedesinin üstüne hala, dedesinin arsasını ekip biçmiş aslında, kendisine ait değil şu an.
Tamamen hak sahibi olamaz birlikte verilen bir emek var. O konuda o çocuk hak sahibi. Bıçak sırtı bir konu. Zor bir durum ve bence çok büyük sıkıntılar yaşanacak bu durum yüzünden.

Tamamen hak sahibi olamaz birlikte verilen bir emek var. O konuda o çocuk hak sahibi. Bıçak sırtı bir konu. Zor bir durum ve bence çok büyük sıkıntılar yaşanacak bu durum yüzünden.
Tamamen denmiyor zaten, benim kendi fikrim sermayenin üstüne yapılan her şeyde adamın yarı yarıya hakkı olduğu yönünde. Vallahi 51 sayfadır bizler konu sahibinden daha çok dertlendik :D

Daha arsa bile konu sahibinin adına değil. Dede vefat ettikten sonra kimbilir neler olacak, başka varisler de çıkar çünkü. Konu sahibi çocuğun payını hesaplarken kendi payının peşine düşmek zorunda kalacak muhtemelen. Bugün o arsayı çiftliği umursamayan dayılar amcalar kendilerine hisse kaldığında ortaya çıkacaklar çünkü, çok gördük.

daha öncede yazdımç ölme eşeğim ölmelik bir durum.
dede ölecek de miras kalacak da.. kaldı ki dedenin başka çocukları vs varsa zaten düşen pay ne olacak o da meçhul.
bence böyle düşünen insanlar zaten en başından başkasından çocuğu olan biriyle evlenmemeli.
diyelim ki adam sadece kendisi çalışıp mal sahibi oldu, onun da verilmesini istemez o sırada onlar evliydi diye.
bana göre hata en başta böyle biriyle evlenmekte.
yada evlenirken evlilik sözleşmesi yapacaktı.

Tamamen denmiyor zaten, benim kendi fikrim sermayenin üstüne yapılan her şeyde adamın yarı yarıya hakkı olduğu yönünde. Vallahi 51 sayfadır bizler konu sahibinden daha çok dertlendik :KK70:

Daha arsa bile konu sahibinin adına değil. Dede vefat ettikten sonra kimbilir neler olacak, başka varisler de çıkar çünkü. Konu sahibi çocuğun payını hesaplarken kendi payının peşine düşmek zorunda kalacak muhtemelen. Bugün o arsayı çiftliği umursamayan dayılar amcalar kendilerine hisse kaldığında ortaya çıkacaklar çünkü, çok gördük.
Bende onu diyecektim daha fazla stres olmasın diye demedim 😂😂 doğmamış çocuğa don biçmek gibi diğer çocuklar, onların çocukları derken ortalık elli altı. Ay azcık aşım kaygısız başım ben istemem böyle parayı. Kimin den kime kaldı, kalacak belli değil 🙃🙃🙃😅

Esinizin üstündeyse mallar, esinizin bütün cocukları ÇATIR ÇATIR ortak olarak paylasacak hanımefendi. Madem hepsi sizin hakkınız, kendi üstünüze yapsaydınız neden yapmadınız? Bir de malları simdi kendi üstünüze almayın, sonra miras kacırma davalarıyla ugrasırsınız benden söylemesi.

Dede size biraktiysa diğer torunlar falan dava açabiliyor diye biliyorum çünkü bizde şu an öyle bir mahkeme devam ediyor.esimim dedesi ev ve arsasını eşimin ablasına bırakmış. Zamanında evin arsanın yüzüne bakmayan tüm mirasçılar şu an bir oluo ablaya dava açmış durumda evi arsayı almak için.. Ama Allah biliyor ya konunuzu okuyunca dedim insallah dava açarlar da elinden alırlar tarlayı. Ben boşanmış bir ailenin çocuğuyum. Su an koca kadın oldum ama kendimi o çocuğun yerine koydum da... Yazık

Kusura bakmayın ama çocuğu olan birinin başka çocuk hakkında böyle düşünmesi çok korkunç geliyor bana.
Çocuklarınız da aynı yollardan geçebilir. Yarın öbürgün, elin kızı sizin çocuklarınız için de aynı şeyi söyleyebilir. Hayat bu.

Şu konuya yazıp da tt yapmasanız artık diyorum. Amma abartıldı, uzadı.

Benim annem kendi tırnaklarıyla yıllarca çalışarak zar zor bir ev aldı.adamın (üvey babam)hiçbir katkısı olmadı.içti içti annemi sömürdü durdu. Annemde adama kalmasın diye gitti evi dayımın üstüne yaptı. Dayımda kumarda yedi:( zar zor kurtardık da şimdi ev benim üstüme . Eğer eşinizin gerçekten hiçbir lira katkısı yoksa önceki eşinden olan çocuğuna vermemeniz de haklısınız. Ama payı varsa çocuğun da babasından faydalanması hakkıdır.

Back
X