eşimin ruh hali

Yazozlem

Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
115
73
13
32
merhaba hanımlar ben 2 senelik evliyim 2 senedir bebek istiyordum olmuyordu tedavi falan oldum ama olmadı eşim bebek konusunda hep tedirgindi son zamanlarda istiyordu. 1 hafta önce hamile olduğumu öğrendik ama o günden itibaren eşim değişti durgunlaştı dalıp dalıp gidiyor aynı işyerinde çalışıyoruz gün içindede böyle dün sohbet ettim konuyu açtım sende benim gibi korkuyor musun anneliği yapabilecek miyim iyi bir anne olabilecek miyim dedim bende korkuyorum dedi sonra konuyu değiştirdi kız mı erkek mi acaba falan diye ama endişesi yüzünden okunuyor gülerken bile yüzündeki hüznü anlıyorum bu hallerine çok üzülüyorum eşim için ne yapabilirim,nasıl davranmalıyım bu halleri normal mi

Eşimin çok yakın arkadaşı böyleydi
Eşinin hamile olduğunu öğrendiğinde günde on defa arıyordu
Bitti hayatım artık ben ne yapacam
Olmaz bu böyle bu nasıl hayat
Artık benim için herşey bitti falan filan ayyy dokuz ay sanki ben doğuracaktım yada
Sanki kendi hamileydi
Doğdu minik adrian sonunda
Aman allahım bu defa yerinde duramıyordu
Havalara uçuyordu,bebek ne yapsa bize anlatıyordu
Baba dedi,bensiz yatmaz,Altına yaptı şu bu
Sonra vazgeçemiyorlar
Bence eşinde öyle olacak sıkma canını

Anlamadığım nokta.
Sizden niye şüphe ediyor da kendinden İYİ BİR BABA OLACAK MIYIM diye şüphe etmiyor.
Konuyu kendinize neden bağlıyorsunuz ?

Tam olarak hangi konuda endişeleniyor bunun üzerine konuşun. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı mı, yetememe duygusu mu? Birbirinizle endişelerinizi paylaşın ve destek olun. Bu tip kaygılar sık görülüyor, insanlar ne kadar çok isteseler bile. Ayrıca şunu unutmayın ki annelik-babalık ancak tecrübe ede ede ve deneye yanıla öğrenilen bir şeydir. Mükemmel anne-baba diye bir şey yoktur, elinden geleni yapmak vardır. Bence biraz keyfini çıkarmaya odaklanın artık.

Eşimde ilk hamile olduğumu öğrendiğinde 3 gün kendine gelemedi,benim acilen arsa almam lazım cocugumuzun geleceği için falan demeye başladı,bi süre sonra konusmaya basladı acaba yapabilcekmiyiz nasıl yetistiricez gibi korkularım var dedi,simdi dahada alıstı eve her geldiginde önce göbegimi seviyor oğlum napıyor diye.. eşinizde zamanla böyle olucaktır
Yani erkeklerde biz gibi anaçlık yok onlar direk sorumluluk yönünden bakıyolar, kucaklarına aldıklarında bütün dünyaları değisicek eminim..

Anlamadığım nokta.
Sizden niye şüphe ediyor da kendinden İYİ BİR BABA OLACAK MIYIM diye şüphe etmiyor.
Konuyu kendinize neden bağlıyorsunuz ?
ben kendimden ediyorum eşim kendinden ediyor korkularını anlayabildiğimi söylemek istedim kendisine

Eşimin çok yakın arkadaşı böyleydi
Eşinin hamile olduğunu öğrendiğinde günde on defa arıyordu
Bitti hayatım artık ben ne yapacam
Olmaz bu böyle bu nasıl hayat
Artık benim için herşey bitti falan filan ayyy dokuz ay sanki ben doğuracaktım yada
Sanki kendi hamileydi
Doğdu minik adrian sonunda
Aman allahım bu defa yerinde duramıyordu
Havalara uçuyordu,bebek ne yapsa bize anlatıyordu
Baba dedi,bensiz yatmaz,Altına yaptı şu bu
Sonra vazgeçemiyorlar
Bence eşinde öyle olacak sıkma canını
adam afalladı ya umarım düzelir onu böyle görmek beni üzüyor

merhaba hanımlar ben 2 senelik evliyim 2 senedir bebek istiyordum olmuyordu tedavi falan oldum ama olmadı eşim bebek konusunda hep tedirgindi son zamanlarda istiyordu. 1 hafta önce hamile olduğumu öğrendik ama o günden itibaren eşim değişti durgunlaştı dalıp dalıp gidiyor aynı işyerinde çalışıyoruz gün içindede böyle dün sohbet ettim konuyu açtım sende benim gibi korkuyor musun anneliği yapabilecek miyim iyi bir anne olabilecek miyim dedim bende korkuyorum dedi sonra konuyu değiştirdi kız mı erkek mi acaba falan diye ama endişesi yüzünden okunuyor gülerken bile yüzündeki hüznü anlıyorum bu hallerine çok üzülüyorum eşim için ne yapabilirim,nasıl davranmalıyım bu halleri normal mi
Annelik içgüdüsel merhamet duygusu varsa gerisi kendiliğinden geliyor

Tam olarak hangi konuda endişeleniyor bunun üzerine konuşun. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı mı, yetememe duygusu mu? Birbirinizle endişelerinizi paylaşın ve destek olun. Bu tip kaygılar sık görülüyor, insanlar ne kadar çok isteseler bile. Ayrıca şunu unutmayın ki annelik-babalık ancak tecrübe ede ede ve deneye yanıla öğrenilen bir şeydir. Mükemmel anne-baba diye bir şey yoktur, elinden geleni yapmak vardır. Bence biraz keyfini çıkarmaya odaklanın artık.
yorumunuz için teşekür ederim 1 hafta akışına bıraktım ama dediğiniz gibi oturup enine boyuna konuşmayı düşünüyorum

isim falan düşunmeye baslayin bebek kıyafetlerine bakın hayaller kurun yavaş yavaş alışır..sorumluluktan korkuyordur

Back
X