• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin saçma sapan diretmelerinden yoruldum haksız mıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlarım merhaba,
5 aylık hamileyim.
Güzel bir şehirde merkezde yaşıyoruz kendi ailemde aynı yerde yaşıyor.
Fakat eşimin ailesi aynı şehirde ilçe de yaşıyor.
Sıkıntımız şu eşim derki çocuğum kimliğin de benim doğduğum yerin adı yazmasını istiyorum.
Ailemin bulunduğu özel bir hastanede doğum yap.
Böyle bir durum var mı kızlar ben merkezde doğum yapıp kimliği ilçede çıkartmazmıyım .
Acayip sinir stres oldum ne yapacağım bilemedim.
ki bunu bana daha hamile olmadan önce de demişti baştan söyleyeyim böyle olsun istiyorum diye,
O zaman tamam diyip geçiştirmiştim açıkcası çok ciddi olacağını düşünmedim.
Ne kadar saçma düşünceler Allah ım. Doğum tarihini saatini de belirlesin bari. Sancım tutarsa senin ailenin memleketi olsun diye çocuğu içerde tutayım deyin 🙄

Haydaa.. bu nasıl istek anlamadım ben ama bildiğim kadarıyla hangi hastanede doğum yaparsanız kayıtlara o geçiyor yani merkezde doğum yapıp ilçe yazdıramazsınız hayır anlamadığım ilçe yazınca ne olacak eşinizin yeni kimliklerden haberi yok galiba hiç biri görünmüyor yeni kimlikte…

Arkadaşlarım merhaba,
5 aylık hamileyim.
Sıkıntımız şu eşim derki çocuğum kimliğin de benim doğduğum yerin adı yazmasını istiyorum.
Böyle bir durum var mı kızlar ben merkezde doğum yapıp kimliği ilçede çıkartmazmıyım .
ki bunu bana daha hamile olmadan önce de demişti baştan söyleyeyim böyle olsun istiyorum diye,
Yani isim vs takan duydum da bunu takanı ilk defa duyuyorum

Allah sana koca bir sabır versin

Bu adamla ömür geçmez yani kocan olur soğutmak istemem ama gerçekten normal insan lafı dğeil bu

buyuk bir ilin ilcesinde dogdum buyudum. universite zamani ve sonrasinda calistigim is yerlerinde nerelisin muhabbeti yapilinca hep ili soylerdim. 4-5 kere sadece ilce adi soyleyenle karsilasmistim, orasi nerede deyince de sanki bilmem gerekirmis gibi bir tavir takinmislardi. niye bileyim, x sehirliyim desene diye cemkirince de biz oralilari begenmeyiz, onlara benzemeyiz, sadece resmi olarak oyle asla oraliyiz demeyiz vs. gibi sacma cevaplar almistim. sizin esinizde de boyle bir durum olabilir mi?

eger ilk sebeple alakali bir durum yoksa 2. secenek dogum yaptiktan sonra nasilsa yakin diye hemen kayinvalide evine goturulmek istenmeniz olabilir mi?

esinizin evli bir abisi varsa ve yengesi dogum sonrasi kayinvalide yanina gitmedi diye esiniz onceden onlemini almak istemis ve size boyle bir istekte bulunmus olabilir mi?

bazi sebeplerden cocugunun dogum yerini baska il yazdirani cogunluk duymustur ama ilce istegi beyin yakan cinsten. siz asil nedeni bulmaya calisin bence, yoksa fikrini degistirmeniz zor gozukuyor.

Şu kendilerini ayrı gören buçuklu ilçlerden mi? Onlarda öyle bir tutku oluyor. Gene de çok garip ya.

Yav iste erkeklere gore soy babadan yurur
Cocuk soyunu kokunu bilecek
Hanedan soyu devam edecek kirma olamayacak
Uzgunum ama sadece ego tatmini

hiç dikkat etmemişim ama yeni kimliklerde doğduğu yer yazmıyor ki ben mi göremedim keşke eşinizin dertleri bende olsa :)

neden bu erkeklerde zerre kadar akıl yok mantık yok, hayatı nereleriyle yaşıyor acaba bunlar?
yani her birinden ayrı ayrı soğudum ne gereksiz, akılsız bir cinsiyettir bu yarabbim...

Sorun erkeklerde değil ki, bu erkekleri seçen kadinlar. Aha diğer konuda erkek nasil küfür ediyor konu sahibin annesine, halen nişan atilmadi.

Toplumsal erkekten halen tek beklenti çalişmasi, iyi para getirmesi. Kadinlar kendi değerini bir bilse, bu tür erkeklerde azalir.

Arkadaşlarım merhaba,
5 aylık hamileyim.
Üşenmedim baktim.. Yeni kimliklerde dogum yeri yazmıyor. Bir önemi yok yani

İyi de sadece doğum yeri farklı oluyor, kütüğü vs yine eşinizle aynı oluyor ki. Ya böyle eşlerinin doğumlarına karışan erkeklere de ne diyim, doğum bu küçük bi parmak kesilmesi değil ki...

Sorun erkeklerde değil ki, bu erkekleri seçen kadinlar. Aha diğer konuda erkek nasil küfür ediyor konu sahibin annesine, halen nişan atilmadi.

Toplumsal erkekten halen tek beklenti çalişmasi, iyi para getirmesi. Kadinlar kendi değerini bir bilse, bu tür erkeklerde azalir.
doğru düzgün erkek sayısının bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olması konusunda sorun kimde peki?
evet bu erkekleri seçen kadınlar da sorunsuz değil ama kaç tane düzgün erkek var muamma.
erkeklerimiz berbat bunu kabul etmek lazım.
kadın sitesinde erkek korumacılığı yapmanın anlamı yok.
çoğunluk diye bir gerçek var maalesef.
seçim yapma ve değer bilme konusuna katılıyorum ama erkekler sorunlu olmasaydı kadın cinayetleri gibi kara bir leke olmazdı hayatımızda.
katledilen bir kadın için de katili sevgilisi çıktığında, eh böyle birini seçerse ölür tabii gibi yorumlar yapılıyor, şahit oluyorum.
doğruluk payı yok değil zira adamın tipe bakıyorum ben sokakta görsem yolumu değiştiririm, korkarım, belli ne olduğu.
ama geçenlerde gencecik bir kız tanımadığı bir erkek tarafından kılıçla katledildi mesela.
sorun bal gibi de erkeklerde, hem de her konuda.

Ay eşiniz o ilçede doğmuş da nolmuş?
Kafa yapısına bak
Bide hamile olmadan önce söylemiş "ben baştan söyledim" diye. Şartlı şurtlu yani.
"Ben farklı ilçe yazsın istiyorum, sende rol modelini görmüş oldum, belki çocuğun başka bir şansı olur" deyin sizde. 😒

böyle yetişkin olamayan erkekler özellikle genç kadınlara cazip geliyor heralde çünkü aklı başında birisi boş vaatlerde yada umut satmaz tabi karşısındaki kişiyi manipüle etmek istemiyorsa ama bu yetişkin olamamışlar iyi umut satar birde karşısındakinden kendini üstün gördüğü için bu da bazı kadınların hoşuna gidebiliyor. gerçi tencere tava misali toplumun kalitesi zaten belli bu cinsiyetten bağımsız

Ilcedeki hastanelere bir bakın yenidoğan yoğunbakim unitesi var mı diye. Yoksa eğer burdan yuruyun :))) çok onemli bir nokta çunku :) Hatta merkezdeki doktora rica etseniz babaya önemini anlatır.

Tamam diye geçiştirirseniz öyle olur adam haklı niye tamam diyorsunuz istemediğiniz birşeye adamlar kaçıyor mu yoksa ok demezseniz

kv istiyorsa kendisi hamile kalıp doğumunu o ilçede bir hastanede gerçekleştirsin. hiç umurumda olmaz. benim rahatım,sağlığım için hangi hastane menfaatime uyuyorsa gider orada doğum yaparım. her gün yeni bir kafayı yakmış eş ve ailesinin taleplerini okuyoruz burada. zamanınız gelince gidin yatın hastanenize arkadaşım. aileniz de yanınızda olur hem.

Benim iki kizim var.buyuk kizim doktorumun antalya serikteki ozel bir hastane ile anlasmasi varmis dogumu orda yaptim ama esim kimlige muratpasa yazdirmis seriki begenmedi zaar :)
kucuk kizim muratpasa ilcesindeki bir hastanede dogdu ona da konyaaltinda oturdugumuz icin konyaalti yazdirmis yani ikisine de dogdugu yer yazilmamis demek ki olabiliyor.

ama esinizin ilcede dogum yap diye diretmesi agir sacmalik cok mu onemli hayret bir sey!

Zaten eski kimliklerde yaziyordu ilce ama yenilerde sehir bile yazmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X