• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Para Tutkusu.....

Canım benim, ben para isteyen ve istememekten öte tutturan erkeklere tiniyetsiz diyorum.

Böyle bir eşin varken çalışmamak en mantıklısı, kadın niye çalışır sömürülmek için değil ayakları üzerinde durmak için. Bütün paranı kaptırdıktan sonra çalışmanın ne anlamı kalacak.

ahh canım kıyamam ki sana ya çok üzüldümm.. benim nişanlımda sofra düzenine çeşide bayılır.. bazen ona masa hazırlarım en sevdiği şeyleri yaparım çok mutlu olur annesi pek beceremez o tarz şeyleri buda benim şanlı yanım oldu:) her hafta dünyanın yolunu tepip yanıma gelir bir gün eli boş gelmedi ben ufak ufak alışsın diye her birşey lazımmı dediğinde hep almakta en zorlanacağı şeyleri seçtim örnek; orkid, ince kilodlu çorap vb. ihtiyacım olduğundan değil sadece öğrensin bunları diye yapıyorum.. bana diyor ki evlendiğimizdede böyle güzel masalar hazırlayacak mısın diyorum ki bütçemizin el verdiği kadarı ile yapacağım diyorum.. önceden bugün yediği yemeği yarın ağzına sokmayacak olan adam şimdi diyorki zaten çok yoruluyorsun yemekleri fazla yaparız 3 gün aynı yemeği yeriz diyor.. mesela bir gün belirledim haftada birgün c.tesi akşamları bizim günümüz olacak elimden geldiğince bütcemizin elverdiğince her şeyin en güzelini yapıp güzel bir masa hazırlayıp romantik bir akşam yemeği ardından güzel bir film vb. şeyler olacak.. bu şekilde iştahlandıra bilirsin nişanlını canım o zamna yemek seçmeyi bıraka bilir belki birşeyleri onunla yaptığın zaman daha mutlu olduğunu göster ona ihtiyacın olduğunu sansın mesela konserve kapağı açtır ona ben harika konserve kapağı açarım ama bunu o bilmek zorunda değil o varken hayatım açamadım bunu yardım eder misin diyorum koşa koşa geliyor birde açtıktan sonra vooovvvv çüpermenimmm benim ya diyorum sarılıp öpüyorum dibimden ayrılmıyor bir bakıyorum domateslerı soymuş salata yapıyor:):).. ufak oyunlar bunlar canım benbirşey rendelerken kendimi kaybediyorum resmen her seferinde bir yerimi kesiyorum sonrada canım çok acımış numarası yapıyorum bu sayede artık rendede yapmıyorum nişanlım yapıyorr.. benimki yemek kartını kullanmıyor kullan diyorum yok biriksin evlenince alışveriş yaparız diyor.. bu böyle biri değildi ama göre göre öğrendi canımm sende yapabilirsin bence;) üzülmeyi bırak hadi..

benim ki mutfaga gelip corba bile karıştırmaz yapmadığım şey kalmadı ama onun işi gücü telefon ... ben hazırlarım yaparım yer içer kalkar.. annesi böle öğretmiş...... çok sinir oluyorum cokkk :47::47::47::47::47::47:

Bence bu konuda maaşı eşi vermekten önce daha büyük sıkıntılar var..Alt tarafı küçük bir mevzudan çıkan tartışmada nasıl evi kırıp döker?Ne demek sana söz hakkı vermiyorum,seni bunun için alıyorum falan..Bunu kafanızda tek çocuk olmasıyla bağdaştırmayın lütfen,benim eşimde tek çocuk ama anlattığın eş profiliyle yakından uzaktan alakası yok bu karakter işi bence..

Duruma eşiniz tarafından bakmaya çalışıyorum,acaba bu evin reisi benim havasına girmeye çalışıp geçim sıkıntısı yaşamayalım,bu evi ben döndürücem kontrol bende olmalı diye de düşünüyor olabilir.Her ne kadar ifade ediş biçimi yanlış olda da..Sizin yerinizde önce olsam onu karşıma alıp tutumu hakkında konuşurdum, maaş vermeye gelince anlaşma yapardım ilk ay maaşımı vereyim sen yönet evi alış-veriş ,fatura vs.sen öde bakalım ne kadar artıcak,ikinci ay ben yapıyım görelim kim bu işi becerebilir diye..Yeni ev kurduğunuz için ilk ay alış-veriş çok tutar:) Her ay detarjan,sıvı yağ falan almayacağını düşünerek diyorum..İkinci ay işin kolay olur:) Biraz planlı oluyor böyle ama inatlaşıp tatsızlık yaşamaktan iyidir..Tutumunu boşlama sakın asıl sorun o bence..

napıcağımı bilemedim hala moralim cok bozukk sabah oldu bu olay :( gelinlik provama bile gidemedim bu halimden öütürü ama o hala kendini haklı sanıyor :47:

Canım benim, ben para isteyen ve istememekten öte tutturan erkeklere tiniyetsiz diyorum.

Böyle bir eşin varken çalışmamak en mantıklısı, kadın niye çalışır sömürülmek için değil ayakları üzerinde durmak için. Bütün paranı kaptırdıktan sonra çalışmanın ne anlamı kalacak.

bende öle düşünüyorum canım.. çalışmıycamm bkalım görsün para bende evi ben geçindiricem ne demekmişş.. annesi yardım eder ama merak etme . oğlumda oğlum cu..

benim ki mutfaga gelip corba bile karıştırmaz yapmadığım şey kalmadı ama onun işi gücü telefon ... ben hazırlarım yaparım yer içer kalkar.. annesi böle öğretmiş...... çok sinir oluyorum cokkk :47::47::47::47::47::47:

napıcağımı bilemedim hala moralim cok bozukk sabah oldu bu olay :( gelinlik provama bile gidemedim bu halimden öütürü ama o hala kendini haklı sanıyor :47:

işi gücü telefon demek ne demek onu anlayamadım senin yanında bile sürekli telde balkondan atarım valla teliii hasta etmesinler insanı o öyle yapıyorsa sen de uyu o zamn sürekli ya da aynısını yap.. bu ne sorumsuzluk ben bile bile hala nikah yapmadım canım düğünden 15 gün önce felan düşünüyorum allah göstermesin ne olur ne olmaz benim korkularım çok çünkü ben mutsuzsam hiçbirşey yapamam bu yüzden titiz davranıyorum biraz..

işi gücü telefon demek ne demek onu anlayamadım senin yanında bile sürekli telde balkondan atarım valla teliii hasta etmesinler insanı o öyle yapıyorsa sen de uyu o zamn sürekli ya da aynısını yap.. bu ne sorumsuzluk ben bile bile hala nikah yapmadım canım düğünden 15 gün önce felan düşünüyorum allah göstermesin ne olur ne olmaz benim korkularım çok çünkü ben mutsuzsam hiçbirşey yapamam bu yüzden titiz davranıyorum biraz..

evet elinden hiç düşürmez.. hiç ilgi göstermez falan daha neler var sayabiliceğim.. oyüzden iyi tanı sen olurmu bak düğününe zaman var daha.. emin ol iyice kendinden benim gibi üzülme :43:

evet elinden hiç düşürmez.. hiç ilgi göstermez falan daha neler var sayabiliceğim.. oyüzden iyi tanı sen olurmu bak düğününe zaman var daha.. emin ol iyice kendinden benim gibi üzülme :43:

canım ya bn daha sana geçen gün sordum benim korkularım var sendede varmı aynı şey dedim yok dedin düğün öncesi normal dedin şimdi bu olanlar nasıl oldu böyle birden bire.. önceden bilmiyomuydun kişiliğini?

canım ya bn daha sana geçen gün sordum benim korkularım var sendede varmı aynı şey dedim yok dedin düğün öncesi normal dedin şimdi bu olanlar nasıl oldu böyle birden bire.. önceden bilmiyomuydun kişiliğini?

yaptıklarını görmezden gelip kendini kandırıyordum bunu sık sık yaparım üzülmemek için :( ama demekki bir yere kadar oluyormuş.. üzerime fazla geldiğini görüyorum bu aralar.. çok sorumsuz soğuk ve ilgisiz olması tahammül edilemicek bi duruma geliyor.. anlatabiliyorum dimi:( düğün öncesi normal diyorlar bizim içinde ama bilmiyorum kuzumm bence benim evliliğim fazla sürmiyecek :43:

yaptıklarını görmezden gelip kendini kandırıyordum bunu sık sık yaparım üzülmemek için :( ama demekki bir yere kadar oluyormuş.. üzerime fazla geldiğini görüyorum bu aralar.. çok sorumsuz soğuk ve ilgisiz olması tahammül edilemicek bi duruma geliyor.. anlatabiliyorum dimi:( düğün öncesi normal diyorlar bizim içinde ama bilmiyorum kuzumm bence benim evliliğim fazla sürmiyecek :43:

böyle şartlama canım kendini çek karşına konuş sen çözmeye çalış çözemediğin yerde kayın validenle paylaş oda kadın sonuçta sanada iyi davranıyor anladığım kadarı ile onunla konuş faydası dokuna bilir madem nişanlında annesine bukadar düşkün sende onu annesi ile vur annesinin birşeyleri görüp farketmesini sağla..

arkadaşım başta nasıl alıştırsan öyle gider. benim eşimde anasının kuzusu... o şekilde büyümüş... evde hiçbirşey yapmazmış. ekmek bile almamış... annesi sabah erkenden kalkar sıcak ekmeğini alırmış :1:

şimdi işler değişti.. rahatsızlığım nedeniyle bazı işleri kendine aldı.. ilk evlendiğimizde bu kadın işi derdi... şimdi yapıyor... yavaştan alıştırın. en azından kendi eşyalarını toplasın... sorumluluk verin. küçük çocuğa öğrettiğiniz gibi :1:

ayrıca para mevzusunda taviz vermeyin. şakaya vurun.. karı parası yemez benim sözlüm. deyin gaz verin. inş. işe yarar.

böyle şartlama canım kendini çek karşına konuş sen çözmeye çalış çözemediğin yerde kayın validenle paylaş oda kadın sonuçta sanada iyi davranıyor anladığım kadarı ile onunla konuş faydası dokuna bilir madem nişanlında annesine bukadar düşkün sende onu annesi ile vur annesinin birşeyleri görüp farketmesini sağla..

denicem bitanemm sağolll bakalımm kayınvalidem aradı şimdi nasıl oldum düzeldimmi diye.. yemeğe çıkarcakmış beni orada konuşucamm

arkadaşım başta nasıl alıştırsan öyle gider. benim eşimde anasının kuzusu... o şekilde büyümüş... evde hiçbirşey yapmazmış. ekmek bile almamış... annesi sabah erkenden kalkar sıcak ekmeğini alırmış :1:

şimdi işler değişti.. rahatsızlığım nedeniyle bazı işleri kendine aldı.. ilk evlendiğimizde bu kadın işi derdi... şimdi yapıyor... yavaştan alıştırın. en azından kendi eşyalarını toplasın... sorumluluk verin. küçük çocuğa öğrettiğiniz gibi :1:

ayrıca para mevzusunda taviz vermeyin. şakaya vurun.. karı parası yemez benim sözlüm. deyin gaz verin. inş. işe yarar.

bakalım artık inşallah yarar dicem bu sözü :1:

canım sen eşinin yada şimdiki nişanlının yapısını bilmiyormusun ona güveniyorsan böylede olabilir. biliyormusun benim görümcem ve eşi öğretmen. ve eşi tarafından el üstünde tutulan bir dediği iki edilmeyen bir kadındır. eşi temizliğede yemeğede en çokta çocukların bakımına çok yardımcı olur. çocukların altını görümcemden çok eşi temizler. bunları neden anlatıyorum? görümcemin eline henüz hiç maaş kartı geçmemiş. ama kredi kartıyla alışverişini yapıyor bir miktar nakitide oluyor. yani illaki kullanılacaksın ezileceksin anlamını çıkaramayız. belki senin eşinde bu konuda çok çok iyi olur. hem başın ağrımaz sorumluluk ona kalır. güveniyorsan bırak ona herşeyi hiç yorma kendini....

Verme, sesinide çıkarma..İlk zamanlar sıkıntılar olur ama oturur bir şekilde..O arada ne yapacağınızda rayına oturur. Hesap yaparsınız aylık ben ilk zmanlar öyle yapıyodum nereye ne ödedik, ne harcadık kalan ne oldu tek tek yazıyodum masrafımızı öğreniyorduk. Maaş günü gelince dersin gel hayatım ne kadar aldın maaş? ben ne kadr aldım? bu kadar..Ne ödememiz var bu kadar. Bu kadar kalıyor bunuda kenara koyalım lazım olur dersin.

Canım sadece kendisi çalışsa sen çalışmasan tamam ödemeleri ben yaparım sana da para veririm kalan birikir diyebilir ama sen çalışıyorsun kendi maaşın var ortak olarak ödemeleriniz yapın paylaşın kalan parayı da ortak hesaba yatırın birikim yapın ama kadın olarak senin ayrıca kenarda kendi paran bulunsun kendine ait. Birazını hep kendine ayır ayrı birikim yap ama bundan eşinin de haberi olsun gerçi maaşını almak isteyen adam bunu kabul eder mi bilmem belki de artniyetli dememiştir hani kadınlar alışveriş filan fazla yapar harcar ya ondan hesaplı gidin diye böyle demiş olabilir harçlık deyince insan kötü algılıyor bir konuşun karşılıklı ne harcama yaparsam özel olarak senin haberin olur ben de müsrif bir insan değilim kendi harcamalarımız dışında zaten paramız beraber birikecek diye söyle ikna olacaktır. Ama kadın çalışırken eşinden para alıp özel ihtiyaçlarını almasını benim mantığım almıyor neden ben eşime param bitti para ver demek zorunda olayım ki.

tamam canım benim öyle yap sen.. sakin sakin derdini anlat

tamam kuzum.....

Verme, sesinide çıkarma..İlk zamanlar sıkıntılar olur ama oturur bir şekilde..O arada ne yapacağınızda rayına oturur. Hesap yaparsınız aylık ben ilk zmanlar öyle yapıyodum nereye ne ödedik, ne harcadık kalan ne oldu tek tek yazıyodum masrafımızı öğreniyorduk. Maaş günü gelince dersin gel hayatım ne kadar aldın maaş? ben ne kadr aldım? bu kadar..Ne ödememiz var bu kadar. Bu kadar kalıyor bunuda kenara koyalım lazım olur dersin.

bilmiyorumm ne yapsamm kafam çok karışık :(

canım sen eşinin yada şimdiki nişanlının yapısını bilmiyormusun ona güveniyorsan böylede olabilir. biliyormusun benim görümcem ve eşi öğretmen. ve eşi tarafından el üstünde tutulan bir dediği iki edilmeyen bir kadındır. eşi temizliğede yemeğede en çokta çocukların bakımına çok yardımcı olur. çocukların altını görümcemden çok eşi temizler. bunları neden anlatıyorum? görümcemin eline henüz hiç maaş kartı geçmemiş. ama kredi kartıyla alışverişini yapıyor bir miktar nakitide oluyor. yani illaki kullanılacaksın ezileceksin anlamını çıkaramayız. belki senin eşinde bu konuda çok çok iyi olur. hem başın ağrımaz sorumluluk ona kalır. güveniyorsan bırak ona herşeyi hiç yorma kendini....

tamam canımda harçlık ne demek ? harçlık vericekmiş bana... kredi kartımıda alıcakmış ben niye yaşıyrum kime çalışıyorum onamı kendimemii...

Canım sadece kendisi çalışsa sen çalışmasan tamam ödemeleri ben yaparım sana da para veririm kalan birikir diyebilir ama sen çalışıyorsun kendi maaşın var ortak olarak ödemeleriniz yapın paylaşın kalan parayı da ortak hesaba yatırın birikim yapın ama kadın olarak senin ayrıca kenarda kendi paran bulunsun kendine ait. Birazını hep kendine ayır ayrı birikim yap ama bundan eşinin de haberi olsun gerçi maaşını almak isteyen adam bunu kabul eder mi bilmem belki de artniyetli dememiştir hani kadınlar alışveriş filan fazla yapar harcar ya ondan hesaplı gidin diye böyle demiş olabilir harçlık deyince insan kötü algılıyor bir konuşun karşılıklı ne harcama yaparsam özel olarak senin haberin olur ben de müsrif bir insan değilim kendi harcamalarımız dışında zaten paramız beraber birikecek diye söyle ikna olacaktır. Ama kadın çalışırken eşinden para alıp özel ihtiyaçlarını almasını benim mantığım almıyor neden ben eşime param bitti para ver demek zorunda olayım ki.

dimi bende öyle düşünüyorum zaten madem öle çalışmıcam kendi çalışsın karşılasın herşeyii

yaa böyle erkekleri hiç anlamıyorum nasıl bi düşnce yapısı var. Öncelikle bayanlar çalışmak zorunda değildir eger adam oldysan ve evleniyorsan bir evin ailenin gerektirdgi bütçeye sahip olmalsın, hem kadın çalışıyosa o kadının ikramıdır. Çalışan bayan olmak ne kadr zor hem bütün ev işlerini her ev hanımı gibi yapıyosun hemde dışarda para kazanıyorsun. Bırak karın kendi parasını nasıl kullanmak istiyorsa öyle kullansın. Bizde herkesin bankamatiği kendinde durur eğer gerekirse eşim rica eder ve benim hesabmdan takviye edliir. Canım bence hiç kendinden ve özgüveninden taviz verme !! :20:

Bence eşinizin tanımlamaları size dokunmuş ki haklısınız insanın gururuna dokunur ..şöyle ki:çalışacaksın paranı bana vereceksin yerine(galiba para biriktirmenizi bi kişinin idaresinde olursa daha kolay birikim yapacağınızı düşünüyor)canım paraları biryerde toplayalım dese,ben sana harçlık vericem yerine ihtiyacı olan ordan haber vererek para alır dese.. yani kuracağı cümle şu kadar basit: CANIM EVLENİYORUZ TUTUMLU OLALIM BİRİKİM YAPALIM TEK YERDE TOPLAYALIM PARAMIZI ,ÖDEMELERİMİZİ YAPIP ,EN ÖNEMLİ İHTİYAÇLARIMIZ DIŞINDA FAZLAYA KAÇMADAN HARCAYALIM. GEREKİRSE YANIMIZDA TAŞIMAYALIM İNSAN NEFSİ İŞTE GÖRDÜĞÜNÜ ALMAK GELİYOR İÇİNDEN VS.. bu kadar basit yani..Eşim aldığı maaşı getir bana verir( BEN DAHA İŞE GİREMEDİM DE :( ) zaten kira fatura mutfak masrafı derken bişey kalmaz harcama sıkıntımız yok yani:1: HAMD OLSUN

Son düzenleme:
bence canım yol yakınken dön sonra benim gibi aman çocuk var bilmem ne filan der kafayı yersin bi kere verince inan bidaha alamıyorsun

Back
X