eşimin parası benim param değilmiş!

merhaba arkadaşlar 2 senedir evliyim ama boşanmanın eşiğindeyim şuan ailemin yanındayım.bu 2 sene de eşim bizi ailesi olarak görmedi anne babasını kendi ailesi olarak gördü.1 yasında da kızım var.erken dogum yaptım kayınvalıdem yuzunden.eşimin ailesi çok paracı ben hamileyken esim yuzunden 1,5 ay onlarda kaldık bana tüm evi temizlettiler.benim maasım yok ama l,isans mezunuyum matematik ve formasyonum var.esim gec geliyordu canım hamileliğimde ceviz cektı kaynanam babana soyleyelim alsın dedi k.babam alamam dedi.hamileliğimde midem bulandıgında da rol yapıyosun demişti öyle bi adam.evlendim evleneli eşimin ailesinin para istekleri bitmedi.evliliğimizin ilk senesinde annesinin oturdugu evin elektrik,su.tel.ini biz ödüyomusuz sonradan duydum.biz 1 maaşız onlar ise 3 maaş.hadi önemsemedim.biz ev almayı düsünürken babası benim altınları satmamı ve esişminde para cekip 100 milyar borc vermemızı ıstedi sonra ödeyecekmiş kendine tarla alıp bir seyler ekecekmiş.kim inanır akrabaları da kayınbabamın çok cıkarcı oldugunu anlattılar.ben tabi karşı cıktım bizim o parayı cekmemız de imkansız ödeyemezdik.esimle kavga ettik yeni dogum yapmıstım eşim benim kollarımı morarttı.esimin annesi de cok paracı kendi kızınagitmez bıze gelir haftalarca kalır bir kurus yardım etmez ustune ben yıyıcıgım hacca gitcem para biriktiriyorum der.esimin annesi ms hastası eskiden acıyordum ama artık nefret ediyorum.hamileyken illa dısarı cıkalım teyzene gidelim dedi k.validem ama yureyecek gibi degilim dolmustan inince mezardan gececegiz dedi.bende de para yok kocam pek vermez.taksiyle gidelim dedim halbuki çok tutmazdı taksi yakındı.(bu arada k.validem emekli ögretmen yani para var)yok dedi 5 lira daha fazla vermemek için bindik dolmusa inip mezarlıkta yururken üzerime yıgıldı beni daha fazla yuruyemeyecem diye kollarımdan asagı cektı ben de dusmesin diye keldırdım karnımda bi baskı oldu eve gelince aksam suyum geldi esim ailemin yanına baska ile göturdü beni.32 haftalık dogurdum.simdi ise hala sorun bitmiyor k.babam seni çok okuttuk dıye 10bin istedi.kavga cıkardım cunku esim yememden bile kısıp para biriktırdi.o bitti esimin kardesi ev almiş babasından 10 bin istemiş onda da tarla işine girdiği için olmayınca eşimden bankadan cekmesini söylemiş biz ödeyecekmişiz k.babam sonra ödeyecekmiş bunu da benden gizli esim para cekmiş kardesine vermiş.kardesi yalnız babası verdi sanıyor.gecende de sok oldum msjlarını karıstırdım esimin bi 750 bi 1.750 yatırmıs babasına yok neymiş hacca gitcekmiş parası cıkısmıyormus tarla aldıgı için hacca gitcekmiş.5 milyar vermiş esim.onu da bana anlatmadı esim msjı görunce sordum benim param sen karısamazsın dedi.ben de babasını aradım sen karısma ye iç gez dedi.ben de gezecek para yok dedim(gercekten de esim bana pek para vermiyor cogunlukla il dısı 1 aylıga işe gidiyor.bebek bezine kadar ailem alıyor.bana aylık 100 veriyo evdeyken de o da cocuga gidiyor.)k.babam senin aklın kıt galiba seni oglum parasına karıstırtmak istemiyo dedi ben cok sinirlendim evlendirmeseydin parasını yıyeceksen dedim yuzune kapattım.esim sonra anlattı para meselesini ama ben babamı aradım gelin alin beni ben ayrılmak istiyorum dedim.artık esime guvenmiyorum zerre sevgim kalmadı bi bebegim var ayrılırsamyarım mı kalır hos babası da pek babalık yapmıyor.bazen iş bulup ayrılasım geliyor.sizce ben mi abartıyorum?

abartmıyorsun
:50::50::50::50:
malesef kötü bir aileye düşmüşsün
bu iş böyle sürer gider
bebişini biraz ele gelicek hale getir önce
sonra kolundaki bileziği kullanmaya başla
formasyonun da varmış
niye çekiyorsun bu sıkıntıyı
:45::45::45::45:

Ne ilgisi var
Konu sahibine gidip calismak zor geliyor
Evde oturup oara para diye cemkirmek daha kolayina geliyor tabi
Siz tepki vereceksiniz diye gercek fikrimi mi soylemekten cekinecegim ben ya
Illaki pispislamam mi gerekitor
Madem bukadar kotu esi var esinin ailesi bukadar kotu
Onlardan para istemeyi gururuna yedirememesi lazim
Ama nerdeeee...

he he

Son düzenleme:
Asla abartmiyorsun... Para için kollarini morartmak ne demek ... Senin esin sana es olmamis gitsin anasini hacca mi yollar babasına tarla mi alir alsin. Sen bu evlilikte tekmissin zaten ...

Belki bu restinden sonra uslanir ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Ne ilgisi var
Ama nerdeeee...

Aynen katiliyorum

Çocuğunuz olduğunda ücretsiz izin falan alırsanız eşinizden beklenti içinde olmazsınız artık. Bu düşünce yapısına sahipseniz eşinizin çocuğunuzun sorumluluklarını karşılamamasını da anlayışla karşılarsınız. Kimseyi savunmak için değil ama böyle kesin yargılardan hoşlanmıyorum. Matematik değil bu, yaşam. Herşey insanlar için.

Ben de çalışan bir kadınım ama bazı çalışan kadınların ev kadını her türlü muameleyi hak ediyor düşünce yapısını anlayamıyorum.

Ayrıca ben konuyu okuduğumda konu sahibinin eşinin ailesinden maddi bir beklentisi olduğu sonucuna varmadım. Ellerini çeksinler yeter diyor.

Nedense sordugum herkes istemeden hamile kaliyor... bende bunu anlamiyorum...
Madem hamile kalmak istemiyorsun korunursun bu kadar basit...
Ama nasil oluyorsa iste istemeden kaliyor herkes...
Kpss calisiyordum diyorsun madem amacin kpss idi hamile kalinca neden biraktin calismayi ????????
Evde oturmak daha rahat geliyor tabi....
Hem esinin kazandigi paraya tek kurus katkida bulunmuyorsunuz hazir yiyici olmak daha kolayiniza geliyor calisip alin teri dokmekten..
Bide matematik mezunuyum diyorsun hicbisey yapamasan bi dersaneye girerdin. Ama diyorum ya pasa pasa evde oturup esinin calisip kazandogi paraya el koymak daha rahat dimi..

Üslubun yanlış üslubun...ne biçim bi konuşma tarzı bu yazık, sende okumuşsun bide memur olacaksın çok yazık... herhalde sende evde hazir yiyici olmak istiyodun ama imkanlar el vermedi yapamıyosun, bunun hıncınıda hiç tanımadığın birinden çıkarıyosun , boşuna dememisler , EĞİTİM CEHALETİ ALIR, EŞŞEKLİK BAKİ KALIR , diye biraz edep YA HU...!

• Beğen
Reactions: anu
Ne ilgisi var
Ama nerdeeee...

he he
konu yanlış anlaşılmış galiba hiçbir zaman para diye cemkirmedim tam tersi onlar cemkirdi.ben esimden para da istemedim.bana verdiği para da anca cocugun bezine yetiyordu.gecen sene verdiğim özel derslerle biriktirdiğim parayla cocuguma bebek arabası falan aldım ailemde yardım etti.konu para degil esim benden habersiz ailesine sureklı para vermesi ve cocugumun rızkını zengin olmalarına ragmen vermesi.ben tembel bir insan degilim okulu dereceyle bitirdim ama bebeğim kucuk oldugu ve atanamadıgımdan işe giremedim.artık daha gucluyumve nasipse işe girecem.eşim bana haklısın bir daha yapmayacam diyor ama benim guvenimi cok sarstı yalanlarıyla.evde calısmadan oturan ya da koca parası yıyen bi tip de degilim cok sukur.burada konu acmam sızce esime karsı abarttım mı haklı mı her kosulda cocugumun rızkını kesip yedirmeye.beni tembel olarak görenleri alkıslıyorum:46: tabi beni tanımıyorsunuz.

he he

alıntılama yanlış oldu....

Üslubun yanlış üslubun...ne biçim bi konuşma tarzı bu yazık, sende okumuşsun bide memur olacaksın çok yazık... herhalde sende evde hazir yiyici olmak istiyodun ama imkanlar el vermedi yapamıyosun, bunun hıncınıda hiç tanımadığın birinden çıkarıyosun , boşuna dememisler , EĞİTİM CEHALETİ ALIR, EŞŞEKLİK BAKİ KALIR , diye biraz edep YA HU...!

Hic seviyemi seninle tartisip indiremeyecegim
Kisi kendinden bilir isi ..
Demekki sende iyi esseksin ki biliyorsun essekligi........

Çocuğunuz olduğunda ücretsiz izin falan alırsanız eşinizden beklenti içinde olmazsınız artık. Bu düşünce yapısına sahipseniz eşinizin çocuğunuzun sorumluluklarını karşılamamasını da anlayışla karşılarsınız. Kimseyi savunmak için değil ama böyle kesin yargılardan hoşlanmıyorum. Matematik değil bu, yaşam. Herşey insanlar için.

Ben de çalışan bir kadınım ama bazı çalışan kadınların ev kadını her türlü muameleyi hak ediyor düşünce yapısını anlayamıyorum.

Ayrıca ben konuyu okuduğumda konu sahibinin eşinin ailesinden maddi bir beklentisi olduğu sonucuna varmadım. Ellerini çeksinler yeter diyor.

tesekkur ederim hislerime tercuman olmussun benim maddi beklentim yok gucume giden cocugun ihtiyaclarını bile dogru duzgun karsılamayıp surekli muhtac olmadıkları halde anne babasına yardımcı olması ve bizi dusunmemesi.bebegim biraz buyudu artık calışıp tum ihtiyaclarını karsılayacam insallah.en son olarak özel okulada öğretmenliğe baslayacam

:46::46::46:::.

Kpss calisiyordum diyorsun madem amacin kpss idi hamile kalinca neden biraktin calismayi ????????
Hem esinin kazandigi paraya tek kurus katkida bulunmuyorsunuz hazir yiyici olmak daha kolayiniza geliyor calisip alin teri dokmekten..
Bide matematik mezunuyum diyorsun hicbisey yapamasan bi dersaneye girerdin. Ama diyorum ya pasa pasa evde oturup esinin calisip kazandogi paraya el koymak daha rahat dimi..

Hic seviyemi seninle tartisip indiremeyecegim
Kisi kendinden bilir isi ..
Demekki sende iyi esseksin ki biliyorsun essekligi........

Senin seviyen diz çökmüş yerlerde sürülüyor, istesende çıkamazsın benim seviyeme sen, donde yazdıklarını bir oku , kimin iyi eşşek olduğu belli, Allah cahil bıraksın da insanlığı mızı almasın

Yine derdi olan bir insanı konu açtığına pişman ettiren yorumlar var, hayırlı uğurlu olsun
İnsan çalışsa da bir süre ara verse de boşa okumaz, kolunda bilezik kalır aldığı tahsil.
Ayrıca kadın çalışsa eşinin ailesi daha da çok sömürür bu aileyi, oğullarının maaşını alan kredi çektiren tipler bunlar, o kadar maaş alıp faturaları bile oğullarına ödeten kişiler. Savunmak ne kadar doğru?

Çocuğunuzun olsa siz çalışsanız,
Eşiniz de maaşını ailesine verse,
Size çocuğunuza 100tl verse aynı tavırda olurmuydunuz ? Tabiki hayır

100 tl mii:96:
nasıl bir insan bu ya bence geri dönme
çocuğun için kalmak istiyorsunda peki o çocuk böyle sorumsuz bir babayla olsa ne olur olmasa ne olur
lütfen kendini heba etme gir bir işe paşalar gibi yaşa hayatını
sen bu hayata acı çekmeye gelmedin boşver...

ne kadar merhametsiz yazmışsınız.. evde oturmak rahat mı geliyor? bu ülkede herkes istediği anda iş bulabiliyor mu? herkes sizin kadar şanslı olup kpss yi de kazanamayabilir. bu onları hazır yiyici yapmaz. Ayrıca ev kadınlığı dışarda çalışmaktan çok daha yorucu. kamuda öğretmenim, şu geçen 15 günde çok daha fazla yoruldum evde, ustelık evde yaptığın kımsenın gozune gelmıyordu. nasıl ev hanımları hazır yiyici oluyor ya. kadın evde kocasına yemek temizlik yapmıyor mu, adam alın teri döküyor kadın dökmüyor öyle mi, kadın evde oturup o adamın da çocuğuna da bakmıyor mu? hazır yiyicilik bu mu? iyi o zaman adam da kadının tum bu emeklerinin karşılığını para olarak versin. evlilik bu mu ya. bu cumleleri bır kadının yazdığına ınanamıyorum ınanmak da istemiyorum..

ne kadar merhametsiz yazmışsınız.. evde oturmak rahat mı geliyor? bu ülkede herkes istediği anda iş bulabiliyor mu? herkes sizin kadar şanslı olup kpss yi de kazanamayabilir. bu onları hazır yiyici yapmaz. Ayrıca ev kadınlığı dışarda çalışmaktan çok daha yorucu. kamuda öğretmenim, şu geçen 15 günde çok daha fazla yoruldum evde, ustelık evde yaptığın kımsenın gozune gelmıyordu. nasıl ev hanımları hazır yiyici oluyor ya. kadın evde kocasına yemek temizlik yapmıyor mu, adam alın teri döküyor kadın dökmüyor öyle mi, kadın evde oturup o adamın da çocuğuna da bakmıyor mu? hazır yiyicilik bu mu? iyi o zaman adam da kadının tum bu emeklerinin karşılığını para olarak versin. evlilik bu mu ya. bu cumleleri bır kadının yazdığına ınanamıyorum ınanmak da istemiyorum..
Ev hanımlığı daha mi zor
Ha ha ha...... sadece gülüyorum

..

HAzir yiyici les kargasisin tekisin iste
MAALESEF hepte boyle rezil olmaya devam edeceksin bu dusuncelerin yüzünd3n
Cocugu yaparken iyiydi hersey oh ne guzel sonra istemeden oldu vah vah tuh tuh
Ee calismaya gelincede bi suru bahane bla bla bla
Halbuki isteyen gider kasiyerlikte olsa yapar
Ama alismissin yemeye (her anlamda)
Esinin ailesinden esinden para medet ummaya devam et
Dizlerinin uzerinde yasamaya devam et sen..
Hayatin boyunca birilerine muhtac olacaksin iste... para para diye aglayacaksin ..

Ev hanımlığı daha mi zor
Ha ha ha...... sadece gülüyorum

..

Siz de çocuk yok heralde, bu kadar rahat konuştuğunuza göre.
Okuldan mezun oldum işe başladım zorlanmadım,
Evlendim işe ve eve yetiştim zorlanmadım,
Çocuk oldu ve evdeki işler öyle bir yığıldı ki şaşırdım nasıl bu kadar yetişemez oldum diye.
Bir kaç aydır işe geldim. Yemin ederim işe gelmek tatil gibi geliyor bana, maddi olarak birikim yapıp yine çocuğuma bakacam
Bu kadar rahat olmayın Allah aşkına, daha görecek şeyler var tecrübeler var. Benim gibi düşünen de çoktur eminim

HAzir yiyici les kargasisin tekisin iste
MAALESEF hepte boyle rezil olmaya devam edeceksin bu dusuncelerin yüzünd3n
Cocugu yaparken iyiydi hersey oh ne guzel sonra istemeden oldu vah vah tuh tuh
Ee calismaya gelincede bi suru bahane bla bla bla
Halbuki isteyen gider kasiyerlikte olsa yapar
Ama alismissin yemeye (her anlamda)
Esinin ailesinden esinden para medet ummaya devam et
Dizlerinin uzerinde yasamaya devam et sen..
Hayatin boyunca birilerine muhtac olacaksin iste... para para diye aglayacaksin ..

ne kadar terbiyesiz ve kötü bir insansınız, sizin de sıkıntılarınız olduğunda kimse size ne koca meraklısıymışsın, dayaklara hakaretlere rağmen düşmedin yakasından ayaklarına kapandın adamın dese hoşunuza gider miydi? hoş daha okuduğunuzu anlamaktan acizsiniz kocanız kafanızı çok sıkmış galiba, kadın kimseden para beklemiyor kocasının evin rızkını ihtiyacı olmayanlara vermesinden şikayetçi

yazık gerçekten yazık kendi güçsüzlüğünüzü çalışan kadın olmanın arkasına saklayarak insanlara hakaret etme gücü buluyorsunuz ama bu evinizde dayak yiyen hakarete uğrayan buna rağmen güçlü bir şekilde ayakta durmayı başaramayıp kocasının ayaklarına kapanıp sürünen zavallı bir kadın olduğunuz gerçeğini değiştirmeyecek

Son düzenleme:
Back
X