Eşimin Saygısızlığı

bu beyefendi çok çirkef. aman bir dediği olmasın o suratı asılır tripler suratlar... bende acayip salağım yani. aman mutlu olalım huzurlu olalım kafasıyla ömrümü heba ediyorum.

ben olsam herseyı oldugu gıbı bırakır esıme de soyle gelmesınler ben kımseye hızmet edemem cok ıstıyorsan kendın agırla mısafırlerını der , gıder yatardım.....
kımseyede ne hızmer eder ne guler yuz gosterırdım ..
gelenlerde ayrı bır cıns oruc tutacak gunu mu bulmus oruclu ısede evde atıstırıp az bısey oyle gelselermıs.....

bende sırf ben arayıp çağırdım diye birşey diyemedim... dün kandildi ya ondan tutmuşlar.. ya tutabilirler de insan 1.5 saat önce mi haber verir? sabah yada öğlen haber verilebilirdi. bende haliyle sizin gibi tavır gösterdim adam da coştu iyice.demekki sizin dediğiniz gibi yapmam gerekmiş.

bu beyefendi çok çirkef. aman bir dediği olmasın o suratı asılır tripler suratlar... bende acayip salağım yani. aman mutlu olalım huzurlu olalım kafasıyla ömrümü heba ediyorum.
Başta ben de öyleydim.Sonra huzurun sadece ona özel bir durum olmadığını benden daha kıymetli hiçbir canlının olmadığını tekrar hatırladım.Onun huzuru benim huzursuzluğuma bağlı olacaksa başlarım öyle huzura.
Ki bunu aynı bu şekilde ona da söyledim.
Yapabileceği her şeyi yapmak ZORUNDA olduğunu bir güzel empoze ettim.
Müşterek hayat??? Hayat ortaklığı??
Evlilik kadının köle olup adamın da keyif yaptığı bir müessese değil,k.çı o kadar nazikse gidecek kendine köle alacak.

bana ıkınızde hatalı geldınız
mısafırın oruc oldugundan son dakıka haberınızın olması tabı kotu olmus
ama herseyı soylene soylene yapmıssınız tahmın edıyorum kı sabahtan mısafır gelınceye kadar gergındınız
tabıkı bu gergınlık ıster ıstemez esınıze de yansımıs yuzde yuz esınız hatalı dıyemıycem ben

haklı yanınızda var haksız yanınızda.
ben olsam böyle bir plan yaptıysam misafir kabul etmezdim. ha velev ki eşim kibarca bana mecbur kaldım gelmeyin diyemedim cnm gibi bir konuşma yaparsa yumuşarım. temizliği kesinlikle birlikte yaparım. yemeklerimide gerekirse bir gün önceden yaparım yani. hani çorba yapılabilir , tatlı yapılabilir. yani sabah da yapılabilirdi bunlar bayatlamaz. bu kadar panik yapmazdım.
benim evime gelecek misafire yemeği kayınvalideye de asla yaptırmazdım. işte böyle kocanın ağzına laf vermişsiniz.
ha madem bu kadar gerileceksin kocanın da ani saçma çıkışları var oldukça hazıra kaçardım. bu kadar olayın içnde bana şiddet uygulasa eşim çıkar giderdim misafir falan asla umursamazdım.

eşiniz olgun bir insan değil. böyle biriyle yaşam çok yorucu oluyor, deneyim ettiğim için biliyorum. yalnız bir detay daha mühim, kolunuza vurmuş. fiziksel bir itip kakma vs olaya girdi mi ben buz gibi oluyorum. bilmiyorum ne desem. bir evlilik nasıl başlarsa öyle gider. bir insanın karakteri neyse odur, değişmez. böyle yaşayabilir misiniz? cevaplamanız gereken soru bu.

Sen koştururken o ne diye postu sermiş pes başında takılıyor? bir de dayı onun dayısı yani... ev hanımı da değilsin ki niye böyle ev işlerini komple üstlendin kendine? eşim yardım etmezse ben de yapmıyorum. bilir yapmayacağımı , rezil olacak kişi de ben olmam , bütün gün 100 kişinin derdi ile uğraşıp bir de gelip bütün ev işini kendim mi halledicem?

Eşine iş bölümünü öğretmeye çalış. sen mutfakta iken o etrafı toplamalı imiş burda mesela. eşin yapmıyorsa sen de yapma. çok yorgundum hafta içi , hafta sonu da dinlendim eşim de sağolsun bişeye yardım etmeyince kaldı ev böyle kusuruna bakmayın de dayıya da..

Boş yere kendinizi heba etmişsiniz. En azından tatlıyla uğraşmayabilirdiniz. Çalışan bir kadının evine pazar günü misafirliğe mi gidilir üstelik son anda erken geliyoruz diyorlar
misafirlere de sinir oldum zaten. insan bir çayı bile kalkıp alamaz mı? bu kız yarın işe mi gitcek napcak hiiiç. ay zaten misafirliğe gitmktende ağırlamaktanda nefret ediyorum.

Size vuruyor ve siz gülerek anlatıyorsunuz?
"Canım" diye hitap etmeniz de o gıcıklıktaki bir adama çok trajik gerçekten. Ne kadar saygısız birisi ile evlenmişsiniz. İnsan kalkar siz demeden alır eder eksikleri, iki sandalye koyar, masaya çatal bıçak koyar ne bileyim. Böyle miydi sonradan mı böyle oldu? Bile bile lades diyorsunuz sanki.

çok haklısınız.. bundan sonra bende bu şekilde davranacağım. ikimizde çalışıyorsak evde aynı şartlarda iş bölümü yapılmalı ki adam gündüzleri hep evde gece çalışıyor ben daha çok yoruluyorum..

zaten en çok vurması beni sinirlendirdi. ama olayın soğumasını bekleyip bana şiddet uyguladığını ve bu yüzden ayrılmayı düşündüğümü ona bu konuda güvenmediğimi söyleyeceğim.. gayette ayaklarım üzerinde duruyorum yani. seven insan dokunmaya kıyamaz adam beni hizmetçi sandı sanırım

Vurma ve hakaretler olmasa tartışma yaşanabilir derdim.o stresle o da sinirlenebilir siz de ,sizin stresiniz ona yansır falan ama sonradan abartmis eşiniz .bu vurmalar devam ederse kotu olur.hic misafire yardım etmeme konularına falan girme bu vurma işini vurgula ve abart.cok etkilendiğini anlasin.duzeltmezse kendini ne yaparsın bilmiyorum

11 yıllık evliliğim ve 10 yıllık iş hayatım bana şunu öğretti: bir şeyi görevinizmiş gibi yaparsanız bir süre sonra o şey üstünüze yapışır, gerçekten görevinizmiş gibi algılanır ve onu her zaman sizin yapmanız beklenir, yapmadığınızda suçlu olursunuz.
misafir ağırlamak sizin göreviniz değil, eşinizle sizin ortak göreviniz, eğer ağırlamada ciddi eksikler varsa bundan ikiniz aynı düzeyde sorumlusunuz, ama ne eşiniz bunu idrak edebilmiş ne de siz. dolayısıyla -ona göre- doğru gitmeyen hazırlığın tek sorumlusu/suçlusu sizsiniz. eğer bu evliliği sürdürecekseniz önce üstünüze yapışan bu işlerden bir sıyrılın, adama ortak yaşam alanı nasıl kullanılır öğretin, ve bidaha size şiddet uygulamaya kalkarsa (ki bir kere olursa mutlaka arkası gelir) çiçek almayı unutmuş muamelesi yapmayın.

farkettiyseniz vurduğu kısmı gülerek anlatmadım. ne yapayım zırıl zırıl ağlayayımmı? vurmasını kabul etseydim burada akıl danısmazdım. adamın şiddete eğilimi var aptalmıyım hayatımı heba edeyim? olay soğuduğunda kendisinden soğuduğumu ve şiddetinin artacağını .güvenmediğimi söyleyeceğim.. ister ayrılık konusması olarak algılasın ister kendisini uyarma konusması.

Olaydan sonraki emojilerinizden bahsediyorum ben. Valla benim zoruma giderdi, ağlardım. Hem davranışları zoruma giderdi hem o hareketi. Herkesin tepki verme tarzı elbet ki farklıdır ama çok sıradan bir olay anlatıyormuşsunuz gibi geldi tarzınız.
Adamın şiddete eğilimi var diyorsunuz aptal mıyım hayatımı heba edeyim diyorsunuz ancak konunuzda ben bu adama nasıl davranayım şimdi yazıyor bence şu anki yorumunuzu da konuya editleyin yoksa yanlış anlaşılmanız doğal oluyor tabiki.
Bence de gözlemleyin, konuşun. Bir dahasına da izin vermeyin. Gerekirse misafir bile kabul etmeyin. Siz de ılımlı davranmayın o gergin madem siz de gergin olun onun gibi, ona surat asın. Kadınlar mıymıy canım cicim yaptıkça başımıza çıkıyorlar iyice. İyi dayanmışsınız tebrikler ben masayı falan dağıtır çeker kapıyı çıkardım bu davranışlarından sonra.

Bunun karşıdaki adamı eğitmekle de ilgisi Yok. Bir adam ya düzgündür ya değildir. Önemli olan dizin ve hayatınızın neye layık olduğunu belirleyip ona göre davranmanız.

düzelteceğine inancımı yitirdim artık konusmak ve tepki göstermek işe yararmı bilmiyorum ama birdaha olmayacağının garantisi yok gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…