eşimin parası benim param değilmiş!

HAzir yiyici les kargasisin tekisin iste
MAALESEF hepte boyle rezil olmaya devam edeceksin bu dusuncelerin yüzünd3n
Cocugu yaparken iyiydi hersey oh ne guzel sonra istemeden oldu vah vah tuh tuh
Ee calismaya gelincede bi suru bahane bla bla bla
Halbuki isteyen gider kasiyerlikte olsa yapar
Ama alismissin yemeye (her anlamda)
Esinin ailesinden esinden para medet ummaya devam et
Dizlerinin uzerinde yasamaya devam et sen..
Hayatin boyunca birilerine muhtac olacaksin iste... para para diye aglayacaksin ..

el insaff... hiç merhamet kalmamış sizde..yalnız kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş derler.. umarım benzer şeyler başınıza gelmez..
ayrıca neden anlamamakta ısrar ediyorsunuz anlamıyorum fakat konu sahibinin eşinin ailesinden maddi beklentisi yok.. gölge etmesinler başka ihsan istemez diyor..eşinden de çoluğunun çocugunun riskını millet ev arsa alsın diye carçur etmesin istiyor..

Benim eşimin aileside bunların farklı versiyonlarıydı..
Evli ablası harçlık istiyodu kocamdan..
Eltimin evine eşim bakıyodu
Ablası gezilere falan gidicek eşimi yoluyodu..
Kaynanam köye falan gidicek eşim biletini alıyodu

Ben 4 yıldır görüşmüyorum yüzlerini görmeye tahamülüm yok artık nefretkatsayım artıyo..
Benden uzak olsunlar ne halleri varsa görsünler..

Eşim görüşüyo (mutlaka hala yediriyodur ben görmüyorum görüşmüyorum,haberim yok,borç ödüyoruz ne param mı var yedircem diyo ama)benim rızkımı çocuğumun rızkını yediriyosada Allah yedirmesin..

İnsanlardan nefret etmek ne demek ben bunların ailesinde yaşadım..

Oysa kolay kolay kimseye kin duyamam

Bazı insanlar bizim sabrımızı sınanmak için yaratılmış

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: anu
Siz de çocuk yok heralde, bu kadar rahat konuştuğunuza göre.
Okuldan mezun oldum işe başladım zorlanmadım,
Evlendim işe ve eve yetiştim zorlanmadım,
Çocuk oldu ve evdeki işler öyle bir yığıldı ki şaşırdım nasıl bu kadar yetişemez oldum diye.
Bir kaç aydır işe geldim. Yemin ederim işe gelmek tatil gibi geliyor bana, maddi olarak birikim yapıp yine çocuğuma bakacam
Bu kadar rahat olmayın Allah aşkına, daha görecek şeyler var tecrübeler var. Benim gibi düşünen de çoktur eminim

aynı durumdayım. bebekle evde işler oyle zor gidiyor ki, hatta gitmiyor. okul açılsa diye dort gozle bekliyorum..

Hayatin boyunca birilerine muhtac olacaksin iste... para para diye aglayacaksin ..

Yaptığınız stratejinin konu sahibi insanı gaza getirmeye neden olacağını düşünüyorsunuz sanırım ama aklı selim insan hemcinsine bu şekilde yaklaşmaz! Sizin gururunuza dokunan içinizden dışa vuramadıklarınızı burda insanların üzerine kusamassınız...
Sözlerinize dikkat edin! Karşınızda yüreği yaralı bir insan var ve o bir anne...

Ayrıca sen ev hanımlığını nerden bilceksin kiii ordan dil uzatıyorsun. Çalışıp eve gelince sofran hazır, eşyaların ütülü, ev temiz, alışveriş derdin yok, kocanı mutlu etme derdin yok, baktığın bir bebek yok!!!!

Ben hem çalışıp hem ev hanımlığı da yaptım ikiside yapta görelim.... Ordan klavye başından yiyicisin demekle olmuyor bu iş sana yedirmiyorlar o çok bellli de ondan bu garezin anladık .

Şimdi sana burda ders verecek değilim ama kadının asli görevi evinde namusuyla eşini beklemek ve hayırlı bir evlat yetiştirmektir. Bize ve evlatlarımıza bakmak eşlerimizin görevidir.. Kadının çalışması veya çalışmaması imkanlar doğrultusunda kendi iradesidir...

Selametle

namu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Nedense sordugum herkes istemeden hamile kaliyor... bende bunu anlamiyorum...
Madem hamile kalmak istemiyorsun korunursun bu kadar basit...
Ama nasil oluyorsa iste istemeden kaliyor herkes...
Kpss calisiyordum diyorsun madem amacin kpss idi hamile kalinca neden biraktin calismayi ????????
Evde oturmak daha rahat geliyor tabi....
Hem esinin kazandigi paraya tek kurus katkida bulunmuyorsunuz hazir yiyici olmak daha kolayiniza geliyor calisip alin teri dokmekten..
Bide matematik mezunuyum diyorsun hicbisey yapamasan bi dersaneye girerdin. Ama diyorum ya pasa pasa evde oturup esinin calisip kazandogi paraya el koymak daha rahat dimi..

Bu nasıl bir zihniyettir ya! Ne demek koca parasına konmak, erkek çalışıyorsa kadın da evin işlerini yapıyor. En önemlisi çocuk yetiştiriyor. Kadın evde akşama kadar yatıp kocasının parasını mı yiyor! Oldu olacak madem kadınlar erkeklerin parasına konuyor, çocuğu da erkekler doğursun, evin işine de baksın, yemeği de yapsın!
Evlendikten sonra evin geçimi erkeğe aittir. Bayanın çalışma zorunluluğu yok, isterse çalışır!
Sizin gibilerin bu zihniyetinden nefret ediyorum ve bunu okuyunca beni de koca parası yiyen (!) kadınlardan sanabilirsin, aksine çalışan kariyer sahibi olan bir bayanım ve senin düşünce tarzından iğrendim resmen!

• Beğen
aynı durumdayım. bebekle evde işler oyle zor gidiyor ki, hatta gitmiyor. okul açılsa diye dort gozle bekliyorum..

Aaaa olur mu evde oturup koca parası yiyelim, ev işleri zor değil ki çok kolay. Çalışmak zor,totomuzu devirelim ne güzel.
Pes ya okudunuz dimi siz de o yorumları.
Şimdi bizim yorumlarımıza "çocuk yapmasaydınız ozaman" diye cevap da yazarlar.

• Beğen
1 yasında bebek anne bi yerde baba bi yerde günah, zaten bi dunya sorun varmış en azından bebeği erteleseydiniz

Ev hanımlığı daha mi zor
Ha ha ha...... sadece gülüyorum

..

Konu sahibenin kv gelmiş sanırım....

Siz kim olarak hakaret yagdiriyosunuz leş kargasini ben size benzettim biri düşmesin yeter ki başına ususmek kolay bu kadar mi aşağılık kompleksiniz var çalıştığınız için evde rahat oturan bi kadın .t gibi çalışan size koymuş sanırım...
Daha da yazardım size ama anlayana sivri sinek saz olayiii maluuummmm....

Siz de çocuk yok heralde, bu kadar rahat konuştuğunuza göre.
Okuldan mezun oldum işe başladım zorlanmadım,
Evlendim işe ve eve yetiştim zorlanmadım,
Çocuk oldu ve evdeki işler öyle bir yığıldı ki şaşırdım nasıl bu kadar yetişemez oldum diye.
Bir kaç aydır işe geldim. Yemin ederim işe gelmek tatil gibi geliyor bana, maddi olarak birikim yapıp yine çocuğuma bakacam
Bu kadar rahat olmayın Allah aşkına, daha görecek şeyler var tecrübeler var. Benim gibi düşünen de çoktur eminim

Bu yoruma sonuna kadar katılıyorum çalışmanin nesi zor ki hele de insan istediği işi yapıyorsa bakiciya bebek bırakıp gitmek kolay valla akşamdan akşama babadan bi farkı kalmıyor anneligin evde oturup cocukla bi ilgilen önce edepsiz dicem de yetiştirmeye calistigin yetistirdigin de demiyorum çocuk ilerde nolur bilemem....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

• Beğen
adamın böylesine çalışan kadın olsa ne olacak ki.
nimet olur olsa olsa.
anasına babasına daha çok verebilir oh ne güzel..

tamam kendi ailesine yardım etsin,
etsin de
evin ihtiyacını karısının ailesi karşılıyorsa
ne anladık o yardımdan.
yardım ederken yardıma muhtaç hale gelmek oluyor bu herhalde.

resmen senin ailen onun ailesine yardım ediyor işte dolaylı olarak..

çözüm ne olabilir bilemiyorum
ama ilk olarak ailenden destek almayı kesmelisin bence.

Bide kayinvalidem emekli ogretmen evlerine 3 maas giriyor bilmem ne demissin onlarin yazin siCakta kisin karda calisip kazanitolar
Lafini yapmak hesabini tutmak sana mi düşüyor

konu sahibinin kocasının akrabalarından birisin sanki :ssz:

hayır böyle atıp tutuyorsun kınıyosun falan da nerden biliyosun başına bişey gelmeyip kocanın eline düşmeyeceğini :34:

bence senin de tüm mesajlarından mutsuz ve güvensiz bir evliliğin içinde bulunduğun apaçık anlaşılıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
konu sahibinin kocasının akrabalarından birisin sanki :ssz:

hayır böyle atıp tutuyorsun kınıyosun falan da nerden biliyosun başına bişey gelmeyip kocanın eline düşmeyeceğini :34:

bence senin de tüm mesajlarından mutsuz ve güvensiz bir evliliğin içinde bulunduğun apaçık anlaşılıyor.

Evlilikte mutluluk bulamayınca kendini işe vermiş sanırım özgüven patlaması yasiyo ya da böyle konu sahibinin ailesi gibi yediği birileri var ki ellemeyin erkek tarafı olarak rahatca yiyim modunda denge olsa biseleri anlatirsin da denge yok kiii....

arkadaşim senin ismin cismin belli değil diye çok rahat yazmışsın ama inan sen beni incitemezsin fikrine saygı duyarım ve anlamıyorsan da zorlamam zeten sana anlatayım diye durumumu paylaşmadım.Allah düşmanımın bile başına vermesin yaşadıklarımı sen de düşmanımmış gibi davranmışsın senin de başına vermesin

• Beğen
Bu igrenc zihniyetli hanimlar sonra çocuk sahibi oluyor ve biz bu öküz adamlar niye böyle diye düşünüp duruyoruz...

Böyle annelere sahip olduklari için öküz oluyorlar anneleri gibi anlayissiz merhametsiz ve bencil oluyorlar....

hastalik olur bi zorunluluk olur verilir ama ben kız kardesine ev aldıgı için 10bin cekmek zorunda degildim ya da babası arsa alıp bize yuklediği borcu odemek zorunda degildim.kira da oturuyorum.esim benden o kadar cok para kıstı kı yeni dogum yaptıgımda ev yeni tasınmıstı esyaları ben duzelttim ve ocak yoktu yemek pisirecek bebek de kucuk dogdu dısarı cıkamıyordum 2 gun sadece sut içtiğimi bilirim.esime bir seyler al dediğimde ya para cekmeyi unuturdu ya da atm uzak gelirdi.eli paraya gitmiyor ya boyle boyle kıstı benden ben ailemin yanına gittim ara ara orada yedim içtim

seni aç bırakmak için mi seninle evlenmiş
bu nasıl bir bencllik böyle
aklım almadı

Bu igrenc zihniyetli hanimlar sonra çocuk sahibi oluyor ve biz bu öküz adamlar niye böyle diye düşünüp duruyoruz...

Böyle annelere sahip olduklari için öküz oluyorlar anneleri gibi anlayissiz merhametsiz ve bencil oluyorlar....

Sonuna kadar katılıyorum arkadaşım sana kısa ve net herkes belli etti kendini.

Okadar yorum içinde konu sahibini yerden yere vurdular ama yorumcularda kişiliklerini ortaya koydular yok para yiyici yok bilmem neci adam parasını ailesine yediriyormus eşini geçtim çocuğunun ihtiyaçlarını bile karşılamıyormuş kalkmış burda yok çocuk yapmasaydın yok çalışsaydin geçmiş geçmişte kalmış şimdi ne yapmalıyım onu soruyor arkadaş kınaya kınaya bi hal oldular ya.

Yaptığınız stratejinin konu sahibi insanı gaza getirmeye neden olacağını düşünüyorsunuz sanırım ama aklı selim insan hemcinsine bu şekilde yaklaşmaz! Sizin gururunuza dokunan içinizden dışa vuramadıklarınızı burda insanların üzerine kusamassınız...
Sözlerinize dikkat edin! Karşınızda yüreği yaralı bir insan var ve o bir anne...

Ayrıca sen ev hanımlığını nerden bilceksin kiii ordan dil uzatıyorsun. Çalışıp eve gelince sofran hazır, eşyaların ütülü, ev temiz, alışveriş derdin yok, kocanı mutlu etme derdin yok, baktığın bir bebek yok!!!!

Ben hem çalışıp hem ev hanımlığı da yaptım ikiside yapta görelim.... Ordan klavye başından yiyicisin demekle olmuyor bu iş sana yedirmiyorlar o çok bellli de ondan bu garezin anladık .

Şimdi sana burda ders verecek değilim ama kadının asli görevi evinde namusuyla eşini beklemek ve hayırlı bir evlat yetiştirmektir. Bize ve evlatlarımıza bakmak eşlerimizin görevidir.. Kadının çalışması veya çalışmaması imkanlar doğrultusunda kendi iradesidir...

Selametle

namu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

tesekkurler arkadasim bazılarına anlatamazsın bosver gerek yok.eğitimde görmezden gelme diye bir sey var görmezden geleceksin ki sönecek.çok şükür bir mesleğim var.bebeğim de ele avuca gelecek seviyeye geldi artık hayata atılma sırası bana da geldi.yanlısım okul biter bitmez evlenmek oldu ama işe girmek için evlenmeden önce de sonra da çabalarım oldu.2012 mezunuyum evlenmeden öce kpssden 80 aldım öğretmenlik atanamadım,evlenmeme 2 gun kala polislik sınavına girdim spordan elendim,evlendikten sonra dershaneye öğretmen olarak işe başladım öğretmen arkadaşlar bilir dershane ilk birkaç sene doğru düzgün para vermez eşim bunu öğrenince benden habersiz dershaneye gidip diplomamı falan almış.bu kadar az maaşa çalışılmaz demiş.sonra hamile olduğumu öğrendim iş ve meslek danışmanlığı sınavına hazırlandım 2 ay kazandım ama hala atama yok.gecen sene ziraat bankası sınavına girecektim neymiş eşim faizle uğraşılıyo haram dedi sokmadı sınava ben de ağzına baktım.bu sene ailemin yanına geldiğimde kpssye hazırlandım pek hazırlanamasam da çocukla.dun de ziraat bankası sınavı muracatı yaptım kitap aldım çalışacam yani milletin dediği gibi yan gel yat osman olmadım hiçbir zaman.benim gururuma dokunan eşimin en kötü zamanımda beni sıkıntıya sokması.bebeğim yeni dogdugunda 40 ı cıkana kadar annemlerdeydim ve eşim bez parası bile vermedi annenler ödesin dedi ben annemlere diyemedim ama onlar anladı.bi de bunun matematikçi,fizikçi,bilim adamı,doktoru çöpcüsü yok bu matematik değil hayat dersi başkasına da ders olacak şekilde.Rabbim ilmi isteyene,rızkı istediğime veririm demiş.tabiki bundan sonra çalışacam boşa okumadım hayat inşallah benim için yeniden başlıyor.

arkadaşim senin ismin cismin belli değil diye çok rahat yazmışsın ama inan sen beni incitemezsin fikrine saygı duyarım ve anlamıyorsan da zorlamam zeten sana anlatayım diye durumumu paylaşmadım.Allah düşmanımın bile başına vermesin yaşadıklarımı sen de düşmanımmış gibi davranmışsın senin de başına vermesin

Edepsize bile edeple cevap verecek kadar erdemlisin maşallah arkadaşım Rabbim yuvandaki ayrık otlarini temizlesin inşallah...

Eşine gelince anne bu yazan arkadaş zihniyetinde olunca pis oluktan temiz su akmiyo malesef.

Sen her şekilde cabaladigini düşünüyosan kararının arkasında dur yok ben eşimi yola getiririm diyosan biraz emekle kurtarilabilir bi yuva üstelik bebeginle ne kadar zor hayat yaşayacaksın bi de bunu düşün bebek kararı tek başına alınmadığı gibi bakmak da bi kişiye düşmez...sorumluluğunu zorla bildirceksin evlemeye aklı yetiyosa evini gecindirmeye de aklı yetecek ayrilmadigin sürece de çalışma sakın sen evine bakarsın onlar yer...

Onlardan çok masraf çıkar ki zaten bebek masraflı bi durum yeterince bezi şunu bunu niye ailene aldiriyosun eşşek gibi alacak sen de baskın olacaksın yüzü olmayana yuzsuz ol gerekirse....

merhaba arkadaşlar 2 senedir evliyim ama boşanmanın eşiğindeyim şuan ailemin yanındayım.bu 2 sene de eşim bizi ailesi olarak görmedi anne babasını kendi ailesi olarak gördü.1 yasında da kızım var.erken dogum yaptım kayınvalıdem yuzunden.eşimin ailesi çok paracı ben hamileyken esim yuzunden 1,5 ay onlarda kaldık bana tüm evi temizlettiler.benim maasım yok ama l,isans mezunuyum matematik ve formasyonum var.esim gec geliyordu canım hamileliğimde ceviz cektı kaynanam babana soyleyelim alsın dedi k.babam alamam dedi.hamileliğimde midem bulandıgında da rol yapıyosun demişti öyle bi adam.evlendim evleneli eşimin ailesinin para istekleri bitmedi.evliliğimizin ilk senesinde annesinin oturdugu evin elektrik,su.tel.ini biz ödüyomusuz sonradan duydum.biz 1 maaşız onlar ise 3 maaş.hadi önemsemedim.biz ev almayı düsünürken babası benim altınları satmamı ve esişminde para cekip 100 milyar borc vermemızı ıstedi sonra ödeyecekmiş kendine tarla alıp bir seyler ekecekmiş.kim inanır akrabaları da kayınbabamın çok cıkarcı oldugunu anlattılar.ben tabi karşı cıktım bizim o parayı cekmemız de imkansız ödeyemezdik.esimle kavga ettik yeni dogum yapmıstım eşim benim kollarımı morarttı.esimin annesi de cok paracı kendi kızınagitmez bıze gelir haftalarca kalır bir kurus yardım etmez ustune ben yıyıcıgım hacca gitcem para biriktiriyorum der.esimin annesi ms hastası eskiden acıyordum ama artık nefret ediyorum.hamileyken illa dısarı cıkalım teyzene gidelim dedi k.validem ama yureyecek gibi degilim dolmustan inince mezardan gececegiz dedi.bende de para yok kocam pek vermez.taksiyle gidelim dedim halbuki çok tutmazdı taksi yakındı.(bu arada k.validem emekli ögretmen yani para var)yok dedi 5 lira daha fazla vermemek için bindik dolmusa inip mezarlıkta yururken üzerime yıgıldı beni daha fazla yuruyemeyecem diye kollarımdan asagı cektı ben de dusmesin diye keldırdım karnımda bi baskı oldu eve gelince aksam suyum geldi esim ailemin yanına baska ile göturdü beni.32 haftalık dogurdum.simdi ise hala sorun bitmiyor k.babam seni çok okuttuk dıye 10bin istedi.kavga cıkardım cunku esim yememden bile kısıp para biriktırdi.o bitti esimin kardesi ev almiş babasından 10 bin istemiş onda da tarla işine girdiği için olmayınca eşimden bankadan cekmesini söylemiş biz ödeyecekmişiz k.babam sonra ödeyecekmiş bunu da benden gizli esim para cekmiş kardesine vermiş.kardesi yalnız babası verdi sanıyor.gecende de sok oldum msjlarını karıstırdım esimin bi 750 bi 1.750 yatırmıs babasına yok neymiş hacca gitcekmiş parası cıkısmıyormus tarla aldıgı için hacca gitcekmiş.5 milyar vermiş esim.onu da bana anlatmadı esim msjı görunce sordum benim param sen karısamazsın dedi.ben de babasını aradım sen karısma ye iç gez dedi.ben de gezecek para yok dedim(gercekten de esim bana pek para vermiyor cogunlukla il dısı 1 aylıga işe gidiyor.bebek bezine kadar ailem alıyor.bana aylık 100 veriyo evdeyken de o da cocuga gidiyor.)k.babam senin aklın kıt galiba seni oglum parasına karıstırtmak istemiyo dedi ben cok sinirlendim evlendirmeseydin parasını yıyeceksen dedim yuzune kapattım.esim sonra anlattı para meselesini ama ben babamı aradım gelin alin beni ben ayrılmak istiyorum dedim.artık esime guvenmiyorum zerre sevgim kalmadı bi bebegim var ayrılırsamyarım mı kalır hos babası da pek babalık yapmıyor.bazen iş bulup ayrılasım geliyor.sizce ben mi abartıyorum?

bırak kızım yaaa ne çekicen hem sen o kadar okumuşsun bunun içinmi okudun bul bir iş çalış

Sonuna kadar katılıyorum arkadaşım sana kısa ve net herkes belli etti kendini.

Okadar yorum içinde konu sahibini yerden yere vurdular ama yorumcularda kişiliklerini ortaya koydular yok para yiyici yok bilmem neci adam parasını ailesine yediriyormus eşini geçtim çocuğunun ihtiyaçlarını bile karşılamıyormuş kalkmış burda yok çocuk yapmasaydın yok çalışsaydin geçmiş geçmişte kalmış şimdi ne yapmalıyım onu soruyor arkadaş kınaya kınaya bi hal oldular ya.

teşekkürler arkadaşim beni anladığın için.kimseyle oturup ağız dalaşı yapmak istemiyorum fıtratıma ters.artık yazmayacam zaten önümde çalışmam gereken bir banka sınavı,bakmam gereken bir bebek ve düşünmem gereken bir zaman var amaç bi fikir edinmekti edindim az cok.herkese teşekkurler.

bu yeni nesil erkeklerin bazılarının ayarlarıyla oynandı sanki....resmen kadın çalışmıyorsa kadına bakmak artık zulüm geliyor onlar için...sen de çalış yavrum anneciğin okutmuş eğitmiş işte tam da bugünler için...

Back
X