Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

L Lalekadin avukat tutup sözleşme yapın, böyle konuşan birinden de bir an önce kurtulun. Mutlu değilseniz böyle asalak birini hiç çekmeyin. Demek ki bunları sürekli düşünüp hesaplamışlar. 17 yaşındaki birine de pes doğrusu. Babasının tabi ki onun eğitimine yardımcı olması gerekir ama sizden beklenti içinde olması üzücü. Siz kendinizi her türlü yasal garantiye alın.

Allahtan adalet var.dünyada ve ahirette.ikiside tecelli eder günü gelince 👏fikrine hayranım adamda senle ekip biçmedimi ?? seninkiler ne kadar o adamın çocuğu ise diğeride öyle👏👏👏👏

İyi bir avukat ile görüşsseniz?ona göre nasıl bir şey hazırlayacağınızı düşünseniz gelecekte başınız ağrımaz kendinizden yana.

Neden eşinize sormuyorsunuz bu konuyu? Neden kızına, "benim tüm malım sadece sana kalacak" demiş. Bunu gidin sorun. Neden sormuyorsunuz? Sanırım bunu duymadan önce sizin böyle mallar kime kalacak kaygınız yoktu. Eşinizin bu sözünden sonra böyle düşünmeye başlamışsınız. Ben size hak verdim. Sonuçta sizin ailenizin destegiyle bir yerlere gelmişsiniz. Eşinizin, bunları hiç düşünmeden kızına "herşeyim sana kalacak"demesi doğru değil. Sizden olan cocuklarını hiç hesaba katmadan. Adam sizden olan cocuklarını düşünmeden böyle konuşabiliyorsa, sizin de sizden olmayan cocugun geleceğini düşünme gibi bi lüksünüz yok. Peygamber değiliz sonuçta hiçbirimiz. İnsanız.
🤔 çok şaşkınım su an. Onca mesajın için bi tanesi karşıdakini aşağılamadan hakaret beddua edilmeden yazılmış teşekkürler

Esınızın kızı adına cok uzuldum. Adamı koca yapmayı biliyorsunuz ama kızı otelıyorsunuz. Cok garip
Sadece bi fikir sordum. Aşağıladım hakaret beddua nelerle karşılaştım var be insanlar nasılda karşıdakinin neler yaşadığını bilmesen etmeden kötülükle besleniyorlar
Niye herkes bu kadar sert yorum yapmış anlamadım.
Konusmasi kolay da Allah aşkına kim annesinden kalan mirası başkasıyla pay etmek ister?
Ben sizi anlıyorum ama keşke bu kadar size ait mallara ortak etmeseydiniz esinizi
bende anlamadım. Asagilandim hakaret beddua şaşkınlık içindeyim. Benim yaşadıklarımı ben biliyorum herkesi de allaha havale ediyorum

Siz ilk konuyu moderatörlerden yardım alarak değiştirin, insanların gözünde küçük sevimli bir çocuk canlandı sanırım. Kocanız da hiç tekin gelmedi, avukat tutun olayı şimdiden halledin Keşke evlenme öncesinde sözleşme yapsaydınız ama bu saatten sonra ev azından kendinizi kurtarın. Adamın çulsuz gelip bu hesapları yapması ve şimdiden bana çok terbiyesizce geldi. Hesap ederek gelmiş gibi. Avukatla her şeyi halledersiniz, sonra eşinizi de karşınıza alır bu durumu aydınlatırsınız.

Sadece bi fikir sordum. Aşağıladım hakaret beddua nelerle karşılaştım var be insanlar nasılda karşıdakinin neler yaşadığını bilmesen etmeden kötülükle besleniyorlar
bende anlamadım. Asagilandim hakaret beddua şaşkınlık içindeyim. Benim yaşadıklarımı ben biliyorum herkesi de allaha havale ediyorum
Konunuzu şöyle düzenleyin o halde. "Evlilik birliği içinde çalışıp kazandığım malların sadece kendi çocuklarıma kalmasını istiyorum "dediğiniz cümle yuzunden Oldu bütün olanlar. Çünkü eşinizle birlikte çalıştınız . Ve bizler de eşiniz de çalıştı ne bu kaçırma dedik. Bana kalan mirasın eşimin çocuğuna kalmasini istemiyorum diyin olay değişir.

Son düzenleme:
Aileniz bütün herşey kendisi yapmadı değil mi? Eşinizde çabaladı destek verdi. Tabiki onun çocuklarınında hakkı olacak. Sizin ilk evliliğinizden bir çocuğunuz olsa, eski eşinizin karısı çocuğunuz için böyle düşünse haksızlık bu demez misiniz? Kendi çocuklarınızda var, sizin çocuğunuzun canı can ise onunki de can.

Sizin üzerinize olması bir şey değiştirmez evliyken edindiğiniz mallar üzerinde hakkı olacak. Eşiniz önce vefat etti diyelim, kızı önce mal tasviyesini sonra miras paylaşımını talep eder hakkını alır. Siz önce vefat ederseniz eşiniz kendisi önce mal tasfiyesi sonra miras paylaşımı talep eder. Vefatı halinde de üzerindeki tüm mal varlığını tüm çocukları eşit olarak paylaşır. Bu ihtimalde eşinizin kızı sizin kişisel mal varlığınıza da mirasçı oluyor dolaylı olarak.
Engel olmak istiyorsanız yolu var ama yaptığınız bencilce, bu nedenle ben söylemeyeceğim. Çok istiyorsanız bir avukattan destek alın.

Eşinizin adına herhangi bir tapu, ruhsat vs olmadığı için ölümü halinde sizin ortak çocuklarınıza da ilk evliliğinden olan çocuğuna sa size de bir şey bırakamaz.

Amma velakin siz ondan önce ölürseniz, sizin mallarınızın dörtte üçü çocuklarınıza, dörtte biri eşinize kalır. Sizin ailenizden size kalan miraslar (paylaşılmamış olsalar da) dahil. Diyelim sonra da eşiniz öldü, kendisine kalan 1/4 pay tüm çocuklarına eşit paylaştırılır. Ama sizden sonra yeniden evlenirse o 1/4’ün dörtte üçü çocukları arasında paylaştırılır, diğer dörtte bir yeni eşine kalır.

Daha evlilik olmadan bunları konuştuk zaten. Benim annem erken vefat ettiği için bana çok şey kaldı allah razı olsun. Herkes evliliğe karşı cıktı çocuğu var olmaz diye. Ama eşim hiçbirşeyde hak sahibi değil sadece benim ailemden kalanlarda hakkı var dedi ve evlendik geçen ikisi konuşurken duydum ve benim tek mirascim sensin benim herşeyim senin diyordu bu sebeple açtım konuyu

Hanımefendi bu adam hiç tekin değil

Bu adama niye çocuk, bu adama niye 2.çocuk bunları geçtim niye evlendiniz??

Adam sizinle mirasınız için evlenmiş geldi bana. Şimdi konuşun niye böyle söyledin diye. Ik mık yaparsa boşanıcaz o zaman çıkıp gidiceksin diyin. Sonra da bir avukatla görüşün.

Siz o çocuğu evlat yerine koyamamissiniz anlaşılan.insanlar anasını babasını hiç bilmedikleri çocukları evlat edinip onca masraf emek fedakarlik yapip büyütüp okutup varisi yapıyor.o cocugun annesi ile evlenen kişi de sizin gibi düşünse çocuğun hali ne olacak.insanın cebi zengin olduğu kadar gönlü de zengin olmali.o cocugu da her yönden kendi evlatlarinizdan ayirmayin lütfen Allah size fazla fazla verecektir..

Böyle bencilce düşünmeyin.Dünya malı bu.Siz kalben o kıza da verirseniz(ki babasının da emeği var elde ettiğiniz herşeyde) Allah sizin evlatlarınızdan eksiltmez,arttırır endişelenmeyin.
Yoldan geçen bi yetimin üstüne malınızı mülkünüzü yapın o zaman yazık günahtır. Üç beş lira değil burda bahsedilen miras hakkı. Ben de olsam kendi malımın başka çocuğa kalmasını istemezdim. Yardım yapılır maddi manevi ilgilenilir fakat burda mirastan bahsediliyor.

Back
X