- 28 Ocak 2009
- 34.479
- 57.974
- 1.123
- Konu Sahibi ShellShock
-
Senin yerinde ben olsaydım eşimin bu davranışı üzerine hiç bir yemek yapmazdım dışarıdan pide-lahmacun söylerdim içecekle beraber onu ikram ederdim.Hayır gelen kendi akrabası bidondan turşu çıkarmak kaç dakikasını alır yada 2 ekmek almak kaç dakika sürer.Merhaba hanımlar tam da düzenimi kurdum artık evliliğimle ilgili bdv ye değilde hamilelik bölümüne konu açarım derken dün aslında hiç bir şeyin düzelmediğini gördüm....(hamilelik işin şakası zaten düşünmüyorum şuan için) Çalışan biriyim ve neredeyse 2 aya yakındır bütün pazarlarım dolu oluyor.Ya sınavlara giriyorum ya da mecburi bir işim oluyor... Geçen hafta pazar akşamı eşime dedimki bir dahaki hafta yayacağım valla hiçbir kuvvet beni balkona bile çıkartamaz,dinlenmeyi özledim sende evdesin beraber pinekleriz film izleriz akşama kadar dedim. O da tamam dedi.Velhasıl kelam cuma günü eşim aradı; canım ben arkadaşlarımla dışarı çıkacağım bu akşam diye bende tamam dedim.. Birde pazar gününe dayımlar gelsin mi? ddedi. Canım ben yoruldum artık vs. desemde yoğun ısrarları üzerine mecburen çağırdık... Neyse ctesi akşamdan temizlik yaptım eşim o gün gecede çalışıyordu. Kv ile konustuk o balıkları kendi evinde kızartacaktı bende tatlı çorba salata yapıp sofrayı hazırlayacaktım. Bu arada biz misafirleri akşam yemeğine yani 7-8 e bekliyoruz. Saat dörtte dayısı aradı yengen oruç tutuyor ona göre hazırlanınBen şok oldum tabi hiç birşey hazır değil ve 1.5 saat var. Evde temiz ama dağınık tabi. Alalacele kv bize çıktı balıkları aldı surat beş karış tabi nasıl yetişcek önceden haber verselerdi tek başıma nasıl yapcaksam dedi gitti.Ben de bir yandan kendimi hazırlıyorum bir yandan evi topluyorum bir yandan tatlıyı yapmaya çalışıyorum eşimde oturmuş pes oynuyor tabi ben son dakika haber verildiği için çok stresliym ve sürekli söyleniyorum haliyle en azından sabah haber verilebilirdi diye. buda her misafir öncesi bunu yapıyorsun falan dedi. yani normal bir telaş bu kendisi gelip muhalefet olmasa ben kendi kendime halletcem.dedimki güzelce canım hadi markete git alıncakları al (ekmek,kola,tuz alcaktı) bu da niye strese sokuyorsun beni demez mi bende sinir oldum iyice sonra bi baktım digitürkle ilgili müşteri hizm. arıyor onla oyalanıyor birkez daha ama bu sefer daha sinirli birşekilde canım bak insanlar sen marketteyken gelebilir ve ben mutfakta işlerimi halledemem geç kalırız en azından sen onlarla oturursun bir an önce git ve gel dedim.. neyse bu arada tatlının bir kısmı fırında yanmış ben ay Allah kahretsin ya dedim ve hemen çıkarttım eşimde geldi bunu niye yaktın diyor. bende fantezi olsun diye yaktım dedim. bu iyice bozuldu sonra dedimki canım bu tatlı olmadı sen 20 tl lik tatlı al dedim almıyorum ya almıyorum olduysa oldu, olmadıysa yemesinler dedi bende çıkarken tekrar tatlı al dedim çocuk gibi almıycam dedi gitti. sonra geldi annesine indi balıkları almak için ben o arada sofrayı hazırladım (salon soğuk diye masayı oturma odasına getirdim azcık sıkışık oldu) . sonra eşim geldi ben mutfaktayken bu masa olmamış dedi (sandalyelr sıkışık olmuş) bende napayım ya olduğu kadar dedim. sanki tek basına yapamıyor sonra dedimki canım turşuları koyarmısın ellerim dolu dedim. içerden bir hışımla geldi sandalyeyi fırlattı resmen. turşular nerde diye bağırdı bende git şurdan ya dedim. aaayyyyy demez olaydım adam koluma vuruverdi. bende hoop noluyoruz sen napıyosun ya dedim bana gerizekalı aptal deyince kapıyı çaaatt diye kapattım. sonra gelmiş bana hala el kol yapıyor. pardon sen biraz duracağın yeri bil şiddet uyguluyorsun sen kimsin ya dedim. sen bu dilden anlıyorsun dedi bende yok canım ben ayı dili bilmiyorum dedim ve bağıra bağıra saygısızsın dedim birkaç kere . ne misafir sevmezmişsin be kadın okadar balık kızarttı senin attığın tribi atmadı dedi. bende annenden allah razı olsun ama bunu kıyaslayamazsın bile dedim... misafirleride gayet güleryüzlü ağırladım. dün akşamdan beri konusmuyoruz. bide o bana küstü şaka giibi. ben şimdi bu adama nasıl davranayım?
aslında ev işlerine az çok yardım ederdi benim itip kakmamla ama dün nedense uyuzluğu tuttu... güleryüz göstererek çok büyük aptallık ettim işte.. sanki normal birşeymiş gibi davrandım.11 yıllık evliliğim ve 10 yıllık iş hayatım bana şunu öğretti: bir şeyi görevinizmiş gibi yaparsanız bir süre sonra o şey üstünüze yapışır, gerçekten görevinizmiş gibi algılanır ve onu her zaman sizin yapmanız beklenir, yapmadığınızda suçlu olursunuz.
misafir ağırlamak sizin göreviniz değil, eşinizle sizin ortak göreviniz, eğer ağırlamada ciddi eksikler varsa bundan ikiniz aynı düzeyde sorumlusunuz, ama ne eşiniz bunu idrak edebilmiş ne de siz. dolayısıyla -ona göre- doğru gitmeyen hazırlığın tek sorumlusu/suçlusu sizsiniz. eğer bu evliliği sürdürecekseniz önce üstünüze yapışan bu işlerden bir sıyrılın, adama ortak yaşam alanı nasıl kullanılır öğretin, ve bidaha size şiddet uygulamaya kalkarsa (ki bir kere olursa mutlaka arkası gelir) çiçek almayı unutmuş muamelesi yapmayın.
teşekkür ederim.. çok haklısınıız.. hep babam annemi çok dövdü ben çok yıprandım babam gibi olmayacağım diyordu. bence tıptatıp babasına benziyor. küçükte olsa şiddet şiddettir..Olaydan sonraki emojilerinizden bahsediyorum ben. Valla benim zoruma giderdi, ağlardım. Hem davranışları zoruma giderdi hem o hareketi. Herkesin tepki verme tarzı elbet ki farklıdır ama çok sıradan bir olay anlatıyormuşsunuz gibi geldi tarzınız.
Adamın şiddete eğilimi var diyorsunuz aptal mıyım hayatımı heba edeyim diyorsunuz ancak konunuzda ben bu adama nasıl davranayım şimdi yazıyor bence şu anki yorumunuzu da konuya editleyin yoksa yanlış anlaşılmanız doğal oluyor tabiki.
Bence de gözlemleyin, konuşun. Bir dahasına da izin vermeyin. Gerekirse misafir bile kabul etmeyin. Siz de ılımlı davranmayın o gergin madem siz de gergin olun onun gibi, ona surat asın. Kadınlar mıymıy canım cicim yaptıkça başımıza çıkıyorlar iyice. İyi dayanmışsınız tebrikler ben masayı falan dağıtır çeker kapıyı çıkardım bu davranışlarından sonra.
teşekkür ederim.. çok haklısınıız.. hep babam annemi çok dövdü ben çok yıprandım babam gibi olmayacağım diyordu. bence tıptatıp babasına benziyor. küçükte olsa şiddet şiddettir..
ben şimdi bu adama nasıl davranayım?
kendiside bana söyler huzur istiyorum huzr diye.. halbuki ben sinirliyken kapasa çenesini gayette huzurlu olacağız ama herşeye muhalefet olmak ruhunda var.. Allah akıl fikir versin beni aratmasın ne diyeyim.Gerçekten sabırlısınız sizin gibi eşi öpsün başına koysun. Şu erkekler neden hep huzur bozmaya uğraşır inanın aklım almıyor. Ne güzel eşine yardımcı ol, misafirler gelsin desin bizi ne güzel ağırladılar. Ertesi gün oyun mu oynuyorsun yatıyor musun ne yaparsan yaparsın ev senin be adam! Mutlu bir evlilikten insan başka neler bekler ki huzurdan başka? Allah akıl fikir versin inşallah akıllanır eşiniz , bir dahası olmaz.
hala kendini haklı görme sebebi sanırım ben haklıda olsam onunla konusmalarım herhalde.. terbiyesiz ben orda sana kötü birşeyde yapsam bu sana vurma hakkını vermez... bunu asla anlamaz çünkü arkasında oğlumuz bitane oğlumuz yapmaz oğlumuz canımız diyen cahil bir aile var. ben bunu ailesine anlatsam ne var bunda sende niye stres yapıyosun vurduysa vurdu ben ne dayaklar yedim derler kesin.Eşinize davranmayın. En kesin çözüm.
Okurken nasıl gerildim size anlatamam. Eşinizin yaptığını eşim bana yapacak var ya, önce onu misafirler önünde rencide ede ede bir hal eder, misafirleri gönderdikten sonra da ittiri çekerdim.
doğru söylüyorsunuz. bende hala salak gibi akşama ne pişirsem diyorum. zıkkımın kökünü yesinKendim yaşadim resmen o ani ve gerildim. Emri vaki bir misafirlik olmasi yetmezmis gibi saati de one cekmisler. Bende cok gerilirdim. Esinizle 1 aysa 1 ay bence de konusmayin. Evde de yemek yapmayin. Calisiyormussunuz cok sukur disaridan siparis edin. Onune koyun. Belki biraz anlar...
evet ama ona sorsanız dünyanın en olgun en anlayışlı en empati yapabilen her konuda harika fikirleri olan süper bir koca. Allah kimseyi kendini bilmez yapmasın.Adam hala ergen
dün sabahta tam bir programda denk geldim erkeklerin ergenliği 42 yasına kadar sürermiş. adamın tezini doğruladım resmen akşamınaEşiniz ergenliği atlatamamış daha.
Sakın sakın yapmayin. Anlasın biraz hatasını. Sizde demişsiniz. Gorev gibi dusununce goreviniz olmus. Oysaki yemek misafir agirlamakta ciftlerin gorevi. Pes oynamak nedir ya?? Emrivaki misafiri cagirmis bi de pes oynuyor bu bile benim icin kavga sebebiydidoğru söylüyorsunuz. bende hala salak gibi akşama ne pişirsem diyorum. zıkkımın kökünü yesin
buna şükretmiyor işte. buda benim aptallığım.Sakın sakın yapmayin. Anlasın biraz hatasını. Sizde demişsiniz. Gorev gibi dusununce goreviniz olmus. Oysaki yemek misafir agirlamakta ciftlerin gorevi. Pes oynamak nedir ya?? Emrivaki misafiri cagirmis bi de pes oynuyor bu bile benim icin kavga sebebiydi
her zaman böyle değil ama bu anlarda sanırım kriz yönetimi yapamıyoruz.. hep ılımlı taraf olmakda beni yoruyor artıkEşinizle diyaloğunuz hiç sağlıklı değil,sanki ergen bir çiftmişsiniz gibi kırmak istemem ama bana öyle geldi
Sürekli iletişiminiz bu şekilde mi?
Haftasonu misafir ağırlamak gerçekten zor oluyor,bir gün temizlik,bir gün ağırlama,al sana haftasonu bitti.
Madem misafir çağırdı,eşinizin size yardımcı olması gerekir,destek olacağına köstek olmuş iyice sinirlendirmiş.
Anlıyorum sizi.Eşinizin biraz olgunlaşması gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?