Eşimin özgürlük cabalari

zaman1641

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2013
1.175
433
323
Merhaba arkadaşlar. 5 senelik evliyim ondan önce 5 sene de sevgililik nisanlilik dönemi yaşadım. Sorunum şu eşim 5 senedir aynı iş yerinde çalışıyor ama hiç bir arkadaşını tanimiyorum ve bu son bir kaç aya kadar da hiç bahsetmezdi. Gecen ay birden iş yerinden 3 arkadaşı ile Çanakkale gitmek istedi yatılı olarak ki şehir olarak Çanakkale çok uzak değiliz bende gidip gezip gelmesini söyledim kabul etmedi kavga gürültü gitti geldi yine aynı şekilde kavga gürültü 15 aylık bir bebeğimiz var eşim de bende çalışıyoruz ailemiz ile geçireceğimiz kaliteli zamanı neden onlara ayırıyorsun diye çıkıştım açıkçası ve gittigı arkadaşlarının hepsi evli eşli olarak yapın madem programı dedim ona da uymadilar sonuç olarak baya tartıştık. Ben ona bunun sürekli olmasını istemediğimi 2 ay sonra ben falanca yere gideceğim dememesini soyledim... şimdi üzerinden 1 ay geçmiş ve bana dağa kampa gideceklerini söylüyor bende istemediğimi söylüyorum yine olaylar çıktı. Mantıklı düşünemiyorum. Hiç bir şekilde beni dinlemiyor 5 senedir evliyiz hiç böyle talepleri yoktu. Ortak arkadaşlarımız var sürekli gezen insanlarız ikimiz yada arkadaşlar ile ben neden yalnız olmak istediğini anlayamıyorum. Arkadaşları için bir insan eşini ne kadar incitebilir ki anlamıyorum. Hayatının evli çocuklu bir aile babası olarak devam etmesini kabul etmekten ziyade daha özgür ve sorumsuz bu davranislari sergilemesine anlam veremiyorum. Toplaşın bana bir akıl verin

İnsanların bir anda kendilerini bekar gibi hissetmelerine hiç anlam veremiyorum.
Eşsiz takılan çiftlere saygım var,o şekilde mutlularsa beni ilgilendirmez de 15 aylık bebeği anneyle bırakıp tatil yapmak isteyen erkeğe de sağlam fırça atarım o ayrı.

Ya bence bu kişiden kişiye değişir. 7 senelik evliyim eşim senede bi kaç kere arkadaşlarıyla kamp yapmaya, balık tutmaya falan gider. Gittiği arkadaş grubunda bekarlarda var evlilerde. Bazen arkadaşlarıyla akşam yemeğinede bensiz gider. Ben hiç sorun çıkarmadım. Çünkü eşim çık yoğun çalışıyor. Biraz kafa dağıtmak istemesi bana normal geliyo. Biraz özgürlükten zarar gelmez sanki.

Eşinizi siz daha iyi tanırsınız. Çok büyütmeden karşılıklı konuşun. Sizde arkadaşlarınızla gezin. Kısa bir tatile çıkın. Bazen eşim gidince ben de annemle ya da kardeşlerimle kaçarım bi yerlere

Erkek arkadaşlarıyla gezmek istemesi bana normal geliyor.
Kendi açımdan düşünüyorum da hep eşim yanımda hep yanımda insan sıkılır ya.
Nasıl kadın arkadaşlarınla tek başınıza daha güzel eğleniyorsanız erkekler de erkek erkeğe eğlensin.
Ne var ki bunda?
Benim nişanlım çok gitti arkadaşlarıyla gezmeye tozmaya tatile falan.
Noldu?
Adamı azcık serbest bırakmalı gerçekten hayat iki kişi çok sıkıcı.
Tekdüze hayat çok sıkıcı.
Eşim malım değil ki benim hep benimle eğlenecek değil ya..

bende gonderiyorum arkadaslariyla tatile bazen ben annemlere giderim onada sende arkadaslarinla takil kafa dagit derim yonlendirilmeyide yonlendirmeyide sevmem benimle evlenmis olmasi ozgurlugun bittigi anlami taşımaz kafasi bosaldikca benimle daha cok iletisim kurabiliyor daha saglik iletisim diyeyim hatta onemli olan siz esinize guveniyorsaniz arkadaslariyla gittigine eminseniz problem yok bence

Ada'm beş yıllık evlilikte bunu bir kere istemiş ve siz olay çıkartmışsınız

Ne yani yiyip içip geri dönmek yerde bir gece de yatsalar ne olur ki

Ya da bir gece kampa gitseler

Her an sizinle olmak zorunda mı

Aile babası kalıbı vs yok o kalıba uymuyor şeklinde yazmışsınız da

Ada'm her akşam bir yere gitmiyor 5 yılda bir iki gidiyor

Benim hoşuma gitmezdi bu durum,çünkü gez gel dendiğinde kavga çıkarttığına göre hoşunuza gitmeyecek bir planı var,
Şehitliği görmek için bu kadar kavga ettiğini sanmıyorum :)
Bu saatten sonra gönlünüzü yapmış olarak gitmeyecek,gittiği yerde mutlu da olmayacak,illa ki giderse.
Ondan sonra siz de bir plan yapıp gidin arkadaşlarınızla.
Siz ondan uzaklaşırsanız size sorduğu sorular,kendinin ne yaptığını ya da yapacağını gösterir.

ben olsam sorun etmezdim.
eşlerin zorunlu olmadığı sürece uzun süreli yatılı ayrılıklarına karşıyım ama 2-3 güne kadar da sorun olmaz. eğer bu özgürlük karşılıklı olarak veriliyorsa ve benimle de eşim geziyorsa o bir kaç günü fırsat bilir kafamı dinlerim; arkadaşlarımı davet ederim :))
tabii aldatma şüpheniz yoksa!
beş yıldır iş arkadaşlarını tanımamanız çok enteresan bir durum, nişanlımın iş yerindeki neredeyse herkesi tanıyorum. biz mi anormaliz.

Eşlerin arada birbirlerinden ayrı aktiviteler yapmalarının gerektiğine inanıyorum ben. Bunun özgürleşmekle, bekar hissetmek istemekle alakası yok. Arada kendi arkadaşlarıyla birşeyler yapıp, nefes almak gerekir. Yoksa şekil a'da görüldüğü gibi bir taraf patlıyor malesef.
Bir de bu ilk Çanakkaleye gitmek istediğinde, git gez dolaş, yatıya kalmadan gel demişsiniz ya, lise öğrencisiyle annesi arasında geçen muhabbete dönmüş. İnadına gitmek istemiş doğal olarak.

Her yere esli gidenler de bana cok itici geliyor,ordek ailesi gibi. Hic mi arkadasiyla program yapamaz insan? 5yilda ilk kez gidesi gelmis onda da sorun cikarmissiniz, sonra kocam neden benden kacti diyorsunuz e kacar tabii napsin adamin oksijenine bile talipsiniz

Surekli yaninizda olmasi sizin de caninizi sıkmıyor mu ?
Gercekten arada iki uc gunluk molalar vermek bana mantikli geliyor .
Adam guvenilirse
Arkadaslariyla senede bir kac gun beraber olmasinin sakincasi yok bana gore ..
Ki beni darlamasin
Ki ikimizde azicik nefes alalim .

Bana çok normal geldi. Ben de eşimden ayrı şekilde arkadaşlarımla yurt dışına çıkmıştım. Sonuçta her şeyi birlikte yapmak zorunda değilsiniz. İnsan biraz da özgür olmalı.

Bence abartiyorsun.
Evli de olsaniz herşeyi beraber yapmak zorunda değilsiniz ki. Yani ben öyle düşünüyorum. Esli yemek, esli tatil, esli kamp. İnsanların kendine ait zamanları olmali. Esine ve ailesine ayirdigi zamanı etkilemiyorsa makul istekler geri çevrilmemeli.

Ben 8 senelik evliyim. Eşim balık tutmak için kamp yapmak istiyor. (Kardeşiyle gitmek istiyor, ama kardeşinin hanımı izin vermiyor. Bana saçma ve bencilce geliyor bu. Sonucta senede bir iki gün.) Sen kendin git diyorum, plan yapıyorum adam gitmiyor.

Ben arada bir yapılacak bu free organizasyonların erkek yada kadının psikolojisine ve hatta eşiyle olan, ailesiyle olan ilişkisine olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Hea, bunu alışkanlık yapar. Dengeyi bozar, abartır, ailesine ayırması gereken zamanindan çalar o zaman tabi ki set koy.

Son düzenleme:
Ben nisanliyken bile arkadaşlarımla tatile gitmeme izin vermedi. Ve ben ayni sekilde hiç tanımadığın arkadaşlarımla şehir dışına çıkma istesem ne dersin dedim gidemezsin dedi. Senelerdir söylüyorum gel tanıştır arkadaşlarını diye gerek yok dedi hep. Şimdi nerden peydah oldular onu anlamıyorum.esim vardiyalı çalışıyor haftanın 15 günü görüşemiyoruz zaten ve ben akşam çıkıp bir yerlere gitmesine karşı değilim ama önüne çıkan ilk fırsatı bizimle değerlendirmek yerine arkadaşlarını sevmesine kızıyorum. En son gittiğinde ona şunu dedim 4 5 ay sonra tekrar bir program olur konuşuruz ama bana 1 2 ay sonra bir yere gideceğim deme alışkanlık haline getirme dedim yine de dinlemiyor

Abartmadan, senede bir kac kez bir iki geceligine arkadaşlarıyla tatil yapmasında ben bir sakınca görmüyorum. Güven sorununuz yoksa tabii..
Neticede 20 gün yıllık iznini arkadaşlarıyla geçirip sizi evde bırakmamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…