Eşimin pahalı hediye istemesi

Eğer bana bin lirayı çok görüp üçbinlik hediye istiyorsa ben almazdım. Bizde hediye istediğimiz şeyleri birbirimize söyleriz eşimle çünkü ihtiyacımız vardır ama o an ona bütçe ayırmak istemiyorsak hediye alınacak bir duruma saklarız hem hediye yerğne geçmiş olur hem işimiz görülür tabi ayrı hediyelerde var ama büyük hediyeleri genelde öyle yaparz. Ama dediğim gibi size çok görüp kendine fazlasını istiyorsa o durumda daha uygun birşey seçmesini söylerim
 
O size alamam derken ya da sizin istediginizin uc katı fiyatina hediye isterken utanmiyor da siz hayir demekten neden utanıyorsunuz?
Ayrıca kendi pahali diye almaktan çekiniyor sizden isterken cekinmiyor. Demek ki butceler ayri, senin benim.olayiniz var belki de. Bilemedim ben olsam almazdim 3 bin nedir yani, alinacaksa ortak karar alınır birlikte alınır zaten.
Bir çantaya da bin lira vermem istediğim parfüm de o civarda valla cok pahali geliyor malum ekonomik durumlar sıkıntıda.
Durumum o kadarini almaya müsait degil diyebilirsiniz kirilirsa kirilsin aman şimdiki erkekler de kirilacak yer ariyor hepsi citkirildim oluverdiler
 
Evli olduğunuzun farkındamısınız acaba merak ettim evin içinde belliki senin paran benim param muhabbeti dönüyor. Madem çok istiyorsunuz herkes kendi parasıyla istediğini alsın olay kapansın
 
Madem anlaşmalı hersey sizde ozaman haksızlık olmaması için size hangi değerde bir hediye aldıysa sizde ona ayni değerde alacaksınız. Madem hersey eşit olması gerek ve pahalı olmamasi gerek ozmn oyle. Baktiniz esiniz size istisna uyguladı bir gün daha değerli birsey aldi size o sekil karşılık verirsiniz. Benim görüşüm böyle. Eşit olmalı!!
 
Bana birbirinizden hediye istemeniz aşırı sacma geldi. Insan gönlünden ne geçerse onu alır.
Telefonu yoktur alırım ama bana telefon al demez eşim. Bence bu hediye isyeme olayına bir son verin
 
biz buna çakallık diyoruz, özür dilerim kaba olduysa ama.

almayın, size en son doğum gününüzde ne kadarlık bir hediye aldıysa aynı meblağda alın.

madem kendisi böyle ince hesaplar yapıyor, siz de yapın da görsün.

çok çirkin bir şey ya böyle şeylerin konuşulması. ancak kendisi yapıyorsa aynısını yaşasın görsün bakalım.
 
Bu konuda 1.000 tl'lik çantaya şaşıranlara daha çok şaşırdım. Prada çantalar 18-20 binden; Chanel, Saint Laurent çantalar 40-50 bin liralardan başlıyor hanımlar farkında mısınız? 1.000 tl'lik çanta lüks bir şey değil. Sadece paramız değersiz ve alım gücümüz gün geçtikçe azalıyor. 1.000 tl'lik çantalar da bir zamanların 50-100 tl'lik çantaları, daha üstü değil.
 
Bence konu 1000 3000 değil

Olaydan bağımsız 1000 tl altı çanta vardır ama 3000 altı telefon azdır mesela

Yani ihtiyacın ne olduğu da önemli

İhtiyaç çanta ise 1000 tl bütçenize çok olabilir ama ihtiyaç telefon ise 3000 bütçeye uygun olabilir

Lakin bu tarz bir anlaşma garip hediye almayın daha iyi
 
Hediyeleşme şekliniz ve bütçelerinizin ayrı olması bana tuhaf geldi dürüst olmam gerekirse. Kimi çift bunu mantıklı bulabiliyor ancak benim için eve giren para da birdir, harcama da. Kişisel harcamaları için iki taraf da kenara ayrı para ayırabilir bu normal benim için. Hediyeleşme konusunda biz de işe yarayacak şeyler almayı tercih ediyoruz. Erkek arkadaşım içinden geldiğinde kedime mama alır, geçen yıl da sevgililer gününde çiçek alacağına bana parasını yolla spor salonuna yazılayım, bir işe yarasın demiştim mesela. Ancak evlilik içerisinde, ikimizin de çalıştığı durumda, zaman içerisinde dile getirilen ihtiyaçların düşünülerek alınmasından yanayım. "Bana şunu al, bunu al" şeklinde değil. Sizde anlaşma şeklinde oluyorsa buna devam etmek istiyorsanız kurallar koymanızda fayda var. Hayat arkadaşına "Sen geçende istediğim çantaya pahalı demiştin, şu an onun üç katı bir miktarda bir şey istiyorsun, benim de bunu almaya param yok." demek zor olmasa gerek.

Yukarıdaki mesajımı düzenlerken süresi dolmuş, ekleyemedim
 
Konu da bu :

 
Madem anlaşma yapılmış o tatilden sonra para biriktirmeye başlayacaktınız.
 
Bu arada konu feyk, konu sahibi de ekşiboy zannımca Mune . Geçende ekşide başlık gördüm neden erkeklere pahalı hediye alınmıyor diye, işsiz bir ekşiboy burda geziyor bence.
ığğm sayın Cherry Hanım, Sherlock bey sizin ofiste staj yapıyormuş doğru mu??
 
İstediği ürünün en ucuzunu alın.Gibisi azcık fazla olmuş sanki kusura bakma
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…